FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BordoBolesnik
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoBolesnik » 27 feb 2017, 16:37

robertkosar je napisao/la:Evo da se i ja osvrnem na jucerasnju tekmu! Lose! Lose!! Lose!!! Sredine nigdje, nepovezanost i izgubljenost, neznam sta je Cala radio na pripremama. Prije rata se nije islo po Turskoj. Pripreme su se odradjivale na moru i planinama i igraci su bili fizicki jaci i spremniji.Igrac koji nije prosao osnovnu skolu fudbala nije mogao biti u prvom timu ili akoga je neko progurao postao bih vrlo brzo predmet sprdancije navijaca. Trener rece los teren strasno puno uzima snage pa dragi cala i igracima viteza je uzimao snagu. Kontam mozda je prva utakmica pa zakocilo malo igrace . To cemo vidjeti sljedece kolo, Mada mislim da se nije smjelo uci u proljetnu sezonu sa igracima tipa rustem ,radovac, i slicni. Ocigledno je bilo i juce da nam zadnji vezni ne postoji.
Izdvojio bih Sarica u veznom redu jer je odradio sasvim dobro svoj posao, to je i gol pokazao. Imao je dosta dobrih lopti i najvise igru pokusao da povuce a nije se krio. Od Andjusica nisam nista ocekivao jer kada sam ga vidio na onoj poziciji znao sam da ce tesko nesto biti od toga, uloga Stojceva ga nece proslaviti. O Rustemu necu nista jer je kako god okrenes meta navijaca. Krila odsijecena od ionako nepovezanog veznog reda gdje se Merso morao vracati. Slaba podrska bekova u napadu. Tanko. Tanko. Tanko.
Vezano za psihu, tacno je da imas tip igraca kojem treba motivacija ili izazov pa makar to bila psovka dok onaj drugi treba puno podrsku, paznju trenera dok mu sve negativno smeta ali ako taj kad tad ne pukne i pokaze prvenstveno sam sebi da moze i zna onda ga mozes j.b.ti.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 16:39

Olimpik - Sarajevo 0:2
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 feb 2017, 16:39

kinosvra je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Bio ja učenik generacije, upišem srednju, krenem ma sve 1,2, 3, ne možeš 4 dobiti nikako, ganjale se curice, propušilo se i počelo malo i cugati, knjiga se gurnula po strani. Čudno svima, stara nezadovoljna, razrednica me podsjeća da sam nekad bio dobar, ja govorim ma mogu ja to i ništa se ne mijenja prolazi godina, prolaze dvije, ja isto loš, ne napredujem milimetra. Kad su se birali smjerovi zove mene školski psiholog, standardna priča, šta te sputava, ovako onako. Kažem ja njoj sjećam se ko juče, vidite ja znam da vrijedim više, biće to dobro. Svi okolo mene su me bodrili, jest ba ti si pametan dečko, guraj, uozbilji se ali ona ne. Kaže ona meni, ti samo misliš da vrijediš, ustvati ovo je tvoj maksimum, inteligentan si baš za toliko, ono ponizi me baš. Dođem ja kući krivo mi uzmem knjigu, tri mjeseca borba, nema niko povjerenja sve znam dobijem 3, četvrti mjesec neka četvorka, prođem vrlodobrim treći razred, u četvrtom prekucam školu ko igricu na level Hard, upišem faks redovno dajem ispite, zaposlim se itd.

Priča nije o meni nego o podršci, nema ništa od tog što će se neko tapštati po ramenima, aplaudirat kad je loš, i govoriti biće ba bolje, malo vjere, ne mijenja se ništa. Pobjednik kad mu se psuje, radi na sebi, to je najbolji odgovor na kritike, najbolji odgovor na psovke je da izađeš na teren i izdominiraš, tad prestaju psovke, prestaje sve, dobiješ aplauz a znaš da ga zaslužuješ. To ne može preko noći, radi majstore, ako si pobjednik ako nisi pičić koji odustaje, imaš 20-24 godine i već si luzer, već te tri psovke izbace iz takta i jedno Ole Ole. Ne trebaš nam ba nisi šampion. Radi, ostani poslije treninga, gledaj kasete, spremaj se fizički, pogini, pa ćeš prvo naići na manje psovki, pa će se smanjiti skroz pa će se pretvoriti u aplauz. Psuje se i najvećim, Ronaldu prozivaju, ženu, sina, majku, vrijeđaju ga na najgorim osnovama, on zabije 3 komada i okrene se i kaže ja sam tu, ko ste vi? To je pobjednik. Meni je pun k gubitnika, mentaliteta kojeg izbacuje par navijača koji mu psuju jer je loš, a jest loš mora se priznati. Anđušić i Rustemović su batine zaslužili za predstavu ne psovke. Ne trebamo to podržavati, je l treba da misle da su dobri i da nastave tim tempom. Negdje se mora presjeći. Ili budite pobjednici ili skinite dres i obucite neki drugi jer nama samo takvi trebaju.
Kakva hrpa gluposti...poredi se skola i knjiga i profesionalni sport.
Nije profesionalni sport gledanje kaseta...
Pobijedis i das Andjusicu sansu prvu utakmicu i pricas o batinama.

Boze sacuvaj kakve sve gluposti neces ovdje procitati.
Manje ti pisi pa ce biti manje gluposti za citati.
@duska odlicno objasnjava dosta toga.

Memara
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Memara » 27 feb 2017, 16:45

YNWA je napisao/la: Rezultati ovih istih amatera, debila koje imamo protiv najjacih ekipa u ligi.
Sarajevo 2:0 Zrinjski
Zrinjski 1:0 Sarajevo

Zeljeznicar 1:1 Sarajevo
Sarajevo 0:0 Zeljeznicar

Radnik 0:0 Sarajevo
Sarajevo 2:0 Radnik

Sarajevo 3:2 Krupa
Krupa 0:1 Sarajevo

Sarajevo 1:1 Sloboda
Siroki 2:2 Sarajevo.

Ako cemo gledati igru nadigro nas Zrinjski u Mostaru i Siroki(imali smo igraca manje ako se dobro sjecam preko sat vremena a sa mnogo jacim rosterima u sirokom ni bod nismo mogli uzeti), u svim ostalim utakmicama mi smo bili bolji, osim u Bijeljini, gdje se ne zna ko je bio gori.

Ovi amateri koje imamo imaju samo dva **** boda manje od superjakogzrinjskogkojijeprekucoligu, i kojeg su mnogi sto pisu i ovdje poglasili davno prvakom.

I nemamo mi kvalitetnu ekipu, ne izgledamo toliko dobro na terenu, ali takva je cijela liga, **** amaterski rang, liga u kojoj igraju samo oni koji moraju, i umjesto da se pruzi **** podrska igracima, kakvi god da su, to su igraci koji ce do kraja sezone uticati na moje raspolozenje, i sta sad treba, da mu **** sve po spisku, i jos vise ga psihicki unistim, to ce mu sigurno pomoci. Doduse mozda neki i navijaju za lose rezultate da mogu reci kako su bili upravu.
Bravo

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 27 feb 2017, 16:50

jurisicduska je napisao/la:Što se tiče dometa ove ekipe on će zavisiti od atmosfere i od borbe, ne mislim da je neko superioran u odnosu na nas što se tiče prvih 11 da kažemo da mu ne možemo parirati ali Zrinjski i Željezničar imaju bolje ekipe od nas i to je činjenica, i ne treba od tog bježati. Mi smo u ulozi underdoga ove godine i tako se i treba ponašati. Samo uz 120% možemo do bodova, nećemo se nikom nametnuti od ekipa među 6 nemojte očekivati, biće to utakmice s malo ljepote, ali bodove možemo skupiti. Mislim da je kup veća šansa jer pojačanja u drugim klubovima ne mogu igrati baš sva ali i tu mi je Zrinjski favorit jer njih možeš jednom iznenaditi. Ako budemo igrali ko danas neko će nas poniziti ko sloboda na Koševu i tamo. Realnost je da imamo 8 pobjeda zaredom ali isto tako realnost je da smo svi svjesni da bi jedan poraz iznio sve negativnosti na vidjelo, dok se pobjeđuje dobro je, ali mislim da ako izgubimo jednu da ćemo i skijedeću a onda ide sunovrat, kratka klupa, igrači u prvih 11 bez samopouzdanja, ne možeš promijeniti jer nemaš koga, sve će nas to stići kad tad, uće nam stativa neće igrač fuliti loptu s metar i tako.
Na našu žalost, ovo je jedina istina i naša realnost.

Sad opet ide priča ništa vam ne godi, pobjedimo i opet ne valja itd.
Halo mozgovi, razmišljajte malo glavom. Svi bi mi ovdje potpisali da do kraja ovako igramo i da protivnik maša nemoguće a da mi pobjeđujemo a da na kraju podignemo pehar, bilo koji. Briga me i za evropu i za tim iskorakom trenutno, nek se i obrukamo, potpisat ću odma samo da budemo ispred svih u ovoj ligi. Ekipa jest loša, igra protiv Viteza je bila loša, ali imali smo sreće da dođemo do bodova i pitanje je samo do kad ćemo imati takve sreće koju smo do sada imali maximalno. Svako ko se iole razumije u fudbal pribojava se lige 6 jer nemamo širinu, a da stvar bude smiješna, ima i onih koji smatraju da nam je strašna klupa, po meni jest strašna ali po nas same.
Zadnja izmjena: SiouxLukavac, dana/u 27 feb 2017, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 16:53

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 feb 2017, 17:04

robertkosar je napisao/la:Evo da se i ja osvrnem na jucerasnju tekmu! Lose! Lose!! Lose!!! Sredine nigdje, nepovezanost i izgubljenost, neznam sta je Cala radio na pripremama. Prije rata se nije islo po Turskoj. Pripreme su se odradjivale na moru i planinama i igraci su bili fizicki jaci i spremniji.Igrac koji nije prosao osnovnu skolu fudbala nije mogao biti u prvom timu ili akoga je neko progurao postao bih vrlo brzo predmet sprdancije navijaca. Trener rece los teren strasno puno uzima snage pa dragi cala i igracima viteza je uzimao snagu. Kontam mozda je prva utakmica pa zakocilo malo igrace . To cemo vidjeti sljedece kolo, Mada mislim da se nije smjelo uci u proljetnu sezonu sa igracima tipa rustem ,radovac, i slicni. Ocigledno je bilo i juce da nam zadnji vezni ne postoji.
potpisujem, jučer gledam utakmicu, na početku me neki smijeh obuzeo, no kasnije počeo se fatati.

ja i dalje ne mogu da vjerujem da trener može dopustiti, ili igrač da sam ne može skontati, da ne treba ići sa loptom do saigrača, već ranije predati, ovoga kod Sarajeva najviše ima.
drugo, niko se ne otkriva, kretanje bez lopte apsolutna nula, sjećam se jedne situacije u drugom poluvremenu, ahmetović na lijevoj strani, dobio loptu, a oko njega nit se ko otkriva, niti ide ko u napad, i čovjek širi ruke, niko ništa.

sredina ne postoji, žalićemo mi za cimirotom još sezona.

također, nema nikakvih promjena u igri, čitava hebena utakmica se svodi na nabijanje prema krilima, i s krila centaršut u 16terac.

meni je vrhunac bio kad je vitez ispucao loptu, i sad na centru stoji rustemović, sam skače i ode mu lopta iza glave, loša procjenio.

isto tako, centaršutevi su katastrofalni, kornere bolje da ne izvode, neka dodaju igračima do sebe. istina da smo mi iz jednog centaršuta uspjeli zabiti gol.

doduše, drugo poluvrijeme je mnogo bilo bolje, dulja je unio dosta živosti u igru, trudio se, onako bi svi trebali da idu na loptu.

fakat se čovjek zapita, šta oni rade na treninzima i na priremama. nije sad da ja očekujem da igraju ko real, al budimo realni, imaju odlične uslove za sve, šta im više treba. neko skupi ekipu 10-20 dana prije utakmice pa bolje odigra.
Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 27 feb 2017, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 feb 2017, 17:04

Prvo poredit nasu ligu i ligu bivse yugo slavije je glupost.
Fudbaler nije mogo napustat yugu do 28 godine sad igraca prodaju sa 16 godina. Igraci nisu mnogo vise bili placeni u inozemstvu nego tad u jugo ligi. Mnogo vise su posjete bile ljudi imali redovne plate mogo je otic na utakmicu itd. Mi sigurno imamo najvise prihoda od ulaznica u pl al to nije dovoljno para da pokrije mehmedu i njegovim saradnicima platu posle kazni koje nam mahniti savez uruci.

Nekom igracu kritike pomognu a sa nekim moras na fin nacin. Cala nije neki vrhunski trener al on zna kako sa igracima koji igraju ovu odron ligu. Posto sam razocaran kao i vecina sa igrom i neidemi u prilog da SARAJEVO IGRA TVRDO vec leprsavo (najljepsi nogomet u ligi) pogledo sam utakmice celik velez mladost sloboda krupa i vaso miskin i uvidio se da te ekipe nisu nista bolje losije. Vitez je mnogo jaci od celika(vidjecete sta ce bit sa celikom sledece kolo igraju) zrinjski je pogodio u 6 minuti nadoknade iz jedine prilike na utakmici vaso he kontoliro situaciju al nije dominiro ubjeden sam da bi mi uzeli krupu da smo igrali sanjima juce kao sto bi ih uzo i velez. Sa leprsavom igrom nas borac izbaci iz kupa orasje uze bodove travnik slavija i td.

Nezaboravite da smo mi igrali sa vasom velezom i ubicama i da ti klubovi nisu pokazali da su jaci od nas.

Sta hocu da kazem mi moramo prvo da se pomirimo sa tim da je nase drzava u kurcu da niko nece ko ista zna sa loptom ovde igrat za 10k km mjesecno a u drugoj ligi austrije moze zaradivat 25 k km, nema vise dokazivanja koje bolji i koje glavni u gradu u drzavi vec samo gdje se moze zaradit sto vise. FUDBAL JE BIZNIS PRVO TROFEJI IGRACIMA NEZNACE NISTA SAMO pare a u ovoj drzavi para nema za penzije a kamoli milioni za igrace koji rade 3 sata dnevno.

Moras uzet igrace seljacine tipa rustem kojim nesmeta blato koji su cvrst kajmacari koji se tesko povjedzuje i par igraca tipa ahmet i to ti je to sto se tice nase lige.

Za bih ligu ti je pitrebno cvrsta ekipa fizicki jaka i sa vrlo malo znanja uz jednog eventualno dva igraca tipa duljevica.

Za evropu treba kvalitet kondicija znanje i vrhunski strucnjak minimalno kao sto je kodro bio.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 27 feb 2017, 17:30

Da bi dva pojačanja.
Vi bi svake sezone mjenjali komplet ekipu.

Loše smo igrali, katastrofa.
Šta vi hoćete da igramo ko Real i Barcelona?

Cilj kluba treba biti titula.
Ne može sve preko noći.

Teško da išta više možemo očekivati od Saida.
Popišat će on sve vas kad se spremi.

Šta ono ima još ovog tipa? :lol: :lol:
Al nešto razmišljam, najjači smo definitivno, svaki put nešto mjenjamo, neki remonti, novi treneri, igrači.. i baš sad kad imamo pa slobodno mogu reći (po mom mišljenju) jednu od najgorih ekipa unazad dosta godina i baš tad odlučimo da ništa ne mjenjamo. :mrgreen:

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 27 feb 2017, 17:35

Previse mi ovdje raspravljamo o nekom nasem kvalitetu. Cinjenica je da je citava liga, odnosno ovi sto se kao bore za nesto, u 5 deka. Bitna je samo sirina i kadrovi u klubu koji ce znati pruziti podrsku prvom timu. Sirinu nemamo a bojim se ni kadrova u klubu za neceg vise od evrope

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 feb 2017, 18:03

:!:
Kada ćitam neke postove na forumu, usta mi se osuše, valjda su potrošili i moju pljuvaćku. :twisted:
Može biti bolje :crazy:
rezultati su dobri :clap:
U jućeršnjoj utakmci najviše mi je smetala inertnost igraća bez lopte.
Andjušić koji se bori za mjesto vraća se iz ofsajda sporije od moje nane, jedini Ahmetović i kasnije Duljević rade presing(a nebrinu za mjesto u timu),
ako svi budu trćali 99 minuta (ginuli u svakom duelu..), imaćemo više od plasmanu u Evropu, to je minimum a ne cilj FK SARAJEVO.
:kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 18:06

Esport je napisao/la::!:
Kada ćitam neke postove na forumu, usta mi se osuše, valjda su potrošili i moju pljuvaćku. :twisted:
Andjušić koji se bori za mjesto vraća se iz ofsajda sporije od moje nane, jedini Ahmetović i kasnije Duljević rade presing(a nebrinu za mjesto u timu),
ako svi budu trćali 99 minuta (ginuli u svakom duelu..), imaćemo više od plasmanu u Evropu, to je minimum a ne cilj FK SARAJEVO.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 18:09

Orangina85 je napisao/la:Previse mi ovdje raspravljamo o nekom nasem kvalitetu. Cinjenica je da je citava liga, odnosno ovi sto se kao bore za nesto, u 5 deka. Bitna je samo sirina i kadrovi u klubu koji ce znati pruziti podrsku prvom timu. Sirinu nemamo a bojim se ni kadrova u klubu za neceg vise od evrope
Sta mislis moze li se kup uzeti?

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 27 feb 2017, 18:13

SiouxLukavac je napisao/la:
Da bi dva pojačanja.
Vi bi svake sezone mjenjali komplet ekipu.

Loše smo igrali, katastrofa.
Šta vi hoćete da igramo ko Real i Barcelona?

Cilj kluba treba biti titula.
Ne može sve preko noći.

Teško da išta više možemo očekivati od Saida.
Popišat će on sve vas kad se spremi.

Šta ono ima još ovog tipa? :lol: :lol:
Al nešto razmišljam, najjači smo definitivno, svaki put nešto mjenjamo, neki remonti, novi treneri, igrači.. i baš sad kad imamo pa slobodno mogu reći (po mom mišljenju) jednu od najgorih ekipa unazad dosta godina i baš tad odlučimo da ništa ne mjenjamo. :mrgreen:
A ko bi castio jos jedno mijenjanje ?
Zar mislite da je Tan budala pa da opet placa jos jedan remont, kao da nije dovoljno dosad dao na raskide ugovora i na pojacanja, pa pogledajte kakva smo mi imena dovodili i otjerali ih nakon 6 mjeseci-godinu. Alispahic, Ikande, Stepanov, pa oni brazilci, pa placao si Benku, Barbarica, tu su bili Mate i Delac, morao si preuzeti i dio njihove plate, i taj dio je sigurno bila velika lova za nase uslove. i mnogi drugi igraci koji nisu velika imena, ali su sigurno bili odlicno placeni. A i sad imamo sigurno najskuplju ekipu u ligi, drug aje stvar sto od mnogih igraca nema koristi, ali oni su pod ugovorom i moraju se placati.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 feb 2017, 18:14

MortemHz je napisao/la:
Orangina85 je napisao/la:Previse mi ovdje raspravljamo o nekom nasem kvalitetu. Cinjenica je da je citava liga, odnosno ovi sto se kao bore za nesto, u 5 deka. Bitna je samo sirina i kadrovi u klubu koji ce znati pruziti podrsku prvom timu. Sirinu nemamo a bojim se ni kadrova u klubu za neceg vise od evrope
U kupu nema problema sa kartonima, sve se svodi na to kako će strućni timovi usmjeriti ekipe za cca 200 minuta igre.
Nema euforije, obaveza.... :beba:
Tu nam je šansa :zviz: :zviz:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 27 feb 2017, 18:24

Mehmed Janjoš proslavio veliki jubilej na klupi Sarajeva

Jučerašnji meč Sarajeva i Viteza (1:0) ostat će u posebnom sjećanju treneru bordo tima Mehmedu Janjošu, koji je proslavio veliki jubilej.

Za Janjoša je to bila ukupno stota zvanična utakmica na klupi Sarajeva, a u njima je ostvario 52 pobjede, 25 remija i 23 poraza.

Ono što je zanimljivo u Janjoševoj statistici je da nikada nije doživio poraz na Koševu. Na domaćem terenu je Janjoš predvodio Sarajevo na 52 utakmice, a njegov učinak je 41 pobjeda i 11 remija.

Mehmed Janjoš ima 59 godina i Sarajevo je prethodno vodio 1998. godine, a zatim i u periodu između 2008. i 2010. godine.

Njegov treći mandat na klupi Sarajeva počeo je 29. augusta prošle godine, kada je imenovan za šefa stručnog štaba nakon smjene Almira Hurtića.

:salut:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 18:27

Esport je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
U kupu nema problema sa kartonima, sve se svodi na to kako će strućni timovi usmjeriti ekipe za cca 200 minuta igre.
Nema euforije, obaveza.... :beba:
Tu nam je šansa :zviz: :zviz:
Nadam se..

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 feb 2017, 18:27

Esport je napisao/la::!:
Čitam
PljuvaČku
JuČerašnjoj
IgraČa.

Sa ostalim se slažem :)
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 18:29

41 11 0 :kafa:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 feb 2017, 18:31

Ovi koji pišu ''ako/kad nam se desi karton/povreda'' su pretpostavljam isti oni koji su plakali za Slavkom i pričali kako ćemo se ugasiti sa Čalom. ;)
SARAJEVO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.