Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Pantelija
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Pantelija » 05 maj 2017, 00:05

jelle je napisao/la:Jel potpiso Messi ? :urnebes:
nova meta mbape, uz vec ptpisanog mesija hoce i moratu .... 3M :kafa:
JEL TE STRAH A SERIJO
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 05 maj 2017, 00:28

A vezni red će činiti trio de rossi, roberto gagliardini i kondogbia..trio DRK

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
#ALLEGRIOUT

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 05 maj 2017, 08:40

U šta pretvoriste temu.. :mrgreen:

Jedan kaže da je Totti najbolji/najveći igrač Italije ikad, drugi se upale, on onda malo odvadi pa kaže ne računaj Buffona, Maldinija i Nestu, računaj samo 10-ke. Pa se onda epitet "najveći" veže za igračke osobine, ovi dodaju ljudske da to bude sve upakovano u jednu ličnost i eto belaja, 6-7 strana rasprave.

Istina je da je vjerovatno Maldini najveći italijanski fudbaler ikad, bar se meni tako čini. Istina je i da Totti ima u nogama nešto što dugo neki Italijan neće imati, ja ga trenutno ne vidim, a to znači da ni za 10 godina se neće pojaviti takav fantazista na terenu. A takav fantazista i cigan u jednom se neće pojavit narednih 50 godina (i sad je problem što sam ja za njega rekao da je cigan, ali brate dragi, nisam ja kriv što ima takvu narav i što ne može/neće/ne želi da se kontroliše).

Sumnjam da će iko od Juventina nešto slično reći za Zanettija iako je igrao za klub koji je nama 10x veći rival od Rome i kojeg "volimo" mnogo manje nego Romu. Jednostavno, Zanetti u svojoj karijeri nije napravio nijedan incident i takve ljudske veličine cijeniš bez obzira u kom klubu igrali. Takvi su bili i Alex i Maldini, a Buffon je još i priča za sebe.

Eto što vi za Alexa i Buffona govorite da su gospoda, a mi za Tottija to ne možemo reći...jer realno nije. Gospodin je Zanetti, Totti se sam isključio iz te priče
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 05 maj 2017, 09:40

Totti nije najbolji Talijan ikada ali Totti je jedan od najboljih igrača što je Serie A ikad imala, može se staviti u top 15-20 bez ikakvog beda, specifičan i genijalan igrač, strašna 10-ka, mnoštvo nogometnih kvaliteta i skillova i to niko ne može osporiti niti tvrditi suprotno jer može samo ispasti smiješan ili slijep. Totti je toliko ponudio svih ovih godina da rijetko ko može i to treba cijeniti i poštovati. Međutim on nije gospodin niti se može pohvaliti nekim gospodskim manirima, on to nije. U tome ga je spriječila egocentričnost i bezobraznost, prljavost itd. To su mane koje njega čine takvim kakav jeste.

Dok npr. s druge strane po meni a vjerujem i po 99% nogometnog svijeta Gigi Buffon je daleko najveći gospodin i romantičar u svijetu nogometa, takva karizma, ljudskost, tako ponizan ali u isto vrijeme tako velik, nedostižan, ogroman. Takav način života i na terenu i van njega ga čine najvećim gospodinom i jedan je od najvećih i najboljih u Serie A ikada i također bez ikakve dvobje u top par igrača ulazi u historiji ove lige.

I da ponovim, nezahvalno je pričati ko je najveći i najbolji ikada u Serie A jer je ova liga kroz historiju nudila jedne od najvećih majstora u ovoj igri ikada, u nekim periodima su bili daleko najatraktivnija i najjača liga na svijetu, pregršt velemajstora naprijed i u sredini, previše strašnih odbrambenih igrača i previše velikih golmana. To bi vama koji se smatrate simpatizerima i štovaocima ove lige trebalo biti jasno, umjesto da se pojedinci blamiraju ovdje s nekim komentarima koji podsjećaju na one dane u osnovnoj školi na velikom odmoru ko ima više sličica i bolje igrače.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 05 maj 2017, 12:22

O-o, problemi. Zovite seoskog poglavicu. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 05 maj 2017, 14:11

Kastrofa oko cega se ulazi u raspravu.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 maj 2017, 16:27

Padroni di Roma, Irriducibili :tokralju:

slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 maj 2017, 18:37

Vasilije je napisao/la:
KingJamesMVP je napisao/la:
Vasilije je napisao/la:Totti se oprašta na kraju sezone. Bilo je i vrijeme. Hvala mu za sve.
Na čemu se ti zahvaljuješ, na rekordnom broju 2.mjesta ili...

