Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Monolog » 10 avg 2010, 20:05

Brnjoo je napisao/la:NE kazem ja to. Naprotiv, ja sam uvijek govorio Messi je bolji od Ronalda i od svih igraca Reala, Xavi Hernandez takodjer. Savrseni igraci, savrsena momcad.

Samo ne volim kad kazu da je Dani Alves bolji od Sergia Ramosa. Bolji ste na svakom dijelu terena osim na golmanskoj i poziciji desnog beka
Hm, imate još jednog koji je bolji od Guardiole(iako ja Pepa više cijenim te mi je mnogo draži),a to je Mourinho. Ramos je meni najbolji odbrambeni igrač jer može igrati na poziciji stopera i desnog beka, tako da...
Casillas je bolji od Valdeza(iako je Victor dosta napredovao).
Ronaldo može igrati u svakoj ekipi na svijetu, tako da bi se za njega našlo mjesta i u Barci. :D

E sad, kada je komparacija Gutija i Xavija u pitanju, ne mogu biti objektivan(ne volim Gutija zbog njegove prgave naravi). No, Real od Zidanea nije imao boljeg veznog igrača, tako da i to puno govori. Ako je iko znao razigrati napadače, onda je to on. Činjenica je da su njegovi pasovi nešto rjeđi, te što je on JEDINI koji može proigrati napadače, pa stoga možda pojedinci misle da ima bolji pas od Xavija. Ali, nesumnjivo je da je Guti kvalitet i igrač kojeg nema ko naslijediti u Realu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 10 avg 2010, 20:10

Mi ne poredimo Gutija i Xavija, nego poredimo njihovu sposobnost. Znaci poredimo samo jednu jedinu sposobost. Obojica su i vise nego sposobni, Xavi je svakako bolji i kompletniji od njega, ali Guti zna kad i kako treba dodati, a i Xavi, samo sto to bivsi Realov igrac radi malo bolje. Ima nevjerovatan zavrsan pas i nevjerovatnu preciznost.

Kako dosta ljudi i na drugim forumima, portalima, youtubeu, twitteru, facebooku kazu da je Guti najpodcjenjeniji igrac Reala ikad, to i ja isto volim reci.

Zizou nije imao pass kao Guti, ali on je najvrijedniji igrac svih vremena. RAdio je za svoj tim vise nego ijedan drugi igrac na svijetu i igrao je za tim i nikad nije bio individualac i smece kao sto je to npr. danas Ronaldo, koji u svakom slucaju dosta pomaze Realu.

Pa se tako Barcelonini navijaci posteno ponijeti i priznati neke stvari kao i ja. Savrseni su, imaju najbolje igrace svijeta, najbolji napad i najbolji vezni red na svijetu, najbolji stoperski tandem na svijetu i ujedno najboljeg napadaca, stopera i veznjaka, ali makar mi Realovci mozemo reci kako smo napredniji na mjestu golmana i desnog beka.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 10 avg 2010, 20:17

Vidi priajtelju ! Real ima najboljeg golmana po meni svih vremena jer taj covjek je izrdo , Kada igramo protiv vas jednostavno sa 2 metra da sutas neznas mozes li mu gola dat ! S. Ramos je meni najdrazi igrac Reala i uz spomenutog i Ronalda sigurno najbolji igrac + Pipita ! Mislim Ramos je meni najbolji bek svijeta , nebitno koja strana jer covjek ima nevjerovatne sposobnosti cak da igra i napdaca i naravno krilo koje i igra cesto !
Ronadlo naravno moze igrat gdje hoce i koju god poziciju hoce :) Mislim da malo precjenjujes Barcu a podcjenjujes Madrid ! Real cak sta vise igracki nema po meni nimalo slabiju ekipu ! I kad smo vec tu Xabi Alonso je bolji i kvalitetniji igrac od Busquetsa :)

Mou je veliki trener i on ce posloziti kockice i onda cemo geldati pravi onaj krvavi okrsaj Titana :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 avg 2010, 21:06

jedini koji se moze porediti sa Xaviem je bio Valeron bio al ga shebase povrede a da Guti ima bolji zadnji pas od Xavia :lol: :lol: :shock:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 10 avg 2010, 21:12

evo Bronzetti izjavio da ce Carvalho u Real...ne znam kolko je istina,al kako on kaze sutra bi mozda moglo bit zvanicno... :roll:
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 10 avg 2010, 21:16

Interista di cuore je napisao/la:evo Bronzetti izjavio da ce Carvalho u Real...ne znam kolko je istina,al kako on kaze sutra bi mozda moglo bit zvanicno... :roll:
Kako me iznenadi ta vijest.

