Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

maxmore
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la maxmore » 16 apr 2017, 12:56

JonSnow je napisao/la:
Addict je napisao/la:Mi smo stvarno primitivan narod. Kad gledamo kako jedan Sunderland 4 kola do kraja i minus 5 bodova od spasa dobija 3 od 4 onda se divimo, kažemo pogledaj kako jaka liga, to je to, zapad bla bla. Onda vidimo Metalleghe kako dobija Zrinjski i Široki i kažemo namješteno, prodano, ustase majku im, fuj. Kad sam na početku drugog dijela sezone napisao da je Čelik ekipa koja je nespremna, sastavljena za 10 dana, pripreme ne odrađene, slab trener, kako ne igra statut ni navijači, svi članovi ovog foruma me ispljuvali. Išlo čak do toga da na prognozi kola ako stavim bilo koji znak osim pobjede Čelika opet krenu napadi. Onda urota Mladosti protiv Čelika, zapinjemo kao protiv njih a odemo u Zenic bez 5 igrača i odigramo ležerno, bez motiva, na rezultatu 1:2 nećemo da napadnemo a vaši ne mogu da hodaju. Onda utakmica u Doboju 3:3, na 3:1 naši stanu, Husref vadi najbolje igrače i odmara ih (logično) vaši nekako uguraju 2 gola i hajde 3:3. Pa onda hajka pusta Mladost Olimpiku, pa onda se izjavljuje kako Mladost i ŠB zajedno igraju protiv Čelika jer je Mladost dala 4:0 njima da bi oni mogli dati Vitezu i Metalleghe. Dakle neviđeno. A ispostavilo se da sam bio sve u pravu, i opet ponavljam žao mi je Čelika jer ova liga treba Čelika. Biću krajnje iskren pa reći da ova liga treba Veleža, Čelika prije nego Mladost ili Krupu. Ali zdravog Velež i Čelika, a to oni nisu. Velež ide naprijed, evo vidite ispali ljudi i ozdravili, vraćaju se jaki. Bolje je da ispadnete, bolje za vas vjerujte, a ove teorije zavjere i pljuvanje svega vam ne treba. Ne gubite dostojanstvo, smiješno sve to izgleda. Ispast će da su vas izbacili Mladost, Vitez, Metalleghe, Široki, Olimpic a ne da ste ispali jer vam ekipa nije ni za šta, u zaostatku ste koji je nenadoknadiv (a nadam se da možete).
P.S. sretan Uskrs i Vaskrs svima koji slave.
Izvini, ali po čemu je to bolje da ispadnemo u drugu ligu? Evo baš me zanima.
Da konačno dignete kantu :D. Mada treba malo srece jer je Azmir dolje glavna riba.
Edit: evo rekose azmir ima opasna punca nista bori se da ostanes gore nista od kante
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 16 apr 2017, 13:00

Bolje je da krenete ispočetka, zato je bolje. Kao što je Velež, kao što je Sloboda. Ovako imate teret na sebi prevelik, non stop ista priča borba za život, dugovi, prljave stvari. Budete tamo neko vrijeme, neće baš brzo ali liga je slabija puno, pometete avliju, ocistite **** iz kluba, dobijete par juniora u prvom timu koji ce da ginu za klub, i nakon par godina se vratite sa zdravim klubom. Zbog toga mislim da je bolje.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 16 apr 2017, 13:00

Nečasne radnje su sastavni dio ove naše smiješne lige, ali ne znam zašto se Čelik žali, pogotovo u smislu da je Zrinjski nešto pustio, nema logike nikakve.
S druge strane Široki se bori kroz kup, gdje im leži i jedina šansa za Evropu, dok su kroz ligu ostanak osigurali prije nego što je počela liga za prvaka/ za opstanak.
Čelik igra čitave godine, pa i sad dok i uzima neke bodove, totalni antifudbal. Ubjedljivo su jedna od dvije najgore ekipe ove sezone i zaslužuju da ispadnu.
Žalosno jeste, želim im brz povratak, ali nek ispadnu i nek se malo prisaberu, pa onda vrate.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 apr 2017, 13:02

