FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Joj hajvana traze manu trebini...
- Sandokan87
- Kontakt:
Nego sta je??? Ukro neko jel??[/quote]Idemoplavi je napisao/la:Nije do tog sigurno, al haj...cruz40 je napisao/la:Pa rekli su da su dobili nalog od saveza da se ove dodatne stepenice naprave na centralnom dijelu zbog sigurnosti i da je zbog toga smanjen kapacitet.
Ma ja gledam ovu tribinu i ove dodatne stepenice mi nemaju logike pogotovo za sigurnost, al eto hajde neka bude tako, mada drugi stadioni na ovako velikim tribinama imaju po 6-7 000 stolica a kod nas neka komocija
Ma bez projekta nekog spektakularnog pravili, malo se zeznuli i sta je tu je, mada vise bi volio da su se zenuli pa da ima 5000 mjesta ali....
Burazeru moj daj da mi napunimo i ovo sto ima pusti se mastanja o tim ciframa pa nas bude dvije milje istih faca svaku tekmu... Sad bi pojedini mastali o areni od 45 milja a do juče se nije bilo u stanju dici srusen lim na zapadu, mani mi se te bosnjacke plitke price i namastavanju iz udobne stolice[/quote]
Ma nidje veze, ja prvi cu uvijek reci da nam veci stadion od 15 000 sjedećih mjesta ne treba! Nek srede jos jug i kapak! Po meni je bolja atmosfera na stadionu sa 15 000 navijaca uz samu aut liniju nego 55 000 navijaca odmaknutih atletskom stazom. Samo sam komentarisao nelogicnost dodatog stepeništa, ako je trebalo odvojiti ogradom ove sa desetogodišnjim to se moglo i bez ovoga što su sad plavom ofarbali. Što je najtužnije, prva jača utakmica sa većim brojem gledalaca tipa derby raja će popuniti i te stepenice, stajati ili sjediti svejedno je, jer tako bude i na sjeveru. Al haj, ellham je i ovo što je napravljeno. Pametnom dosta!
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!
-
ludilomozga
- Kontakt:
Spektakl! Hajcajte raju.. Idemooooo
I zapad ce doci kad-tad na red, kako ce tak tada stadion mocno izgledati...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Moze li link toga objasnjenja? Ja koliko znam savez nije davao nikakve upute sto se tice tribineQuinlan je napisao/la:Savez naredio dodatnih stepenica i samim tim gubiš stolica, već objašnjeno iz kluba
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
sarajevski derbi iz ugla engleza
Jest savez to naredio zbog evropskih utakmica... nije po uefinim propisima veci dio stepenica odradjen... i ovo je bilo najbezbolnije rjesenje da se "ukine" 30 tak stolica zarad viseg dobra... ne bi mogli igrati evropu, mislim ne bi se moglo sjediti na istoku u evropskim utakmica zbog tog bizarnog razloga... malo su se u klubu preracunali kad su odobrili projekt... mozda cak nisu ni znali za to... jer su se obicne stepenica ukinule od prije nekoliko godina.... a kod nas su te uslovno receno obicne jednoredne... pa su morali prosiriti sve stepenice za po korak, a one centralne skroz prosiriti (i dolje ispod)... i tako je progutano kako sam ja cuo 30 mjesta... nema veze... i ovako trebamo biti ponosni i na upravu, i na donatore, a posebno na navijace...irfo je napisao/la:Moze li link toga objasnjenja? Ja koliko znam savez nije davao nikakve upute sto se tice tribineQuinlan je napisao/la:Savez naredio dodatnih stepenica i samim tim gubiš stolica, već objašnjeno iz kluba
I mislim da je cak bila ta vijest i na sluzbenoj da se morao malo smanjiti kapacitet...
Zadnja izmjena: Kompromis, dana/u 27 mar 2017, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
HAJCAAAAAAJ!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- MocMahale444
Sta se raspravljate bez potrebe..
Uz sve sto dobro donosi Zelji, donosi i Repki 10000000% ce preci s B.P na Grbavicu. Samo za taj teren savez nam mora pomoci uz nadam se pomoc uefe i fife.
Uz sve sto dobro donosi Zelji, donosi i Repki 10000000% ce preci s B.P na Grbavicu. Samo za taj teren savez nam mora pomoci uz nadam se pomoc uefe i fife.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
dali se zna cijena ulaznica za istok. Ostalo je još pet dana do sljedeće tekme pa bi trebalo do sada biti poznato koja će to cijena biti. Mislim da bi klub u ovoj utakmici protiv slobode trebao samo naplatiti neku simboličnu sumu posto je otvaranje tribine. Tu bi se pružila prilika za reklamu da za nekih 3 KM doživiš atmosferu oduševiš se i ponovo dodjes sljedeću tekmu.
Ne slazem se. Bilo koja cijena da bude doci ce na istok 4 000 ljudi. Ako je cijena 3 to je 12 000, ako je 5 to je 20 000. Klubu tih 8 000 puno znaci.nide je napisao/la:dali se zna cijena ulaznica za istok. Ostalo je još pet dana do sljedeće tekme pa bi trebalo do sada biti poznato koja će to cijena biti. Mislim da bi klub u ovoj utakmici protiv slobode trebao samo naplatiti neku simboličnu sumu posto je otvaranje tribine. Tu bi se pružila prilika za reklamu da za nekih 3 KM doživiš atmosferu oduševiš se i ponovo dodjes sljedeću tekmu.
Nek imas 10 tekmi po 1000 ljudi na tom istoku, sa 3KM to je 30 000KM zarada, a da je 5KM to je 50 000KM i sa ovom prvom, kada saberes, to je za tri mjeseca veci prihod za cca 30 000KM. To je velik novac za nas. Ako to uduplas dobijes cijelu sezonu i vise novca cca 60 000KM, a to ti je igrac kalibra Stevanovic.
I na kraju, 2 KM za navijace nije velika razlika, jer smo svi navikli na najnizu cijenu 5KM, a klubu je to prevelik dobitak.
Ovo je slicno kao i kazne, samo ne kontaju nasi navijaci, svaki mjesec 3-4 hiljade kazna, to ti je na godisnjem nivou prevelik novac.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- Sandokan87
- Kontakt:
Jug 5 KM, SJEVER 8KM, ISTOK 10 KM, ZAPAD 20 KM. Mislim da ce to biti cijene.Argentina je napisao/la:Ne slazem se. Bilo koja cijena da bude doci ce na istok 4 000 ljudi. Ako je cijena 3 to je 12 000, ako je 5 to je 20 000. Klubu tih 8 000 puno znaci.nide je napisao/la:dali se zna cijena ulaznica za istok. Ostalo je još pet dana do sljedeće tekme pa bi trebalo do sada biti poznato koja će to cijena biti. Mislim da bi klub u ovoj utakmici protiv slobode trebao samo naplatiti neku simboličnu sumu posto je otvaranje tribine. Tu bi se pružila prilika za reklamu da za nekih 3 KM doživiš atmosferu oduševiš se i ponovo dodjes sljedeću tekmu.
Nek imas 10 tekmi po 1000 ljudi na tom istoku, sa 3KM to je 30 000KM zarada, a da je 5KM to je 50 000KM i sa ovom prvom, kada saberes, to je za tri mjeseca veci prihod za cca 30 000KM. To je velik novac za nas. Ako to uduplas dobijes cijelu sezonu i vise novca cca 60 000KM, a to ti je igrac kalibra Stevanovic.
I na kraju, 2 KM za navijace nije velika razlika, jer smo svi navikli na najnizu cijenu 5KM, a klubu je to prevelik dobitak.
Ovo je slicno kao i kazne, samo ne kontaju nasi navijaci, svaki mjesec 3-4 hiljade kazna, to ti je na godisnjem nivou prevelik novac.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!
- akisarajevo92
- Kontakt:
po nekoj mojoj racunici samo od ulaznica na utakmici protiv Slobode zarada ce biti preko 90 000 KM 
Don't believe the hype.
Zna li neko kakvo su vrijeme najavili za subotu ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Idealno, najtopliji dan u tjednu. Vecernja temperatura od 8 do 15 stupnjeva. Za vrijeme utakmice nekih 10-12 stupnjevaLjoZee je napisao/la:Zna li neko kakvo su vrijeme najavili za subotu ?
Sto se tiče cijene od 3 KM isključivo sam mislijo samo ovi utakmicu protiv slobode. Normalno da sa najpreglednije tribine cijena nemojte biti ispod 8KM sto je i logično ako usporedimo cijene ostalih tribina.Sandokan87 je napisao/la:Jug 5 KM, SJEVER 8KM, ISTOK 10 KM, ZAPAD 20 KM. Mislim da ce to biti cijene.Argentina je napisao/la:Ne slazem se. Bilo koja cijena da bude doci ce na istok 4 000 ljudi. Ako je cijena 3 to je 12 000, ako je 5 to je 20 000. Klubu tih 8 000 puno znaci.nide je napisao/la:dali se zna cijena ulaznica za istok. Ostalo je još pet dana do sljedeće tekme pa bi trebalo do sada biti poznato koja će to cijena biti. Mislim da bi klub u ovoj utakmici protiv slobode trebao samo naplatiti neku simboličnu sumu posto je otvaranje tribine. Tu bi se pružila prilika za reklamu da za nekih 3 KM doživiš atmosferu oduševiš se i ponovo dodjes sljedeću tekmu.
Nek imas 10 tekmi po 1000 ljudi na tom istoku, sa 3KM to je 30 000KM zarada, a da je 5KM to je 50 000KM i sa ovom prvom, kada saberes, to je za tri mjeseca veci prihod za
cca 30 000KM. To je velik novac za nas. Ako to uduplas dobijes cijelu sezonu i vise novca cca 60 000KM, a to ti je igrac kalibra Stevanovic.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Fantasticno. Hvala brate.[emoji106] [emoji106]Signore je napisao/la:Idealno, najtopliji dan u tjednu. Vecernja temperatura od 8 do 15 stupnjeva. Za vrijeme utakmice nekih 10-12 stupnjevaLjoZee je napisao/la:Zna li neko kakvo su vrijeme najavili za subotu ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Kada pi podigli gledanost samo za jedan nivo vise i u prosjeku imali 8000 gledaoca uz prosječnu cijenu od 7 KM to bi izašlo oko Ca.900 000 KM bez kupa i bez europskih utakmica. Mislim da ako iko u ovoj ligi to može ostvariti onda su to manijaci i željo. Ova sezona je pokazala daje željo bez premca sto se tiče posjete kako kući tako i na strani. Stoga ovih 8000 nije nerealno ako se počnu famelijarno dolaziti na istok sto je bijo i cilj uprave.
Dali neko zna koliko bi trebalo poslovni prostora da bude ispod istoka i koliko pi se mjesečno moglo naplatiti po lokalu? Ja računam da bi se moglo dobiti oko 10 lokala ili je to možda previše?