Taktičar je napisao/la:Ne treba se ljutiti, treba biti realan. A realnost je da ovoj repki u ovom sastavu fali kvaliteta na više polja. To je bilo eksponirano i protiv Ukrajine, ali borbenost i veoma dobar vanjski šut su zasjenili nedostatke. Danas kada je borbenost bila na nižem nivou, a šut većim dijelom utakmice bio ishitren i neprecizan na vidjelo su izašli i oni skriveni nedostaci.
Ne bih da potcjenjujem protivnika jer Mađari su znali šta hoće i šta rade i mi smo im to dozvolili. Znači osim zasluga koje pripadaju njima za pogođene šuteve i generalno za nametanje sebi željenog ritma, moramo biti kritični prema taktičkom vođenju naše ekipe jer kao iskusnija i na papiru individualno jača ekipa trebali smo bar biti u stanju odigrati pametnije.
Imali smo visinsku prednost koju nismo iskoristili ni u jednoj fazi igre i zbog toga nismo uspjeli ukočiti brzi ritam igre Mađara koji su uz to još i pogađali iznad svoih mogućnosti. To je naravno samo jedan mali dio razloga za poraz. Ima tu još puno detalja, ali može se na nekim stvarima malo poraditi do sljedeće tekme gdje su Britanci veliki favoriti, ali gdje se ne treba predati prije nego što se počelo igrati.
Preuzmimo ulogu autsajdera, ali nadajmo se da će neki detalji igre bolje funkcionirati i da ipak iz prikrajka možemo iznenediti.
Apsolutno sam realan, i realno mi smo ovu Madjarsku morali dobiti u prvoj cetvrtini 10 razlike, i onda se zajebbavati do kraja.
Zasto, zato sto oni imaju jednog jedinog igraca koji igra van njihove lige, i to u nekom lijevom spanskom klubu.
Dakle, ostalih 11 igraju u prosjecnoj madjarskoj ligi, cije timove bi Siroki pobijedio bez po muke.
Znaci, dolazimo do sljedeceg zakljucka: nasi ili su prodali utakmicu, ili su sinoc negdje dobro zaglavili s kurrvama pa nisu mogli doc sebi do utakmice