Na tome što je najbolji talijanski igrač ikad. Na tome što nije izdao klub koji voli unatoč nekim realima i čelzijima. Na svakom potezu iz kojeg isijava klasa, a takav mu je svaki. Za 2006. godinu kada je praktički sam odveo Italiju do titule, kada je imao muda da izvede penal protiv australije u yebene rašlje.

Eto, ne treba ti ništa osim ovog videa.
Totti je bio klasa i legenda Rome al' da je najbolji talijanski igrač ikad to su već maštarije simpatizera Rome.

Osvajanje lige,dva kupa i superkupa u 20g karijere i nije baš neki zapažen rezultat e sad kad bi se titule djelile za "vjernost" onda Tottiju niko ne bi bio ravan.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 maj 2017, 23:03

Ono kad ti kazu da je Totti najvec zabar ikad.
slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 maj 2017, 23:36

kakav video :tokralju:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 maj 2017, 00:33

Saurman je napisao/la: Osvajanje lige,dva kupa i superkupa u 20g karijere i nije baš neki zapažen rezultat e sad kad bi se titule djelile za "vjernost" onda Tottiju niko ne bi bio ravan.
Totti je igrač čija karijera traje *25 godina, a osvojio je i sp, ne baš nebitan trofej pa da ga se preskoči.
U Serie A golova više od Tottija je postigao samo Silvio Piola. Realno kad je taj igrao i kakav se tad fudbal igrao?
I je glupo reći da je najveći ikad, al da spada u tu neku skupinu, itekako. Ako bi se već moralo izdvojit jedno ime, onda je to Paolo Maldini.
Ako je riječ samo o fudbalskom umijeću, Totti.
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 maj 2017, 00:49

IlCapitano je napisao/la:
:roll:

Naravno da ćeš reći jer ta dvojica nikad nisu imali te ispade. Ne sumnjam sekunde da bi iste ove stvari nabrajali Del Pieru da je npr. bio cigan kao ovaj vaš. Ali vam je krivo što Juventus kroz historiju ima više 'Tottija' koji su ostajali čitavu karijeru i ostavili ogroman trag, a vama je i ovaj jedan kojeg imate radio stvari kojih se svako normalan stidi. Bruka je imati nekog kao Mexes da ovo radi, kamo li kapiten i primjer kluba.

Razumijem da navijač Milana počne ovako neku priču, ali Juventus ljubomoran na Romu...sve sam vidio :tokralju:
Totti svakako jeste prgav, al navijači juventusa su zadnji koji mu mogu nešto spočitavati.
embrace the chaos

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 06 maj 2017, 01:13

Denno je napisao/la: Ako je riječ samo o fudbalskom umijeću, Totti.
Ne. Totti kao fudbaler je jedna od najboljih desetki ikad,definitivno. I jedan od najboljih talijana naravno,suludo je to osporavati.
Fudbalsko umjece i velicina su na Alexovoj strani.
To je ocigledno ako znas gledati.
Roma je mali klub naspram Juventusa. Konkurencija koju je Totti imao u Romi takodje mala naspram one koju je imao Alex u Juventusu. Premala. Obojica su statuse legendi stekli prvo igrama,pa onda odanoscu itd.
Stim da se Alexov status legende siri dalje od Italije,dalje od reprezentacije Italije,ide do vrha. Do ovacija Old Traforda ili Bernabea,koje je zasluzio igrama kada je sam unistavao Real ili United.
Alex je bivao prvim strijelcem Lige prvaka,uzimao to takmicenje,svojim umijecem,ne karizmom,ili odanoscu.
Alex je svoj kvalitet demonstrirao isticajuci se na najvisem nivou,medju najjacom konkurencijom unutar i van kluba,prije i nakon povrede koja ga je raspolovila kao fudbalera.
Alex je bolji i veci fudbaler od Totija.
Ta razlika je iskreno mala,Totti je gromada,ali definitivno postoji.
Ako uzmemo ljudske odlike u obzir jaz postaje ogroman.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 maj 2017, 01:34

