FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
I dalje samo optimisticno. Krug jest definisan i nemilosrdan, ali ko mi moze zabraniti da njegovu kruznicu zamisljam u razlicitim bojama?Feldmarschall je napisao/la:Nema više ontološke zablude očekivanja svjetla na kraju tunela?
''Well, once there was only dark. If you ask me, light's winning.''
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Ne znam sta je ranije zasluzio, ni on a ni Casemiro iz Reala, ali je cinjenica da ga je dobio bez potrebe pri cistom startu, isto sto je cinjenica da je Bayern drugi puta ostecen u duelima sa Realom od istog sudije, samo sto Realu prvi puta nije mog'o ni sudija pomoc da bi prosli daljeHZ_ilidzaa je napisao/la:A to sto Vidal nije dobio drugi zuti na pocetku 2 poluvremena to cemo zaboraviti ?
Real je izgubio od Bayerna sa 2:1 u regularnih 90 minuta i pri jednakom broju igraca na terenu u obje ekipe
Horn
Orban
Henrichs
Mittelstadt
Weigl
Goretzka
Gnabry
Stindl

Orban
Henrichs
Mittelstadt
Weigl
Goretzka
Gnabry
Stindl
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- anelbavarac
- Kontakt:
Ovoj ekipi treba 100mil€, za rekonstrukciju.
Uz beka, pod moranje je dostojna zamjena za Lewu, jer on sam ne moze iznijet sezonu.
Sredina je u boljem stanju, tu je Sanches, Kimmich, pa cak i taj Rudy, uz Vidala, Thiaga.
Krila su nepoznanica, ne zna se sudbina Coste i Comana, i koliko se racuna na njih.
Sigurno ce biti buran ljetni period, glavesinama iz uprave je to valjda jasno.
Uz beka, pod moranje je dostojna zamjena za Lewu, jer on sam ne moze iznijet sezonu.
Sredina je u boljem stanju, tu je Sanches, Kimmich, pa cak i taj Rudy, uz Vidala, Thiaga.
Krila su nepoznanica, ne zna se sudbina Coste i Comana, i koliko se racuna na njih.
Sigurno ce biti buran ljetni period, glavesinama iz uprave je to valjda jasno.
Ako se i ovo ljeto ne naprave ozbiljne promjene, ocito je da se nema budzeta za ozbiljna pojacanja. A dolazak par vrhunskih igraca je pod moranje, Bayern je postao takav klub da nema vremena cekati talente. Niti imamo trenera koji vjeruje mladim igračima.anelbavarac je napisao/la:Ovoj ekipi treba 100mil€, za rekonstrukciju.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
A ofsajd kod vaseg gola cemo da zanemarimo usput ?Bilall je napisao/la:Ne znam sta je ranije zasluzio, ni on a ni Casemiro iz Reala, ali je cinjenica da ga je dobio bez potrebe pri cistom startu, isto sto je cinjenica da je Bayern drugi puta ostecen u duelima sa Realom od istog sudije, samo sto Realu prvi puta nije mog'o ni sudija pomoc da bi prosli daljeHZ_ilidzaa je napisao/la:A to sto Vidal nije dobio drugi zuti na pocetku 2 poluvremena to cemo zaboraviti ?.................
i isto sto je cinjenica da Bayern ni u kom slucaju nije eliminisan u nekoj ravnopravnoj borbi
Real je izgubio od Bayerna sa 2:1 u regularnih 90 minuta i pri jednakom broju igraca na terenu u obje ekipe
I sta kaes, cist start ?
https://gfycat.com/DependentSilkyGrassh ... speed=0.25
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
sisaj motku balavacL-Train je napisao/la:Casno,posteno i zasluzeno dodao bih.Scholl je napisao/la:Časno ispadosmo
Bolje i to nego da smo prosli na nacin na koji je Real prosao.
Prekrsaj nad vidalom, blize lopti, ovaj ga suta. Trebao je jos zuti dobiti.suhi je napisao/la:A ofsajd kod vaseg gola cemo da zanemarimo usput ?Bilall je napisao/la:Ne znam sta je ranije zasluzio, ni on a ni Casemiro iz Reala, ali je cinjenica da ga je dobio bez potrebe pri cistom startu, isto sto je cinjenica da je Bayern drugi puta ostecen u duelima sa Realom od istog sudije, samo sto Realu prvi puta nije mog'o ni sudija pomoc da bi prosli daljeHZ_ilidzaa je napisao/la:A to sto Vidal nije dobio drugi zuti na pocetku 2 poluvremena to cemo zaboraviti ?.................
i isto sto je cinjenica da Bayern ni u kom slucaju nije eliminisan u nekoj ravnopravnoj borbi
I sta kaes, cist start ?
