Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 maj 2017, 12:56

MortemHz je napisao/la:
Ras je napisao/la:Hajde, hvala im na nečemu, ali opet moraju davati više, po sto milja godišnje bi mjera bila, svi drugi sisaju gradove i kantone, samo mi ništa keša ne dobijemo!
To se slazem, vi dobili sad nesto malo radi tribine od općina i slicno i to je to.. mislim da nam grad da 20 milja i to je to :lol:
Nisu iste situacije nikako. Jer u Slobodi sto grad ulozi toliko i uzme, prvo sto u upravi drzi svoje ljude i u skupstini, a kod vas to nije nuzno vec mozete sklepati normalne uprave. A dalje im klub moze posluziti za propagandu kada ga imaju u saci. Grad moze postaviti svog covjeka koji bi na Slobodi zaradio sa tim sistemom iskvarenim i pozajmicma i transferima.

A druga stvar npr Tuzla je jedino mjesto ili ako gledamo TK gdje Telecom u pravom smislu ubire pare od normalnih ljudi, jedino mjesto gdje se masovno pare uzimaju na Moju TV, dok u Sarajevu vise firme i ambasade i takve stvari trose od gradjana na Telecom.
Pa dalje u Tuzli se najvise zagadjuje za Elektroprivredu pa nemamo od toga nikakve koristi vec imamo i skuplju struju od ostalih. U biti dobijemo 1% onoga sto dajemo. Dok je npr Bosna ASA BHT dobijala godinama masovne pare u kosarku, da je Sloboda te pare dobijala bila bi 2-3 puta prvak NLB lige.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 11 maj 2017, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 maj 2017, 12:56

Klubovi koji ne mogu funkcionirati bez pomoci drzavnih institucija ne trebaju ni igrati PL. Kao neki profesionalci, a trebaju pomoc. Nadjes si sponzore i funkcioniras u skladu s mogucnostima. Ako ne mozes naci sponzore odes u trecu ligu, opcina te financira zbog razvoja djece i zdravo.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 11 maj 2017, 12:57

Jednostavno je , Tuzla radi , Sarajevo se gradi ;)
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 11 maj 2017, 12:58

pa kod nas liga ne moze funkcionisst normalno bez drzavne firme :lol:

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 11 maj 2017, 13:06

ukoliko siroki ostvari pobjedu u drugoj utakmici finala kupa, bice rekorder po broju uzastopnih pobjeda u kupu bih... trenutno ima 6 uzastopnih pobjeda
45515

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 11 maj 2017, 13:07

Ma koga mi to sisamo?Telekom i Elektroprivredu?Ne budite smiješni?Ne kažem ja da Željezničar nema sponzora, imamo ih možda i najviše u ligi, od privatnih firmi, do banaka, auto-prevoznika, ali nemamo ništa od Grada i Kantona.Ljudi pa budžet jedne Opštine u Sarajevu je veći od većine gradova u BiH!Budžet Kantona 712 miliona, znači veći nego manjeg bh. entiteta pa nam daju kitu!Pa neki dan je izašao podatak da je Sarajevo duplo više poreza naplatilo nego cijeli manji bh. entitet!Bila vijest Kanton Sarajevo uplatio milijardu više poreza nego RS, halo MILIJARDU :shock: :lol: a marke ne daju!Pod hitno Uprave klubova napasti ovu stoku da izdvajaju za ova dva kluba po 100-200 milja na godišnjem nivou!Kad sisaju Sloboda i Čelik, možemo i mi, a nismo u ambisu!
Zadnja izmjena: Ras, dana/u 11 maj 2017, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 11 maj 2017, 13:07

tuzlak1987 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ras je napisao/la:Hajde, hvala im na nečemu, ali opet moraju davati više, po sto milja godišnje bi mjera bila, svi drugi sisaju gradove i kantone, samo mi ništa keša ne dobijemo!
To se slazem, vi dobili sad nesto malo radi tribine od općina i slicno i to je to.. mislim da nam grad da 20 milja i to je to :lol:
Nisu iste situacije nikako. Jer u Slobodi sto grad ulozi toliko i uzme, prvo sto u upravi drzi svoje ljude i u skupstini, a kod vas to nije nuzno vec mozete sklepati normalne uprave. A dalje im klub moze posluziti za propagandu kada ga imaju u saci. Grad moze postaviti svog covjeka koji bi na Slobodi zaradio sa tim sistemom iskvarenim i pozajmicma i transferima.