Denno je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:
:roll:

Naravno da ćeš reći jer ta dvojica nikad nisu imali te ispade. Ne sumnjam sekunde da bi iste ove stvari nabrajali Del Pieru da je npr. bio cigan kao ovaj vaš. Ali vam je krivo što Juventus kroz historiju ima više 'Tottija' koji su ostajali čitavu karijeru i ostavili ogroman trag, a vama je i ovaj jedan kojeg imate radio stvari kojih se svako normalan stidi. Bruka je imati nekog kao Mexes da ovo radi, kamo li kapiten i primjer kluba.

Razumijem da navijač Milana počne ovako neku priču, ali Juventus ljubomoran na Romu...sve sam vidio :tokralju:
Totti svakako jeste prgav, al navijači juventusa su zadnji koji mu mogu nešto spočitavati.
Kako si do tog zaključka došao?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 maj 2017, 01:53

@Marvin
Pa dobro, to je tvoje mišljenje, vidim na čemu ga temeljiš, pa poštujem. Ja opet mislim da je i Totti dobijao ovacije na Bernabeu, u Milanu dok su još imali ozb klubove tamo i na dr mjestima. I ako je već Italija 2006te imala boljeg Alexa, iz kog razloga se toliko čekalo Tottija, i iz kog razloga je bolji igrač grijao klupu igraču koji je sezonu već propustio zbog povrede?

@IlCapitano
Jer ste strašno objektivni. Eto i ti u tom postu iznad, ne vidim kako su Chiellini ili Mandzukic manja bruka od Mexesa? A i navijači sa tribine vam napadaju klupu protivničke ekipe isto ko u seoskom fudbalu, treneru protivničke ekipe cijela tribina dobar dio utakmice spominje pokojnu majku, bilo je nesto i sa napoletanima, provocirali ste pa su pisakom u balonima gadjali vaše, imate stv i vi previše ispada da bi nekome nešto spočitavali.
embrace the chaos

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 06 maj 2017, 02:28

Denno je napisao/la:@Marvin
Pa dobro, to je tvoje mišljenje, vidim na čemu ga temeljiš, pa poštujem. Ja opet mislim da je i Totti dobijao ovacije na Bernabeu, u Milanu dok su još imali ozb klubove tamo i na dr mjestima. I ako je već Italija 2006te imala boljeg Alexa, iz kog razloga se toliko čekalo Tottija, i iz kog razloga je bolji igrač grijao klupu igraču koji je sezonu već propustio zbog povrede?
Nije to moje misljenje,to su cinjenice. Dobio je i Pirlo ovacije na Bernabeu,ali zato sto je Pirlo. Alex je dobio ovacije jer je ta neka katarza ponijela navijace da mu aplaudiraju iako je upravo sam pobijedio ekipu koju bodre. Velika razlika.
Alexu je te 2006 nakon igara i odlucujucih golova kada je postalo jasno da je bolji igrac na velikoj sceni ponudjena desetka nazad,sto je gospodski odbio. A na klupi je bio iz raznih razloga,najmanje nogometnih.
Del Piero je bolji fudbaler od Totija,ali opet kazem razlika je mala,takodje u toj klasi je jos jedan fantazista Baggio. Sva trojica bi danas kostala 150 miliona,toliki su endemi i majstori bili.
Ali cinjenica ostaje da je evropi i svijetu te fantazije najvise pokazao Alex od svih talijana. A mogao je puno vise da nije bilo te povrede.
Medjutim ovde je rijec o Totiju,koji se ruku na srce davno trebao oprostiti i otici kao jos veca legenda,jer mrlja je to sto kao fudbaler sezonama vec nije dovoljno dobar ni za Romu koja,realno,izvan talijanskih okvira nije ni solidna ekipa.
Kako god ja ga postujem i na dan kad se bude oprastao cu pustiti sebi neki video na You Tube da se podsjetim jos jednom kakav je majstor bio.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 maj 2017, 03:43

