NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

dnalydal
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la dnalydal » 02 mar 2017, 11:34

8.par

Crvena Zvezda - Brose Bamberg - hendikep (-3,5) - 1 - 1,61

Kada uzmemo sve faktore u obzir i kada sagledamo dosadašnji tok sezone nekako nam se sam od sebe nameće zaključak da je Zvezda na svome terenu favorit protiv sve i jedne evropske ekipe, uključujući i one najveće. Večeras imamo situaciju da im u goste dolazi Bamberg, koji unatoč tome što igra za njihove standarde sezonu iznad svih očekivanja, po mom mišljenju ipak ne može da napravi iznenađenje u Pioniru. Zvezdina odbrana će učiniti svoje i limitiraće goste na mali broj poena, a između tipa koji bi išao u tom smjeru i ovog, ja sam se ipak odlučio za hendikep, jer mi se ovih 4 poena čini zaista malo u odnosu na ono što će se po svemu sudeći desiti. Gosti neće biti ni prvi zadnji koji će se jednostavno izgubiti u atmosferi na tribinama i fanatičnoj Zvezdinoj odbrani i očekujem da ovo veoma rano bude riješeno...

slika

Omjer: 3/6
Bonus: 0/0

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 mar 2017, 12:15

D. Lillard over 27.5 (1.85)

R. Westbrook over 32.5 (1.85)

S obzirom da je riječ o međusobnom duelu, odlučio sam to objediniti u jednu analizu.

Lillard je digao formu i na posljednje tri utakmice liči na onog prepoznatljivog Damea koji svima može zabiti 30 poena. Na posljednjih osam utakmica, čak šest puta je prebacio ovu marginu, a večeras bi mogao nastaviti u dobrom ritmu. On obožava ovakve utakmice. Protiv sebe ima odličnog igrača, nekog ko također više gleda na protivnički koš, pa tek onda na saigrače i to je ono što mu daje dodatni motiv. Doduše, to važi i za Westbrooka. Ove sezone su igrali dvaput i obojica su po jednom bili iznad margine (Lillard je zabio 29, a Westbrook čak 42 poena). Na drugom meču su više odmarali, jer je Portland već početkom 3/4 ubilježio pobjedu, s obzirom da su imali preko 20 poena prednosti. RW je također u sjajnoj formi. Na četiri od posljednjih pet duela, postizao je barem 38 poena. Večeras ima priliku da nastavi u tom ritmu. Oladipo je na GTD, a taman i da igra, opet to ne znači da će RW uzeti nešto manji broj šuteva, jer on se pita za svaki napad Oklahome. Lopta je non-stop u njegovim rukama i svi poeni ekipe su zahvaljujući njemu (da l' zbog poena ili asistencija, to je manje bitno). Portland nije rekao zbogom ovogodišnjem PO-u i njima je ovo jako bitna utakmica. Zbog toga vjerujem da neće biti blowouta i da će ova dva aktera igrati približno 40 minuta, a to je dovoljno da pređu zadane margine.

Bonus tip: K. Thompson over 23.5 (1.85)

slika

Omjer: 5/9
Bonus tip: 0/1
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 02 mar 2017, 12:29

Jusuf Nurkić ( -11,5+) Više 1.85 @wwin.

Juka se uklopio u ekipu Portlanda i počeo je pružati dobre partije. Realizaciju u dobra doba popravio tako da ću ga i danas odigrati. Granicu su podigli za 1 poen ali mislim da će u svakom slučaju on ići preko nje. Postao je starter, ima dobru mintažu a protivnik je ekipa Oklahome koja i nije poznata kao neka defanzivna ekipa, ispod koša takođe. Vjerujem da će on svoju priliku i večeras iskoristiti. Od 4 utakmice koje je odigrao za Blazerse, 3 puta je išao preko ove granice i to redom je zabijao 13 Utah, 12 Orlando i 19 Detroit. Za nadati se da će nastaviti taj pozitivni niz i da će za nekih 25-30 minuta doći do cifre od barem 12 poena.

Omjer: 5/10
Bonus: 2/3

slika

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 02 mar 2017, 15:30

1. bonus par:

Crvena Zvezda - Brose Bamberg - broj koševa gostujuće ekipe (75,5) - MANJE - 1,62

slika

Sella13
Kontakt:

Post Postao/la Sella13 » 02 mar 2017, 16:04

2.Par

N.Melli (10,5) Over 1.85

24 Kolo Eurolige donosi nam duel izmedju C.Zvezde i B.Bamberga.Melli je u odlicnoj formi te ocekujem od njega veceras jos jednu dobru partiju.Na njemu ce se smjenjivati Simonovic i Mitrovic koji nisu neki defanzivci.Prosli mec u euroligi Melli je postigao 17p.Protiv Zvezde u prvom medjusobnom duelu postigao je 16p.Ocekujem ga i veceras na nekih 12-15p.

