Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la lumani » 04 apr 2017, 07:44

edin139 je napisao/la:
lumani je napisao/la:nece ti ni Denver sve dobiti :!: Portland zadnju igra sa Pelicanima a oni ce igrati opusteno..Denver ima jako,jako male sanse da nesto napravi,jer su ipak 2 tekme iza Portlanda.
Pa i ne treba sve da dobije dovoljne su mu 3 mozda cak i dvije pobjede.
sanse su 70-30 u korist denvera

Sanse su valjda 80-20 u korist Portlanda,ljudi imaju 2 prednost ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 apr 2017, 08:47

edin139 je napisao/la:Kao sto sam vec pisao nakon jukine povrede PO je 90% izgubljen.
Volio bi da mi objasni neko ko mi je replicirao koje 3 naredne misli da ce portland dobiti (a vjerovatno mu 3 pobjede trebaju)?
Jedina kakva takva sansa je bila minesota koja bi trebalo da tanka i ni to nisu dobili. Portland do kraja mozda uzme minesotu i to je to. Sve ostale hladno gubi.

Juka voli zajefrkanciju (ne vidim u tome nista lose :D ), al bit ce zafrkano na twiteru citat zelje da ima ugodno ljeto od igraca denvera.
Pa ti si prednost davao NOP-u, a ne Denveru i to prije samo tri-četiri dana.
Matematički je opet sve na strani Portlanda. Sve je u njihovim rukama, a to je najvažnije. Denver bukvalno nema prava na kiks, dok je isti ipak dozvoljen Portlandu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 apr 2017, 09:09

Ma Denver igra s NOP i HOU dan za danom, mislim, ne bi me cudilo ni da obje dobijemo kao ni da obje izgubimo...Ako nista zasluzili smo pobjedu protiv HOU zbog prethodne dvije utakmice s njima. Zna li neko igra li Harden tu utakmicu?

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 04 apr 2017, 09:55

Portland sve utakmice igra kuci, osim Utaha sutra, sve imaju u svojim rukama, ako ovo ne uzmu onda stvarno..
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 apr 2017, 10:43

kada ti dva najbolja igraca podbace, onda vjerovatno i ne zasluzujes pobjedu, no svakako raduje cinjenica da je ostatak ekipe igrao jako dobro i dao bitan doprinos u prethodne dvije tekme, otkako je Juka odsutan!

ako oni nastave u istom ritmu, POR ce dobit par tekmi do kraja, jer Dame Dolla i CJ ne mogu podbacit sve tekme do kraja, no isto tako, imat ce i DEN par poraza, sve u svemu, POR bi trebao zadrzat to 8 mjesto

bas sam nocas bio frustriran, vjerovatno zbog cinjenica da imas cetiri centra, od cega su tri povrijedjena, a konjina Leonard uopste nije kosarkas, on je malo jaci od djevojcice, frajer nema kuveta u sebi, gura ga kako ko stigne

pored toga sto te KAT ocekivano napuni, jer nemas C, pored toga sto ti dva najbolja igraca podbace, opet imas sut za pobjedu i profulas, to me stvarno isfrustriralo, al dobro, to je tako, you win some, you lose some

nocas u Salt Lake Cityju, mislim da cemo izgubit, al ako pomocno osoblje odigra kao prethodne tekme, te Dame i CJ odigraju bolje, moze se i pobjedit, no vidjeti cemo, trenutno sam blizi tome da cemo izgubit

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 04 apr 2017, 12:22

Ah joj eventuane ironije da Jusuf pozeli DEN happy summer, potom se povredi i ovi ih opet preteknu.. :lol: :lol: Za sad to ne izgleda tako ne moguce, jer iako je CJ i Dame klasa za sebe, ako nastave primati +110 koseva po mecu onda o cemu pricamo? Njihova sreca je sto i Denver se rijetko kad odluci da igra odbranu.. Tek sad se vidi sta igrac kao Juka uopste znaci.. Pa njemu je bitno da samo stoji u reketu, i time ce sprijeciti desetak ulazaka pod kos barem.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 apr 2017, 12:41

svaka cast Leonardovom agentu :bow:

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 04 apr 2017, 12:57

Pa sta ces onda reci za ugovore Allena i Evana... :crazy: :crazy:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 04 apr 2017, 13:09

Monolog je napisao/la:
edin139 je napisao/la:Kao sto sam vec pisao nakon jukine povrede PO je 90% izgubljen.
Volio bi da mi objasni neko ko mi je replicirao koje 3 naredne misli da ce portland dobiti (a vjerovatno mu 3 pobjede trebaju)?
Jedina kakva takva sansa je bila minesota koja bi trebalo da tanka i ni to nisu dobili. Portland do kraja mozda uzme minesotu i to je to. Sve ostale hladno gubi.

Juka voli zajefrkanciju (ne vidim u tome nista lose :D ), al bit ce zafrkano na twiteru citat zelje da ima ugodno ljeto od igraca denvera.
Matematički je opet sve na strani Portlanda. Sve je u njihovim rukama, a to je najvažnije. Denver bukvalno nema prava na kiks, dok je isti ipak dozvoljen Portlandu.
Jesam nisam ocekivao ovaj njihov zadnji kiks, al kako god okrenes portlandu su 3 pobjede sigurica, dvije vec ono moralo bi se poklopit rezultata, a ja realno vidim samo jednu pobjedu do kraja bez juke.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 04 apr 2017, 18:41

edin139 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:

Jesam nisam ocekivao ovaj njihov zadnji kiks, al kako god okrenes portlandu su 3 pobjede sigurica, dvije vec ono moralo bi se poklopit rezultata, a ja realno vidim samo jednu pobjedu do kraja bez juke.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 04 apr 2017, 19:28

miki_92 je napisao/la:svaka cast Leonardovom agentu :bow:

slika

Sunce ti kalajsano, dječko je alergičan na reket, a ovolike novce dere! Tužno gledati kako beskrvno igra a onolika momčina :(

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 04 apr 2017, 20:21

u trenutnom rasporedu sanse da Portland ide su 80%...imaju 2 dobijene vise ,imaju bolji medjusobni odnos tako da je to kao jos jedna vise,dakle trebaju izgubiti tri vise od Denvera da izlete,imaju daleko bolji raspored dod kraja ...tri dobijene su sigurica ,ako izgube tri ispadaju ali pod pretpostavkom da Denver dobije dva puta Oklahomu,dva puta Pelikanse,Hjuston,Dalas....cisto sumnjam

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 04 apr 2017, 22:48

Kad se očekuje Jukin povratak?
Odlazi Safete.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 apr 2017, 22:49

AeGon099 je napisao/la:Kad se očekuje Jukin povratak?
u po
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 04 apr 2017, 23:00

Portland bi se trebao rijesiti Turnera, Harklesa, Ezelia, Davisa prije svih. Aminu je strasan igrac i bice dobro pojacanje na 3/4, uz Vonleha i ja bih tu uzeo Tuckera ili nekog tako dobrog defanzivca na perimetru. Leonardov ugovor vjerovatno niko ne bi preuzeo, tako da bih ga ostavio i mozda pokusao upariti par minuta sa Nurkom na 4 i 5, s obzirom da ovaj sutira trice. Steta sto nisu dali ovaj svoj 26. pick za mozda Bogdanovica sad kad je isao iz Netsa, da im ojaca klupu sa tim sutem.

Prema mock draftu Por bi mogao birati sljedece: 18. pick - Justin Patton C (7-0), 20. pick - Isaih Hartenstein PF (6-11) i 27. pick - Kostja Mushidi PG (6-5). Meni se ovaj Patton ne svidja, ne volim mrsave centre haha. Mada atletican je dosta, to se odmah primjeti. Plus imaju Nurka za buducnost, po meni bolje uzeti centra nekog kasnijim pickom, dovesti ga kao free agenta ili uzeti u trejdu sa nekim nekog solidnog back up centra. Bar takvih imas koliko hoces. U biti nijedan od ova 3 igraca nije u stanju pomoci odmah, sve su to neki zalozi za buducnost, a njima treba instant pomoc. Mislim da je ekipa dosta zrela za 4-5 mjesto zapada iduce godine uz prave poteze uprave. Po meni Hartenstein bi mogao biti dobra kradja ako ga uzmu 20. pickom. Ponajveci evropski potencijal na poziciji krilnog centra, jos da ima veci kosarkaski IQ, gdje bi mu kraj bio.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 apr 2017, 23:12

zasto bi se POR rjesio Harklessa, daj mi samo jedan razlog
nadam se da ce POR na draftu ciljat PF ili SF, u zavisnosti od Harklessa i Vonleha, u kome vide veci potencijal

nisam za dovodjenje iskusnog igraca na poziciji PF ili SF, mislim da POR treba nastavit s mladim snagama, jer smo trenutno najmladja ekipa u NBA, ako se ne varam

POR su problematicni ugovori Leonard, Turner i Crabbe, ovaj posljednji se vjerovatno moze poslat negdje bez da se prikaci pick uz njega, posto je podigao nivo igre, a i Netsi su mu dali ponudu na ljeto, pa je POR mecirao

za Leonarda ce se morat prikacit pick ako ga budu trejdovali, za Turnera (pretpostavljam) takodjer, on je upravo igrac koji s Chiefom igra najbolju odbranu na perimetru, al negdje nisam siguran da cemo njega trejdovat posto-poto

Leonarda cemo gledat da posto-poto posaljemo dalje, Ezeli takodjer, al ko zna kada se on vraca, Crabbe i Turner ne, al ako bude prilike, mislim da cemo iskoristit, a sto se tice C, ima Ed Davis koji pokriva PF/C, a u krajnjem slucaju, moze se i tu dovest neko, niko ne moze bit gori od Leonarda, ma samo igrac koji je jaci od njega, da ga ne gura kako ko stigne

licno, kada bih mogao birat i ako bi bilo moguce, maknuo bih Leonarda i Turnera, doveo iskusnije igrace, ne skupe i onda ciljao na draftu PF/SF, neko ko bi u buducnosti mogao bit starter, sto bi se biralo izmedju tog draftovanog igraca i Harklessa/Vonleha

Dame - CJ - Harkless/draft - Vonleh/draf - Juka
klupu popunit s role igracima, ostavit Chiefa, Crabbea, Ed Davisa/novi C, draft igrac/Harkless/Vonleh

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 04 apr 2017, 23:30

@Chinaglia...Nije mi jasno sto ne spominjes Aminua nikako ? Nije Harkles problem, ni njegov ugovor slazem se. Samo kazem da Aminu mora biti starter tu i mislim da nema mjesta za Harklesa i Vonleha, pogotovo jer ce ubrzo potpisivati nove ugovore koji sigurno nece biti mali.
Sto se tice Crabbea, suterski specijalac, idealan 6.igrac, a takav se mora platiti. Mozda je Portland malo pretplatio, po meni realno 15 mil po sezoni, a oni su dali 19. Tesko ce to neko platiti u eventualnom trejdu.
Turnera i Leonarda ce isto tesko rijesiti, pogotovo jer su ih ljetos potpisali. Mislim i ako neko prihvati ih uzeti, morat ces uzeti neko zlo u ekipu, mozda i gore.
Meni se KCP iz Detroita svidja kao igrac i rado bih ga vidio u Portlandu, mada on ce sigurno traziti velike pare.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 apr 2017, 23:46

Aminu je Chief, njega zelim na klupi kao role igraca, jer ne zasto bi se kocio razvoj Harklessa koji je tri godine mladji, a koji ce, bar ja tako smatram, bit bolji igrac.. Chief ima 26 godina, mlad je i on, al vise sam za opciju da se gura Harkless, a opet zavisi sta ce POR napravit s tim pozicijama PF/SF

na SF imamo Harklessa i Chiefa, no nije nemoguce da draftujemo oba, PF i SF, pri cemu bi pretpostavljam bio trejdovan Chief ili Harkless, vise ovaj prvi, tj skoro pa sigurno

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 apr 2017, 23:47

yebace vam nermin znanje za ovo offtopicharenje... :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 apr 2017, 23:49

_dreamer_ je napisao/la:yebace vam nermin znanje za ovo offtopicharenje... :D
komso, sta je off topic, pricamo o Jukinoj ekipi, on je dio toga

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.