Balance je napisao/la:
Ne znam kako se moze reci da nije postao tako znacajan za klub i jos usporediti ga sa Bastijem ili Riberyem, Robbenom, Lahmom jer mislim da je to nemoguce usporediti.
Ako ga ne možeš usporediti, onda mu i ne možeš dati platu koju je tražio i time si riješio sam svoju dilemu...
Trebao je dostići nivo tih igrača pa bi možda dobio toliku platu kao oni.
Balance je napisao/la:Kroos je otisao iz Bayerna sa 24 god ako se ne varam i to kao jedan od glavnih veznih igraca Bayerna te sezone i jedan od najboljih igraca Elfa koji je tada postao svjetski prvak s njegovim znacajnim doprinosom!
Dakle sve to je postigao u 24 god, a sad me zanima da li se sjecas kakav je Schweini bio u tim godinama i prije, na kojem nivou je igrao i koliko je znacio za tim.
Pa 2013 kad smo osvojili klempu, covjek je imao 22 god. Ne znam, ocito je vec tada trebao igrati kao Schweini u najboljim danima da bi bio znacajan za tim.
Kroos je odigrao jako dobro SP, to mu je bilo do tada najjače takmičenje. Ali eto Kroos je godinu mlađi od Mullera, a Muller je usporedbe radi imao sjajno SP 2010. godine, gdje je zabijao silama poput Argentine , Engleske i slično (plus prije toga imao prvu profesionalnu sezonu u Bayernu i odigrao je odlično), pa je onda Muller imao i sjajno to SP 2014. godine. Znači eto njih dvojica su u blizu s godinama, pa je jedan puno više postigao od ovog drugog.
Kroos je vrlo dobar igrač, ali jednostavno se nije smatralo u upravi da je on toliko vrijedan da mu se može davati plata ista kao drugim top igračima ili čak veća i od pojedinih igrača koji su možda još značajniji. U veznom redu je u datom trenutku bilo toliko dobrih alternativa, a i danas ih ima, taj dio tima opšte nije sporan, pa tim čudnije što se sada vraćamo na Kroosa.
Što se Schweinija tiče, tu jesi u pravu i znam na šta asociraš...Istina je da je uprava imala itekako strpljenja s njim, dok nije skroz dobro proigrao. Ali se i Bastian drugačije odnosio prema klubu i dugo vremena i nije imao toliko veliku platu....
Balance je napisao/la:Uostalom Schweini je nosio dres Bayerna do 31 god, Kroos je otisao 7 godina prije, otisao je kad su ga cekale najbolje sezone pred sobom, otisao je kad je trebao naslijediti Schweinija, a da je ostao sasvim sigurno bio bi uspjesan u najmanju ruku kao on, ako ne i bolji.
Šta bi bilo, kad bi bilo? Naravno da se uprava može i zeznuti i napraviti grešku, ali opšte se nije pokazalo da je Kroos napravio toliki napredak u ovim godinama nakon Bayerna. On je tu negdje na istom nivou. A trenutno za vezni red Bayern ima itekako dobre igrače na raspolaganju.
I jednostavno ne mogu svi igrači imati 12, 13, 14 miliona eura platu...Plate igrača su na jako zavidnom nivou, stručni štab je dobro plaćen i ne može se opšte govoriti o nekoj škrtosti kluba.
U prošlosti smo imali igrače, poput Kahna i Scholla, koji su sigurno bar za jednu trećinu mogli zarađivati više u drugim, inostranim top klubovima, pa su ipak ostajali vjerni Bayernu. Tada je sigurno desetak klubova u Evropi imalo itekako veće plate od onih koje su bile u Bayernu. A danas su plate jako velike, pa bi opet neko za sebe odmah onu najveću. Naravno uvijek određeni ljudi misle da su bolji od ostalih, pa taman i kada nema zato prave podloge, niti argumenata...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland