Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

adodbr
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la adodbr » 16 apr 2017, 14:29

HNKBranitelj je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
Ne mozes reci da je samo privatni sektor relevantan kada veliki broj ljudi radi u javnim kompanijama i institucijama kako u Zenici tako i u Sarajevu te i oni prisustvuju dogadjajima te kupuje karte. Evo odmah da pitam ovdje iako je rijec o sportskom forumu pa neki Zenicanin da odgovori: kolika su primanja (neto plata+topli obrok i prevoz) prodavacice u Konzumu/Bingu, koliko "obicnom" radniku u ArcelorMittal i eto jos nekom radniku na poslu koji obavlja mnogo ljudi?

Prosjecna plata u Gradu Sarajevo + Ilidza i Vogosca iznosi 1002 KM (za iole ozbiljnije poslove ispod 800-900 KM niko ne zeli raditi), dok je u Zenici prosjek 837 KM. U Gradu Sarajevo + Ilidza i Vogosca imas radnu snagu od 180000 osoba (znaci bez neaktivnog stanovnistva i po statistici oko 55000 nezaposlenih sto je u stvarnosti mnogo manje), a u Gradu Zenici 47000 (22000 nezaposlenih po statistici, ocito da je stvarna nezaposlenost mnogo manja) i to navodim da bi se dobila percepcija o ekonomskom outputu jer mjesecno u Sarajevu se isplati (ono sto prodje kroz sistem) za plate radnika 125 miliona KM i to ne ukljucuje topli obrok i prevoz, a u Zenici se isplati bez toplog obroka i prevoza 17 miliona KM (55 miliona KM kada bi Zenica imalo stanovnika kao Sarajevo). Ja sam uvjeren da nazalost postoji znacajna razlika u primanjima i kod privatnika izmedju Sarajeva i Zenica i da ta razlika se vrti prije oko 150-200 KM (oko 100 KM za slabije placene poslove), a ne 50 KM i to je u kod nas 20-40% razlike u plati sto je znacajno.

Bitan je samo privatni sektor jer sam se referirao na prosječna primanja. Javni sektor je totalno nerelevantan jer recimo u Mostaru jedan obični radnik sa tri godine srednje škole koji je ima dobru "štelu" u Aluminij d.d. Mostar može mjesečno naplatiti i 2200KM.
Tako da ne uzimam u obzir te zaposlene u Aluminiju, EPHZHB, EPBiH, HT, BHT, Elektroprijenos, sudovi,porezne i ostale institucije države koje služe za uhljebe
Mislim kad već spominješ Bingo,Konzum i slično tu je plaća ista u cijeloj BiH u svakome gradu i mizerna je.
Privatni sektor je bitan i tu su plaće prilično jednake, lagani plus ide na Sarajevo jednostavno jer imaju više produzeća , više radne snage i veće tržište.
Radi narod u Sarajevu i za 600km, nemoraš me uvjeravati u suprotno pa ja sam studirao gore.
Burazeru radi masa ljudi za te pare pa ja sam radio za te pare i znam najmanje 50 ljudi koji rade za iste pare

Steelman
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Steelman » 16 apr 2017, 14:51

Napisat ću neko viđenje iz Čelikovog ugla za normalne forumaše, a ne provokatore. Vidim da se podigla prašina i da ima mnogo subjektivnih razmišljanja. Problem je što ovdje niko nikom ne može ništa dokazati, a savez ovakve stvari ignoriše svake godine pred kraj prvenstva. Međutim, nije sve ni crno-bijelo.

Nema se tu šta kriti, godinama se naš klub bavio mutnim radnjama kao i svi ostali klubovi u ligi, samo što je naš jad spao na to da se to dešava uglavnom za opstanak u ligi. Čelik je došao u situaciju da je u živom blatu preko glave i gdje mu je prijetilo gašenje, a i sad još uvijek prijeti. U sklopu ovog navijači su se borili 2 i po godine da promijene stanje u klubu i 05. januara 2017. se desila početna promjena, pa se sad pravi razlika drugačijim načinom razmišljanja. Imamo mnogo neprijatelja ovoj ideji i u samoj Zenici, te se u prošloj polusezoni desilo da 6 utakmica izgubimo na Bilinom polju što se nije desilo od nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Nisu htjeli ni promjene i sve se svjesno radilo da se klub uništi, ali smo se borili i nismo dali. Međutim, sad slijedi mnogo rada da to ispadne sve kako treba, dug je to proces.

