Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

mujoisuljo
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la mujoisuljo » 11 avg 2010, 14:23

TaRgEt_ je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:Imam jedno možda glupo pitanje, nemojte zamjeriti, laik sam u košarci.Jeli play glavni igrač u ekipi?Vidim da nam neće igrati ovaj Gordić, koji je najbolji naš play po komentarima ovde?

Pa ovako od playa sve krece . on je motor ekipe i ako on stane i ostali se nemaju necemu bas nadati, nama Gordic nece igrati nas najbolji play a drugi Laki Nesovic je divljak tako da slabo cemo da ocekujemo sta na toj poziciji mozda Domencrat ga zamjeni pokusa i to je to ... Ne znam nadam se najboljem

Hvala na objašnjenju Tuzlak. ;) Pretpostavljao sam da je nešto kao u fudbalu, kao vezni igrač npr. Miske.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2010, 15:34

Ocigledno je sve ovdje zamrlo kako je fudbalska repka igrala sinoc. Nigdje nista, jednostavno niko nista ne pise...

Mozda je i bolje ovako pa veceras kada se dobije aBd VB bice onda tu mnogo stranica da se procita i analiza.

Samo mi nije jasno kako se citavo vrijeme gura da je VB prvi favorit ove grupe. Najbolja ekipa ove grupe je Makedonija bez premca. Fali Englezima igraca to da, ali Makedonija je odigrala odlicno EP u Poljskoj i kao sto sam rekao prije par dana u tom ozracju igraju odlicno...

Pitanje kako zaustaviti Denga, kako novom igracu Caje onemoguciti skokove u napadu, bice vrlo tesko...

Ja se ne bojim Denga koliko Bonsua, jer Deng ce svakako da svoje postigne...

Imaju Britanci odlicnu ekipu, ali svakako ne nepobjedivu, nama predstavlja veliki problem neigranje Nemanje..

Sabe mi nije jasan sa odlukom, zar nije bolje da Lakiju pomogne Feliks, koji to moze puno bolje da radi, ja garantujem kad bi se Feiksu dala mogucnost da vrti pick sa Ratkom da bi to izgledalo odlicno...

Daniel Clark, Nate Reinking, Andre Sullivan su sasvim korektni igraci.....

Mislim da odluka lezi u tome kako ce odigrati nasa unutrasnja linija, vjerovatno ce Edo, Keno i Ratko da dobiju po 30 - tak minuta..

Britanija u principu rotira 7, evenutalno 8 igraca tako da nisu u prednosti tu....

Ja vjerujem u nase momke i idem da ih bodrim...Do pobjede!!!!!!
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 11 avg 2010, 15:44

ja bi se sad kladio u 5 KM da cemo veceras ili pobijediti ili tijesno izgubiti, a mislim da ce biti ovo prvo jer su igraci protiv madjarske se opustili, znali su da je madjarska krntija od repke, podcijenili ih i znamo sta je bilo...ovako, svi znaju da je VB jaka, imaju NBA zvijezdu, igramo pred domacom publikom (ako je bude ikako) i mislim da imamo sanse za pobjedu ;)
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 avg 2010, 15:46

Nakon onakve igre u Madjarskoj nek im je veceras Bog na pomoci。。。

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 11 avg 2010, 15:53

Nakon one blamaze protiv Madjara ova nasa kosarka mi se bila zgadila, sebi sam rekao da necu vise pratiti ovu reprezentaciju ali eto nakon par dana sam se ohladio i ostalo je u meni jos malo nade u ove momke, veceras nista ne ocekujem ni pobjedu ni poraz, nemam ocekivanja, samo zelim da vidim koliko smo zaista jaki odnosno slabi... nek nam je sa srecom
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2010, 15:56

I nastup Nihada Đedovića pod upitnikom

Barcelonin košarkaš je u meču protiv Mađarske zadobio jak udarac i hematom se još nije povukao pa je pitanje da li će u Skenderiji imati ulogu igrača ili navijača

Nakon što su za Nemanju Gordića zbog povrede ruke završene ovogodišnje kvalifikacije za “Eurobasket 2011” u Litvaniju stručni štab bh. tima danas se suočio sa novim problemima.

Nastup Nihada Đedovića, jednog od najboljih igrača u prva dva susreta (Ukrajina i Mađarska) je pod upitnikom budući da je Barcelonin igrač zadobio jak udarac, a hematom se još nije povukao.

