Probaj kao tad vrijeđati i praviti spam od teme brisaćemo, ne brini.Admir_Sa je napisao/la:Bolje da si obrisao post kao što si znao kada su ti dali vlast u ruke, nego te nebuloze napisao. Fulio si poentu totalno, a za to ti nisam ja kriv. Nedved, Buffon i Del Piero su inače iz centra Torina. Licemjerno je na vijest o Tottijevom povlačenju kačiti slike njegovih nesportskih poteza, znači ničim izazvani, eno fejsbuka živog, a i ovde ima materijala. To su ljubmorne i zavidne osobeIlCapitano je napisao/la:Zar nisi ti rekao da više nikad na ovom dijelu foruma nećeš ostaviti post? Šta bi sa 'Roma bi bila prvak univerzuma da nema lopovskog Juventusa' floskulom koju si ovdje silom pokušavao gurati. To si ti neka moralna vertikala da ljude generalizuješ nakon svih sranja koje si prije 2-3 sezone pisao na isti ovaj fazon? Hajde molim te.Admir_Sa je napisao/la:Još jednom sam se uvjerio da su ovi navijači/simpatizeri juventusa osobe sa užasno lošim osobinama, takvih je velika većina kojih znam u životu. znači sebični, licemjerni, narcisoidni, najpametniji na svijetu, moj je babo najjači i slične fore. Navijaju već za koga navijaju, imaju skoro sve što bi svako poželio klubu za koji navija (osim sudskih presuda), titula bruku, finansijski stabilni, stadion, istoriju...bla..bla. jedino što nikada nisu prebolili i možda neće nikada je što nisu imali nekoga kao Tottija koji je od a do ž u njihovom klubu, a bio takva igračka veličina, odbijao reale i slične stvari. Zbog osobina koje sam već nabrojao oni sada na pomen ovog oproštaja od fudbala kaće neke neblulozne slike, spominju kakav je kao čovjek (oni kao znaju sve) i tako skreću pažnju, jer nisu imali takvoga i to im je nenormalno krivo. Tu im se pridruži pokoji indijanac i ono krenu horski koga i kada je udario, wooow, fudbal je za njih možda kao pozorište.
Kunem se da 95% ljudi koji su pisali na rominim stranicama nikada prvo ne bi pisala za zidana, bufona ili koga već nešto drugo osim da su bili igračine, majstori, da je bilo lijepo pratiti fudbal u njihovo vrijeme i tako to. A recimo Zidane ima incidenata na terenu isto kao i Totti, propusti pola SP98 zbog udaranja nekog arapa, zahvaljujući Thuramu dođu do finala, zabije dva gola iz kornera i ajmo svršavati. Izgubi živce u finalu 2006 i na pomisao Zidana ja i svi normalni ljubitelji fudbala nećemo se sjećati tih detalja nego jedne super super dobre karijere. Tako će se normalni i neiskompleksirani ljudi Tottija sječati po tome kakav je majstor bio i da je bio unikat po tome što je karijeru proveo u jednoj Romi, kazati respekt majstore i hvala na svemu. Ovi drugi će kačiti slike i brojati titule....užasna sorta ljudi
Titule i proznanja su OK, ali fudbal nije individualni sport da je to neko osnovno mjerilo ili šta ti je znam. Totti je bio ubjedljivo najbolji igrač Italije na EP2000, gdje su ih promašaju između ostalog i Del Piera doveli do toga da ne osvoje EP. I sad ja trebam pisati kriv Del Piero što Totti nema evropsko prvenstvo, kao što ovi mediokriteti pišu za 2004 godinu i isključenje.
Kao neko ko odavno prati fudbal, dobro se sječam kakav je bio Del Piero igrač i odgovorno tvrdim da bi ubjedljivo postao najbolji igrač Italije da nije bilo one povrede u Udinama nekad 98/99. Sve poslje toga što je odigrao ni blizo nije bilo onoga što je bio i što je mogao biti zbog te povrede. Šut, brzina, dribling, odlučnost, pas, prekidi....Opet na veliki talenat odigrao je sasvim solidno do kraja u juventusu. Ako poredim njih dvojicu ADP je bio ubjedljivo bolji u tim mlađim danima karijere, dok je Totti kasnije bio kompletniji i bolji igrač. Opet je sve to stvar ličnog izbora, a nikako broj titula i slične pizdarije
Na SP 2006 Totti nije odigrao ništa drama dobro, vratio se iz povrede, ali je sigurno njegovo prisustvo bilo od ogromnog značaja za samopouzdanje cijelog tima
sad fino nastavite po svome...kako već znate![]()
Što se ovog o Tottiju i Del Pieru tiče... To da Juventus nije nikad imao nekog kao Totti ko bi odbijao Reale i slične samo pokazuje ko je pravi licemjer. Iste stvari pišeš kao oni koje prozivaš. Nakon svega što su Del Piero, Buffon i Nedved uradili za Juventus tako nešto reći može samo istinski zajedljiva, zaboravna i ljubomorna osoba.
A te priče ko je individualno bolji igrač nikud ne vode jer jedna strana nikad neće popustiti. Ko je veći igrač i gospodin na terenu njihove karijere jasno pokazuju.
Prepucavanja i pod*ebavanja tokom sezone su normalna i veze nemaju sa ovim sada, na šta ja aludiram
Kakve veze ima što nisu iz Torina? Gdje si ti spomenuo to kao neki kriterij i zašto bi to uopšte bilo bitno? Zar nije još veća čast kad toliko ljudi sa različitih krajeva Italije i svijeta prepoznaju veličinu i posvete se jednom klubu?
Opet izmišljaš kao u dobra stara vremena i spinuješ kako tebi odgovara. Niko nije Tottija počeo pljuvati na spomen povlačenja nego kad je onaj bubnuo da je najbolji/najveći talijan ikad. U toj raspravi nema ništo pogrešno iskazati na njegove svinjarije na terenu, njegov lični odabir.
I još jednom, na šta Juventini imaju biti ljubomorni kad je riječ o Tottiju i Romi? Na veliku igračku karijeru? Imaju ih gomilu u svom dvorištu. Na to što je ostao čitavu karijeru tu? Također gomila. Na to što se toliki mit o Tottiju stvorio pa je sad veći od samog kluba? Molim te.
Sve što su Roma i Totti imali jedno u drugom imao je i Juventus sa svojim legendama. Tottiju svaka čast na velikoj individualnoj karijeri, bio je fantazija igrač i posvetio cijeli život malom klubu, naklon do poda. Ali samim tim je sebe izbacio iz priče o najboljem ikad prije nego bilo kakva rasprava i počne.