Za ovu polusezonu uprava kluba zna da se ne smije zezati sa kupovinom utakmica, jer Čelik nema luksuz da se bavi radnjama iz prošlosti pošto se razmišlja dugoročno. Ako se klub nastavi baviti mutnim radnjama, nastavit će bit tek olupina kluba kojeg mnogi vole, mnogi normalni ljudi će ostati na distanci, povjerenje se neće vratiti i zato je to nedopustivo. Neko mora presjeći i zalažemo se za poštenu borbu makar ispali iz lige. Postoje pritisci sa strane da se treba nastaviti baviti tim prljavim radnjama, ali borimo se protiv toga. Zeničani moraju da se ponose zdravim i normalnim klubom, a ne mašinom za pranje love, stranačkim sredstvom ili lopovskim udruženjem. Tako bi svi trebali razmišljati u svojim klubovima. Možda i ispadnemo, ali kome god je u interesu zanimljiva liga u državi borit će se protiv toga i krenuti prvo čistiti u svom dvorištu. Pročitajte tekst, pa ćete shvatiti neke stvari, na koji način mi to radimo i da idemo linijom težeg otpora, ali jedino to tako može ako želiš dugoročan uspjeh. Ako neko misli da je lako to u našem društvu gdje brojni vjeruju u korupciju na svakom koraku onda nek pokušaju pa će vidjeti na šta će sve naletiti. Mi smo odlučili ići tim putem.

http://www.zacelik.org/podrska-upravnom ... enu-borbu/

Kad je Čelik u pitanju spominjalo se da su naštimane tekme sa Mladosti pa se pokazalo da nisu, jer da su tekme štimane izašli bi bar sa 4 boda, a to se nije desilo, pa evo vidim da neki pišu za Olimpic da je naštimana, ali ono što znam sigurno je da Čelik prije svega nema pare da naštima utakmicu, jer jedva krpi sa tekućim obavezama, a kamoli nešto više. Uostalom i Olimpic, koji je dosta uložio u ovu ekipu, bi pobjedom došao u poziciju da se bori za opstanak. Ako postoji nešto što ne znamo onda ko god ima dokaze da naš klub štima tekme slobodno objavite i ako se potvrdi da je tako, postoje garniture koje će to podržati, jer je u interesu Čelika da se bori pošteno. Onaj novinar Korjenić je nešto izjavio, pa kad ga je klub pozvao da iznese dokaze onda se izvinjavao. Trenutno neki ljudi možda još uvijek ne vide da to tako treba, ali mi ne želimo da se klubu ponove dvije decenije užasa koje su se temeljile na tim prljavim radnjama. Čelik prije 05. januara 2017. i poslije tog datuma su dvije različite ideje. Ovaj Čelik se ne bi doveo u ovu situaciju da je od početka sezone ovakav, a i ekipa je već 8 utakmica bez poraza. Neću reći da je situacija u klubu idealana, daleko je od toga, ima i previše problema nakon dvije decenije sistematskog uništavanja, a i sad može ići puno bolje, ali se radi postepeno na svim detaljima i posmatra kritički na sve loše stvari, jer to je osnova za napredak odnosno za zdrav i jak klub.