maxmore je napisao/la: Da konačno dignete kantu :D. Mada treba malo srece jer je Azmir dolje glavna riba.
Edit: evo rekose azmir ima opasna punca nista bori se da ostanes gore nista od kante
Momčino ako ćeš provocirat ima i tema za to, ovdje ozbiljno razgovaramo.
Addict je napisao/la:Bolje je da krenete ispočetka, zato je bolje. Kao što je Velež, kao što je Sloboda. Ovako imate teret na sebi prevelik, non stop ista priča borba za život, dugovi, prljave stvari. Budete tamo neko vrijeme, neće baš brzo ali liga je slabija puno, pometete avliju, ocistite **** iz kluba, dobijete par juniora u prvom timu koji ce da ginu za klub, i nakon par godina se vratite sa zdravim klubom. Zbog toga mislim da je bolje.
Ako nisi upratio krenuli smo ispočetka usvajanjem novog statuta. Osim toga, tko god misli da se postaje zdravim klubom tako što se povlačiš po blatnoj kaljuži prve lige FBiH, taj nije normalan.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 13:08

Iako smo imali dosta gadnih okršaja sa Čelikom u prošlosti, ipak su mi mnogo draži od seoskih hrkljuš ekipa tipa Metaleghe, Krupa, Sloboda ili Vitez. Najbolji stadion u državi, odlični uslovi za igru, navijače i Čelik mora ostati u PL, moraju se mobilisati apsolutno svi, od grada preko navijača do uprave i igrača.

Bez obzira na sve ono što se dešava van terena, Čelik ima sve u svojim rukama i trebaju mu pobjede. Teško će do njih doći pred 900 ljudi na BP i to je ono što zamjeram Zenici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 apr 2017, 13:11

Virtu4l je napisao/la:Iako smo imali dosta gadnih okršaja sa Čelikom u prošlosti, ipak su mi mnogo draži od seoskih hrkljuš ekipa tipa Metaleghe, Krupa, Sloboda ili Vitez. Najbolji stadion u državi, odlični uslovi za igru, navijače i Čelik mora ostati u PL, moraju se mobilisati apsolutno svi, od grada preko navijača do uprave i igrača.

Bez obzira na sve ono što se dešava van terena, Čelik ima sve u svojim rukama i trebaju mu pobjede. Teško će do njih doći pred 900 ljudi na BP i to je ono što zamjeram Zenici.
Hvala. Međutim, volja za ostankom se mora pokazat na terenu i to bez obzira na potencijalne zakulisne radnje. Teško je bilo kome išta zamjerit, nakon godina sistematskog uništavanja od strane SDA tumora, iseljavanja i općeg stanja u gradu teško je očekivat neke spektakularne brojeve. ****, davno su prošla vremena onih utakmica kad je stadion bio pun bez obzira na protivnika. Treba proći još vremena dok se ne varti povjerenje u klub, a to samo ide rezultatima.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 apr 2017, 13:13

Seoske hrkljus ekipe odlikuju scene koje su bile prosle godine na BP kada je dosao Zeljeznicar. A Celik ostaje 100%, za koju godinu do gornjeg dijela i borbe za Europu :salut:
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 13:18

JonSnow je napisao/la:teško je očekivat neke spektakularne brojeve. ****, davno su prošla vremena onih utakmica kad je stadion bio pun bez obzira na protivnika. Treba proći još vremena dok se ne varti povjerenje u klub, a to samo ide rezultatima.
U to ti nikako ne mogu povjerovati, imate izuzetno prihvatljive cijene ulaznica, a vidjeli smo u zadnje vrijeme da je hype lako napraviti. Jug 3 KM, istok 4 KM, ako za te cijene ne možete nafurati raju da dođe na stadion onda ne znam šta da kažem...

Niko me ne može ubijediti da Robijaši ne mogu dići na noge čitavu Zenicu. Pravi akcije, dijeli gratis ulaznice, neka se na svakom ćošku vidi da u subotu igra Čelik pa ćeš da vidiš kako može.
Voli te tvoje Sarajevo.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 16 apr 2017, 13:18

@JonSnow možda si u pravu, ispadanjem odlaze sponzori, igrači, ne znam kako ćete za taj dug, to će se smanjiti dosta ali ne vjerujem da ima glavnice manje od 4-5 miliona. Ne znam ni kako ćete iz trenutnog budžeta plaćati taj dug a kamo li u prvoj ligi fbih... a opet ako ostanete svi ovi igrači će otići. Ne znam je li istina ali čuo sam da vec 2 mjeseca nema plate... ne znam majke mi, nek vam bude sa srećom, ne želim vam loše nadam se da si shvatio ali vrlo, vrlo teška situacija. Taj statut je dobar da se riješite ovih stranačkih kriminalaca, ali taj statut nije dobar za stabilan i jak klub, tako barem ja mislim. Rajom je lako manipulirati, pa evo pogledaj gdje smo i ko nam pobjeđuje na izborima već 20 godina.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 apr 2017, 13:19

