FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Balance
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Balance » 16 apr 2017, 18:16

effe_sa je napisao/la:
A isto kada vidim da neki tuguju za Kroosom, onda mi isto bude čudno. Pa znamo da kada se Kroos 2013. godine povrijedio, da se njegov izostanak od tog četvrtfinala protiv Juvea, pa do kraja te sezone u LP, a i generalno u sezoni i nije osjetio i da je ekipa čak igrala dinamičniji fudbač. Nije mi namjera osporavati Kroosove kvalitete, naravno da ima njegovog udjela u našim uspjesima, ali je činjenica da on nikad nije postao za ovaj klub toliko značajan igrač kao što su to gore nabrojani. Nama prije danas nedostaje jedan Schweini, neko takav, jer on je znao biti i lider i sjajan strateg u veznom redu, koji je znao diktirati ritam i povući ekipu za sobom.
Ne znam kako se moze reci da nije postao tako znacajan za klub i jos usporediti ga sa Bastijem ili Riberyem, Robbenom, Lahmom jer mislim da je to nemoguce usporediti.
Kroos je otisao iz Bayerna sa 24 god ako se ne varam i to kao jedan od glavnih veznih igraca Bayerna te sezone i jedan od najboljih igraca Elfa koji je tada postao svjetski prvak s njegovim znacajnim doprinosom!
Dakle sve to je postigao u 24 god, a sad me zanima da li se sjecas kakav je Schweini bio u tim godinama i prije, na kojem nivou je igrao i koliko je znacio za tim.
Pa 2013 kad smo osvojili klempu, covjek je imao 22 god. Ne znam, ocito je vec tada trebao igrati kao Schweini u najboljim danima da bi bio znacajan za tim.
Uostalom Schweini je nosio dres Bayerna do 31 god, Kroos je otisao 7 godina prije, otisao je kad su ga cekale najbolje sezone pred sobom, otisao je kad je trebao naslijediti Schweinija, a da je ostao sasvim sigurno bio bi uspjesan u najmanju ruku kao on, ako ne i bolji.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 apr 2017, 18:35

Ponekad zna doci ponuda koja je jednostavno nemoguce za odbiti, najbolji primjer koji vam mogu dati je Pogba. Razlika je samo sto je Bayern finansijski postao najjaci na svijetu tako da se moze odbiti ponude od £85m...ali zato nismo dali Kroosu 15 godisnje pa se pitajte gdje smo pogrijesili. :oops:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 18:38

Nerminovic je napisao/la:ali zato nismo dali Kroosu 15 godisnje. :oops:
15 sa porezima (tražio je, ako se dobro sjećam, iznad 10) odnosno ono što košta klub, kao i ovo 21 za Mullera to je 15 + 6 poreza.

Fullback
Kontakt:

Post Postao/la Fullback » 16 apr 2017, 18:52

Sad Mullera bih jedino mogli prodati u Kinu, za pristojan novac,jer ove sezone je otkrio svoje slabosti.Jednostavno ne moze igrati na poziciji centralnog napadaca.Ali dobar je on,za ovu buraniju iz Bundes Lige.Ali ko zna mozda nas razuvjeri za koji dan.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 16 apr 2017, 19:03

O pa koliko ekonoma,menadzera, koliko fascinantnih ideja, savjeta , kritika i pohvala,kakvi strucnjaci se nalaze na ovoj temi to je fascinantno.Pa mi tacno zao sto moramo ovakvu bagru trpiti u ovoj nasoj napacenoj Bosni a ovdje toliko mozgova u svim sferama jako bitnih koji nedostaju u ovoj drzavi.Ja sam fasciniran sa kolicinom inteligencije i smjelosti pojedinaca,ja sam ganut.Strah me uci na temu,bojim se prosucu se ako sta napisem,jer ipak je ovdje ogroman potencijal menadzera,trenera rukovodstva prisutan.Meni je cas da pisem sa ovako jakim forumasima,hvala im sto nas caste svaki dan sa fascinantnim komentarima koji su sa strahopostovanjem prihvaceni i kojima se nemoze replicirati jer su toliko potkovani i argumentirani da to ne moze da uradi najjaca politika a kamo li mi zaostali,mi plemenski orjentisani,mi koji nemamo moc takvog rasudjivanja. :-D
Oprostite velikani na mom upisu,bit ce jako rijetki,kratki i jasni.

Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk
VOLIM BAYERN

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 apr 2017, 19:37

Nerminovic je napisao/la:
Saurman je napisao/la:E moj Nerminovicu čuj on bi prodao Mullera iz najboljih dana :facepalm: Ajd prati Kopenhagen života ti.
Normalno da bi ga prodao za pravu cijenu, jesmo prodali tad Hargreavesa dok je bio najjaci za £25m pa smo opet prezivjeli...ne bi prodao Mullera za yebeni £85m pa vi niste normalni k'o je god za tolike pare bi im dao jos jednog gratis :lol:
Hargreaves je samo jedan od igrača koji je jedno vrijeme nosio dres Bayena nikad nije imao uticaj na igru kao što ima Muller tako da je poređenje ove dvojice niđe veze.Muller je igrač koji je igrao ključne uloge u uspjecima Bayerna (effe objasnio) prethodnih sezona i zato ti igrači nemaju cijenu.Ove sezone je loš al' i pored toga vodeći je asistent ekipe zajedno s Riberyem,on će završiti karijeru u Bayernu baš kao i Lahm pomirite s tim.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 16 apr 2017, 20:07

Da mi samo bi znat što sam dobio ban poslije utakmice s Realom i ko mi ga dade :?: tj ko mi je omogućio da propustim najzanimljivije rasprave na ovoj temi još od odlaska Guardiole.

Neću ništa komentarisat osim, da je neodmaranjem Thiaga, Vidala i Neuera i Karlo pokazao da ima neke bubice i nerazumljive principe. Ako uspije u svojoj namjeri da u utorak prođe Real neću mu ništa zamjerit.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 apr 2017, 21:29

Balance je napisao/la:
Ne znam kako se moze reci da nije postao tako znacajan za klub i jos usporediti ga sa Bastijem ili Riberyem, Robbenom, Lahmom jer mislim da je to nemoguce usporediti.
Ako ga ne možeš usporediti, onda mu i ne možeš dati platu koju je tražio i time si riješio sam svoju dilemu... :)
Trebao je dostići nivo tih igrača pa bi možda dobio toliku platu kao oni.
Balance je napisao/la:Kroos je otisao iz Bayerna sa 24 god ako se ne varam i to kao jedan od glavnih veznih igraca Bayerna te sezone i jedan od najboljih igraca Elfa koji je tada postao svjetski prvak s njegovim znacajnim doprinosom!
Dakle sve to je postigao u 24 god, a sad me zanima da li se sjecas kakav je Schweini bio u tim godinama i prije, na kojem nivou je igrao i koliko je znacio za tim.
Pa 2013 kad smo osvojili klempu, covjek je imao 22 god. Ne znam, ocito je vec tada trebao igrati kao Schweini u najboljim danima da bi bio znacajan za tim.
Kroos je odigrao jako dobro SP, to mu je bilo do tada najjače takmičenje. Ali eto Kroos je godinu mlađi od Mullera, a Muller je usporedbe radi imao sjajno SP 2010. godine, gdje je zabijao silama poput Argentine , Engleske i slično (plus prije toga imao prvu profesionalnu sezonu u Bayernu i odigrao je odlično), pa je onda Muller imao i sjajno to SP 2014. godine. Znači eto njih dvojica su u blizu s godinama, pa je jedan puno više postigao od ovog drugog.
Kroos je vrlo dobar igrač, ali jednostavno se nije smatralo u upravi da je on toliko vrijedan da mu se može davati plata ista kao drugim top igračima ili čak veća i od pojedinih igrača koji su možda još značajniji. U veznom redu je u datom trenutku bilo toliko dobrih alternativa, a i danas ih ima, taj dio tima opšte nije sporan, pa tim čudnije što se sada vraćamo na Kroosa.

Što se Schweinija tiče, tu jesi u pravu i znam na šta asociraš...Istina je da je uprava imala itekako strpljenja s njim, dok nije skroz dobro proigrao. Ali se i Bastian drugačije odnosio prema klubu i dugo vremena i nije imao toliko veliku platu....
Balance je napisao/la:Uostalom Schweini je nosio dres Bayerna do 31 god, Kroos je otisao 7 godina prije, otisao je kad su ga cekale najbolje sezone pred sobom, otisao je kad je trebao naslijediti Schweinija, a da je ostao sasvim sigurno bio bi uspjesan u najmanju ruku kao on, ako ne i bolji.
Šta bi bilo, kad bi bilo? Naravno da se uprava može i zeznuti i napraviti grešku, ali opšte se nije pokazalo da je Kroos napravio toliki napredak u ovim godinama nakon Bayerna. On je tu negdje na istom nivou. A trenutno za vezni red Bayern ima itekako dobre igrače na raspolaganju.
I jednostavno ne mogu svi igrači imati 12, 13, 14 miliona eura platu...Plate igrača su na jako zavidnom nivou, stručni štab je dobro plaćen i ne može se opšte govoriti o nekoj škrtosti kluba.