S druge strane, spominju se Široki, Zrinjski, Metalleghe i Vitez. Metalleghe je solidna ekipa, pa neću tvrditi da nešto znam ili da je nešto 100%, ali previše smrdi da uzmeš maksimalnih 9 bodova i od toga na 2 gostovanja protiv ekipa koje pretenduju za osvajanje titule i kupa, a da s druge strane gubiš od Olimpica. Široki je protiv Viteza izašao u drugom sastavu, a po propozicijama takmičenja moraš izaći u najjačem sastavu, ali koga briga za propozicije. Kod nas nekad i što nema logike, za neke krugove ima, jer imaju neke svoje interese. I kod nas postoje takvi krugovi, ali smo se borili protiv njih, a i sad se ta borba odvija na drugačiji način. Međutim, sad je na nama da se izborimo i na terenu, pa ako ispadnemo platićemo prije svega cijenu za svoju ružnu prošlost, a tek onda za realnost blata Premijer lige. Savez ne poduzima godinama ništa, jer ne pamtim da je bilo koja ekipa kažnjena zbog mutnih radnji ili bar da konkretno istraže tamo gdje postoje sumnje, a svašta se dešavalo i sumnjam da će se nešto promijeniti. Kako je uređena država, takav je i savez. Ipak, imamo još uvijek sve u svojim rukama, a vidjet ćemo na šta će izaći. Ako ispadnemo, moramo se suočiti s tim i nastaviti dizati klub iz provalije, pa ako opstanemo klub će postajati sve više konkurentan ostalim ekipama, a koje imaju ambicije za više domete. Trebat će sigurno još par godina, ali doće to na svoje. Toliko, pa pozdrav forumašima-premijerligašima!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 apr 2017, 14:54

A zasto se Metallegheu spominje samo dobra igra protiv SB i Zrinjskog a ne i dobra igra protiv Sarajeva, Zeljeznicara, Slobode?
Nad tobom sunce najljepše sja

Orjuna
Kontakt:

Post Postao/la Orjuna » 16 apr 2017, 14:59

Šta očekujete od saveza da istražuje utakmice Jajčana ako su onako lako presli preko afere punac.
...

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 16 apr 2017, 15:04

pinoglavi je napisao/la:A zasto se Metallegheu spominje samo dobra igra protiv SB i Zrinjskog a ne i dobra igra protiv Sarajeva, Zeljeznicara, Slobode?
Ja sve kontam ti se zajebajes, al haj, nema veze. Sve je pošteno, idemo dalje. Čekamo taj Široki u Zenici.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 apr 2017, 15:04

Ako gledamo formu cisto i desavanja od januara onda se namece logikom da ovdje ispada Vitez. Zadnjih 10 kola oni imaju 4 remija i 6 poraza, dali su u 10 kola 4 gola. Citavu sezonu su dali 15 golova u 26 kola, a u 13 domacih utakmica u prvenstvu imaju samo jednu pobjedu. A znamo da je sada bitno da se kod kuce uzimaju 3 boda, oni to ne mogu.
Prakticno njihov napad je tako slab da im ne pomaze niti solidna odbrana u donosenju bodova.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 16 apr 2017, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 16 apr 2017, 15:05

ova namjestanja su osveta hercegovacki tajkuna na fudin porez kladionicama :D :D :D sala mala

nek ostane bolji mi i olimpik ispadamo i mirna bosna(sda) a i hercegovina (premiyer,williams iostali) posljeratni posteni milioneri ;)
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 16 apr 2017, 15:09

pinoglavi je napisao/la:A zasto se Metallegheu spominje samo dobra igra protiv SB i Zrinjskog a ne i dobra igra protiv Sarajeva, Zeljeznicara, Slobode?
Oni su solidna ekipa trenutno za našu ligu i niko to ne spori, ali ne baš toliko dobra, a ono što vrijedi analizirati trenutno je ova polusezona. Činjenica je da su protiv Željezničara osvojili 0 bodova, protiv Slobode isto 0 bodova, protiv Olimpica 0 bodova, protiv Mladosti 1 bod, protiv Čelika 1 bod, pa i protiv Viteza 1 bod. Nakon toga mi reci da razlozi za sumnje nisu opravdani.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Orjuna
Kontakt:

Post Postao/la Orjuna » 16 apr 2017, 15:16

Steelman je napisao/la:
Oni su solidna ekipa trenutno za našu ligu i niko to ne spori, ali ne baš toliko dobra, a ono što vrijedi analizirati trenutno je ova polusezona. Činjenica je da su protiv Željezničara osvojili 0 bodova, protiv Slobode isto 0 bodova, protiv Olimpica 0 bodova, protiv Mladosti 1 bod, protiv Čelika 1 bod, pa i protiv Viteza 1 bod. Nakon toga mi reci da razlozi za sumnje nisu opravdani.
Ima li tebi logike da mi njih pustimo u prvom kolu nastavka sezone a nama treba pobjeda za lzp..
...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 apr 2017, 15:18