3.Par

L.Mitrovic (8,5) Under 1.85

Ostajemo na istom mecu.Rijec je o Zvezdinom kapitenu Mitrovicu,koji igra dobro ove sezone.Medjutim sut ga ne sluzi bas najbolje i u zadnje dvije utakmice postigao je 0 i 2 poena.Prosli mec protiv Bamberga igrao je 10min imao sut 0-3 zavrsio sa 0p.Ocekujem veceras od Simonovica, Kuzmica,Gudurica pa i Jenkinsa da povuku sto se tice poena a od Mitrovica da donese doprinos na neki drugi nacin bez nekih poena.

4.Par

V.Micov (11,5) Over 1.60

Trener Galate Ataman izbacio je iz tima zbog lose igre Schilba i Preldzica.Vrlo neobican i neocekivan potez, koji ce jako utjecati na rotaciju u vanjskoj liniji. Najvise ce tu profitirati Micov koji ce danas igrati i na tri i na cetiri. Doduse Galata ima jos dosta rjesenja i ovi izostanci nisu toliko krucijalni, posebno jer najvise utjecu na napad.Pleiss i Tyus su pod upitnikom sto je dodatni plus za ovaj tip.Dakle Galata na cetvorci ima samo Dayea i Micova.U prvom medjusobnom duelu Micov je postigao 17p.Ocekujem ga i veceras na nekih 15tak poena.

5.Par

S.Larkin (13,5) Over 1.85

Baskonia docekuje Milano koji je zadnji na tabeli.Domacini se bore za top 8 i veceras bi trebali lagano slaviti protiv Milana koji zaista igra lose ove sezone.Larkin je usao u dobru formu i u prvom medjusobnom duelu izmedju ove dvije ekipe postigao je 21p.Ocekujem veceras jednu brzu utakmicu jer Milano igra brzu kosarku sa losom odbranom sto bi Larkin mogao odlicno da iskoristi.

Bonus tip 1 : R.Beaubois (12,5) Over 1.85
Bonus tip 2 : J.Voigtmann (9,5) Over 1.85

Omjer : 0/1
Bonus : 0/0

slika

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 02 mar 2017, 17:42

1. bonus par:

Nicloas Batum (15,5) - VIŠE - 1,85

slika

rope777
Kontakt:

Post Postao/la rope777 » 02 mar 2017, 22:02

Chicago - Golden State - Broj koševa gostujuće ekipe (111.5) - VIŠE- @1,68

Iako nema gospodina Duranta mislim da ce ekipa Goldena nekako prijeci ovu granicu. Naravno nece im biti lagano morati ce se vise potruditi ali u zadnjih 8 utakmica 5 puta su presli ovu granica, a u proslom njihovom medusobnom duelu Golden je zabio 125p bez Durantunle. Sinoc su izgubili od mocnog Washingtona zabivsi 108 poena uz neraspolozenog Thompsona koji je zabio samo 16p. Mislim da ce veceras podignuti svoju igru i da ce prebaciti ovu granicu..

slika

OMJER: 3/4
BONUS: 0/1
BBB 86'

bugojanac1234
Kontakt:

Post Postao/la bugojanac1234 » 02 mar 2017, 23:06

1.PAR

S. CURRY ( 29,5 ) OVER @ 1,85

GSW ocekuje teska utkamica veceras s bullsima koji igraju solidno u zadnje vrijeme, kao sto znamo i mi i cijeli svjet durent se ozljedio i steph ce morati da povuce ekipu. Svi takodjer znamo da on to moze, za vecerasnju utakmicu do sadasnje brojke nista ne znace jer ce velika vecina durantovih suteva spasti na stepha. U dobroj utkamici i njegovoj standarnoj predstavi on bi trebao da ide na 30 + veceras.

2. PAR

D.BOOKER ( 21,5 ) OVER @ 1,85

Spala je malo granica koja je bila i 23,5 i zato veceras ovo moram pokupit. Ne igraju charlote neku odbranu i cesot na njihovim mecevima pada jako puno poena i tu vidim priliku da se booker razmase i prebaci ovu granicu. Kuci daje prosjecno poen vise nego u gostima 21,3 i ocekujemd a veceras povuce svoj tim ka dobrom rezultatu, posebno sto je posljednje dvije podbacio sa 15 i 9 poena ali na gostujucim parketima

3.par

j BUTLER ( 24,5 ) UNDER @ 1,85

Bulsi kao sto sam vec rekao docekuje wariorse i ovdje cu ici na under zbog uzasne forme u kojoj se jimmy nalazi. zadnje 4 je dao 6, 22, 18 i 8 poena uz sve gore procente suta. 38, 36 pa katastrofalih 23 posto. cuvat ce ga vjerovatno klay veci dio meca i vjerujem dovoljno zatvoriti da z uzasnu formu u kojoj igra jimmy ne predje 25 poena.

4. par

J. NURKIC ( 11,5 ) OVER @ 1,85

Juka od dolaska u portland pocine da pokazuje sve ono sto zna i igra zaista sve bolje i bolje. u 4 utkamice ii dresu blazersa je rpesao ovu granicu 3 puta a u zadnjem mecu ubacio sjajnih 19 i ocekujemd a tako i nastavi. Ni ovde brojke nisu bitne jer znamo st ase u denveru s njim desavalo tako da je moj zadnji tip dana juka preko ove granice. Njihov protivnik oklahoma i nije neki bauk u branjenju reketa, posebno kada u matchupu s jukom bude kanter koji curi na sve strane u odbrani. dovoljno da tipujem naseg Juku

slika

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 02 mar 2017, 23:48

Marvin Williams 11,5 vise @ 1,85

Duel Charlotea i Sunsa veceras.. Ocekuje se mec sa puno poena tako da mislim da ce vecina ponudjenih igraca u over.. ja sam se odlucio sa krilnog centra Hornetsa, Williamsa.. 3 puta u zadnje 4 utakmice je isao preko ove granice, ocekujem ga i veceras negdje oko 13-14 poena.. Sunsi dosta prostora ostavljaju u reketu gdje Williams moze do laganih poena, a takodjer ima vrlo dobar sut za tri poena...

Robin Lopez 10,5 vise @ 1,85

Ovaj par mi je najsigurniji za veceras.. Robin je odlaskom Gibsona dobio dosta vecu minutazu, tako da ima dosta bolji prosjek zadnjih par utakmica.. veceras Bullsi igraju protiv Warriorsa koji i nemaju bas celicnu odbranu u reketu.. u prvom medjusobnom duelu ove dvije ekipe ove sezone Lopez je za 29 minuta ubacio 17 poena, a veceras ga ocekujem na nekih 13-14...

Klay Thompson 23,5 vise @ 1,85

Presao je ovu granicu samo jednom u zadnja 4 meca i svjestan sam da nije u top formi.. medjutim, mislim da bi veceras mogao proraditi.. Povredom Duranta, sve se vraca u ruke Currya i Thompsona koji ce imati oko 20 suteva... tako je bilo u prosloj utakmici protiv Washingtona ali je Thompson imao ocajnih 5-20 iz igre... veceras ga ocekujem na bar 40 % iz igre i uz par slobodnih bacanja morao bi preko 25 poena.. Bullsi protiv kojih veceras Warriorsi igraju lose brane bekove i ocekujem da to Klay iskoristi...

omjer: 3/4
slika

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 03 mar 2017, 08:25

9.par

Washington - Toronto - broj poena domaće ekipe (104,5) - VIŠE - 1,62

Wizardsi me zaista vrlo rijetko "iznvjere" kada je broj poena u pitanju pa ih i ja, shodno tome, forsiram koliko god je moguće, a pogotovo kada se u ponudi pojavi ovako nešto - granica koju bi oni zaista trebali bez problema da prebace. Večeras je na programu drugi dio njihovog dvomeča sa Raptorsima, ili nazovimo to - mrtva trka za drugo mjesto Istočne konferencije, na kojem je trenutno Boston i bježi im par pobjeda. Wizardsi su napravili sjajan posao dovođenjem Bogdanovića, te sada i na klupi imaju čovjeka na kojeg se itekako mogu pouzdati. Oni su ekipa koja igra jako brzu i atraktivnu košarku, a ovu su granicu za tačno jedan poen prebacili neku večer u Torontu, pa ne vidim zašto se to ne bi desilo i večeras u njihovom Verizon Centru. Da ne govorimo o tome da su oni u posljednjih 20 utakmica samo dva puta ostali ispod ove granice, i to, pogađate, bili su to mečevi protiv Utah i protiv Memphisa.