A druga stvar npr Tuzla je jedino mjesto ili ako gledamo TK gdje Telecom u pravom smislu ubire pare od normalnih ljudi, jedino mjesto gdje se masovno pare uzimaju na Moju TV, dok u Sarajevu vise firme i ambasade i takve stvari trose od gradjana na Telecom.
Pa dalje u Tuzli se najvise zagadjuje za Elektroprivredu pa nemamo od toga nikakve koristi vec imamo i skuplju struju od ostalih. U biti dobijemo 1% onoga sto dajemo. Dok je npr Bosna ASA BHT dobijala godinama masovne pare u kosarku, da je Sloboda te pare dobijala bila bi 2-3 puta prvak NLB lige.
netacno.
ove godine je planirano oko 5,5miliona KM gradu tuzli na osnovu zakona o radu TE..
cijena kWh je u federaciji za kucanstva ja mislim ista.bez obzira o kom kantonu pricamo...( i ovo se lako moze provjerit na njihovom linku pod kategorije kupaca)
ako grijesim ispravite me..
ne treba napadat tamo gdje realno nema uporista...
Zadnja izmjena: Sariel, dana/u 11 maj 2017, 13:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2017, 13:08

Zeljo ima 300.000 km od Opcine za stadion.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 maj 2017, 13:12

Ras je napisao/la:Ma koga mi to sisamo?Telekom i Elektroprivredu?Ne budite smiješni?Ne kažem ja da Željezničar nema sponzora, imamo ih možda i najviše u ligi, od privatnih firmi, do banaka, auto-prevoznika, ali nemamo ništa od Grada i Kantona.Ljudi pa budžet jedne Opštine u Sarajevu je veći od većine gradova u BiH!Budžet Kantona 712 miliona, znači veći nego manjeg bh. entiteta pa nam daju kitu!Pa neki dan je izašao podatak da je Sarajevo duplo više poreza naplatilo nego cijeli manji bh. entitet!Bila vijest Kanton Sarajevo uplatio milijardu više poreza nego RS, halo MILIJARDU :shock: :lol: a marke ne daju!Pod hitno Uprave klubova napasti ovu stoku da izdvajaju za ova dva kluba po 100-200 milja na godišnjem nivou!Kad sisaju Sloboda i Čelik, možemo i mi, a nismo u ambisu!
Pa sta ti je draze da Misimovic u Zelji sklepa upravu ili da opcina ulozi 500 hiljada i dovede vam novu upravu? Nece niko uloziti bez da ima neke koristi od toga, ne ulazi ni u Slobodu i Celik samo onako.

U Celik su ulagali, ali su duplo vise uzeli.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 11 maj 2017, 13:13

Ras je napisao/la:Ma koga mi to sisamo?Telekom i Elektroprivredu?Ne budite smiješni?Ne kažem ja da Željezničar nema sponzora, imamo ih možda i najviše u ligi, od privatnih firmi, do banaka, auto-prevoznika, ali nemamo ništa od Grada i Kantona.Ljudi pa budžet jedne Opštine u Sarajevu je veći od većine gradova u BiH!Budžet Kantona 712 miliona, znači veći nego manjeg bh. entiteta pa nam daju kitu!Pa neki dan je izašao podatak da je Sarajevo duplo više poreza naplatilo nego cijeli manji bh. entitet!Bila vijest Kanton Sarajevo uplatio milijardu više poreza nego RS, halo MILIJARDU :shock: :lol: a marke ne daju!Pod hitno Uprave klubova napasti ovu stoku da izdvajaju za ova dva kluba po 100-200 milja na godišnjem nivou!Kad sisaju Sloboda i Čelik, možemo i mi, a nismo u ambisu!
Sisate drzavne firme koje placamo u cijeloj bih. Ti to shvati kako hoces, ali sisate.
Evo, prama ovom sto neko gore napisa, zeljo je dobio vise od opcine nego Celik od grada.