Steelman je napisao/la:
Nama su uzeli bod u Travniku. Ne znam da ih je iko od tih ekipa nabusio, uzeli su na Kosevu 3 boda, namucili su Zeljeznicar koji ih je jedva pobjedio i moglo je nesto zalutati kao i protiv SB pa bi drugu pricu pricali.

Mislim smijesno je pricati o namjestanju protiv Zrinjskog i SB prvu utakmicu, moze se pricati o ovoj zadnjoj gdje je Siroki izveo vecinu prvotimaca iako im je utakmica izmedju 2 utakmice sezone i sigurno da nisu imali ni blizu motiva kao Jajce ali ono sto sam gledao nisam vidio po cemu je namjestena utakmica. Mislim da si svjestan da je liga u 5 deka, pa i sam znas na sta je ekipa Celika licila u prvoj polusezoni a otkinuli ste bodove i Sarajevu i Zeljeznicaru na BP, a ne mozemo pricati o nekom tradicionalno teskom gostovanju kad su prazne tribine bile. Sirom Europe davljenici skupljaju bodove gdje ni u snu ne bi mogli, kada im dodje voda do grla, i to sve gledamo sa nekim odusevljenjem ali kad se to kod nas desi namjesteno je. Ima namjestanja, nije da nema, ali kad god bude neki iznenadjujuci rezultat kod nas odmah je namjesteno. Liga koja je ocajna i gdje su svi u 5 deka ali isto tako jedina liga gdje izgleda favoriti ne smiju izgubiti.
Smetaju mi ove price i teorije zavjere, dosta navijaca Slobode je kmecalo prosle sezone kao vi sada i na kraju se ispostavilo da smo titulu sami ispusili protiv Drine na Tusnju.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 16 apr 2017, 15:39

Orjuna je napisao/la:
Steelman je napisao/la:
Ima li tebi logike da mi njih pustimo u prvom kolu nastavka sezone a nama treba pobjeda za lzp..
Ono što za mene ili za tebe nema logike, za neke krugove koji odlučuju nekad ima. Sve je stvar interesa, a ova liga je imala mnogo apsurda u svojoj prošlosti i u njoj su sva čuda moguća. Međutim, da ne ulazim u detalje, jer ne tvrdim 100% da je namješteno pošto dokaza nemam, ali da je više nego sumnjivo, to sigurno jest.

@ pinoglavi

Moja poenta je da savez treba imati svoje organe koji će istraživati sve sumnje, pa makar i moj klub sankcionisali, jer to bi bio napredak za ligu i sigurno bi vodilo tome da ista bude više posjećena. Ovako svake godine pred kraj prvenstva se dešava sapunica koja tjera sve normalne ljude od stadiona i to je postalo normalno. Međutim, ovo je priča u vjetar, jer kad tamo sjede odrtine npr poput Prolića, koji je oličenje korupcije ili predsjednika NS ZDK Begagića, a koji je grobar Čelika i onda nemamo šta načinjati takvu temu.

Ne može bit kmečanje kad neko reaguje na loše stvari, u čemu je problem? To što ste izgubili titulu od Drine ne znači po defoltu da neutrališe neke druge stvari.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 apr 2017, 15:46

7. kolo lige za prvaka: Zeljeznicar-Zrinjski
8. kolo lige za prvaka: Zrinjski-Sarajevo
9. kolo lige za prvaka: Sarajevo-Zeljeznicar

Ko prezivi neka prica :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 16 apr 2017, 15:47

Convicts1988 je napisao/la:
Ja sve kontam ti se zajebajes, al haj, nema veze. Sve je pošteno, idemo dalje. Čekamo taj Široki u Zenici.
Ma smrdi tu nesto itekako! Maraju ih svi redom i oni dodju i mlatnu Zrinjski u sred Mostara bez pardona :D a evo sad i Siroki...
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 apr 2017, 15:50

Treba biti realan i reći da sistem takmičenja sve manje dopušta razmišljanja oko namještanja utakmica. Mene ne može niko ubjediti da je Zrinjski dao Jajcu 3 boda, sa kojima bi sada pa skoro bio siguran prvak. Ili Široki im dao, i ispao iz lige za prvaka. Mi smo ih jedva dobili obje tekme 2-1 i 1-0, Sarajevo su uzeli na Koševu, Čelika u Zenici...Jajce ima solidnu ekipu i dobrog trenera očito je. Sa druge strane niti meni se ne sviđaju ekipe koje nemaju stadione (uslove) publiku, ne nude rivalitet. Pa i Željo voli više da mu gostuje Čelik, Velež ili Borac i da se Grbavica napuni i uzmu pare, nego Jajce, Krupa, Vitez ( uz dužno poštovanje) Ipak nogomet je sport gdje se mjeri rezultat a ne umjetnički dojam stadiona, navijača, uprave. U narednim godinama ligu će kreirati finansijska snaga klubova, uslovi na stadionima, a nikako tradicija, ili istorija. Moramo svi biti svjesni toga. Neki od klubova su prezaduženi i nemam predstave kako će se izvući. Sarajevo je imalo (ne)sreću da nađu vlasnika, pa makar im je dugove vratio. Mi smo se jedva isčupali iz dubioze, dužni smo i dalje, ali za sada uredno servisiramo dugove. Hercegovci godinama posluju pozitivno, Velež se diže a trenutno su finansijski najugroženiji Čelik i Sloboda. Neka im je Bog na pomoći u današnje vrijeme kada je teško svaku marku namaći.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 apr 2017, 15:54

Virtu4l je napisao/la:Evo ja sam siguran da moj drug maršal može dovesti bar 10 konobarica na svaku utakmicu, samo ne znam je li ženskoj populaciji još uvijek besplatan ulaz, nekad je bio ako se dobro sjećam?
Marsal je napisao/la:.
Ženama i djeci do 12 god i dalje je besplatan :)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 apr 2017, 15:55

Steelman je napisao/la:
@ pinoglavi

Moja poenta je da savez treba imati svoje organe koji će istraživati sve sumnje, pa makar i moj klub sankcionisali, jer to bi bio napredak za ligu i sigurno bi vodilo tome da ista bude više posjećena. Ovako svake godine pred kraj prvenstva se dešava sapunica koja tjera sve normalne ljude od stadiona i to je postalo normalno. Međutim, ovo je priča u vjetar, jer kad tamo sjede odrtine npr poput Prolića, koji je oličenje korupcije ili predsjednika NS ZDK Begagića, a koji je grobar Čelika i onda nemamo šta načinjati takvu temu.

Ne može bit kmečanje kad neko reaguje na loše stvari, u čemu je problem? To što ste izgubili titulu od Drine ne znači po defoltu da neutrališe neke druge stvari.
To je sasvim uredu i slazem se da savez treba ispitati svaku sumnjivu utakmicu ukljucujuci ove pobjede Jajca. Da savez to ne radi najbolje govori da poslije one afere punac niko nije kaznjen.
Pod kmecanjem ne mislim na ovo sto si ti napisao nego na stvaranje smijesnih teorija zavjere kako bi se lakse prihvatila sportska nesreca ili nekvalitet. Pod smijesnim teroijama zavjere mislim na price od prosle sezone da ''vise sile'' ne daju Slobodi da uzme titulu a imali smo fer sudjenje osim Sarajeva u prvenstvu na Kosevu i protiv Sarajeva u kupu na Tusnju, i prvenstvo na kraju izgubili protiv Drine na Tusnju. U te smijesne teorije zavjere mi spada i da je Sloboda prodala Drini iz nekih razloga, da smo prodali finale kupa Radniku ili da smo im pustili jer je eto naredjeno da srpski klub mora u Europu, da je Zrinjski prosuo 3 boda u borbi za titulu jer je pustio Jajcu i jos dao otkaz treneru kako bi to sve uvjerljivije izgledalo, da je Sirokom vaznije da Jajce ostane u ligi nego liga za prvaka i izvjesnija borba za Europu.

A treba malo vidjeti i siru sliku pa stvarati zakljucke, Siroki je poslije poraza u Jajcu jedva izukao bod kod kuce protiv Radnika, onda demoliran na Kosevu i uzeli samo bod protiv Olimpica na Pecari. A Zrinjski je i prije poraza od Jajca bio u krizi, cak i pobjede koje su ostvarili vise su bile sretne nego plod neke dominacije.

AnelZ
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la AnelZ » 16 apr 2017, 15:55

adodbr je napisao/la:
HNKBranitelj je napisao/la:Bitan je samo privatni sektor jer sam se referirao na prosječna primanja. Javni sektor je totalno nerelevantan jer recimo u Mostaru jedan obični radnik sa tri godine srednje škole koji je ima dobru "štelu" u Aluminij d.d. Mostar može mjesečno naplatiti i 2200KM.
Tako da ne uzimam u obzir te zaposlene u Aluminiju, EPHZHB, EPBiH, HT, BHT, Elektroprijenos, sudovi,porezne i ostale institucije države koje služe za uhljebe
Mislim kad već spominješ Bingo,Konzum i slično tu je plaća ista u cijeloj BiH u svakome gradu i mizerna je.
Privatni sektor je bitan i tu su plaće prilično jednake, lagani plus ide na Sarajevo jednostavno jer imaju više produzeća , više radne snage i veće tržište.
Radi narod u Sarajevu i za 600km, nemoraš me uvjeravati u suprotno pa ja sam studirao gore.
Burazeru radi masa ljudi za te pare pa ja sam radio za te pare i znam najmanje 50 ljudi koji rade za iste pare
A isto ja mogu da sada pokazem 100 ljudi koji su studenti ili zavrsili srednju i rade kod privatnika za 850 KM kao svoj prvi posao i u mjesecu ima oko 125 radnih sati. No uslov za to je bilo poznavanje stranog jezika na visokom nivou. Ne kazem da nema ljudi koji rade za 600 KM jer to je plata za prodavacice u Bingu u Sarajevu, radnici u malim restoranima i fast food isto radi za tih nekih 600 KM (u klasicnim pekarama je i manje od 600 KM dok u onim jacim kao sto je tipa bio Jami, Kaiser i sl. plata je bila 700-800) , Konzum je pretezito 650 KM onda konobari i frizeri rade skoro za minimalac ali se oslanjaju na baksis no to su generalno iznimno slabo placeni poslovi apsolutno svugdje u svijetu. No to su poslovi koji zahtjevaju veoma nizak nivo ulaganja u sebe no jesu veoma stresni. Pa konabar u Belgiji prima neto tek nekih 1000-1200 € sto je mizerno za njihove uslove i naravno da ne mozes onda ocekivati nesto bolje u BiH. Svaki posao koji zahtjeva da ti barem znas jos jedan jezik na visokom nivou ce imati platu od minimum 800 KM, rad na racunaru isto, itd.

Ono sto sam ja primjetio medju muskom populacijom jeste da upravo oni koji cesto govore "kume, oko, buraz" te je i be jednom u dvije recenice te koji vole se "pohvaliti" da su imali iz pola predemeta u srednjoj 2 ili 3 zakljuceno (na polugodistu veoma cesto nedovoljno kao opci uspjeh) se najvise zale na niska primanja.

adodbr
Kontakt:

Post Postao/la adodbr » 16 apr 2017, 17:03

E ne znam ja sam imao vrhunske ocjene pa sam radio isto za te pare , sad pri zavrsetku faksa ako ne bude bolje mogu se bacit sa zgrade koga hebe

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 16 apr 2017, 22:05

U koliko sati je tata svih fudbalskih emisija?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 apr 2017, 22:09

Sarajlijica1946 je napisao/la:U koliko sati je tata svih fudbalskih emisija?
Oko pola 11, svi željno iščekujemo Boru legendu :salut:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.