U prošlosti smo imali igrače, poput Kahna i Scholla, koji su sigurno bar za jednu trećinu mogli zarađivati više u drugim, inostranim top klubovima, pa su ipak ostajali vjerni Bayernu. Tada je sigurno desetak klubova u Evropi imalo itekako veće plate od onih koje su bile u Bayernu. A danas su plate jako velike, pa bi opet neko za sebe odmah onu najveću. Naravno uvijek određeni ljudi misle da su bolji od ostalih, pa taman i kada nema zato prave podloge, niti argumenata... ;)
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 16 apr 2017, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 apr 2017, 21:29

Evo statistike prije godinu i pol koju sam postavio ovdje a koja se tiče Mullera i njegovih statistika. Može se otprilike vidjeti šta je bio kod koga i kako je igrao (sad se i nakon godinu vidjelo da nije još bilo svemirske partije):

slika

Evo malo ofanzivne statistike za Mullera u najboljim godinama kod zadnja tri trenera. Kod Pepa je generalno imao bolju statistiku u odnosu na druga dva. Uzimajući u obzir kontekst, igrače s kojima je igrao i na čemu se bazirala igra može se lahko zaključiti zbog čega ima ovako loše brojeve ove godine, a ne tražiti razloge u nervozi ili psiho stanjima koje riješiš za mjesec a ne da ih tražiš odnosno da se tražiš godinu dana. Očigledno da su nejasan sistem, traženje po pozicijama, filozofija igre preko napadača i služenja samo njemu, traženje individualne igre nasuprot razrade šema i otvaranje prostora za ostale igrače i ne igranje pozicije raumdeutera pravi ovako užasne igre i brojeve. To opet ne znači da neće odigrati svemirsku partiju nekad ali ovo je generalno, i kad se igrač ocijenjuje gleda se konstanta i efikasnost koji podiže novo igre. Ukoliko će se ovaj horor od igre nastaviti i u slijedećim sezonama po Karlom onda bi bilo bolje da smo ga prodali, i za 10 eura.
Zadnja izmjena: sljivo, dana/u 02 dec 2018, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 17 apr 2017, 08:42

Sljivo je u pravu.
Sve je do formacije.
Muler je briljiro u onih par tekmi u kojima je igrao svoju prirodnu poziciju.
Problem je sto karlo na toj poziciji vidi tijaga ili neko pojacanje.
Vjerujem da bi karlo bez po rijeci prodo mulera, i to prije danas neg sutra.
Jedino sto mu uprava stoji na putu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 apr 2017, 11:13

slika
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 17 apr 2017, 11:36

zar ima neko ko bi zelio prodati mullera :nene: :nene:, svi mogu ici osim buduceg kapitena :kafa: :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 17 apr 2017, 11:41

Muller je cijelu sezonu zrtva sistema,malo krilo malo spica a nikako drugi napadac sto mu najvise paše.Sad kad je i usao u formu i zabio par pogodaka na poziciji poluspice ozljedio se lewa i opet je on uskocio.Na to se nadovezalo sto nije dugo postigao gol,mediji to masovno potenciraju i igrac izgubi samopouzdanje pa thomas vise ne moze ni praznu branku pogoditi....ne prodavati ga nikako ,svaki igrac ima slabiju sezonu,muller ima veliki kredit i treba ga istrpiti...
Inace lewa ce igrati dok ce se za hummelsa i boatenga vidjeti na vecerasnjem treningu.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 17 apr 2017, 12:16

BILD report that Bayern Munich are insisting on Marco Verratti to succeed the recently retired Xabi Alonso in the midfield.

slika Real Madrid CF-:- FC Bayern Münchenslika

ČETVRTFINALE/DRUGA UTAKMICA
Utorak 18.04.2017.
20:45h
Santiago Bernabeu
Sudac: Viktor Kassai
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 apr 2017, 12:48