A oko tih dalje stvari oko poreza i budžeta sto pises, vidi se da si napaćeni sarajlija pa ne kontaš kako država bih funckionie. Jbg, zato vas i mrze đe god krenete.
Pravda za flash-a!!!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 11 maj 2017, 13:14

ali i sloboda vise od zelje...pa opet malo... :)

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 11 maj 2017, 13:14

Virtu4l je napisao/la:Zeljo ima 300.000 km od Opcine za stadion.
ne, zeljo ima 300.000 od svoji navijaca i njihovih poreza, znaci, mi kroz opstinu finansiramo direktno klub... i tako treba da bude...
45515

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 maj 2017, 13:14

Sariel je napisao/la: netacno.
ove godine je planirano oko 5,5miliona KM gradu tuzli na osnovu zakona o radu TE..
cijena kWh je u federaciji za kucanstva ja mislim ista.bez obzira o kom kantonu pricamo...( i ovo se lako moze provjerit na njihovom linku pod kategorije kupaca)
Mi trebamo imati bar duplo jeftiniju struju od ostalih jer imamo najveci rizik od kancerogenih oboljenja. A cijene se razlikuju od ova 3 operatera u drzavi..

Dobije grad Tuzla nesto, ali to je sitno. Sta je bilo sa novog bloka u Termoelektrani za radna mjesta, nema nista izgleda kako je krenulo da ce ga u Banovicima napraviti. Pa komotno onda neka ugase ovdje termoelektranu Tuzla koja je SDA prcija, da se bar ne trujemo i imamo cist zrak jer tu svakako vecina onih koji rade i nije iz Tuzle. Tih par miliona sto legne izgleda kao nesto veliko ali nije to nista krupno, proguta to buget brzo jer uloze to malo par miliona opcini da ne bi ulagali stotine miliona u filtere. :kafa:
Znaci u USA da je takva situacija zatvorili bi ih ako ne uvedu filtere, pa bi fino elektroprivreda pljunula u Tuzlu ne 5 mil vec 100-200 da nastavi raditi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 maj 2017, 13:18

Sariel je napisao/la:pa kod nas liga ne moze funkcionisst normalno bez drzavne firme :lol:
Zato sto svi grizu vise nego sto mogu progutat, narodski receno.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 11 maj 2017, 13:18

Pa sta ti je draze da Misimovic u Zelji sklepa upravu ili da opcina ulozi 500 hiljada i dovede vam novu upravu? Nece niko uloziti bez da ima neke koristi od toga, ne ulazi ni u Slobodu i Celik samo onako.

U Celik su ulagali, ali su duplo vise uzeli.
Ako hoćeš u Upravu Željezničara moraš mangup biti, a ne klošar.Znači da si životno osiguran i daješ pare iz ljubavi!Takav sistem da opština daje i postavlja Upravu nikad neće biti u Željezničaru jer bi mrtve glave padale kada bi nešto zajebali!Opština nama jedina daje, odnosno Koldžo kojem smo **** sve živo i mrtvo, naravno da je dao jer bi izbore popušio u Novom Sarajevu!Sa političarima treba samo bezobrazno, **** im sve i ucjenivati i onda će dati :mrgreen: Tako je Koldžo i prije davao po 10 milja za Omladinske selekcije, sada se isprsio 200 milja za stadion :mrgreen: A stavio nas je i u budžet za ovu godinu :mrgreen: Znači samo im majke yebavati i daće pare, bolje Željezničaru nego da pravi vikendicu na Poljanima.Tako isto treba uraditi i na nivou Grada i Kantona, prozivati, yebavati mater, kupiti neko novinara za petobu da sere kako ne daju, vidjećeš kako odmah kesu odriješe :mrgreen:
Zadnja izmjena: Ras, dana/u 11 maj 2017, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 11 maj 2017, 13:20

Sariel je napisao/la: netacno.
Mi trebamo imati bar duplo jeftiniju struju od ostalih jer imamo najveci rizik od kancerogenih oboljenja. A cijene se razlikuju od ova 3 operatera u drzavi..

