Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

vuvu_zzz
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la vuvu_zzz » 09 avg 2010, 00:45

Cartman je napisao/la:Koji je kreten izmislio da se igra protiv Britanije istovremeno kad nogometasi budu igrali protiv Katara? Jos nakon ovog poraza, nece doc ni hiljadu ljudi. A nisu ni zasluzili nista bolje. Treba ih docekat na aerodromu, Sabita pustit sa aviona, a ostale pravac Sibir.
pa ja mislim da u srijedu igraju kosarkasi zar nije tako, a dan ranije balerine :D

edit---aha, izmislio, brzo citao pa te ne skonta, ja nisam to izmislio :D
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2010, 01:27

Dok nisam dosao sebi, jednostavno nisam zelio nista da napisem. Ovaj poraz mi je stvarno tesko pao, onaj ko kaze da mu nije tesko pao, ili ne voli ovu zemlju, ili mu je svejedno za sve. Meni nije nikada bilo, niti ce biti. Nervirao se jesam, udarao sta sam stigao, pogrdne rijeci upotrebljavao i slicno, ali opet, opet. Opet znam da cu medju prvim biti u srijedu u Skenderiji, opet znam da cu ici da pogledam to. Mozda je to navika, mozda je to sto ja radim u neku ruku pogresno, ali sta cu takav sam. Ne mogu da se promijenim. I uvijek cu da se nerviram, ali cu isto tako da se kontroliram pogrdnih rijeci na forumu, osim kada se bas vidi da je igracu svejedno..

Znate sta bi najbolje bilo, da se otvori tema i da se napise CV i da se vidi sta smo mi forumasi dosada postigli u zivotu, pa da nas neko onda ocjenjuje, i svaku zivotnu odluku provlaci kroz sito i reseto. Lahko je po drugim ljudima pricati, nije da ja zelim sada nekog da branim, ali tako ispada.

Da li bi vecina od nas ovdje smjela reci Kenanu Bajramovicu, ili nekom drugom da ne zna hodati, da je ovakav ili onakav, da ne uzimam pogrdne rijeci u usta? Ja znam da realno ja ne bih, a isto tako znam da ni 95% ljudi ovdje to ne bi smjelo..

Ovo danas sto je bilo je jedna tipicna igra na strani nase repke. Bezvoljno, mlitavo, taman kada smo usli u ritam desi se neka glupost, tehnicka Varde, Nihad zaboravi loptu po liniji, Laki izigrava Jordana pa istekne vrijeme, Nihad se zabija u trojicu, kad je skocio u napadu, sudije sviraju smijesnu licnu Vardi, Edi ispada uhvacena lopta...

Odigrali jesmo lose, ali niko nije ocekivao da se vrate nakon one dubioze. Upali su u los pocetak, lopt izlazile iz kosa, u odbrani nije bilo presinga, pomaganja, nismo se postavljali visoko i agresivno. Meni najvise smeta kada nam statisticki najbolji igrac kod protivnika uvijek odredi sudbinu, ali uvijek i u rukometu, i kosarci, itd...

Sabetu bi ja zamjerio kada je Lakija uveo odmah skoro na pocetku, tada smo poceli da pucamo. Druga nam je samo donijela more i probleme, nista nismo mogli da povezemo. U drugom dijelu je to vec puno bolje izgledalo i puno tecnije, agresivnije, puno smo vise i trcali i branili, i probijali, Edo pogotovo...

Sudije su naravno sjekle, i navlacili njima, isto kao sto su i nama malo protiv Ukrajine, u ovakvim utakmicama je to vrlo bitno, sitnice odlucuje kad trebas da dobijes ovakve ekipe, i kada ocigledno pola tvoje vanjske linije nema svoj dan, kada kapiten ima 7 izgubljenih lopti, kada glavni suter sutira iz igre 2/11 i slicno, milion razloga bi se moglo nabrojati..

Laki - Veceras zasijao u pravom svjetlu "divljaka", kako on samo to zna. Izgubio loptu cim je usao, u odbrani ga uzimali, poslije je onu trojku pogodio, i dva bacanja, ali ovo je bilo uzasno lose. Mora i moze puno bolje, njemu je sve preko 15 minuta previse...