Đedović će večeras biti uz naš tim i sigurno je da će već u subotu protiv Makedonije u gostima biti na raspolaganju selektoru Sabitu Hadžiću, no veliko je pitanje da li će saigračima u duelu sa Britancima pomoći na parketu ili sa tribina, kao jedan od brojnih navijača koji će večeras ispuniti veliku dvoranu KSC Skenderija “Mirza Delibašić” kako bi našim mladićima pomogli u jednoj od najvažnijih utakmica kvalifikacija.

Ostalo je samo ime.....

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 11 avg 2010, 15:57

neno#4 je napisao/la:Ocigledno je sve ovdje zamrlo kako je fudbalska repka igrala sinoc. Nigdje nista, jednostavno niko nista ne pise...

Mozda je i bolje ovako pa veceras kada se dobije aBd VB bice onda tu mnogo stranica da se procita i analiza.

Samo mi nije jasno kako se citavo vrijeme gura da je VB prvi favorit ove grupe. Najbolja ekipa ove grupe je Makedonija bez premca. Fali Englezima igraca to da, ali Makedonija je odigrala odlicno EP u Poljskoj i kao sto sam rekao prije par dana u tom ozracju igraju odlicno...

Pitanje kako zaustaviti Denga, kako novom igracu Caje onemoguciti skokove u napadu, bice vrlo tesko...

Ja se ne bojim Denga koliko Bonsua, jer Deng ce svakako da svoje postigne...

Imaju Britanci odlicnu ekipu, ali svakako ne nepobjedivu, nama predstavlja veliki problem neigranje Nemanje..

Sabe mi nije jasan sa odlukom, zar nije bolje da Lakiju pomogne Feliks, koji to moze puno bolje da radi, ja garantujem kad bi se Feiksu dala mogucnost da vrti pick sa Ratkom da bi to izgledalo odlicno...

Daniel Clark, Nate Reinking, Andre Sullivan su sasvim korektni igraci.....

Mislim da odluka lezi u tome kako ce odigrati nasa unutrasnja linija, vjerovatno ce Edo, Keno i Ratko da dobiju po 30 - tak minuta..

Britanija u principu rotira 7, evenutalno 8 igraca tako da nisu u prednosti tu....

Ja vjerujem u nase momke i idem da ih bodrim...Do pobjede!!!!!!
mi stvarno moramo biti protketi.kakvi god da smo,i koliko god nas fali,imali smo sansu da makar od 3 grupe,budemo bar medju one 2 drugoplasirane najbolje ekipe.ali kako,kad mi gubimo od madjarske,i onda cemo standardno zakoplikovati grupu,imace sve ekipe dosta poraza.i onda hajmo opet baraz,jel kada se sve odmota,nas ce poraz od madjarske ostaviti 3 mjestu.sta ocekujemo da cemo dobiti britaniju i makedoniju u gostima,sa ovom igrom ne,a i kad smo bolji bili dole u makedoniji nismo mogli nista
VOLIM TE ŽELJO

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 11 avg 2010, 15:57

nada umire zadnje. jest da ce nam falit gordic ali jbg. nadam se opet da milosevic nece dobit previse minuta, posto ce kojadinovic vjerovatno dobar dio odigrati na jedinici. mozda i bozo danas dobije sansu, a hadzic je spominjao i da bi hodzic mogao igrati danas. vidjet cemo za par sati, uz podrsku publike, koja danas nebi trebala izostati, bice sve moguce.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2010, 16:01

dino-92 je napisao/la:nada umire zadnje. jest da ce nam falit gordic ali jbg. nadam se opet da milosevic nece dobit previse minuta, posto ce kojadinovic vjerovatno dobar dio odigrati na jedinici. mozda i bozo danas dobije sansu, a hadzic je spominjao i da bi hodzic mogao igrati danas. vidjet cemo za par sati, uz podrsku publike, koja danas nebi trebala izostati, bice sve moguce.
Realno da ti ja kazem odmah, Hodzic minute nece vidjeti, jedino ako Nihad bas ne bude mogao da igra, mada kako mi rekose malo se taktizira sa Nihadom :P :P :P ..Mozda sam ja i suvise subjektivan ali bih volio da vidim Bozu kako bi se snasao na nekoj ogranicenoj minutazi jedno 6 - 7 minuta, jer mislim da bi nam mogao da koristi u odbrani, u napadu veceras mora jednostavno da podje Henrija i da Feliks napokon preuzme odgovornost. Ja se veceras bojim lose igre Bavcica i to me najvise brine...

Ostalo je samo ime.....

Robert81
Kontakt:

Post Postao/la Robert81 » 11 avg 2010, 16:03

Bosna veceras dobia sa 10+ poena vidices..

Neno imas privatna poruka.

