save je napisao/la:Dobar je Juka, bit će to dobro za jedno 10-tak godina kad izbaci Živinice iz sebe i kad se malo steše
Jarane, ti si bas uhvatio i ne prestajes. S.eres li, s.eres.
Ima Juka svojih bubica, o tome sam ja pisao ranije (naravno, onako kako to ja vidim), ali je, barem meni, ocigledan njegov napredak i na tom planu. Postavljam sebe u poziciju sa nekih 15-16 godina, treniram kosarku, idem u skolu... dobre predispozicije da uspijem, a ovamo realnost koja kaze da zivim u Bosni i Hercegovini. Sigurno lutas, da li nastaviti sa skolom (a rijetko kome od nas se u tom periodu uci), ili dopustiti sebi da sanjas o nekoj zavidnoj karijeri u kosarci.
Dok se sve to vrti po glavi, desava se BUM i Nurkic iz jedne male opstine ide u tako veliki grad kao sto je Zagreb. Ubrzo nakon toga i preko bare, nadmetati se sa najboljim, najjacim na svijetu. Nije imao vremena ni da sazrije, odraste, smiri te neke djecacke, pubertetlijske hormone. Meni iz ove perspektive (kada sebe zamislim umjesto njega) djeluje da bih sasvim mirno posmatrao sve to, ali Boga mi kada se covjek zamisli kroz sta je on sve prosao..., ko zna. U tom periodu nije bas bilo cesto popularno da se iz ABA lige ide odmah u NBA.
Tebi, ili se on posteno zamjerio (kao da se sjecam da je bilo nekih iz Zivnica koji su pisali protiv njega), ili imas nekih ozbiljnih problema pa konstantno imas potrebu da potezes jednu te istu pricu, konstantno gledas samo negativno. Cak i onda kada to uopste nije u prvom planu. Uzivaj druze u kosarci, a Jusuf ako ti ne odgovara, nemoj ga gledati.
Posto si pisao o Saricu, slazem se apsolutno da je ljudina, i meni jako drag igrac. Ali, kada se trenutno sve objektivno sagleda, njegova perspektiva u NBA tesko da ce se ikada moci izjednaciti sa Nurkicevom (govorim trenutno stanje i ako se sve odvije onako kako je realno ocekivati), tako da ti te izjave 'bit ce to dobro za jedno 10-ak godina' nemaju veze s vezom. Sarica sam samo uzeo kao primjer jer si njega hvalio i isticao, iako je mogao biti bilo koji Balkanac koji ima zapazenu ulogu u NBA.