TofiTofita je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Ovo mijesanje politike u vidu gradonacelnika u sport i slanje pisma NSFBIH je necuveno ... :crazy:
Politika kao nije umiješana?
Nema dokaza za to, ali ovo sto radi gradonacelnik je ocigledno, jasno je da u Celiku pusu neki novi pozitivni vjetrovi, ali nazalost to sve ne prate rezultati na terenu, sve sto se radilo godinama sada "kupite" i ispastate, iskreno volio bih da ostanete u ligi, prvenstveno zbog stadiona i tog navijackog naboja, ali traziti krivce u drugom ili malo hinjski prijetiti savezu je i vise nego bezobrazno i podlo, pogotovo od gradonacelnika, pa Celik ima svoju upravu i ljude koji ga vode oni neka se oglasavaju, ovim se Fudo i vise nego zahebao i preracunao ... :crazy:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 13:21

Evo ja sam siguran da moj drug maršal može dovesti bar 10 konobarica na svaku utakmicu, samo ne znam je li ženskoj populaciji još uvijek besplatan ulaz, nekad je bio ako se dobro sjećam?
Marsal je napisao/la:.
Voli te tvoje Sarajevo.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 16 apr 2017, 13:26

brig je napisao/la:Nadam se da će se Zeničani oglasit kad im mi dođemo sa drugom postavom.. Ili će se onda oglašavat Metalleghe i Vitez.

Jel vam cudan rezultat vas iz Kaknja 3:3? Il je tu sve posteno bilo hahahahah
Smijesno

Igra nam prva postava jucer, ovi mesari iz Jajca udaraju nemilice.. Onaj **** od suca iz Sarajeva nam ne svira penal na pocetku tekme, golman skida udarce pod gredu itd itd i namjesteno...zabiju ljudi golcinu i tako i zavrsi.. Riskiramo finale sa igracima kojih ce 90% igrat i u srijedu.. Nemojte biti smijesni
Nemoj slučajno da idete sa drugom postavom.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 apr 2017, 13:28

Hrasno
Kako ne prate rezultati na terenu, pa Celik nije porazen na proljece u 8 utakmica i konacno smo ubiljezili 2 pobjede.
Vise bodova osvojili za 8 utakmica na proljece nakon promjena u klubu i statuta nego za 18 utakmica na jesen..Jos igramo od iducih 5 utakmica 4 u Zenici i 1 u Vitezu pred svojom publikom.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 13:31

avenija je napisao/la:Jos igramo od iducih 5 utakmica 4 u Zenici i 1 u Vitezu pred svojom publikom.
I to je jedino što treba da vas zanima. Lakrdije ako postoje, svakako ih ne možete spriječiti, samo trošite energiju na to i zvučite smiješno sa tim kukanjem. Ako će neko nekome 'dati' bodove, on će ih dati, makar vi pisali saopštenja svaki minut.
Voli te tvoje Sarajevo.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 16 apr 2017, 13:36

gledali smo jucer svi utakmicu, igrao je Siroki nema tu price, jednostavno nije se dalo
sve mi imamo u svojim rukama, doduse trebaju i ostali igrati ali opet mi trebamo gledati sebe
malo pretjerujemo sa svom ovom halabukom, i ovo pismo gradonacelnika po meni je pretjerano ali sta ces morate nas shvatiti u ocajnoj smo poziciji, djaba nam sve ako ispadnemo iz lige, u pitanju je oPstanak a ne ostanak, uvijek smo bili ponosan klub i NIKAD nikom nismo pustili na BP ma ko to bio, i to cemo ostati i u buducnosti samo nam je ova sezona kljucna, sedamdeset godina tradicije i stvaranja se svelo na deset kola lige za opstanak, yebiga frustrirani smo
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 apr 2017, 13:38

Virtu4l je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:teško je očekivat neke spektakularne brojeve. ****, davno su prošla vremena onih utakmica kad je stadion bio pun bez obzira na protivnika. Treba proći još vremena dok se ne varti povjerenje u klub, a to samo ide rezultatima.
U to ti nikako ne mogu povjerovati, imate izuzetno prihvatljive cijene ulaznica, a vidjeli smo u zadnje vrijeme da je hype lako napraviti. Jug 3 KM, istok 4 KM, ako za te cijene ne možete nafurati raju da dođe na stadion onda ne znam šta da kažem...