Fela - Veceras uz Domercanta kod nas najgori, nije puno grijesio, ali se covjek nije vidio, nije forsirao, haj da je grijesio, ali covjek je veceras bio indolentan, a od njega i Domercanta sam najvise ocekivao realno... Nije bilo prodora, pasova, sve nesto stihijski, isto kao da se covjek totalno iskljucio..

Gorda - Veceras nas vratio u zivot, ali je ispao toliko puta u odbrani da je odigrao ispodprosjecnu utakmicu, pa Hanga ga tri puta okrece na isti nacin, i uvijek sve isto, da ne kazem da je na sut protivnickog igraca uvijek kasnio, ali u napadu nas je uz Edu sam vratio..

Milosevic - Nije igrao vise od tri minute i to je to. Mislio sam kad je usao da ce odmah da pravi korake, ali nije dobio priliku za to..

Edo - Veceras kod nas najbolji, uhvatio je puno skokova, u napadu par finih prodora, odigrao odlicno, bacanja pucao korektno. Najbolji nas veceras. Nema mu se sta prigovoriti..

Jazvin - Nije mogao vise od 4 - 5 minuta da odigra. Povrijedjen je i bolestan, ali unutra nas nisu "ubijali" vani je bio problem..

Varda - Prolazna ocjena i u napadu i u odbrani, da su ga sudije ostavile u igri jos 2 - 3 minute, mislim da bi smo to okrenuli definitivno. Covjek je usao u ritam, nisu mu mogli nista u reketu, ali kad se unese u licu nekoj curi iz prvog reda :lol:

Domercant - 2/11 kada ima najbolji suter sta reci onda, katastrofa, veceras je bio uzasno los, gubio lopte, nije bio precizan, posebno onda pred kraj kada je opalio loptu u 7 - 8 sekundi vrlo bitnog napada. Inace on je uvijek puno bolje igrao kuci nego na strani, vjerovatno ce da bude i sada tako. Nasao je klub, ne mislim da ce sada tako da "gine"...

Djedovic - Brzao je u dosta napada, bio sebican, ali je "izginuo" u odbrani jer Gorda, Henri pa i Feliks su odigrali lose odbrambene role. Dok je Nihad u par navrata cuvao Hangu, nista nije mogao, a onda vraca se Gorda na njega, puno je bolje to Nihad drzao..

Bajramovic - Najveci krivac za vecerasnji poraz u to nema sumnje, covjek jednostavno nema konstantu, jedna losa, jedna odlicna, jedna prosjecna, nikada ne znas sta ocekivati od njega, pogodi tricu za 73 - 70, pa promasi citav kos, i sve tako...

Bozo i Dino - Nisu ulazili....

Sada se treba dignuti i pokusati Britaniju dobiti, ako se to izgubi kraj je, nema se vise sansi, ako se dobije postoji onda i dalje minimalna sansa, sve dok postoji treba se boriti...

U srijedu, iako ce biti to prvi dan Ramazana ima vremena da se iftarimo, tacno 41 minuta, idemo bodriti momke!!!!!
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 09 avg 2010, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Vlado PD
Kontakt:

Post Postao/la Vlado PD » 09 avg 2010, 01:29

Ja sam danas gledao utakmicu i cekao je za finu paru na kladionicu i mogu samo reci jad, bjeda i cemer, ja ne mogu da vjerujem da su madafakin madjari pobjedili, koja tugica :/

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 09 avg 2010, 02:58

Imali ponovo onog baraža pred Evropsko prvenstvo????

Ako ima naši se mogu počet spremat za to,naravno tu očekujem teleta,hukića,vasiljevića,ikonića itd + jedno 7-8 sadašnjih i možda se plasiramo ali je za ovu godinu 90% gotovo.

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 avg 2010, 08:05

Ma ovog Bajramovica treba otjerati, kopile......Kako su Madzari podmladili ekipu tako smo mogli i mi...Sta ce on vise u ekipi, majmun i neandertalac..Da on valja kao igrac, igrao bi konstantno u nekom klubu, ovako ga samo dovode i tjeraju.....

Ma ne zasluzuju paznju vise.....Koliko sam se samo iznervirao zbog njih zadnjih sezona,i to zbog cega? Gube protiv nekih nizerazrednih ekipa..To je kao da BIH u fudbalu gubi od Luxemburga i Lihtestajna...