Ove godine ako puste sve sto valja u BL da ode izvan lige ludi su u pm.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
-
schickeria
- Kontakt:
Ne ocekujte spektakularna pojacanja jer ona nece doci ,strategija kluba vec duze vrijeme je da se dovode talentirani mladi igraci po mogucnosti nijemci i zato je i doveden reschke za tehnickog direktora koji je u leveru radio sjajan posao
Novi desni bek je kimmich,tu nema nikave dileme,rumenigge je u vise navrata naglasio da ga podsjeca na lahma i to je rijeseno.Njegova zamjena je rafinha i njegov ugovor istjece 2018 i eventualno ako se kimmich ne pokaze kao rijesenje tek u ljeto 2018 ce se traziti igrac na toj poziciji
Sto se tice alonsa ne vjerujem ni tu da ce bit nekakvih dramaticnih poteza.Vise puta je naglaseno da dolaskom sulea imamo vecu sirinu na stoperima i da javi moze uci u sredinu umjesto alonsa(po meni najbolje rjesenje ,pogotovo u jacim utakmicama kao sinoc).Imamo u vezi thiaga,vidala,sancheza,rudya martineza sto je za carlov sustav 4-2-3-1 sasvim dovoljno i u slabijim utakmicama ce vezne igrat thiago i vidal a na polunapadacu muller ,u jacim javi i vidal a ispred njih thiago-muller ovisno o formi
Novi igrac ce doci na krilu ,robbery je tu do 2018 uz njih je coman tu koji ce biti otkupljen u narednih par dana za 21 milion.Stavio bih ruku u vatru da ce costa biti prodan jer ima vec 27 godina i ako do sad nije stekao razinu robberia nec nikad i dokle god se na njemu moze nesto zaraditi treba to iskoristit pogotovo sto je on ocito poprilicno nezadovoljan.Umjesto njega ce doci jedno krilo ,lako moguce brandt iako vjerujem da cemo njega cekati do 2018 kada ima nisku klauzulu i pustiti ga da se jos godinu dana razvija u bayeru .Lako moguce da ce to biti gnabry koji ima od ove godine klauzulu 8 miliona eura iako se drugi dio sezone izgubio mislim da ga uprava dosta cijeni i vjerujem da ce on potpisati.I da bernat bi lako mogao biti prodan i da umjesto njega dode platenhardt ili nekakav takvi bek i zamjenski napadac,to bi mogao biti najveci transfer bayerna u ovom roku
Nakon smjene generacije trebat ce nam 2-3 sezone da opet postanemo top tri kluba ali onaj tko zeli samo megazvijezde neka promijeni klub ili shvati filozofiju kluba.Nakon odlaska robberia otvara nam se prostor za dva nova krila i tu se oslobađa ogromni wage prostor i tu bi onda mogli ocekivati uz brandta jedno top pojacanje ala carasco ,bernardo silva,dembele.....
Novi desni bek je kimmich,tu nema nikave dileme,rumenigge je u vise navrata naglasio da ga podsjeca na lahma i to je rijeseno.Njegova zamjena je rafinha i njegov ugovor istjece 2018 i eventualno ako se kimmich ne pokaze kao rijesenje tek u ljeto 2018 ce se traziti igrac na toj poziciji
Sto se tice alonsa ne vjerujem ni tu da ce bit nekakvih dramaticnih poteza.Vise puta je naglaseno da dolaskom sulea imamo vecu sirinu na stoperima i da javi moze uci u sredinu umjesto alonsa(po meni najbolje rjesenje ,pogotovo u jacim utakmicama kao sinoc).Imamo u vezi thiaga,vidala,sancheza,rudya martineza sto je za carlov sustav 4-2-3-1 sasvim dovoljno i u slabijim utakmicama ce vezne igrat thiago i vidal a na polunapadacu muller ,u jacim javi i vidal a ispred njih thiago-muller ovisno o formi
Novi igrac ce doci na krilu ,robbery je tu do 2018 uz njih je coman tu koji ce biti otkupljen u narednih par dana za 21 milion.Stavio bih ruku u vatru da ce costa biti prodan jer ima vec 27 godina i ako do sad nije stekao razinu robberia nec nikad i dokle god se na njemu moze nesto zaraditi treba to iskoristit pogotovo sto je on ocito poprilicno nezadovoljan.Umjesto njega ce doci jedno krilo ,lako moguce brandt iako vjerujem da cemo njega cekati do 2018 kada ima nisku klauzulu i pustiti ga da se jos godinu dana razvija u bayeru .Lako moguce da ce to biti gnabry koji ima od ove godine klauzulu 8 miliona eura iako se drugi dio sezone izgubio mislim da ga uprava dosta cijeni i vjerujem da ce on potpisati.I da bernat bi lako mogao biti prodan i da umjesto njega dode platenhardt ili nekakav takvi bek i zamjenski napadac,to bi mogao biti najveci transfer bayerna u ovom roku
Nakon smjene generacije trebat ce nam 2-3 sezone da opet postanemo top tri kluba ali onaj tko zeli samo megazvijezde neka promijeni klub ili shvati filozofiju kluba.Nakon odlaska robberia otvara nam se prostor za dva nova krila i tu se oslobađa ogromni wage prostor i tu bi onda mogli ocekivati uz brandta jedno top pojacanje ala carasco ,bernardo silva,dembele.....
