FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 16 apr 2017, 00:58

Müller je jedan od 5 najznačajnih Bayernovih igrača u zadnjih 10 godina. Tačnije od sezone od 2009/10 kada se pojavio na velikoj sceni, kada je izbačen na istu od strane Van Gaala, on je u skoro svakoj sezoni bio jako bitan igrač. Schweini, Ribery, Robben, Lahm i Muller su obilježili ovaj značajni period od zadnjih par godina, u kojem nam je ekipa igrala 3 finala LP, a jednom i osvojila trofej u tom takmičenju. Dao je doprinos svim osvojenim titulama, a uz Schweinija, Lahma i Neuera je jedan od najznačajnijih igrača njemačke reprezentacije i dao je veliki doprinos osvojenoj tituli svjetskog prvaka 2014. godine. Kod njega nisu titule tek tako argument, zato što mu stoje u biografiji i što je bio dio kadra njemačke reprezentacije i Bayerna, nego što je on tim titulama dao značajan doprinos. Dobro je poznato koliko je golova zabijao bitnih na klupskom nivou i to nerijetko i jakim , top klubovima, a dobro je poznato koliko je značajnih golova dao na SP 2010. i 2014. godine. Ne treba kod njega ni navoditi detaljno argumente. Svako ko osporava njegov doprinos i kvalitet, neka samo uzme statistiku i napravi pregled pomenutih svjetskih prvenstava i isto tako neka učini sa sezonama LP - proteklih par sezona. Njegov doprinos i značaj se i ne mora mnogo opravdavati... ;)

A druga je stvar što on ovu sezonu ne igra na nivou, kakav se očekuje. Naime, najviše nedostaju Mullerovi golovi i u duelima mu često ne valja timeing, jer i tu se on ranije znao bolje postavljati. Uvijek je bitno kako se postaviš u jednom duelu i kako se zagradiš, kako i kada se protivniku uneseš...Jednostavno tu ima stvari koje kod njega ne štimaju, jer nema tu neku svježinu iz ranijih sezona. Ipak kada gledamo asistencije, trku tu on daje određeni doprinos. Ali Mullerovi golovi nedostaju. Ovu poziciju napadača trenutno on jako teško i može odigrati dobro, jer skoro nikako je i nije igrao u zadnje vrijeme. A znamo da se na poziciji iza špica, tu negdje kao polušpic najbolje snalazi. Ali i ovu ulogu napadača je ranije znao bolje odraditi, samo trenutno on nije u pravoj formi. A dobro bi bilo protiv Reala (ma gdje igrao) da se desi jedan njegov blistavi trenutak. Baš zbog njegovog specifičnog načina igre i toga što je poznat kao igrač s najboljim kretanjem bez lopte (s najboljim pronalaskom prostora i šupljina kod protivničke odbrane), mogao biti biti glavno oružje. Ali protiv Reala je npr skroz zakazao u prvoj utakmici.
Samo jako je čudno da se igraču s takvom biografijom i takvim doprinosima osporavaju kvaliteti, to je u najmanju ruku neozbiljno. Prije bi se trebalo nadati da se uskoro vrati potpuno u top formu.

A isto kada vidim da neki tuguju za Kroosom, onda mi isto bude čudno. Pa znamo da kada se Kroos 2013. godine povrijedio, da se njegov izostanak od tog četvrtfinala protiv Juvea, pa do kraja te sezone u LP, a i generalno u sezoni i nije osjetio i da je ekipa čak igrala dinamičniji fudbač. Nije mi namjera osporavati Kroosove kvalitete, naravno da ima njegovog udjela u našim uspjesima, ali je činjenica da on nikad nije postao za ovaj klub toliko značajan igrač kao što su to gore nabrojani. Nama prije danas nedostaje jedan Schweini, neko takav, jer on je znao biti i lider i sjajan strateg u veznom redu, koji je znao diktirati ritam i povući ekipu za sobom.

Postoje naravno problemi i sa drugim igračima, jer vidimo da Lahmu sve više nedostaje zraka ( primjer utakmica protiv Reala) izgleda da oproštaj ipak dolazi u dobro vrijeme, jer on kao da i nema više energije. Alaba se donekle poboljšao, ali i dalje ovo nije baš njegova sezona. Daleko je to od prave forme.