slika

Omjer: 5/8
Bonus: 0/1

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 03 mar 2017, 11:30

10.par

Phoenix - Oklahoma - broj poena domaće ekipe (108,5) - VIŠE - 1,61

Nehumano je šta će večeras Westbrook da počini Sunsima, ali u strahu od burnouta i uslijed zaista velike granice postavljene na njega, ipak se odlučujem za ukupan broj koševa domaće ekipe, jer po svemu sudeći, trebali bismo gledati totalni "run and gun". Sunsi su me sinoć ispoštovali protiv Charlotte-a pa im se evo odužujem novim tipom. Odbrana Thundera u posljednje vrijeme ne funkcioniše baš najbolje pa očekujem da i noćas nastave u sličnom ne baš pohvalnom ritmu. Sunsi ovaj broj koševa u posljednje vrijeme debelo prebacuju i sve bi to trebalo da se poklopi.

slika

rope777
Kontakt:

Post Postao/la rope777 » 03 mar 2017, 12:23

Artsiom Parakhouski (11.5) VIŠE @1.85
Thomas Heurtel (14.5) VIŠE @1.85

Iz danasnjeg ranijeg meca sam izabrao ovu dvojicu. Parakhouski je ove sezone na prosjeku od 11.8ppg i igra prosjecno 21min s time da je u zadnjih 5 meceva samo 1 ostao ispod ove granice (6 protiv Panate u gostima s time da je igrao samo 11min).U njihovom proslom dvoboju pregazio je Efes sa svojih 20p i mislim da bi trebao danas ovo preci..
Heurtel me je ove sezone pozitivno iznenadio pogotovo na zadnjih nekoliko utakmica. Na zadnjih 7 utakmica samo je 1 ostao ispod ove izgleda po njemu male granice ( na utakmici sa Zvezdom u Pioniru). Prosjek mu je 14.1ppg i igra 27min po utakmici. Na njihovom proslom medusobnom duelu ubacio je visokih 24p.

slika

OMJER: 3/5
BONUS: 0/1
BBB 86'

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 mar 2017, 12:41

Dallas - Memphis
Broj koševa Dallas under 95.5 (1.67)

Mavsi su već jednom bili domaćini Medama i tad su zabili mizerna 64 poena. K'o da je riječ o nekim juniorima. Istina, nisu imali Nowitzkog, ali su tu bili Curry, Barnes i Matthews, a i Bogut (ne spominjem ga zbog ofanzive, nego defanzive, jer je svojom defanzivom mogao rasteretiti nekog i da taj neko bude dovoljno svjež za napadačke akcije), no opet Mavsi nisu mogli meda. Mavsi u posljednje vrijeme ne idu preko 100 poena. Atlanti su zabili 95, Miamiju i New Orleansu po 96, Timberwolvesima 84, Pistonsima 91, tako da su sve prilike da neće preći ovu marginu protiv defanzivno jake ekipe Memphisa. Istina, Memphis je samo New Orleansa uspio zadržati ispod ove margine, dok su Phoenix i Brooklyn upisivali stoju. No, s obzirom da Dallas igra sporu košarku i da to odgovara Memphisu, vjerujem da će upravo zbog tog pacea biti u stanju ostaviti ekipu Dallasa ispod ove margine. Gasol, Conley i Allen su odlični odbrambeni igrači, a večeras će, nadam se, to i pokazati.

slika

Omjer: 7/11
Bonus tip: 0/2
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 mar 2017, 13:02

D. Šarić over 18.5 (1.85)

Šarić je počeo igrati odlično i dok je Embiid bio tu. Sad kad nema Embiida, nastavio je u tom ritmu. Večeras 76ersi igraju sa New Yorkom i to je prava prilika da Dario nastavi sa dobrim igrama. U prošlom meču im je zabio 19 poena (bilo bi i više, al' je bilo nekih neočekivanih promašaja), a samo je pobacio protiv Miamija. U ostalim mečevima je zabijao 20, 20, 19 (upravo protiv Knicksa), 21. Knicksi su prava prilika da se ispere gorak ukus nešto slabije partije protiv Miamija i mišljenja sam da će to Šarić i te kako iskoristiti. Na posljednjih osam od devet utakmica, zabijao je 18+ poena.

slika

Omjer: 7/11
Bonus tip: 0/2

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 03 mar 2017, 15:52

B.Dunston 9,5 vise @ 1,85

Duel Unicsa i Efesa.. Unics je davno izgubio sansu da se nadje u TOP 8, dok ce se Efes boriti do samog kraja da zadrzi poziciju koja vodi dalje..tako da mislim da cemo gledati mec sa prilicnim brojem poena, jer nisu oba tima pod imperativom pobjede.. najblizi overu po meni je Dunston, centar Efesa..on igra oko 30 minuta po mecu i u slucaju da ne udje rano u probleme s licnim greskama, morao bi lagano do ovih 10 poena..

Barcelona - CSKA Moskva /br.poena gosta uklj.prod/ 83,5 vise @ 1,79

Po meni potpuno promasena granica.. CSKA je konacno rijesio probleme s povredama nosilaca igre, Tea i Nanda i obzirom da je Barcelona bez realnih sansi da se nadje u TOP 8, a CSKA siguran ucesnik top 8 faze, ocekujem mec sa velikim brojem poena.. u zadnjih 4 od 5 medjusobnih CSKA je uvijek preko 83 poena, a mislim da bi veceras mogli i do 90...

omjer: 4/7
slika

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 03 mar 2017, 16:25

2. bonus par

Devin Booker (21,5) - VIŠE - 1,85

slika

bugojanac1234
Kontakt:

Post Postao/la bugojanac1234 » 03 mar 2017, 22:13

5.PAR

MARKIEEF MORRIS ( 13,5 ) OVER @ 1,85

Brat koji igra za washington :D Inace braca igraju fantasticno u zadnje vrijeme a vec par puta sam prosao ovog iz wizardsa pa cu njega i veceras da uzmem. Njegovi wizadrsi docekuju toronto kojeg su dobili u gostima prije koji dan i tada je on zabio 13 poena. Ocekujem bolju aprtiju nejgovu na domacem parketu ida predje tih 13 poena. Recimo zadnju kuci je warriorsima zabio 22, zasto da ne ponovi takvo nesto i protiv toronta. Trebao bi ici na ibaku koji je odlican defanzivac, ali koliko sma upratio rotaciju wizardsa on igra prvih 4-5 minuta pa onda ide u drugoj cetvrtini na rezerve suparnika i tu vecinom ima laksi posao koji koristi velikim brojem poena., Inace zadnjih 10 teki je na 17,7 poena,

OMJER: 2/4
BONUS: 0/0

slika

bugojanac1234
Kontakt:

Post Postao/la bugojanac1234 » 03 mar 2017, 22:20

6.PAR

ORLANDO ( 104,5 ) UNDER @ 1,62

Orlando je ove sezone uz dallas najneefikasnija ekipa u ligi. Interesantno kuci su cak i losiji nego na strani. Veceras im dolazi majami sa odlicnim defanzicima u likovima dragica i whiteside-a koji fantasticno zatvara reket. Plus je majami u odlicnoj formi. Dakle orlando kuci daje samo 97,2 poena u rpsojeku i po tome su najlosiji u ligi. Plus nakon odlaska ibake ne vidim da mogu da majamiju daju 100, a kamoli 105 da predju ovu granicu.

slika

bugojanac1234
Kontakt:

Post Postao/la bugojanac1234 » 03 mar 2017, 22:30

7.PAR

UTAH- BROOKLYN ( 209,5 ) UNDER @ 1,62

Svi znamo kakvu odbranu utah igra i kako sporu kosarku u cijim utkamicama pada najmanje poena u ligi. U medjusobnim, ako sam dobro izbrojaoo ispod ove granice su sotali 8 zadnjih puta takod a cu da nastvim niz i veceras. Vjerovatno ce ovo juta da lagano rijesi i prilicnom razlikom, pa cak i da zaustave goste debelo ispod 90 poena. takav osjecaj imam. Plus je bogdanovic napustio bruklin koji jedini ima neki konstantan ritam u njih. sve u svemu ne vidim nacina da ovi predju granicu veceras od 209 poena

slika

bugojanac1234
Kontakt:

Post Postao/la bugojanac1234 » 03 mar 2017, 22:38

8.PAR

D. DE ROZAN ( 30,5 ) OVER @ 1,85

u odsustvu lowry-a de rozan je gotovo sve u ekipi raptorsa. Kao sto sam vec i naponeuo igraju sa wizardsima koji su ih dobili prije koji dan i zategnut ce de mar d a vrati domacima za taj poraz. prije koji dan je dao svega 24 poena sutiravsi 7-20, i ocekujem da se popravi i bolje vodi svoj tim. prije tog eca s a wizardsima je zabijao 37, 33 i 43 poena i ocekujem da veceras nakon pauze od 1 utakmice ide opet preko 30 poena jednoj neizvjesnoj utkamici.

1. bonus par

j. clarkson ( 15,5 ) over @ 1,85

slika

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.