schickeria je napisao/la:Muller je cijelu sezonu zrtva sistema,malo krilo malo spica a nikako drugi napadac sto mu najvise paše.Sad kad je i usao u formu i zabio par pogodaka na poziciji poluspice ozljedio se lewa i opet je on uskocio.Na to se nadovezalo sto nije dugo postigao gol,mediji to masovno potenciraju i igrac izgubi samopouzdanje pa thomas vise ne moze ni praznu branku pogoditi....ne prodavati ga nikako ,svaki igrac ima slabiju sezonu,muller ima veliki kredit i treba ga istrpiti...
Prvo, Muller zavisi od prostora koji mu saigrači kreiraju i otvore, i ako to nema u ovom slučaju klasične devetke on je igrač manje. To nikad ne bi trebao igrati. Drugo, ukoliko ne igra napadača on ne smije biti zakucan za jednu poziciju, on mora imati slobodu da se kreće. Tu slobodu mu mora dati trener i mora mu naći prostor da to igra. Pep je koristio sistem 3-4-3 sa njim na krilu da bi mu viškom igrača i sa Lewom koji odvlači odbranu našao prostora. Pep je bukvalno uveo novi sistem da bi njega uključio jer je vidio da svojom igrom mnogo doprinosi ekipi. A kad igra Robben ili neko od krila Pep ga je vraćao na 10ku da tu pokuša igrati svoju igru, ne da dodaje pasove Lewi (kao što to sad "pokušava" da radi) već da njuši i traži prostor za ubacivanje iz drugog plana, razbijanje protivničke postavke i slično tome. Kod Jupp je Muller imao slične zadatke i u sličnom sistemu kao sad ali sa razlikom da kod Juppa igrala drugačija igra, puno više okomitija i sa puno više prostora naprijed. Ključ je prostor i to je ono što Mulleru treba.

Šta je uradio Karlo za njeg? Ništa. Za ostale? Ništa. Došao je kao Marković, nekad, našim košarkašima kad je držao tablu na tajm autu: ti tu igraj, ti tu, ti ovdje i hajmo... Bosna!. I naravno poraz jer niko ne zna šta i kako kad dođe teško. Ni jedan segment igre se nije popravio, osim više slobode igračima, - manje golova dajemo, više primamo, manje bodova, pred ispadanjem u 1/4 LP. Ne možeš očekivati neku taktičku fleksibilnost kad igrače nisi naučio tome. Ne možeš očekivati talijanštinu kad igrač sam trči po loptu i posjed ili trči bezglavo u napad a sve to jer si to igrao 50 kola prije toga. Imaš igrače tri godine drilovani za par sistema i jednu filozofiju a ti došao preko noći da promjeniš u sistem u nešto što se igralo prije 5 godina i to sa onima koji su već stari i sa onima koji nisu bili tu i koji zahtijeva drgačiji pristup. Ne može.

Ako hoćemo pobijediti Real onda mora igrati sa 3 nazad i/ili bez Alonsa sa Thiagom nazad i Mullerom kao gore navedenim i njega iskoristiti u igri kad se bude pažnja davala Lewi. To jest kamikaza na ovu zadnju liniju ali nema se šta izgubiti.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 17 apr 2017, 12:56

Sinoc sanjam vodimo 1:0, onda cr masi penal (stativa), i onda se budim..vidjecu sutra kako se zavrsilo :mrgreen:
Ovo oko Müllera prezvakana tema, svi znaju da je do sistema a manje do njega. Ne moze zaboraviti igrati nakon 5, 6 sezona.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 17 apr 2017, 12:57

NIEMALS AUFGEBEN!
:salut: :salut:

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 17 apr 2017, 13:05

Bayern Munich are hopeful Mats Hummels, Jerome Boateng and Robert Lewandowski will be available for the second leg of their Champions League quarter-final tie with Real Madrid on Tuesday.Both Hummels and Lewandowski missed the first leg at the Allianz Arena and the Bundesliga clash with Bayer Leverkusen at the weekend due to injury, while Boateng was also forced to sit out the latter game due to an adductor issue.The trio were part of the group that travelled to Madrid on Monday, though, and chairman Karl-Heinz Rummenigge hopes they will be fit to help Bayern try to turn around a 2-1 deficit."Our medical department has done some great work over the past few days," Rummenigge told reporters."They will undergo a late fitness test in Madrid on Monday evening."We will then make a decision whether these three are available."We will have to wait and see, but we are not pessimistic."Carlo Ancelotti will be hoping both Hummels and Boateng get the green light for the match at the Santiago Bernabeu, with Javi Martinez unavailable due to his red card in the first leg.Lewandowski was suspended for the match against Leverkusen at the weekend, when he stated he will be ready to take on Madrid.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 17 apr 2017, 13:17

Znači, ima nade neke ako sva trojica budu igrali. Nadam se i boljoj postavci i taktici od strane Ancelottija. Gadno će biti. :think:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 apr 2017, 13:22

Ne znam ove švapske pokliče ali znam ovaj: Remontada! :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []