Još samo "par" riječi vezanih za tekmu ali i za našu prošlost i budućnost a vrlo je bitno za napomenuti:
U Travniku sam gledao utakmice kad smo gubili po
4:0 a šanse nismo napravili ili bolje rečeno nismo centra prelazili kako treba! Šta ću jadan pokupim se i kući, kontam biće nekad valjda bolje? Dok jučer je to sasvim drugačije izgledalo, domaći su morali; tući, udarati, prijetiti, i još
kupiti ili prepasti sudiju i opet pored svega navedenog strepiti da im Zeba ne zavuče u 80 i nekoj a malo je falilo (Lazo asistent).
E to je naša snaga, znači za par godina ako nastavimo ovako oni će nas moliti da im damo što manje golova jer jednog dana će i sudjenje biti normalno i kod nas, a taj dan je sve bliže i bliže, samo moramo biti strpljivi, strpljivi, strpljivi i naravno
voljeti svoj klub bez obzira na sve!
Spomenuh Kakanj malo prije i 5 crvenih bezveze, prekinuta utakmica jer po pravilima se nije mogla nastaviti! Mi se na toj tekmi lupamo sa drotovima opšti haos, dodje ti da plačeš kad vidiš kako nas smeće od sudija smišljeno ubijaju, a sve to samo zbog ***** tri boda i ovo je živa istina, to se nekad dešavalo i nije bilo tako davno, a gdje je taj Rudar danas, spominje li ga neko? Danas je to nezamislivo, znači napredak postoji! Poenta je da mi kasnimo u svemu iza Evrope pa tako i u fudbalu i svemu što ide zajedno uz fudbal, ali doći će sve stvari na svoje kako u Državi tako i u fudbalu samo sabura ljudi!
Posle ovoga idemo još jače prema šampionskoj tituli,
najjači smo odgovorno tvrdim a na grbavici ćemo svim dužnicima pokazati ko je glavni u BiH! Hvala Bogu nismo nigdje kiksali za razliku od konkurencije (jer u Travniku ko osvoji bodove Hallalosum) tako da nema mjesta za bilo kakvu paniku i prozivke!
Budite mi pozdravljeni i dajte malo više jedinstva izmedju nas navijača jer imamo isti cilj,
ŽELJEZNIČAR!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"