Što se tiče ovih djelimični rotacija i forsiranja određenih igrača, tu je namjera Carla da zadrži ekipu u određenom ritmu. Određeni treneri ne žele previše rotirati i vrše postepene i blage rotacije, kako ekipa ne bi ispala iz određenog ritma i da se ne bi izgubili određeni mehanizmi. Često je to ispravno, jer čuvati igrače od povrede tako što ih se skroz poštedi utakmica određenih, nije uvijek pravo rješenje. Treba to dozirati i balansirati.
A to što Rafinha dobiva priliku na beku je iz razloga što Carlo vjeruje da on to trenutno može dobro uraditi po potrebi i želi ga držati u ritmu. Za uigravanje Kimmicha na toj poziciji će biti vremena, jer pred novu sezonu će biti okretanje lista i proći će se ljetne pripreme. Ali svakako da Kimmich je već na Evropskom prvenstvu pokazao da to može dobro odraditi. Ali očigledno je za sada Carlu sigurnija opcija da ide s Rafinhom, u situacijama kada ne igra Lahm. I Rafinha to solidno odrađuje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 01:43

Ima nesto sto se zove naci igracu njegovu pravu poziciju i ulogu i tu ga koristiti i plus podrska sistema. Karlo od Mullera trazi individualca tipa Lewa, Robben. On to nije i nece nikad biti. Nije dzabr za njega Lujo davao tolike pare jer bi napravio mullera od prosle godine. To bi Pep, Low, Tuchel, Nagelsman znali uraditi. Karlo ne i i da zna nece jer gaji svoju filozofiju i stil. Ljudi ko papagaji ponavljaju forma ovo, ono, nije, vec pozicija i zadaca na terenu.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 16 apr 2017, 08:58

Muller je zrtva sistema ove godine,nema 5-10utakmica na svojoj prirodnoj poziciji,taman je usao u formu i zabijao za elf i bayern kad se lewi ozlijedio....ne zna igrati okrenut leđima golu a usput je malo izgubio samopouzdanje zbog velikih kritika i zato sad ne djeluje dobro.Moguce da je doslo i do zamora jer covjek nema pauzu vec 7 godina.

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 16 apr 2017, 09:12

Nerminovic je napisao/la:
harden je napisao/la:Ljudi nakon jedne lose sezone prodaju Mullera :lol:
Njemu je ovo prva losa sezona u karijeri i vi bi ga prodali odmah.
Nije stvar u tome sto trenutno jako lose igra, nego bi ja Thomasa iz najboljih dana prodao za £85m kako sad igra ne vrijedi ni £30m
slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 apr 2017, 13:44

E moj Nerminovicu čuj on bi prodao Mullera iz najboljih dana :facepalm: Ajd prati Kopenhagen života ti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 16 apr 2017, 14:10

Lewi trenirao normalno ,nece bit problema za madrid.
Hummels i boateng treniraju individualno i upitni su .Osobno sam optimist,vjerujem da ce se sve učiniti da budu spremni

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 15:48

Ne mogu da vjerujem šta sam jučer gledao u režiji Karla. Imaš super važnu tekmu za tri dana i čitavu utakmicu, na 10 bodova prednosti, igraju Vidal i Thiago a Sanches na klupi liječi hemeroide. Odlično. Neuer koji je u zadnji čas uganjao potpis doktora za igranje u srijedu igra opet dok solidan golman koji ovo može odraditi sjedi na klupi. Pa onda, mijenjaš Comana koji je bio jedan od najboljih igrača, plus imaš igrača više, za Alonsa. Znaš da ovisiš (ili ne znaš) o 3-4 igrča i ti ih forsiraš kroz čitavu sezonu na najjače. Iste simptome je imao i Real u onoj njegovoj zadnjoj sezoni. Ne razumijem.

Iskreno, nadam se da zna šta radi i da će to pokazati sad u utorak, u suprotnom, za ove njegove pare, možemo dovesti dva odlična trenera koji će uraditi ako ne bolji onda isti posao i to bi trebali uraditi.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 16:03