Denno je napisao/la:@IlCapitano
Jer ste strašno objektivni. Eto i ti u tom postu iznad, ne vidim kako su Chiellini ili Mandzukic manja bruka od Mexesa? A i navijači sa tribine vam napadaju klupu protivničke ekipe isto ko u seoskom fudbalu, treneru protivničke ekipe cijela tribina dobar dio utakmice spominje pokojnu majku, bilo je nesto i sa napoletanima, provocirali ste pa su pisakom u balonima gadjali vaše, imate stv i vi previše ispada da bi nekome nešto spočitavali.
O Bože, kako si promašio poentu... :oops:

Kakve veze ima objektivnost navijača sa tim što je Totti dokazani cigan i svinja svojim ponašanjem na terenu? Mogu ja biti najobjektivniji ili najsubjektivniji to ne mijenja činjenice. Umjesto što stalno pokušavate skrenuti pažnju kako super neobjektivni navijači Juventusa/mrzitelji Tottija njega bez razloga prozivaju ne bi škodilo da jednostavno prihvatite činjenice.

Kakve veze ima Mexes sa ovim? Njega sam samo spomenuo u kontekstu da je sramota za klub kad se obični igrač ponaša tako, kamo li kapiten. Chiellini i Mandžukić su manja bruka jer nikad nisu uradili ovo:

slika

Da ne spominjem kako je mogao Borriellu karijeru završiti koljenom u kralježnicu.

Poneki njihov lakat u duelu u igri je nemjerljiv sa ovim skandaloznim ponašanjem. Ne vjerujem da uopšte pokušavaš ovo izjednačiti. Biti prgav i grub u igri nije isto kao biti zadnji ološ i luzerčina i spuštati se na nivo šaketanja.

I onda opet pokušaj skretanja pažnje na navijače u Italiji i izjednačavanje istih sa nama forumašima ovdje. Kakve to veze ima sa temom rasprave? Cigana svugdje ima i bit će uvijek, uprava i savez su ih kažnjavali svakom prilikom, bilo je praznih tribina i takvi su za svaku osudu. Bukvalno svaki klub ima neku takvu grupicu i niko od navijača Juventusa ti neće njih braniti i tražiti isprike. Curva iza Buffona je čitavu sezonu poluprazna jer je uprava takvima zabranila ulazak.

Svaki klub nema kapitena koji je seljačina, pomirite se s tim.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 maj 2017, 10:22

IlCapitano je napisao/la: onda opet pokušaj skretanja pažnje na navijače u Italiji i izjednačavanje istih sa nama forumašima ovdje. Kakve to veze ima sa temom rasprave? Cigana svugdje ima i bit će uvijek, uprava i savez su ih kažnjavali svakom prilikom, bilo je praznih tribina i takvi su za svaku osudu. Bukvalno svaki klub ima neku takvu grupicu i niko od navijača Juventusa ti neće njih braniti i tražiti isprike. Curva iza Buffona je čitavu sezonu poluprazna jer je uprava takvima zabranila ulazak.

Svaki klub nema kapitena koji je seljačina, pomirite se s tim.
A nema ni kapitena koji je od početka do kraja karijere tu, također ;)

Ne pokušavam izjednačiti nikoga, pa glupo bi bilo okarakterisati vas sve istima, nego zašto se bavit Tottijem i predstavljat ga kao bruku za klub, a to pokušavaš? dok vec klub ima xy situacija za :oops:
embrace the chaos

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 06 maj 2017, 10:38

Ja bih iskreno volio da totti igra jos dvije tri godine.
Njegovim forsiranjem, s njegovom platom,njegovom desetkom...necete imati prostora za teveza,dybalu i slicne a samim tim provincijskim pristupom i nema ozbiljnijeg plana od ucesca u evropi.
Ali to nesto govori i o klubu i samom tottiju.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.