Mars stoko....

Sto se mene tice, dabogda i u Sarajevu sad izgubili 20 razlike, boli me ona stvar....Ne zasluzuju bolje
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 09 avg 2010, 08:50

Meni niko ne odgovori na pitanje, pa reko da ponovim. Zašto nije pozvan Krupalija?
Allez

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 09 avg 2010, 08:59

analiticar_ je napisao/la:Ma ovog Bajramovica treba otjerati, kopile......Kako su Madzari podmladili ekipu tako smo mogli i mi...Sta ce on vise u ekipi, majmun i neandertalac..Da on valja kao igrac, igrao bi konstantno u nekom klubu, ovako ga samo dovode i tjeraju.....

Ma ne zasluzuju paznju vise.....Koliko sam se samo iznervirao zbog njih zadnjih sezona,i to zbog cega? Gube protiv nekih nizerazrednih ekipa..To je kao da BIH u fudbalu gubi od Luxemburga i Lihtestajna...

Mars stoko....

Sto se mene tice, dabogda i u Sarajevu sad izgubili 20 razlike, boli me ona stvar....Ne zasluzuju bolje
A iz Zenice čojk, nedo Bog da je iz Sarajeva, šta bi mu se ti i nagovorio. :D

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 09 avg 2010, 09:24

Ma kako sam i pretpostavio tako su i igrali smiješi nam se divizija B sa ovim vodstvom reprezentacije (savez, selektori, treneri) tu nam je i mjesto. Igrači su ti koji trebaju da slušaju i budu odgovorni treneru a trener treba da bude odgovoran za rezultat. Nemojte da igrače prozivate i pljujete po njima jer nisu oni u igru sami ulazili i izlazili, kako treniraš tako i igraš ne možeš trenirati jedno a igrati drugo.

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 avg 2010, 09:48

Ma da mi je iz oka ispao....Mrzim, al bas mrzim kretene sto dodju do reprezentativnog nivoa i zauzimaju sasvim nepravdano necije mjesto...Toliko momaka u BIH i van BIH igra kosarku sto bi ginuli na terenu da dobiju sansu da igraju, ali ne, ne moze to kod nas..Jedan kloc van forme i sto ga sutaju iz kluba u klub mora da igra...Fuj..

Ato sto je on iz Ze, pa siguran sam da u Ze ima barem 10 kosarkasa koji su trenutno bolji od njega...
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 09 avg 2010, 10:10

Igraš loše pa tu je selektor trener da te zalijepi za kraj klupe iza fizioterapeuta a ne da igraš toliko minuta. Ali nema ko da kaže nisi ti danas taj koji će da igra.
A ja ne znam ko je skautig mađara odradio kada nismo ništa odgovorili na igru jedne prosječne reprezentacije.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 avg 2010, 10:43

Bajramovic domuz! Ostali ko damu! Sramota! :oops:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 09 avg 2010, 10:48

Onima koji su zainteresirani za jedan pogled na usporedbu između današnje repke i one s kraja '90-ih preporučio bih da odu na kolumne čitalaca i pogledaju temu "Ko igra za raju i zanemaruje taktiku..."
"Float like a butterfly, sting like a bee"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2010, 10:50

A poslije utakmice sa Ukrajinom stvorena je euforija, Keno nas tada digao u drugom poluvremenu, 90 posto ljudi ga je hvalilo, sada ga pljuju najradije bi ga ubili, ali sta ce, ne mogu ;) ;) ;)

Prvo treba poci od sebe pa onda pljuvati druge, pogledati vlastiti zivotni uspjeh, pa tek onda komentirati nekoga drugog.

Keno Bajramovic je sinoc katastrofalno odigrao, ali covjek je igrao u Ritasu, Albi, BC Kijevu, Azovmasu, covjek je zaradio novce koje mi samo mozemo da sanjamo..

Nema vise divizije B, sad se sve spaja jer od Eura 2013 igraju 24 ekipe, niko ne ispada...

Ostalo je samo ime.....