Niko me ne može ubijediti da Robijaši ne mogu dići na noge čitavu Zenicu. Pravi akcije, dijeli gratis ulaznice, neka se na svakom ćošku vidi da u subotu igra Čelik pa ćeš da vidiš kako može.
Nije stvar u cijeni karata jer kao što ti kažeš nije strašna, nego u nečemu puno gorem. Klub je godinama bio izlagan uništavanju i pranju para da su čak i oni najtvrdokorniji navijači digli ruke od svega, a gdje neće simpatizeri koji sjede po zapadu i istoku. Ja sam još mlad tako da nemam baš iskustva kako je to bilo krajem devedesetih, ali znam da je negdje od 2002. pa nadalje do neke 2008. ili 2009. stadion bio pun i osjećao se taj naboj u zraku kad je Čelik igrao bez obzira ko bio protivnik. Jednostavno gdoine su prolazile u borbama za opstanak, krađi i lopovluku, a dolazile su generacije koje nisu odrastale uz Čelik u pravom smilsu te riječi. Većina nas je ljubav prema Čeliku naslijedila od očeva koji su nas vodili na utakmice, ali ta je praksa opadala s kvalitetom fudbala. Još dodaj da je povećano iseljavanje zadnjih par godina doprinjelo svemu tome, možda Sarajevo to zbog veličine ne osjeti, ali mi itekako. Ljubav je i dalje tu, bez obzira gdje je ko otišao samo treba vremena da se vrati povjerenje običnom građaninu. Prvi korak smo napravili usvajanjem statuta, drugi je opstanak u ligi i nadam se da ćemo ga ostvarit.

P.S. Fudo je riba iz mutne vode i još uz to političar, ovakve mu stvari dođu ko kec na desetku. On već sad ima dovoljnu podršku da pokopa SDA u Zenici a neće propustit nijednu priliku da ih ocrni pa čak kad je u pitanju ovakav populistički potez. Da se razumijemo, svi smo mu zahvalni što nam je pomogao s Čelikom, ali ima tu još stvari koje se trebaju napravit.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 16 apr 2017, 13:56

neroazzurni je napisao/la:gledali smo jucer svi utakmicu, igrao je Siroki nema tu price, jednostavno nije se dalo
sve mi imamo u svojim rukama, doduse trebaju i ostali igrati ali opet mi trebamo gledati sebe
malo pretjerujemo sa svom ovom halabukom, i ovo pismo gradonacelnika po meni je pretjerano ali sta ces morate nas shvatiti u ocajnoj smo poziciji, djaba nam sve ako ispadnemo iz lige, u pitanju je oPstanak a ne ostanak, uvijek smo bili ponosan klub i NIKAD nikom nismo pustili na BP ma ko to bio, i to cemo ostati i u buducnosti samo nam je ova sezona kljucna, sedamdeset godina tradicije i stvaranja se svelo na deset kola lige za opstanak, yebiga frustrirani smo
Ovo je jedan od normalnijih postova komsija, ako ne i najnormalniji i najrealniji. Previse trosite zivaca na teorije zavjere i ovaj pritisak koji pojedini ljudi iz kluba, a evo sad i gradonacelnik Zenice, prave nije dobar i po meni je ovo samo trazenje alibija za neuspjeh. Mislim da ste u teskoj situaciji ali isto tako smatram da se treba boriti sve dok ima i teoretske sanse za opstanak. Ono prebacivanje krivnje na Mladost, Siroki, Zrinjski ili nekog cetvrtog je vise nego bespotrebno jer kad se uzme u obzir u kolikom ste zaostatku bili bilo bi pravo cudo i pravi podvig ako uspijete izboriti opstanak. Za Vas je svaki naredni mec najvazniji i u svakom morate ici 200% na pobjedu jer utakmica je sve manje a samim time i prostora za popravni. Celik je klub koji treba PL ali ovakvi istupi nece donijeti dobro klubu, pogotovo kada se uzmu u obzir optuzbe koje se iznose. Uglavnom puno srece Vam zelim u nastavku jer ce Vam sreca najvise i trebati

