FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sljivo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2017, 11:15

Ove sudijske greške ne smiju da skrenu pozornost sa pravih problema i upitnika u Bayernu: smjeni generacije, zapuštanost ekipe ( + cijeđenje do maksimuma određenih igrača) i taktička siromašnost.

- Ako će Brandt i Gnabry mijenjat Robberija i uprava se pravdat time da velika potrošnja nije naša filozofija onda je bolje da i ne pratimo jedno 5-10 godina dok "talenti" ne odrastu. Veći problem od toga je za mene prevelik uticaj uprave na biranje kadra. Naravno da će skup igrač failati ako ne pitaš trenera treba li ti. Traže se jeftiniji talenti, ok, ali smisao? Da presjede kod Karla na klupi?

- Lijeva strana je totalno u rasulu. Lahm može jednu, drugu ne, a zamjena ne može ništa jer je totalno van forme i zbivanja. Također i na golmanskoj poziciji (ne bih se iznenadio da Neuer sa slomljenom nogom bude konkurisao za meč). Boateng se oporavlja jedno godinu. Alonso kao i Lahm. Muller da ne pričam, a o prospektima pogotovo.

- Zadnja stvar o kojoj sam mislio da će se desit je to da Zidan zapiša Karla. Karlo je djelovao kao da ga je neko zaledio 20 godina i sad odledio i bacio na utakmicu. Totalno van svih trendova i tokova u svom poslu. Ima jednu taktiku i jedan i po sistem koji guraju četiri igrača (ovu regularnu pobjedu u Madridu nije donio on već želja i volja ove generacije da još nešto napravi prije kraja). A o zadrtosti sa forsiranjem iste ekipe čitavu sezonu da bi dobio opet ispadanje, i to zbog toga, i sve na račun mladih koji eto ispade da su bezveze presjedili godinu dana je za svaku osudu i ako ne za nogiranje onda za ne produživanje ugovora kad ovaj istekne.

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 19 apr 2017, 11:16

Da je Vidal kod kuće zabio penal siguran sam da bi ih razvalili, jbg ne smiješ kod kuce izgubiti u nokaut fazi.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2017, 11:27

I pitanje svih pitanja, očigledno je da ulazimo u period tranzicije i smjene generacije pa se pitam da li je Karlo prava osoba odnosno da li je sposoban da to radi? Je l to posao za "pragmatičara", "samo imam prvih 11" tim trenera? Volio bih da diskutujemo o ovome i da vidim šta mislite kakav je plan u narednih 5 godina.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 19 apr 2017, 11:39

Treba onoga momka iz hoffe dovesti za trenera, i obavezno dovesti rezervu za lewu, ali poznavajuci nasu upravu normalno da neće nikoga dovesti i opet će u sezonu sa istom ekipom ..
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2017, 11:44

Pozdrav i postovanje novi sam na ovom forum bayern pratim vec vise od 20 godina i nikad nisam vidio vecu kradju protiv naseg tima za sve ove godine iskreno se nadam da ce celni ljudi bayerna odgovoriti na ovo i nece pustiti zaboravu proslu noc bayern nije neki proajecan klub koji se moze i smije ovako tretirati....da nije bilo onog crvenog kartona siguran sam sa bi svi ovdje pisali o tome ko ce nam biti protivnik u polufinalu ali eto bayern se dizao jaci i iz tezih situacija pa ce i iz ove ustati jos jaci

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2017, 11:53

A sto se tice igraca i klubske politike nesto nisam siguran u neke velike promjene u nasem klubu .....novi ugovori sa istim platama za robena i riberya mislim da je uprava sve rekla....mislim da najvise sto mozemo ocekivati jest neki backap napadac i jos nekog maldog talenta na rb....volio bih da grijesim i sa dovedemo neko veliko ime posebno na krilu jer se sinoc vidjelo da ni roben a posebno ribery nemaju vise tu brzinu i lucidnost koja ih je krasila....da ne govorim o alonsu uz duzno postovanje njegovoj krijeri i svemu sto je ucinio

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 19 apr 2017, 12:00

Bayern111 je napisao/la:
slika

:plac: :plac: :plac: :salut: :salut: :damn:

Jesi dobar? :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 19 apr 2017, 12:01

Gefufna Cohle. :clap:

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 apr 2017, 12:05

sledeće godine dakle dvojica velikana idu u penziju, ja bih još se zahvalio kosti i Bernatu a i Roberi nemogu
više igrati na visokom nivou,možda bih prodao i kantaru koji po meni u recimo ovom dvomeču nije se vidio,
ostavio bih naravno Nojera tri stopera Vidala, Lewu, Milera koji će svakako ostati i bacio u vatru Kimiha,Comana
i još 2-3 igrača dovesti i to je to...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2017, 12:06

Ogromna krađa, kako reče kolega iznad da nas ne pokradoše sada bi pisali o tome ko će nam biti protivnik u polufinalu.

Ovako treba pisati o smjeni generacija i da li ju Carlo može izvršiti. Ja očekujem ili da mu dovedu kapitalce, gotove igrače da zamjene ove koji odlaze ili ne mogu više pratiti tempo ili će dobiti otkaz veoma brzo jer Bayern nije Arsenal. Kao što sam već rekao Costu treba prodati nekome, uvaljati za dobre pare ako je ikako moguće, Ribery više ne može igrati čitave utakmice, samo posljednjih 20-tak minuta, Robbenu produžiti i koristiti ga samo u najbitnijim utakmicama. Lahmu zamjenu tražiti jer ja Kimmicha ne vidim na desnom beku, Alabi dovesti kakvog psihologa da dođe sebi već jednom, dovesti rezervnog napadača, novo krilo umjesto Coste, riješiti se Bernata, tražiti novog lijevog beka kao zamjenu. Također Thiago treba da očvrsne i kao što bi rekli "live up to his expectations", ako nakon utakmice sinoć nije sazrio neće nikada. Nema više biti duh u velikim utakmicama.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 19 apr 2017, 12:49, ukupno mijenjano 2 puta.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 apr 2017, 12:07

i Renata Sančeza sam zaboravio koji treba postati uz pomenute nosilac naše igre..

