Saltsity je napisao/la:fukaratz je napisao/la:Saltsity je napisao/la:Ko su ti ljudi,imenuj ih pa da svi prosudimo da li pisu gluposti ili ne...Da vidimo hoce li se sloziti sa tobom ostali
koga briga za ostale na forumu? da Probisvjet prosudi nesto a ko curica dize ruku sa izbor seljacine iz Seljublja a onda prvom prilikom pise po forumu protiv istog tog morona za kojeg je glasao

da prosudi neko ko "prica se po gradu" uzima kao nesto relevantno i odatle crpi informacije

evo staragarda se nadovezije iako mu je vrhunac intelektualne rasprave razgovor s nekim penzionerom u taksiju

A otkuda brate ti to znas....je li pokusavas ko tom nekom konstatacijom da ga ponizos ili sta....ko eto taksista.....
A evo recimo moj rodjak Damir magistar ekonomije,taksira....Kakve ima veze sto taksira....Ne ulazim u razloge,niti kazem da je upravu,ali sto prozivas covjeka tako......Sjecas se komuniste.......ubijes ga argumentima....rasporis.........i on onda pocne vrijedjati licno forumase....a kada ga banuju pjeni...
Nemojte se vrijedjati izmedju sebe............Dokle god je tako,nema od nas nista...ni vani,ni ovdje na forumu.....
A za probisvjeta manje vise se slazem......vala niko mu ne bi nos slomio da je ustao i reko stanite ljudi...mene bi izbacili,i tebe jer nismo clanovi skupstine,pod izgovorom remetimo rad skupstine....ali on je imao puno pravo da govori....sto nije,njegova stvar opet,ali moralisat pretjerano ne bi trebao..
ma ne vjerujem da je clan skupstine uopste.
Ne znam ko me etiketira kao clana skupstine, ali eto prihvatio sam tu virtualnu funkciju. Ne kazem da nisam bio na skupstinama ali da sam odlucivao o necem

.
U ovj drzavi je problem ako je neko izvan politike i nije pod zastitom bilo koje stranke. Vidjeli smo to u slucaju Azmira. Covjek sa postenim i iskrenim namjerama nema sanse ako se ne prikloni bilo kojem bloku. Kod nas postoji zakon podjele. Stranke i partije dijele sve, cak zele da podjele i ljude, navijace, radnike... te postanu gospodari njihovih razmisljanja.
Stranacki opredjeljeni zavrsavaju fakultete, poslove... ma bilo iz koje stranke bili. Oni imaju dogovor precutan, ti meni. ja tebi.
Azmir nije bio dio stranackih talova, pa je zato i miniran dok je bio predsjednik. Azmir nije imao ni SDP uz sebe, niti SDA. Zato je tako i prosao. Platio je vise kazni nego ovi sada na dovodjenje igraca.
Sve dok je Sloboda svacija, a sto je svacije, nije nicije, nece niko povesti brigu o njoj. Jedini izlaz je privatizacija!
Jel znate zasto politicari nece da izglasaju zakon o privatizaciji u sportu?
Zato jer znaju da bi vlasnik mogao pretvoriti sportski teren u vlastitu promociju. Svi se oni boje da to onaj suprotni ne kupi. Lakse im pada rastaljivanje, jer mogu uticati. Na vlasnika ne bi imali uticaja.
Zakon o privatizaciji klubova mora imati ugradjen clan o zabrani promovisanja politickih ideja i nacin da takvi klubovi budu kaznjeni strogo i nemliosrdno. Ne smije se dozvoliti da stadioni i dvorane budu pretvoreni u predizborne skupove.
Evo vidite sta se nama desava gdje politika vlada. Nasa Sloboda je trenutno najveci talac politike u drzavi. Sve dok je tako nema napretka.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.