8 milja 2 godine.

a bas je ko stvoren za primere, onako tehnicki potkovan stoper, sjajan transfer!

**** godine, stoper je..
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 10 avg 2010, 21:46

Andres je napisao/la:Vidi priajtelju ! Real ima najboljeg golmana po meni svih vremena jer taj covjek je izrdo , Kada igramo protiv vas jednostavno sa 2 metra da sutas neznas mozes li mu gola dat ! S. Ramos je meni najdrazi igrac Reala i uz spomenutog i Ronalda sigurno najbolji igrac + Pipita ! Mislim Ramos je meni najbolji bek svijeta , nebitno koja strana jer covjek ima nevjerovatne sposobnosti cak da igra i napdaca i naravno krilo koje i igra cesto !
Ronadlo naravno moze igrat gdje hoce i koju god poziciju hoce :) Mislim da malo precjenjujes Barcu a podcjenjujes Madrid ! Real cak sta vise igracki nema po meni nimalo slabiju ekipu ! I kad smo vec tu Xabi Alonso je bolji i kvalitetniji igrac od Busquetsa :)

Mou je veliki trener i on ce posloziti kockice i onda cemo geldati pravi onaj krvavi okrsaj Titana :)
Ne potcjenujem ja Real Madrid. Oni su suvise losa momcad da bi ih poredio sa Barcelonom. Pokazatelj su brojne ove godine...

Drago mi je zbog Carvalha. Iskusan i takav nam je nedostajao. Bravo za Mourinha jer je on glavni akter ovog transfera!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 10 avg 2010, 22:03

Brnjoo je napisao/la: Drago mi je zbog Carvalha. Iskusan i takav nam je nedostajao. Bravo za Mourinha jer je on glavni akter ovog transfera!
I sta mislis hoce li biti u paru sa Pepeom ili sa Albiolom? Ili cak Garayom :mrgreen:

Sto se mene tice, taj transfer cekam vec nekoliko godina, jedan od rijetkih transfera zadnjih godina koji sam bas prizeljkivao.

EDIT: Na wiki:

Ricardo Alberto Silveira de Carvalho OIH (Portuguese pronunciation: born 18 May 1978 in Amarante, Portugal), is a Portuguese footballer who plays as a centre back for Spanish La Liga club Real Madrid FC and for the Portuguese national team.

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 10 avg 2010, 22:19

Pa ima i na Realovoj sluzbenoj stranici da je on nas novi igrac!

I da, zelim ga sa Pepeom, eventualno sa Garayom na pozicija stopera, ali ja nisam Mourinho

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 10 avg 2010, 22:22

Brnjoo je napisao/la:Pa ima i na Realovoj sluzbenoj stranici da je on nas novi igrac!

I da, zelim ga sa Pepeom, eventualno sa Garayom na pozicija stopera, ali ja nisam Mourinho
Samo reci sta zelis, slat cu ja Mou opet mail :mrgreen:

I ja bih ga sa Pepeom, posto je vec uigran sa njim, zna ga dobro u repki. Mada nebih imao nista protiv da igra kao sto ti rece sa Garayom, onaj Albiol mi je nekako previse pripadnut.

_BooS_
Kontakt:

Post Postao/la _BooS_ » 10 avg 2010, 22:23

Po meni sjajno pojačanje, iskusan štoper, poznaje se s Pepeom, mogu igrati zajedno.
Jako lijepo još napadač i to je tooo !:D
Nijet veliki, zulum dušmanski. Sabur nam i inat u nama silan bosanski !

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 10 avg 2010, 22:25

izvrstan posao reala. cestitam.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 10 avg 2010, 22:29

Brnjoo
ti sam znas da Barsa i Real imaju nizove i padove , tacnije Dominaciju ! Kada jedan klub dominira od ova dva ne dominira samo u Spaniji nego i u Evropi tako i u Svijetu !
Par godina Barsa pa ce bit par godina Real !
To i jeste srz - zato i jeste El lassico najveci svijetski derbi i derbi koji se najvise prizeljkuje
Svaka cast na Ricardu , idealan igrac za vas , mislim da Real sada pokriven na svim mjestima , bespotrebno je dovoditi napadaca kada to moze igrati i ronaldo !

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 10 avg 2010, 22:33

@ Darko - Jel te ikako poslusao dosad hahahah :D

@ Andres - Ma problem je u tome sto vec godinama nismo u stanju vama parirati u medjusobnim duelima, a isto tako godinama nismo daleko dogurali u Kupu Kralja a o Ligi Prvaka da ne govorim. Odavno smo izgubili mentalitet i kompetentnost. Nadam se da ce Mou sve to popraviti.

Carvalho je savrseno pojacanje. On se je ranije spominjao ali ne u kontekstu da je Realova prva opcija. Sve je ovo bilo u tajnosti, od pregovora pa do dogovora. Cak se sjecam da je Mourinho izjavio kako je Carvalho jedan od najboljih stopera svijeta, otkako je stigao u Real i jednom sam na blogu napisao da nece biti iznenadjenje ako dovedemo Carvalha.

Kakogod, star i iskusan stoper nam je trebao. Savrsen je.

Da barem imamo Don Fabia u klubu...

_BooS_
Kontakt:

Post Postao/la _BooS_ » 10 avg 2010, 22:34

Mora napadač duga je sezona, ne može se sa dva klasična špica gurat čitava nikako !
Mora imat neko na klupi da sjedi, džoker !
Nijet veliki, zulum dušmanski. Sabur nam i inat u nama silan bosanski !

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 10 avg 2010, 22:41

_BooS_ je napisao/la:Mora napadač duga je sezona, ne može se sa dva klasična špica gurat čitava nikako !
Mora imat neko na klupi da sjedi, džoker !
Javi Portillo :mrgreen: Llorente je suvise dobar da bi sjedio na klupi, mada bi bas njega volio.
Brnjoo je napisao/la:@ Darko - Jel te ikako poslusao dosad hahahah :D
...
Ruku na srce, i bile su sulude ideje. Najprije da dovede Milera, pa vrati Portilla, a sad ko da me je cuo pa doveo Carvalha xD

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 10 avg 2010, 22:46

Pedro Leon mislim da moze igrati napdaca , jer on je tu da mjenja krila i napadace ! Isuvise dobar momak , Ronadlo moze i beka igrat tako da mislim da nije potrebno , jer ima i Real mladica koje ce vjerovatno Mou pocet malo ubacivati !

btw: sta je sa VDV . idel il ostaje ???? Za njega mjesta sigurno nema pa cak sada ni na klupi mada kako je Kaka povrijedzen mogao bi proigrati !

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 10 avg 2010, 22:53

Andres je napisao/la:Pedro Leon mislim da moze igrati napdaca , jer on je tu da mjenja krila i napadace ! Isuvise dobar momak , Ronadlo moze i beka igrat tako da mislim da nije potrebno , jer ima i Real mladica koje ce vjerovatno Mou pocet malo ubacivati !

btw: sta je sa VDV . idel il ostaje ???? Za njega mjesta sigurno nema pa cak sada ni na klupi mada kako je Kaka povrijedzen mogao bi proigrati !
Leon je klasicno krilo, ali bas klasicno i ne moze nikako igrati napadaca, nesto kao Capel ili Navas...

Sto se tice VDV-a, nije da ti kontritam ili nesto tako :mrgreen: al', bit ce kao i obicno, prije sezone VDV-a niko ne **** ni 3%, a na kraju VDV u prvoj postavi :mrgreen:

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 10 avg 2010, 22:58

Provuce je Guti kroz osmoricu,lijep assist

[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 10 avg 2010, 23:01

Portillo je napisao/la:
Andres je napisao/la:Pedro Leon mislim da moze igrati napdaca , jer on je tu da mjenja krila i napadace ! Isuvise dobar momak , Ronadlo moze i beka igrat tako da mislim da nije potrebno , jer ima i Real mladica koje ce vjerovatno Mou pocet malo ubacivati !

Leon je klasicno krilo, ali bas klasicno i ne moze nikako igrati napadaca, nesto kao Capel ili Navas...

Sto se tice VDV-a, nije da ti kontritam ili nesto tako :mrgreen: al', bit ce kao i obicno, prije sezone VDV-a niko ne **** ni 3%, a na kraju VDV u prvoj postavi :mrgreen:
ma ja njega ne kontam ali on bi pod palicom Mou-a mogao igrati , Mo voli te uspavane igrace sa mocnim sutem , igrac tipa Sneidera kakovog je on rodio mogao bi biti VDV u Realu

Sto se napdaca tice bolje dovest nekog starijeg iskusnijeg koji ce prifatiti ulogu sjedenja na klupi :) Nesto poput Guize

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.