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 16 apr 2017, 14:01

neroazzurni je napisao/la:gledali smo jucer svi utakmicu, igrao je Siroki nema tu price, jednostavno nije se dalo
Svaka čast na postu. Jedan realan post. Navijači Širokog su ljuti na trenera što je izveo najbolju postavu i pokušao pobijediti, čak je i Wagnera ubacio da proba popraviti rezultat i na kraju izgubi utakmicu i umori momčad. Idiot koji je riskirao kup radi nama nebitne utakmice. Sada će se ispostaviti da će protiv Čelika ekipa biti umorna i da će doći kombinirani sastav i juniori. Širokom ne leže grube ekipe to je činjenica. Mi imamo negativan omjer sa Olimpikom i druga stvar igrači su umorni nisu bili nikako u utakmici biraju sta ce igrati. Balerine su to pokazali su to na tablici ove sezone. Pitanje svima koji misle da je namjesteno. Ako smo im dali bodove je li lakse i manje upadjivo da izvedemo rezerve, juniore ..?
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 16 apr 2017, 14:10

GDJE SU ONI STO PRIJE DERBIJA GOVORISE DA SU NAVIJACI ZELJEZNICARA DJECA CVIJECA A HORDE ZLA DA SU CETNICI U NAJMANJU RUKU

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... ook+status
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

HNKBranitelj
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la HNKBranitelj » 16 apr 2017, 14:27

AnelZ je napisao/la:
Ne mozes reci da je samo privatni sektor relevantan kada veliki broj ljudi radi u javnim kompanijama i institucijama kako u Zenici tako i u Sarajevu te i oni prisustvuju dogadjajima te kupuje karte. Evo odmah da pitam ovdje iako je rijec o sportskom forumu pa neki Zenicanin da odgovori: kolika su primanja (neto plata+topli obrok i prevoz) prodavacice u Konzumu/Bingu, koliko "obicnom" radniku u ArcelorMittal i eto jos nekom radniku na poslu koji obavlja mnogo ljudi?

Prosjecna plata u Gradu Sarajevo + Ilidza i Vogosca iznosi 1002 KM (za iole ozbiljnije poslove ispod 800-900 KM niko ne zeli raditi), dok je u Zenici prosjek 837 KM. U Gradu Sarajevo + Ilidza i Vogosca imas radnu snagu od 180000 osoba (znaci bez neaktivnog stanovnistva i po statistici oko 55000 nezaposlenih sto je u stvarnosti mnogo manje), a u Gradu Zenici 47000 (22000 nezaposlenih po statistici, ocito da je stvarna nezaposlenost mnogo manja) i to navodim da bi se dobila percepcija o ekonomskom outputu jer mjesecno u Sarajevu se isplati (ono sto prodje kroz sistem) za plate radnika 125 miliona KM i to ne ukljucuje topli obrok i prevoz, a u Zenici se isplati bez toplog obroka i prevoza 17 miliona KM (55 miliona KM kada bi Zenica imalo stanovnika kao Sarajevo). Ja sam uvjeren da nazalost postoji znacajna razlika u primanjima i kod privatnika izmedju Sarajeva i Zenica i da ta razlika se vrti prije oko 150-200 KM (oko 100 KM za slabije placene poslove), a ne 50 KM i to je u kod nas 20-40% razlike u plati sto je znacajno.

Bitan je samo privatni sektor jer sam se referirao na prosječna primanja. Javni sektor je totalno nerelevantan jer recimo u Mostaru jedan obični radnik sa tri godine srednje škole koji je ima dobru "štelu" u Aluminij d.d. Mostar može mjesečno naplatiti i 2200KM.
Tako da ne uzimam u obzir te zaposlene u Aluminiju, EPHZHB, EPBiH, HT, BHT, Elektroprijenos, sudovi,porezne i ostale institucije države koje služe za uhljebe
Mislim kad već spominješ Bingo,Konzum i slično tu je plaća ista u cijeloj BiH u svakome gradu i mizerna je.
Privatni sektor je bitan i tu su plaće prilično jednake, lagani plus ide na Sarajevo jednostavno jer imaju više produzeća , više radne snage i veće tržište.
Radi narod u Sarajevu i za 600km, nemoraš me uvjeravati u suprotno pa ja sam studirao gore.
HNK Branitelj Mostar 1992

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.