FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 12 feb 2017, 10:10

amazon je napisao/la:Opet ovi intelektualci poceli dolaziti da brane neodbranivo. Zanimljivo ofirni.

Nije mi jasam Djelmic sto me raskine ugovor i oprosti pare da dodje ovamo. Ovako ce igrati negdje u 3.ligi ne kontam bas?
Niti ko koga brani, niti ko koga napada već pričamo normalno kao ljudi na što imamo apsolutno svako pravo.
Ako želiš uključi se u diskusiju a ako ne, mojne nam bar zabavu kvariti. Hvala.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 12 feb 2017, 10:16

Alipasino je napisao/la:Ma znam za ove jos 4 tekme ali za ligu prvaka dali su izasli datumi ili se jos nezna kad ce se igrat.
Da nisu zadnja 3 kola ove lige u isto vrijeme sve ?
Radnička klasa !

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 feb 2017, 10:23

Neandertalac je napisao/la:
shzna je napisao/la:Nea,

pusti finansije, šta misliš možemo li do titule?
Čuj pusti finansije. Ono u redu u je, u plusu smo, nemojte puno pitanja. Mojne to ba ;)

Šalim se malo. Naravno da možemo care, imamo ekipu za taj najveći domet. Imat ćemo siguran sam i nezapamćenu podršku ove polusezone od nekih po meni 10 milja u prosjeku na domaćim utakmicama. U takvoj atmosferi igrači će sami od sebe davati svoj maximum i ako nam se poklope neke stvari, budemo imali fer suđenje ja nas vidim kao glavne kandidate iza Zrinjskog koji ima tih šest boba prednosti. Ne treba ni kone otpisati ali nisam siguran koliko su "zdravi" trenutno da bi bili ispred nas.

Nego Hoćemo dalje o skupštini. Idemo na mog druga Deju i njegovo pojašnjenje transfera. Pa kaže;
U četiri i pol godine... Prvo, nemam pojma zašto je uzeo 4,5 jer nas to ne interesuje,trebao je samo 2016 da nam pojasni, zar ne.
Znači u 4,5 što je 9 prelaznih rokova 166 fudbalera ili došlo 77, otišlo 90.

Na brzinu sam našao ovo. Zadnja tri prelazna roka uključujući i ovaj; 86. Došli 41, otišlo 45.

Znači u zadnja tri je bio veći promet nego u prošlih šest na koje se naš bivši FM u pokušaju poziva.
Mani mi se šuplje Dejo, daj 2016, koliko igrača i za koliko love to 5 mjesto.
Pročitao sam na drugom forumu neko je baš lijepo napisao. Ponašaju se kao djeca.Kada dobije peticu u školi trči kući da to kaže roditeljima, a kada je loša ocjena ušuti se ko beba kad se ukenja...
Kad se uzela šuška i od Džeke i ostalih transfera bili su transparentni objaviti te miione i kitili se tuđim perjem. Sada kada nije tako, nema informacija, samo šturi podaci. Ne može to tako.
Da ne bi bio pogrešno shvaćen, ja ih ne napadam, isto kao što ih nisam ni branio kada su to drugi radili. Iznosim samo svoje mišljenje...
Najvažnije da je ekipa kvalitetno složena, da se rezultat napravi. Atmosfera u Dolini će biti sjajna, dodatni finansijski iskoraci na prodatim kartama...i to je zasluga uprave. Ja samo hoću da smo realni i da stvari nazivamo pravim imenom..

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 12 feb 2017, 10:25

amazon je napisao/la:Opet ovi intelektualci poceli dolaziti da brane neodbranivo. Zanimljivo ofirni.

Nije mi jasam Djelmic sto me raskine ugovor i oprosti pare da dodje ovamo. Ovako ce igrati negdje u 3.ligi ne kontam bas?
Niti ko koga brani, niti ko koga napada već pričamo normalno kao ljudi na što imamo apsolutno svako pravo.
Ako želiš uključi se u diskusiju a ako ne, mojne nam bar zabavu kvariti. Hvala.
Ovo nije prica normalna i nema se tu sta pricati normalno jer to je "mi" najpametniji, "mi" sve znamo, " mi" smo intelektualci, a sta vi znate konobari, vozaci, levati i tako.
Mislim da te nisam citirao ako ti se ne svidja preskoci samo sta pisem ili me na ignore stavi. Hvala
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 12 feb 2017, 10:28

Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 feb 2017, 10:29

Monci je napisao/la:

Čuj pusti finansije. Ono u redu u je, u plusu smo, nemojte puno pitanja. Mojne to ba ;)

Šalim se malo. Naravno da možemo care, imamo ekipu za taj najveći domet. Imat ćemo siguran sam i nezapamćenu podršku ove polusezone od nekih po meni 10 milja u prosjeku na domaćim utakmicama. U takvoj atmosferi igrači će sami od sebe davati svoj maximum i ako nam se poklope neke stvari, budemo imali fer suđenje ja nas vidim kao glavne kandidate iza Zrinjskog koji ima tih šest boba prednosti. Ne treba ni kone otpisati ali nisam siguran koliko su "zdravi" trenutno da bi bili ispred nas.

Nego Hoćemo dalje o skupštini. Idemo na mog druga Deju i njegovo pojašnjenje transfera. Pa kaže;
U četiri i pol godine... Prvo, nemam pojma zašto je uzeo 4,5 jer nas to ne interesuje,trebao je samo 2016 da nam pojasni, zar ne.

Na brzinu sam našao ovo. Zadnja tri prelazna roka uključujući i ovaj; 86. Došli 41, otišlo 45.

Znači u zadnja tri je bio veći promet nego u prošlih šest na koje se naš bivši FM u pokušaju poziva.
Pročitao sam na drugom forumu neko je baš lijepo napisao. Ponašaju se kao djeca.Kada dobije peticu u školi trči kući da to kaže roditeljima, a kada je loša ocjena ušuti se ko beba kad se ukenja...
Kad se uzela šuška i od Džeke i ostalih transfera bili su transparentni objaviti te miione i kitili se tuđim perjem. Sada kada nije tako, nema informacija, samo šturi podaci. Ne može to tako.
Da ne bi bio pogrešno shvaćen, ja ih ne napadam, isto kao što ih nisam ni branio kada su to drugi radili. Iznosim samo svoje mišljenje...
Najvažnije da je ekipa kvalitetno složena, da se rezultat napravi. Atmosfera u Dolini će biti sjajna, dodatni finansijski iskoraci na prodatim kartama...i to je zasluga uprave. Ja samo hoću da smo realni i da stvari nazivamo pravim imenom..
ZNaci ona transparentnost i odgovornost koju je imala uprava na celu sa Gredicem, koja je pokusavala pokrivati racune, vise nije na istom nivou?
Jeli bilo govora o placanju dugova tokom 2016?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 feb 2017, 10:34

Monci je napisao/la:

Prvo, dobro jutro. Nekakav tmuran dan u najavi :)

Slažem se Monci, ova pitanja nisu nikakav napad kako kažeš i ja takođe dijelim to mišljenje, već samo poruka da bi neki od navijača željeli da se nivo transparentnosti zadrži na nivou koji su oni sami postavili.
Dalje, takođe dijelimo mišljenje kako će taj vanserihski prosjek gledalaca biti zasluga uprave ali i navijača koji su se uključili u svaku akciju kluba da se stadion izgradi i to će rezultirati po meni nezapamćeni interesovanjem. Ako se dobro sjećam najveći prosjek ikada je onih 7.5 milja na domaćim tekmama kada smo na Balkanu bili najposjećeniji u sezoni kada se Amar vrati. Mođda griješim ali ako bude 10 to je rekord, bar ovako po pamćenju.

A čitao sam i ja sada uz kafu malo kod komšija, banovaše čovjeka radi škakljivih pitanja uz neko formalno objašnjenje kako je pudlici rekao ; mali ne seri.
Da nije smiješno bilo bi žalosno.
I to baš moj drug Izlija :lol:
Nema današnja omladina više nikakvog poštovanja prema nama "mrvicu" starijima.

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 feb 2017, 10:46

Ma buraz jedino je važno kako ekipa stoji. Vidio si na temi općenito nula komentara o jučerašnjoj tekmi. A da su nas napunili bilo bi ih da ne stigneš pročitati i torpedera i kozojeba i černobilaca...
Stvarno lijepo izgleda kako je Slavko to posložio, disciplinovano, odgovorno, angažovano, timski...i očekujem i mnogo radosti na proljeće, kao i konkurenciju u mišijim rupama.
Spomenuo si sudije....ne tražim nikakav alibi nikome, ali to je jedino čega se ovog proljeća plašim...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 feb 2017, 10:57

Monci je napisao/la:Ma buraz jedino je važno kako ekipa stoji. Vidio si na temi općenito nula komentara o jučerašnjoj tekmi. A da su nas napunili bilo bi ih da ne stigneš pročitati i torpedera i kozojeba i černobilaca...
Stvarno lijepo izgleda kako je Slavko to posložio, disciplinovano, odgovorno, angažovano, timski...i očekujem i mnogo radosti na proljeće, kao i konkurenciju u mišijim rupama.
Spomenuo si sudije....ne tražim nikakav alibi nikome, ali to je jedino čega se ovog proljeća plašim...
Nešto smo malo i na tom jačanju uticaja u savezu radili ali ništa spektakularno. Bilo je nekih poziva ljudima koji znaju plivati u tim vodama a šta su se dogovorili, ne znam baš detalje.
I to je jedan od prioriteta za budućnost kako nam se ne bi dešavale stvari koje nas prate već dvije godine, tj iživljavanje, brutalno i bezobrazno.

UPRAVA NAPOLJE!

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 12 feb 2017, 11:11

bolje od toga i ne zasluzuje
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 feb 2017, 11:15

Raja je u većini za to da se vrati, pa makar i na posudbu, ali iskreno ja sam protiv toga. I protiv Kerle sam bio. Dosta je više tih stalnih povrataka, to po meni nisu iskoraci prema naprijed, i nisu na tragu strategije i priče da klub želi borbu za grupe Eurolige. Za tu priču treba početi kupovati igrače, i potpisivati minimum 2 godine ugovore.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 feb 2017, 12:07

Trebao je analizirati zadnjih 25 prelaznih rokova. Ne znam cemu analize i poredjenje sa ostalim klubovima uz epohalan zakljucak da smo eto kao i drugi. Pravdati se i to uporedjujuci se sa drugim pred clanovima Skupatine znaci samo jedno, krivi smo i pokusavamo stetu smanjitu ne birajuci sredstva. Mi ne trebamo da budemo kao drugi, mi smo Zeljo najveci i najuspjesniji klub u zemlji i kao takav trebamo biti primjer drugima, oni trebaju slijediti nas put, a ne mi njihov.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 feb 2017, 12:25

Evo izvjestaja sa sjednice
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Aldino1
Kontakt:

Post Postao/la Aldino1 » 12 feb 2017, 12:26

NEZALAGANJE je napisao/la:Nisi me dobro skontao @Neandertalac.Svakako da se sa ovom ekipom Evropa mora izboriti.Medjutim,meni nikako ne moze biti preca titula od infrastrukture i pricati o njoj kao da se ovo drugo ne desava.Mi smo imali titula poslije rata i sta smo postigli sa njima?Niti smo ostvarili kakav uspjeh poseban,posto grupno takmicenje nismo igrali,niti smo igrali utakmice na svom stadionu.
Moja racunica je jasna,prvo hajmo stvoriti uslove za napredak i daljnji razvoj(infrastruktura),pa onda na prvo mjesto stavljati sportski segment.Ne moze se pita praviti bez tepsije.Ovo navedeno posebno isticem,jer niti smo mi klub koji ima para na bacanje,niti nam je drzava uredjena pa da je oboje normalno ocekivati.E zato sam ja izuzetno zadovoljan radom ove uprave.Em se stadion pravi,em imamo konkurentnu ekipu i i tu idemo naprijed.Bezobrazno je traziti vise.
E kad aBd zavrse i Jug,tada ce mi se titula vratiti kao br.1u mojim ocekivanjima od ekipe svake godine.
:bow: :bow: :bow: :thumbup: :thumbup:
i kad budem dedo voljet ću te Zeljooooo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2017, 12:31

Ne samo analizirati posljednjih 25 prelaznih rokova, treba skenirati svaku fakturu, svaki ugovor, svaki trag prihoda i rashoda i postaviti online, napraviti bazu podataka koja će se svaki da apdejtovati da bi navijači Željezničara bili zadovoljni. Možda čak napraviti mailing listu pa im slati na email. Ništa, apsolutno ništa ne bi smjelo biti poslovna tajna i sve treba dati na izvol'te, da svi u svakom trenutku mogu vidjeti kako stojimo. To je sasvim normalna praksa u svijetu fudbala, svaka firma posluje na taj način.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 feb 2017, 12:33

Ustat pa rec Mega Miske :tokralju:

Imamo jos vise od 500 hiljada potrazivanja za Dzeku :shock:
:opaopa: :opaopa: :njanjanja:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2017, 12:46

Miske :bow: :bow:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 feb 2017, 12:49

Tica place kad prica ovaj momak o njemu :cry:

Pravi zeljovac na pravom mjestu! :thumbup: :thumbup:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 feb 2017, 13:14

Ako sam dobro shvatio uskoro bi mogli uraditi ono za reklame na sjeveru. To bi bilo vrh.

Najjace ovo na kraju:"Zeljo je dao gol..." Kakva radost.[emoji106] [emoji122]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 feb 2017, 13:32

Janje :mrgreen:

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.