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 11 avg 2010, 16:03

Sto se tice Madjara oni su rupe zive bas steta sto niste dobili te utakmice.
Veceras navijam za Bosna jer mi cemo imati bolje prednosti za prvo mesto od Britance nakon onog nesrecnog poraza u Englesku.

tenk
Kontakt:

Post Postao/la tenk » 11 avg 2010, 16:06

koliko je karta?
Da bi zdravi i jaki bili jedite hrenovke Pili

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 avg 2010, 16:09

Ja stvarno ne znam odakle neki jos izvlace taj optimizam? To vec granici sa mazohizmom. Ocekujemo kobajagi nesto od ovih kosarkasa na osnovu cega? Je l' se to kod nas planirano i sistematski radi? Hocemo na vrat na nos sastavit reprezentaciju i ocekujemo nesto. Jedine rezultete u kosarci smo imali dok su nam igrali igraci forimirani u skolama bivse Jugoslavije (ne trebam pricat kakva je to skola kosarke bila) Od kako su se oni prestali baviti aktivno kosarkom nas nema, niti ce nas biti dok se ovako radi, to neka svakome bude jasno.
Moramo biti svjesni da se drzava potkopava sa svih strana, pa tako i preko sporta. Ovo nije samo u kosarci, mogu sada navoditi primjere iz bilo kojeg sportskog saveza, jednostavno, pojedini ne zele ovu drzavu i rovarit ce kako znaju i umiju.
Dokad ce tako biti i kako ce to zavrsiti, nemam pojma..ali dzaba trosimo zivce.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2010, 16:13

voltron30 je napisao/la:Ja stvarno ne znam odakle neki jos izvlace taj optimizam? To vec granici sa mazohizmom. Ocekujemo kobajagi nesto od ovih kosarkasa na osnovu cega? Je l' se to kod nas planirano i sistematski radi? Hocemo na vrat na nos sastavit reprezentaciju i ocekujemo nesto. Jedine rezultete u kosarci smo imali dok su nam igrali igraci forimirani u skolama bivse Jugoslavije (ne trebam pricat kakva je to skola kosarke bila) Od kako su se oni prestali baviti aktivno kosarkom nas nema, niti ce nas biti dok se ovako radi, to neka svakome bude jasno.
Moramo biti svjesni da se drzava potkopava sa svih strana, pa tako i preko sporta. Ovo nije samo u kosarci, mogu sada navoditi primjere iz bilo kojeg sportskog saveza, jednostavno, pojedini ne zele ovu drzavu i rovarit ce kako znaju i umiju.
Sve je to tako kao sto si ti napisao. Odlican post, ali ovo je moja drzava, igraci koji igraju za nju i ja se osjecam duznim da odem u Skenderiju i da ih bodrim. Nevirat se hocu, prvi iftar cu provesti u Skenderiji, i jesti, ali opet ne mogu drugacije. Nazalost ne mogu, ja bih volio da mogu. I mene su nanervirali milion puta, u Madjarskoj su igrali kriminalno, ali sta cu, opet ponavljam ne znam drugacije....

Ostalo je samo ime.....

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 11 avg 2010, 16:23

voltron30 je napisao/la:Ja stvarno ne znam odakle neki jos izvlace taj optimizam? To vec granici sa mazohizmom. Ocekujemo kobajagi nesto od ovih kosarkasa na osnovu cega? Je l' se to kod nas planirano i sistematski radi? Hocemo na vrat na nos sastavit reprezentaciju i ocekujemo nesto. Jedine rezultete u kosarci smo imali dok su nam igrali igraci forimirani u skolama bivse Jugoslavije (ne trebam pricat kakva je to skola kosarke bila) Od kako su se oni prestali baviti aktivno kosarkom nas nema, niti ce nas biti dok se ovako radi, to neka svakome bude jasno.
igramo kuci, a u proslim kvalifikacijama smo pokazali sta znaci igrati kuci ;)
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 11 avg 2010, 16:45

zna li neko koliko su karte za večeras?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2010, 17:25

teferič je napisao/la:zna li neko koliko su karte za večeras?
Parter 10, tribine 7..

Ostalo je samo ime.....

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 avg 2010, 17:58

+15 najmanje za ove sa golog otoka :cry:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 11 avg 2010, 18:37

Dobijamo večeras, ubijeđen sam!
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 11 avg 2010, 19:02

Jedno pitanje..
Najgori drugoplasirani i dva najbolja treceplasirana idu u baraz ?

Ako je tako, probamo biti medju dva treceplasirana i onda u barazu ce se vratiti Gordic, a mozda ce igrati i Teletovic i Kikanovic, tako bi mogli kroz baraz proci na svjetsko! Znaci nismo bez sansi!
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.