Mislim da nije ni lose da se malo okrenemo njemcima i ponovo imamo tu njemacku momcad sa par stranaca koji ce biti bas zvijezde i to je to.volio bih branta,goretzku,vidjeti u bayernu ali nisam siguran da nam je to dovoljno mislim da zamjena za riberya i robena mora biti vrhunska jer pogledajte real barsu i njihov napad pa to je nesto strasno i mi to imamo ili smo imali sa riberyem i robenom ali oni stare i da bi ostali na nivou na kojem jesmo ili isli cak i vise moracemo mnogo da potrosimo..........brant je dobar ali bayern mora imati mega zvijezde jer tako se postaje i mocan i jak moras imati zvjezde koje same mogu sve rjesiti pa sjetite se mancestera i ribery roben gola
- Centre forward
- Kontakt:
Jedini gori od sinošnjih sudija (kako čujem!) su moderatori koji dopuštaju javašluk na temi.
Tekmu nisam gled'o uživo. Neću najvjerovatnije ni snimak što se u zadnjih 20-ak i nešto godina haman pa nije desilo. Jednostavno mi je žao ove generacije koja, eto, neće dić' tog famoznog klempu. Ako ikad, ove godine sam se baš nad'o trofeju. Ispade na kraju da nam se ništa nije poklopilo, al' baš ništa! Sudije, povrede i šta sve ne. Biće zanimljivo u svakom slučaju pratit' šta se se dešavat' na polju transfera, kako ulaznih tako i izlaznih. Opsesija LP-a je sad još veća i vjerujem da se neće sjedit' skrštenih ruku. Možda i bolje po nas, ko zna.
Tekmu nisam gled'o uživo. Neću najvjerovatnije ni snimak što se u zadnjih 20-ak i nešto godina haman pa nije desilo. Jednostavno mi je žao ove generacije koja, eto, neće dić' tog famoznog klempu. Ako ikad, ove godine sam se baš nad'o trofeju. Ispade na kraju da nam se ništa nije poklopilo, al' baš ništa! Sudije, povrede i šta sve ne. Biće zanimljivo u svakom slučaju pratit' šta se se dešavat' na polju transfera, kako ulaznih tako i izlaznih. Opsesija LP-a je sad još veća i vjerujem da se neće sjedit' skrštenih ruku. Možda i bolje po nas, ko zna.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Nema smisla ništa reći povodom sinošnje utakmice, sve je kazano... Sada barem znamo da Real ne može igrati protiv 11 igrača, nego samo protiv 10 i uz "malu" pomoć sa strane. Stoji da su imali više šansi od nas i da su možda bili konkretniji, no ravnopravno smo se nosili sa njima do crvenih kartona. Kasnije, jednostavno nije moglo...
Držao sam nadu u prolaz i zbog inata zbog grešaka, no kada sam vidio ovu sliku, sve mi je bilo jasno...

Kapa dole svim povrijeđenim igračima koji su stisli zube (imaju kod mene pravo doći na popravak zuba ako su pukli od napora
) i odigrali preko svojih mogućnosti
Neuer će danas biti pregledan tako da čekamo tu definitvnu analizu i potvrdu.
Šta i kako dalje nek se u dolazećem vremenu rješava, a imamo ga dovoljno do naredne sezone
Držao sam nadu u prolaz i zbog inata zbog grešaka, no kada sam vidio ovu sliku, sve mi je bilo jasno...

Kapa dole svim povrijeđenim igračima koji su stisli zube (imaju kod mene pravo doći na popravak zuba ako su pukli od napora
Neuer će danas biti pregledan tako da čekamo tu definitvnu analizu i potvrdu.
Šta i kako dalje nek se u dolazećem vremenu rješava, a imamo ga dovoljno do naredne sezone
Sent from my Philips Smart TV.
Neuer - naša hobotnica na golu najboji golman svijeta već dugi niz godina i on rovit s povredom odradio posao najbolje što je mogao.
Hummels - jedva hodao zadnjih pola sata mogu misliti pod kakvim je bolovima bio al' stisnuo je zube i izdržao, šta reći osim svaka čast Humy.
Boateng - fajterski odradio meč iako je i on bio povrijeđen još neki imaju obraza reći da će mu Sule uzeti mjesto pff.
Lahm - jedino šta više boli od poraza je oproštaj kapitena teško će biti gledati Bayern bez njega.
Alaba - grohnuo žestoko ni sjena onog igrača od prije 2 sezone ne znam šta se dešava s njim.
Alonso - loše loše loše.
Thiago - se pogubio nije pokazao ono što ustvari može.
Ribery - legenda i king al' za samo nekih 20tak min po utakmici jednostavno njegova pozicija traži brze i agresivne igrače.
Robben - sjajna partija igrač koji može jednim potezom prelomiti utakmicu Casemiro ga je lomio cijeli meč al' mu nije mogao ništa.
Lewa - odigrao koliko je mogao vidi se da nije bio potpuno spreman al' i takav je pokazao kakva je klasa.
Muller - standardno,..........
Costa - prodati odmah jer čim je došao rekao sam da on neće biti dostojna zamjena za Riba i Roba jer lik igra mišićima a ne mozgom.
Hummels - jedva hodao zadnjih pola sata mogu misliti pod kakvim je bolovima bio al' stisnuo je zube i izdržao, šta reći osim svaka čast Humy.
Boateng - fajterski odradio meč iako je i on bio povrijeđen još neki imaju obraza reći da će mu Sule uzeti mjesto pff.
Lahm - jedino šta više boli od poraza je oproštaj kapitena teško će biti gledati Bayern bez njega.
Alaba - grohnuo žestoko ni sjena onog igrača od prije 2 sezone ne znam šta se dešava s njim.
Alonso - loše loše loše.
Thiago - se pogubio nije pokazao ono što ustvari može.
Ribery - legenda i king al' za samo nekih 20tak min po utakmici jednostavno njegova pozicija traži brze i agresivne igrače.
Robben - sjajna partija igrač koji može jednim potezom prelomiti utakmicu Casemiro ga je lomio cijeli meč al' mu nije mogao ništa.
Lewa - odigrao koliko je mogao vidi se da nije bio potpuno spreman al' i takav je pokazao kakva je klasa.
Muller - standardno,..........
Costa - prodati odmah jer čim je došao rekao sam da on neće biti dostojna zamjena za Riba i Roba jer lik igra mišićima a ne mozgom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- muhamedhulk
- Kontakt:
Kad pogledam ekipu za next sezonu, vidim nekoliko Nijemaca nosioca igre, ne samo u Bayernu nego i u repki - ono sto svi ocekujemo!
Manu na golu, Boa i Mats stoperi, Kimmich bek (plus Alaba je Švabo isto
), Müller u sredini. Na to sve Sule i Rudy, kao dio reprezentacije.
Ja ocekujem def. krilo njemacko, i mozda backup napadaca.
A za dve sezone njemackog trenera.
Manu na golu, Boa i Mats stoperi, Kimmich bek (plus Alaba je Švabo isto
Ja ocekujem def. krilo njemacko, i mozda backup napadaca.
A za dve sezone njemackog trenera.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Nagelsmann vjerovatno.
Goretzka kao pandan Vidalu kroz koju godinu, pa lako moguće i Weigl.
Stindl ili možda Werner kao back up i future napadač. Gnabry back up.
Goretzka kao pandan Vidalu kroz koju godinu, pa lako moguće i Weigl.
Stindl ili možda Werner kao back up i future napadač. Gnabry back up.
Cist start. usputsuhi je napisao/la: A ofsajd kod vaseg gola cemo da zanemarimo usput ?
I sta kaes, cist start ?
Vidal vam je uyebo dvomec i tu nema dileme.
Da je umjesto crtanja memea vjezbao penale danas bi vjerovatno mi kukali...
Da je umjesto crtanja memea vjezbao penale danas bi vjerovatno mi kukali...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
- muhamedhulk
- Kontakt:
Bilo i proslo. Pustimo se onoga sto se ne moze promijeniti. Imamo posla u Njemackoj, valja se psihicki izdici sad i zavrsiti sezonu sa dve titule.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.