Prije nekoliko godina (tu kartu imam još) dolazim ja na Otoku tražim gdje se prodaju karte nigdje kučice, trafike za prodaju karti

. Počnem se osječati kao svemirac kojeg su tek bacili u ovaj grad da ne znam gdje se karte kupuju. Pitam nekog lika znaš li možda gdje se karte kupuju vjerovatno je lik kontao iz koje sredine je ovaj došao da bi gledao utakmicu Sarajeva

kaže meni lik vidiš onu dvojicu starohana iza željeznih rešetaka kraj terena u florescentnim presvlakama odeš do njih oni ti kroz željeze rešetke daju kartu ti njima kroz željezne rešetke 5 KM u ruke. Tako i uradim. Dođem na ulaz vidim oni grmalji iz securitasa uzimaju raji upaljače kaže onaj jedan zaštitaru pa nisam došao da gađam svoje igrače kaže njemu zaštitar, ali pokušat ćeš gađati domaće igrače kao i ostali

U onoj gužvi i hausu jedva uđem nekako na šarenu tribinu čujem neku dernjavu ispred ulaza kaže raja nestalo karti, a još bruku ljudi ispred ulaza hoće da uđu. Poče priča da bi sada oni koji su ostali vani, kupili kartu i za 15, 20 KM samo da bi ušli, a cijena karti bila 5 KM. Tako da se ne trebamo smijati ovoj cijeni od 10 KM možda opet naraste cijena za neke na 20 km ako budu kasnili

Sjednem na onoj šarenoj tribini i gledam nekih 15-tak momaka na onom balkonu na bazenu. Raširili se, fino im pogled najbolji karta najeftinija, kontam, e jesam budala što neplatih kartu za bazen.