Tarpi do bagro
Kontakt:

Post Postao/la Tarpi do bagro » 09 avg 2010, 10:57

ja cu samo jedno da kazem,ja ne znam koliko vas je gledalo utakmicu,ali Bajramovic je zaje+++ sve,nama napad 5 razlike gubimo on uzme loptu pa je izgubi,opet poslje 4 razlike on uzme loptu izgubi,kad nas je dobila madjarska koja je najslabija u grupi,sta ce nam onda uradit englezi i makedonci........... :evil: :evil: :evil:
Moje ljubavi: LEGENDA:_Analiticar
FK Sarajevo
FC Chelsea
LA Lakers
Horde Zla
<3 Ahmo <3

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 09 avg 2010, 11:23

"Nema vise divizije B, sad se sve spaja jer od Eura 2013 igraju 24 ekipe, niko ne ispada..." Neno dobro mi je poznata činjenica oko reorganizacije ali hvala u svakom slučaju jer možda neko ko nije to znao sada zna...
A pljuvanje po svemu danas što sam hvalio juče to je naša odlika. Selektor je taj koji treba da kaže "stop" "sad" "to i to tako i tako" i da stoji iza toga.
Jedan primjer iz ne tako davne prošlosti košarkaške kako selektor vodi glavnu riječ je Svetislav Kari Pešić koji je na svjetskom prvenstvu iz ekipe otjerao do tada jednog od najboljih igrača Radmanovića koji je jeo bananu dok je on pričao, a čovjek tada osvoji zlato...
Dovoljno je pogledati i poslušati tajm-aut naše reprezentacije pa da sve bude jasno.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 avg 2010, 11:28

@Neno#4

Nisi ti toliko u krivu, ali brate mili, trebam(o) li ga kovati u zvijezde(odnosi se na Bajramovića)? Uostalom, zašto ti misliš da niko od forumaša nije ništa postigao? Zar ne postoji mogućnost da je neko od nas kritičar po zanimanju? Da, mi nećemo zaraditi silne pare koje je on zaradio, ali on bi trebao/morao/opravdati zašto dobiva toliko, zar ne? Zašto misliš da ne postoje samokritične osobe? Pa, pobogu, nije on iznad svega pa da ga je, ne daj Bože, zabranjeno kritikovati. Činjenica je da je odigrao toliko slabu utakmicu da bi izgubio 50% plate da to napravi u nekom iole ozbiljnijem klubu. No, na njegovu radost, a na našu žalost, on je to napravio u reprezentaciji.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 09 avg 2010, 11:36

neno#4 je napisao/la:A poslije utakmice sa Ukrajinom stvorena je euforija, Keno nas tada digao u drugom poluvremenu, 90 posto ljudi ga je hvalilo, sada ga pljuju najradije bi ga ubili, ali sta ce, ne mogu ;) ;) ;)

Prvo treba poci od sebe pa onda pljuvati druge, pogledati vlastiti zivotni uspjeh, pa tek onda komentirati nekoga drugog.

Keno Bajramovic je sinoc katastrofalno odigrao, ali covjek je igrao u Ritasu, Albi, BC Kijevu, Azovmasu, covjek je zaradio novce koje mi samo mozemo da sanjamo..

Nema vise divizije B, sad se sve spaja jer od Eura 2013 igraju 24 ekipe, niko ne ispada...
znači pošto je Bajramović zaradio velike novce ne treba ga kritikovati?
da se on bavi nekim poslom koji nije javni bio bi u pravu međutim on je sinoć predstavljo BiH
reprezentacija je javni poziv i time predstavljaš svoju državu a ne ovi sa foruma što im ti tražiš CV i šta koga briga za koga je Bajramović nastupao nema od toga reprezentacija ništa pikaju se njegovi nastupi za reprezentaciju gdje obavezno podbacuje
npr Firić nije imao naročito jaku karijeru al je za reprezentaciju igrao na nivou to je već nešto

