PitarBordo je napisao/la:bordospartanac je napisao/la:Zagrijao si se ti zestoko za novog sefa, vidim ja koliko je sati skoro da su se kazaljke poklopile.
Bas me interesuje koji ti je popis zelja da znam da li treba podrzati iz nekog drugog ugla gledanja.
Ja sam se zagrijao da barem jednu sezonu od ljeta do ljeta odradimo kao Fudbalski Klub Sarajevo. A ne ovo što se PONAVLJA već godinama, jedno te isto.
Evo sad će ti Čala ostati, odraditi pripreme, neće ti doći neka instant imena, Čala to neće uigrati, jer ovaj sistem koji trenutno igra, to je Čalin sistem čak i dok je Jedinstvo vodio ovako je postavljao igru.
Onda ti Čala k'o i Dženo, k'o i Hurta, biva otjeran u Oktorbu, dolazi neko rješenje, preuzima tuđu ekipu, tuđe pripreme u po' frke... Dođe proljeće taj naravno nije mogao da se skrpi jer nije njegova sezona, dobit će nogu (tu jedino evo Čala odstupa, jer nemaju vjerojatno za novog šefa, pretpostavka) i onda opet ti dolazi neko ko ne treba ostati preko ljeta pa ostane, pa ide u oktorbu.... I to je otprilike to.
Samo jednu sezonu zapamtiti od ljeta do ljeta, bez obzira na plasman, ali da se liči na ekipu - pa makar malerski gubili u 95. minuti i slično.
Da.
Vidi meni licno nije cilj a objektivno i klubu onako kako ga mi zamisljamo kao i mnogim drugima ako realno znaju o fudbalu nesto vise, ne stavljajuci tvoje licno vidjenje sa strane da cisto jednu sezonu odradimo kvalitetno i imamo portrete heroja koji su iznijeli tu bitku zvanu Pl BiH i da se prisjecamo kako je to bilo nekada tamo.
Ja sam za to da nivo F.K. Sarajevo ima kvalitetnog tj., super kvalitetnog strucnjaka za nase uslove a koji ce opravdano provesti na toj poziciji duze godina.
Ako nam treba stabilna ekipa koja je duze na okupu onda nam treba i strucnjak sa takvim stazom.
Slazemo se sto se tice stalnih promjena na klupi cije odlucivanje donose najveci organi u klubu.
Zasto je tako, to je ipak prilika za interni razgovor mada dobro mi svi nagadjamo da je u prvom planu promocija vlastitih interesa za dalje karijere itd.
A od nasih trenera mi imamo Mehmeda i Husrefa a obadvojica su se i dovoljno potrosili objektivno, ostali su vani i u jacim ligama i nedostupni za nase novcanike.
Tako da je zahtjevno odluciti ko ce u buducnosti voditi nas klub, za sada pustimo covjeka neka odradi svoje.
On ce do kraja ove sezone dati isto i jos vise, a da li ce se realizovati planirano to cemo vidjeti.