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2017, 12:21

Costu će prodati, vrlo vjerovatno, da bi kupili drugo krilo jer nas haba FFp. Comana ostaviti. Traže zamjenu za Lahma, kako sam razumio. Kimmich, Rudy i Sanches će vjerovatno mijenjati Alonsa. Škripe 4 pozicije, Lahmova, Alonsova, bekap napadač i krilo. Poslije ove kupovine Sulea, ne gledajući Costu i tu poziciju, doći će još maksimum dva igrača, vjerujem bekap napadač kao prioritet i bek odnosno sredina ukoliko Kimmich ode desno. Ne očekujmo skupe, super igrače jer takvi vjerovatno neće doći.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2017, 12:33

Spominje se james iz reala i neki desni bek fejnorda .....licno bi volio jamesa u bayernu mislim da bi bas uklopio sa levandovskim .....nekako se i dalje nadam alexisu ......bio bi strasan kod nas.
Volio bi da se rjese coste mislim da on nije kalibar bayerna mozda bvb ili arsenal bi za njeg bili top...
Isto tako i bernat bi mogao otici....volio bi da vise daju prilike mladjim igracima ....to je jedina stvar koja mi se nikako neavidja kod ancelotija mladji igraci bas i nemaju prilike kod njeg i to nine nikako dobro s obzirom da mi moramo mjenjati dosta stvari u ekipi

Klare

Post Postao/la Klare » 19 apr 2017, 12:52

O sudiji, Casemiru, ofsajdima, sve je rečeno. Real sa igračem više i sa našom povrijeđenom odbranom nije uspio primirisati nekoj inicijativi u produžecima i ovaj ofsajd od metar dođe kao jedna od najvećih krađi u historiji fudbala. ;)
Ono što se dešavalo u 90, taj crveni za Vidala koga je ranije zaslužio, ostanak Casemira u igri koji je crveni još ranije zaslužio se može nekako samo pod krađu svrstati, ali kad ti uz sve te krađe sa igračem manje postignu onakav gol iz metra ofsajda e to je već vrh bezobrazluka.
Nije tu bilo kretnji odbrane i napada pa da se sudija kao zbuni, nego onaj sekundu i po stacioniran metar iza odbrane, to je toliko očigledno bilo, ma za nepovjerovati.

Real nezasluženo ide dalje, a nama će se ove stvari vratiti kad nam bude najviše trebalo, to je nepisano pravilo i pravda te snađe kad tad, mora univerzum u ravnotežu doći.

O Humelsu, Nojeru, Robenu i ostalim gigantima... , ili pak o Vidalu labilnom, Kosti nezainteresovanom neću ovaj put.
Boa u koga se sumnjalo, odigrao odličnu utakmicu.
Lamova penzija ipak pravovremena.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 19 apr 2017, 13:05

Bilall je napisao/la:
madridist je napisao/la:Ma vala Vidal umjesto baljezganja je mogao vjebati kako se puca penal ili kako se startuje kad imas jedan zuti i vec jednom oprosten drugi zuti ...
ako koga imate kriviti u dvomecu to je on..
Vidal je cist start napravio i s pravom moze biti razocaran.
Ne znam kakve vi oprostaje ili ofsajde Bayerna sada vidite i izvlacite, ali da mu za onaj start pokaze karton a ono nije ni najobicniji prekrsaj je velika nepravda.

Nisam se mislio doticati sudjenja ali posto sam sinoc procitao da je ovaj sudac sudio i u mecu Bayern vs Real 2012 godine, kade je opet Ronaldo zabio iz ofsajda i kada je Bayern ostecen penalom, moram napisati da Bayern definitivno treba traziti da ovaj sudija vise nikada ne sudi utakmice u kojima Bayern igra http://www.24sata.hr/sport/ronaldo-je-g ... cen-263520
A to sto Vidal nije dobio drugi zuti na pocetku 2 poluvremena to cemo zaboraviti ?

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 19 apr 2017, 13:06

Feldmarschall je napisao/la:Gefufna Cohle. :clap:
Time is a flat circle
Karlo's gonna cry over and over and over again
:mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 19 apr 2017, 13:11

Nema više ontološke zablude očekivanja svjetla na kraju tunela? :mrgreen:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 apr 2017, 13:13

Budućnost je u njemačkim trenerima i njemačkim igračima
Mladim*
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2017, 13:13

Klare je napisao/la:Boa u koga se sumnjalo, odigrao odličnu utakmicu.
Odlična utakmica.

I ovi tzv. stručnjaci se pozivaju na brojeve udaraca, a ne spominju da je velika većina tih udaraca upućena kada je situacija bila 11v10 na obe utakmice.
I onda kao govore prošao kvalitetniji tim, kvaliteta se uspoređuje kada timovi imaju jednak broj igrača na terenu.
Zamolio bih padobrance da pišu na temi koja im je namjenjena jer ovdje nisu dobrodošli.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2017, 13:19

Pa i 11 na 10 je dio igre, crveni se dobijaju najcesce zbog loseg pozicioniranja ili "popravki" taktickih fula. Sve je to dio igre jedne ekipe, i to su fule bilo igracke ili trenerske. Mozemo se tjesit koliko hocemo sve je to sbbkbb a realnost je da smo ispali i da moramo ici dalje.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.