Ili jednostavnije, budućnost je u "mlađim" trenerima, "novoj" generaciji, Jardim, Conte, Tuchel, Nagelsmann, Poche, Pep, Zidan... fudbal, odnosno sve ono okolo tekme i sama igra, je toliko napredovao da je za kratko vrijeme pojeo sve ove starohane i nema namjeru da to prestane. Onaj ko je zadrt i ne prati trendove, osvojiće možda trofej, dva, ali na duže, što bi svima trebao biti cilj, neće napraviti ništa. Onaj ko uzme juppov sistem, pepovu filozofiju i pri tom ne radi ništa na mladima i ne zna rotirati (što je jedna od najvažnijih i osnovih stvari u modernom fudbalu) nadajući se da će miks toga dvoga donijeti nekim čudom nešto je baš taj tip trenera koji je u raskoraku sa vremenom i ta osoba nikakav novi život neće donijeti već samo živiti onaj stari dok generacija igrača koji je pokrenula taj život ne ode.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 apr 2017, 18:02

Saurman je napisao/la:E moj Nerminovicu čuj on bi prodao Mullera iz najboljih dana :facepalm: Ajd prati Kopenhagen života ti.
Normalno da bi ga prodao za pravu cijenu, jesmo prodali tad Hargreavesa dok je bio najjaci za £25m pa smo opet prezivjeli...ne bi prodao Mullera za yebeni £85m pa vi niste normalni k'o je god za tolike pare bi im dao jos jednog gratis :lol:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 18:15

Ono sto je najgore kosta nas 21 milion godisnje i tako pet godina a Kroosu nisu dali da nas kosta 15 godisnje i prodat je za kikiriki. Boli nas, imamo identitet.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 16 apr 2017, 18:16

effe_sa je napisao/la:
A isto kada vidim da neki tuguju za Kroosom, onda mi isto bude čudno. Pa znamo da kada se Kroos 2013. godine povrijedio, da se njegov izostanak od tog četvrtfinala protiv Juvea, pa do kraja te sezone u LP, a i generalno u sezoni i nije osjetio i da je ekipa čak igrala dinamičniji fudbač. Nije mi namjera osporavati Kroosove kvalitete, naravno da ima njegovog udjela u našim uspjesima, ali je činjenica da on nikad nije postao za ovaj klub toliko značajan igrač kao što su to gore nabrojani. Nama prije danas nedostaje jedan Schweini, neko takav, jer on je znao biti i lider i sjajan strateg u veznom redu, koji je znao diktirati ritam i povući ekipu za sobom.
Ne znam kako se moze reci da nije postao tako znacajan za klub i jos usporediti ga sa Bastijem ili Riberyem, Robbenom, Lahmom jer mislim da je to nemoguce usporediti.
Kroos je otisao iz Bayerna sa 24 god ako se ne varam i to kao jedan od glavnih veznih igraca Bayerna te sezone i jedan od najboljih igraca Elfa koji je tada postao svjetski prvak s njegovim znacajnim doprinosom!
Dakle sve to je postigao u 24 god, a sad me zanima da li se sjecas kakav je Schweini bio u tim godinama i prije, na kojem nivou je igrao i koliko je znacio za tim.
Pa 2013 kad smo osvojili klempu, covjek je imao 22 god. Ne znam, ocito je vec tada trebao igrati kao Schweini u najboljim danima da bi bio znacajan za tim.
Uostalom Schweini je nosio dres Bayerna do 31 god, Kroos je otisao 7 godina prije, otisao je kad su ga cekale najbolje sezone pred sobom, otisao je kad je trebao naslijediti Schweinija, a da je ostao sasvim sigurno bio bi uspjesan u najmanju ruku kao on, ako ne i bolji.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 apr 2017, 18:35

Ponekad zna doci ponuda koja je jednostavno nemoguce za odbiti, najbolji primjer koji vam mogu dati je Pogba. Razlika je samo sto je Bayern finansijski postao najjaci na svijetu tako da se moze odbiti ponude od £85m...ali zato nismo dali Kroosu 15 godisnje pa se pitajte gdje smo pogrijesili. :oops:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 18:38

Nerminovic je napisao/la:ali zato nismo dali Kroosu 15 godisnje. :oops:
15 sa porezima (tražio je, ako se dobro sjećam, iznad 10) odnosno ono što košta klub, kao i ovo 21 za Mullera to je 15 + 6 poreza.

Fullback
Kontakt:

Post Postao/la Fullback » 16 apr 2017, 18:52

Sad Mullera bih jedino mogli prodati u Kinu, za pristojan novac,jer ove sezone je otkrio svoje slabosti.Jednostavno ne moze igrati na poziciji centralnog napadaca.Ali dobar je on,za ovu buraniju iz Bundes Lige.Ali ko zna mozda nas razuvjeri za koji dan.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 16 apr 2017, 19:03

O pa koliko ekonoma,menadzera, koliko fascinantnih ideja, savjeta , kritika i pohvala,kakvi strucnjaci se nalaze na ovoj temi to je fascinantno.Pa mi tacno zao sto moramo ovakvu bagru trpiti u ovoj nasoj napacenoj Bosni a ovdje toliko mozgova u svim sferama jako bitnih koji nedostaju u ovoj drzavi.Ja sam fasciniran sa kolicinom inteligencije i smjelosti pojedinaca,ja sam ganut.Strah me uci na temu,bojim se prosucu se ako sta napisem,jer ipak je ovdje ogroman potencijal menadzera,trenera rukovodstva prisutan.Meni je cas da pisem sa ovako jakim forumasima,hvala im sto nas caste svaki dan sa fascinantnim komentarima koji su sa strahopostovanjem prihvaceni i kojima se nemoze replicirati jer su toliko potkovani i argumentirani da to ne moze da uradi najjaca politika a kamo li mi zaostali,mi plemenski orjentisani,mi koji nemamo moc takvog rasudjivanja. :-D
Oprostite velikani na mom upisu,bit ce jako rijetki,kratki i jasni.

Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk
VOLIM BAYERN

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 apr 2017, 19:37

Nerminovic je napisao/la:
Saurman je napisao/la:E moj Nerminovicu čuj on bi prodao Mullera iz najboljih dana :facepalm: Ajd prati Kopenhagen života ti.
Normalno da bi ga prodao za pravu cijenu, jesmo prodali tad Hargreavesa dok je bio najjaci za £25m pa smo opet prezivjeli...ne bi prodao Mullera za yebeni £85m pa vi niste normalni k'o je god za tolike pare bi im dao jos jednog gratis :lol:
Hargreaves je samo jedan od igrača koji je jedno vrijeme nosio dres Bayena nikad nije imao uticaj na igru kao što ima Muller tako da je poređenje ove dvojice niđe veze.Muller je igrač koji je igrao ključne uloge u uspjecima Bayerna (effe objasnio) prethodnih sezona i zato ti igrači nemaju cijenu.Ove sezone je loš al' i pored toga vodeći je asistent ekipe zajedno s Riberyem,on će završiti karijeru u Bayernu baš kao i Lahm pomirite s tim.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 16 apr 2017, 20:07

Da mi samo bi znat što sam dobio ban poslije utakmice s Realom i ko mi ga dade :?: tj ko mi je omogućio da propustim najzanimljivije rasprave na ovoj temi još od odlaska Guardiole.

Neću ništa komentarisat osim, da je neodmaranjem Thiaga, Vidala i Neuera i Karlo pokazao da ima neke bubice i nerazumljive principe. Ako uspije u svojoj namjeri da u utorak prođe Real neću mu ništa zamjerit.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 apr 2017, 21:29

Balance je napisao/la:
Ne znam kako se moze reci da nije postao tako znacajan za klub i jos usporediti ga sa Bastijem ili Riberyem, Robbenom, Lahmom jer mislim da je to nemoguce usporediti.
Ako ga ne možeš usporediti, onda mu i ne možeš dati platu koju je tražio i time si riješio sam svoju dilemu... :)
Trebao je dostići nivo tih igrača pa bi možda dobio toliku platu kao oni.
Balance je napisao/la:Kroos je otisao iz Bayerna sa 24 god ako se ne varam i to kao jedan od glavnih veznih igraca Bayerna te sezone i jedan od najboljih igraca Elfa koji je tada postao svjetski prvak s njegovim znacajnim doprinosom!
Dakle sve to je postigao u 24 god, a sad me zanima da li se sjecas kakav je Schweini bio u tim godinama i prije, na kojem nivou je igrao i koliko je znacio za tim.
Pa 2013 kad smo osvojili klempu, covjek je imao 22 god. Ne znam, ocito je vec tada trebao igrati kao Schweini u najboljim danima da bi bio znacajan za tim.
Kroos je odigrao jako dobro SP, to mu je bilo do tada najjače takmičenje. Ali eto Kroos je godinu mlađi od Mullera, a Muller je usporedbe radi imao sjajno SP 2010. godine, gdje je zabijao silama poput Argentine , Engleske i slično (plus prije toga imao prvu profesionalnu sezonu u Bayernu i odigrao je odlično), pa je onda Muller imao i sjajno to SP 2014. godine. Znači eto njih dvojica su u blizu s godinama, pa je jedan puno više postigao od ovog drugog.
Kroos je vrlo dobar igrač, ali jednostavno se nije smatralo u upravi da je on toliko vrijedan da mu se može davati plata ista kao drugim top igračima ili čak veća i od pojedinih igrača koji su možda još značajniji. U veznom redu je u datom trenutku bilo toliko dobrih alternativa, a i danas ih ima, taj dio tima opšte nije sporan, pa tim čudnije što se sada vraćamo na Kroosa.

Što se Schweinija tiče, tu jesi u pravu i znam na šta asociraš...Istina je da je uprava imala itekako strpljenja s njim, dok nije skroz dobro proigrao. Ali se i Bastian drugačije odnosio prema klubu i dugo vremena i nije imao toliko veliku platu....
Balance je napisao/la:Uostalom Schweini je nosio dres Bayerna do 31 god, Kroos je otisao 7 godina prije, otisao je kad su ga cekale najbolje sezone pred sobom, otisao je kad je trebao naslijediti Schweinija, a da je ostao sasvim sigurno bio bi uspjesan u najmanju ruku kao on, ako ne i bolji.
Šta bi bilo, kad bi bilo? Naravno da se uprava može i zeznuti i napraviti grešku, ali opšte se nije pokazalo da je Kroos napravio toliki napredak u ovim godinama nakon Bayerna. On je tu negdje na istom nivou. A trenutno za vezni red Bayern ima itekako dobre igrače na raspolaganju.
I jednostavno ne mogu svi igrači imati 12, 13, 14 miliona eura platu...Plate igrača su na jako zavidnom nivou, stručni štab je dobro plaćen i ne može se opšte govoriti o nekoj škrtosti kluba.

U prošlosti smo imali igrače, poput Kahna i Scholla, koji su sigurno bar za jednu trećinu mogli zarađivati više u drugim, inostranim top klubovima, pa su ipak ostajali vjerni Bayernu. Tada je sigurno desetak klubova u Evropi imalo itekako veće plate od onih koje su bile u Bayernu. A danas su plate jako velike, pa bi opet neko za sebe odmah onu najveću. Naravno uvijek određeni ljudi misle da su bolji od ostalih, pa taman i kada nema zato prave podloge, niti argumenata... ;)
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 16 apr 2017, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 21:29

Evo statistike prije godinu i pol koju sam postavio ovdje a koja se tiče Mullera i njegovih statistika. Može se otprilike vidjeti šta je bio kod koga i kako je igrao (sad se i nakon godinu vidjelo da nije još bilo svemirske partije):

slika

Evo malo ofanzivne statistike za Mullera u najboljim godinama kod zadnja tri trenera. Kod Pepa je generalno imao bolju statistiku u odnosu na druga dva. Uzimajući u obzir kontekst, igrače s kojima je igrao i na čemu se bazirala igra može se lahko zaključiti zbog čega ima ovako loše brojeve ove godine, a ne tražiti razloge u nervozi ili psiho stanjima koje riješiš za mjesec a ne da ih tražiš odnosno da se tražiš godinu dana. Očigledno da su nejasan sistem, traženje po pozicijama, filozofija igre preko napadača i služenja samo njemu, traženje individualne igre nasuprot razrade šema i otvaranje prostora za ostale igrače i ne igranje pozicije raumdeutera pravi ovako užasne igre i brojeve. To opet ne znači da neće odigrati svemirsku partiju nekad ali ovo je generalno, i kad se igrač ocijenjuje gleda se konstanta i efikasnost koji podiže novo igre. Ukoliko će se ovaj horor od igre nastaviti i u slijedećim sezonama po Karlom onda bi bilo bolje da smo ga prodali, i za 10 eura.
Zadnja izmjena: sljivo, dana/u 02 dec 2018, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 17 apr 2017, 08:42

Sljivo je u pravu.
Sve je do formacije.
Muler je briljiro u onih par tekmi u kojima je igrao svoju prirodnu poziciju.
Problem je sto karlo na toj poziciji vidi tijaga ili neko pojacanje.
Vjerujem da bi karlo bez po rijeci prodo mulera, i to prije danas neg sutra.
Jedino sto mu uprava stoji na putu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.