Dok nisam dosao sebi, jednostavno nisam zelio nista da napisem. Ovaj poraz mi je stvarno tesko pao, onaj ko kaze da mu nije tesko pao, ili ne voli ovu zemlju, ili mu je svejedno za sve. Meni nije nikada bilo, niti ce biti. Nervirao se jesam, udarao sta sam stigao, pogrdne rijeci upotrebljavao i slicno, ali opet, opet. Opet znam da cu medju prvim biti u srijedu u Skenderiji, opet znam da cu ici da pogledam to. Mozda je to navika, mozda je to sto ja radim u neku ruku pogresno, ali sta cu takav sam. Ne mogu da se promijenim. I uvijek cu da se nerviram, ali cu isto tako da se kontroliram pogrdnih rijeci na forumu, osim kada se bas vidi da je igracu svejedno..
Znate sta bi najbolje bilo, da se otvori tema i da se napise CV i da se vidi sta smo mi forumasi dosada postigli u zivotu, pa da nas neko onda ocjenjuje, i svaku zivotnu odluku provlaci kroz sito i reseto. Lahko je po drugim ljudima pricati, nije da ja zelim sada nekog da branim, ali tako ispada.
Da li bi vecina od nas ovdje smjela reci Kenanu Bajramovicu, ili nekom drugom da ne zna hodati, da je ovakav ili onakav, da ne uzimam pogrdne rijeci u usta? Ja znam da realno ja ne bih, a isto tako znam da ni 95% ljudi ovdje to ne bi smjelo..
Ovo danas sto je bilo je jedna tipicna igra na strani nase repke. Bezvoljno, mlitavo, taman kada smo usli u ritam desi se neka glupost, tehnicka Varde, Nihad zaboravi loptu po liniji, Laki izigrava Jordana pa istekne vrijeme, Nihad se zabija u trojicu, kad je skocio u napadu, sudije sviraju smijesnu licnu Vardi, Edi ispada uhvacena lopta...
Odigrali jesmo lose, ali niko nije ocekivao da se vrate nakon one dubioze. Upali su u los pocetak, lopt izlazile iz kosa, u odbrani nije bilo presinga, pomaganja, nismo se postavljali visoko i agresivno. Meni najvise smeta kada nam statisticki najbolji igrac kod protivnika uvijek odredi sudbinu, ali uvijek i u rukometu, i kosarci, itd...
Sabetu bi ja zamjerio kada je Lakija uveo odmah skoro na pocetku, tada smo poceli da pucamo. Druga nam je samo donijela more i probleme, nista nismo mogli da povezemo. U drugom dijelu je to vec puno bolje izgledalo i puno tecnije, agresivnije, puno smo vise i trcali i branili, i probijali, Edo pogotovo...
Sudije su naravno sjekle, i navlacili njima, isto kao sto su i nama malo protiv Ukrajine, u ovakvim utakmicama je to vrlo bitno, sitnice odlucuje kad trebas da dobijes ovakve ekipe, i kada ocigledno pola tvoje vanjske linije nema svoj dan, kada kapiten ima 7 izgubljenih lopti, kada glavni suter sutira iz igre 2/11 i slicno, milion razloga bi se moglo nabrojati..
Laki - Veceras zasijao u pravom svjetlu "divljaka", kako on samo to zna. Izgubio loptu cim je usao, u odbrani ga uzimali, poslije je onu trojku pogodio, i dva bacanja, ali ovo je bilo uzasno lose. Mora i moze puno bolje, njemu je sve preko 15 minuta previse...
Fela - Veceras uz Domercanta kod nas najgori, nije puno grijesio, ali se covjek nije vidio, nije forsirao, haj da je grijesio, ali covjek je veceras bio indolentan, a od njega i Domercanta sam najvise ocekivao realno... Nije bilo prodora, pasova, sve nesto stihijski, isto kao da se covjek totalno iskljucio..
Gorda - Veceras nas vratio u zivot, ali je ispao toliko puta u odbrani da je odigrao ispodprosjecnu utakmicu, pa Hanga ga tri puta okrece na isti nacin, i uvijek sve isto, da ne kazem da je na sut protivnickog igraca uvijek kasnio, ali u napadu nas je uz Edu sam vratio..
Milosevic - Nije igrao vise od tri minute i to je to. Mislio sam kad je usao da ce odmah da pravi korake, ali nije dobio priliku za to..
Edo - Veceras kod nas najbolji, uhvatio je puno skokova, u napadu par finih prodora, odigrao odlicno, bacanja pucao korektno. Najbolji nas veceras. Nema mu se sta prigovoriti..
Jazvin - Nije mogao vise od 4 - 5 minuta da odigra. Povrijedjen je i bolestan, ali unutra nas nisu "ubijali" vani je bio problem..
Varda - Prolazna ocjena i u napadu i u odbrani, da su ga sudije ostavile u igri jos 2 - 3 minute, mislim da bi smo to okrenuli definitivno. Covjek je usao u ritam, nisu mu mogli nista u reketu, ali kad se unese u licu nekoj curi iz prvog reda
Domercant - 2/11 kada ima najbolji suter sta reci onda, katastrofa, veceras je bio uzasno los, gubio lopte, nije bio precizan, posebno onda pred kraj kada je opalio loptu u 7 - 8 sekundi vrlo bitnog napada. Inace on je uvijek puno bolje igrao kuci nego na strani, vjerovatno ce da bude i sada tako. Nasao je klub, ne mislim da ce sada tako da "gine"...
Djedovic - Brzao je u dosta napada, bio sebican, ali je "izginuo" u odbrani jer Gorda, Henri pa i Feliks su odigrali lose odbrambene role. Dok je Nihad u par navrata cuvao Hangu, nista nije mogao, a onda vraca se Gorda na njega, puno je bolje to Nihad drzao..
Bajramovic - Najveci krivac za vecerasnji poraz u to nema sumnje, covjek jednostavno nema konstantu, jedna losa, jedna odlicna, jedna prosjecna, nikada ne znas sta ocekivati od njega, pogodi tricu za 73 - 70, pa promasi citav kos, i sve tako...
Bozo i Dino - Nisu ulazili....
Sada se treba dignuti i pokusati Britaniju dobiti, ako se to izgubi kraj je, nema se vise sansi, ako se dobije postoji onda i dalje minimalna sansa, sve dok postoji treba se boriti...
U srijedu, iako ce biti to prvi dan Ramazana ima vremena da se iftarimo, tacno 41 minuta, idemo bodriti momke!!!!!