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2010, 11:49

Monolog je napisao/la:@Neno#4

Nisi ti toliko u krivu, ali brate mili, trebam(o) li ga kovati u zvijezde(odnosi se na Bajramovića)? Uostalom, zašto ti misliš da niko od forumaša nije ništa postigao? Zar ne postoji mogućnost da je neko od nas kritičar po zanimanju? Da, mi nećemo zaraditi silne pare koje je on zaradio, ali on bi trebao/morao/opravdati zašto dobiva toliko, zar ne? Zašto misliš da ne postoje samokritične osobe? Pa, pobogu, nije on iznad svega pa da ga je, ne daj Bože, zabranjeno kritikovati. Činjenica je da je odigrao toliko slabu utakmicu da bi izgubio 50% plate da to napravi u nekom iole ozbiljnijem klubu. No, na njegovu radost, a na našu žalost, on je to napravio u reprezentaciji.
U biti svi mi na kraju krajeva znamo sta je Kenan Bajramovic. OK igrac, koji ne moze biti vodja ekipe, covjek koji uvijek igra toplo - hladno, covjek koji rijetko kada moze da spoji dva kvalitetna poluvremena, covjek koji i dan - danas kada stoji na liniji 6, 25, 50 - 50 je situacija da ce da pravi korake, uvijek je na granici.

Ja ga nisam nikada kovao u zvijezde, nego samo meni smeta to sto svi dodju da pametuju, a kada treba da se pruzi podrska 80% ovih ljudi nema nigdje. Kao mi necemo da gledamo tu repku, nema rezultata..

Nema rezultata, nema ni igre, ali opet je to tvoja drzava, opet je to zemlja u kojoj si rodjen, u kojoj ces vjerovatno da svoj zivot prozivis..

Mene licno je Keno razocarao u prijateljskoj tekmi sa CG, kada je pokazao niske ljudske kvalitete, tada umjesto da smiruje sukob, i nakon sto se sve zavrsilo, on je poceo da mase nogama, i da se obracunava, da istjeruje svoju neku pravdu...

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 09 avg 2010, 11:52

Ja bi opet da se vratimo sa igrača na selektora i trenere jer oni su ti koji su ga držali u igri a vidjeli su da to nije bila utakmica u kojoj on može da nosi igru. "ili možda nisu vidjeli"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2010, 11:56

blazz je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:A poslije utakmice sa Ukrajinom stvorena je euforija, Keno nas tada digao u drugom poluvremenu, 90 posto ljudi ga je hvalilo, sada ga pljuju najradije bi ga ubili, ali sta ce, ne mogu ;) ;) ;)

znači pošto je Bajramović zaradio velike novce ne treba ga kritikovati?
da se on bavi nekim poslom koji nije javni bio bi u pravu međutim on je sinoć predstavljo BiH
reprezentacija je javni poziv i time predstavljaš svoju državu a ne ovi sa foruma što im ti tražiš CV i šta koga briga za koga je Bajramović nastupao nema od toga reprezentacija ništa pikaju se njegovi nastupi za reprezentaciju gdje obavezno podbacuje
npr Firić nije imao naročito jaku karijeru al je za reprezentaciju igrao na nivou to je već nešto
Cekaj malo, ja samo kazem da covjek ipak ima nesto iza sebe, ipak ima neko ime.

Nisam ja nigdje rekao da ga na treba pljuvati zato sto je zaradio pare ili nesto slicno. Pa hajmo se vratiti poslije utakmice sa Ukrajinom, sta se pisalo o Bajramovicu. Ja ga ne branim, niti mi je to stvarno namjera..

A da li se zapitas da mi s foruma da smo kvalitetom zasluzili, da li bismo igrali u repki??

Vjerovatno niko od danas nije ni prisao priblizno repki, odnosno ni priblizno u omladinskim selekcijama, a kamoli sta drugo. Vjerovatno niko od danas nije profesionalno vezan za kosarku (velika vecina), ja uvijek polazim od sebe, volim ovaj sport, volim KK Bosnu, volim repku...

Peras je imao jednu strasnu izjavu koja se meni dopala u kojoj kaze citiram :" Ljudi koji plate ulaznicu i dodju da nas gledaju imaju apsolutno svako pravo da nas pljuju, jer su tu. Mi smo duznici tim ljudima, a ovi ostali ne bi trebali da se mijesaju i pljuju nas sta radimo"...

Realno, koliko je bilo nas u Skenderiji u cetvrtak. Ja znam par forumasa sa kojim sam bio tu noc, ustvari standardna moja ekipa koja je tu, ali hajmo biti iskreni i reci to...

Za ove koji nisu iz Sarajeva, vec je druga prica, ljudi ne mogu da gledaju to realno, utakmica kasno, radni dan sutra, puno razloga, a opet sam primjetio mnogo ljudi koji nisu iz Sarajeva i mnogo dijaspore...

Ostalo je samo ime.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.