Dobije grad Tuzla nesto, ali to je sitno. Sta je bilo sa novog bloka u Termoelektrani za radna mjesta, nema nista izgleda kako je krenulo da ce ga u Banovicima napraviti. Pa komotno onda neka ugase ovdje termoelektranu Tuzla koja je SDA prcija, da se bar ne trujemo i imamo cist zrak jer tu svakako vecina onih koji rade i nije iz Tuzle.
ma nisi u pravu druze al fakat.
ok vodis se emocijama, al to nema veze sa stvarnim stanjem.
sto bi mi imali duplo manji racun za struju od zenice il sarajeva bogati?plaća se po utrosku.i to je jedino realno, i moguce mjerilo..i oktud znas za filtere da ih nema? ozbiljno?
u toj istoj ep bih radi par hiljada ljudi sa tk a za tu istu se veze i niz rudnika, elekrodristribucija, zeljeznice, a gdje su ostali dobavljaci,kicma kantona mogu rec i federacije..
mislim odosmo od fudbala, uglavnom ne slazem se...
Zadnja izmjena: Sariel, dana/u 11 maj 2017, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 11 maj 2017, 13:22

macak_ je napisao/la:
Sisate drzavne firme koje placamo u cijeloj bih. Ti to shvati kako hoces, ali sisate.
Evo, prama ovom sto neko gore napisa, zeljo je dobio vise od opcine nego Celik od grada.

A oko tih dalje stvari oko poreza i budžeta sto pises, vidi se da si napaćeni sarajlija pa ne kontaš kako država bih funckionie. Jbg, zato vas i mrze đe god krenete.
Kralju, nismo mi krivi što je budžet opštine Novo Sarajevo veći nego Zenice, a opet ne dobijemo ni 10 posto onoga što vama Grad Zenica da, na godišnjem nivou!Pa stadion džaba imate, sve vam džaba, dok mi sami plaćamo održavanje našeg, što i volim, jer je naš i tako treba da bude!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 maj 2017, 13:26

Sariel je napisao/la: ma nisi u pravu druze al fakat.
sto bi mi imali duplo manji racun za struju od zenice il sarajeva bogati?plaća se po utrosku.i to je jedino realno, i moguce mjerilo..
u toj istoj ep bih radi par hiljada ljudi sa tk a za tu istu se veze i niz rudnika, elekrodristribucija, zeljeznice, a gdje su ostali dobavljaci,kicma kantona mogu rec i federacije..
Ma **** ljude sa kantona, neka ostanu bez posla. Kada je se za sve uveo faktor i koeficijent onda neka se lijepo uvede i za ovo pa koliko trujes toliko i placas, ne mozes trovati sa stetom od stotina miliona, a davati nesto sitno. Fino da je uredjena drzava popusili bi parnicu zajednicku od hiljada ljudi pa bi platili milione njima jer su ih trovali.

Zenici isto treba platiti sve ali to firme koje posluju tamo, u Sarajevu ne jer tamo zagadjuju neke druge stvari, supstance kojima se u Sarajevu truju nisu porijeklom iz fabrika.

Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 11 maj 2017, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 maj 2017, 13:27

Signore je napisao/la:Klubovi koji ne mogu funkcionirati bez pomoci drzavnih institucija ne trebaju ni igrati PL. Kao neki profesionalci, a trebaju pomoc. Nadjes si sponzore i funkcioniras u skladu s mogucnostima. Ako ne mozes naci sponzore odes u trecu ligu, opcina te financira zbog razvoja djece i zdravo.
Tako bi trebalo biti i u normalnom svijetu jest. Mislim da tako funkcionisu ovi manji klubovi krupa mladost dok ostali ne.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 11 maj 2017, 13:28

Sariel je napisao/la: ma nisi u pravu druze al fakat.
sto bi mi imali duplo manji racun za struju od zenice il sarajeva bogati?plaća se po utrosku.i to je jedino realno, i moguce mjerilo..
Ma **** ljude sa kantona, neka ostanu bez posla. Kada je se za sve uveo faktor i koeficijent onda neka se lijepo uvede i za ovo pa koliko trujes toliko i placas, ne mozes trovati sa stetom od stotina miliona, a davati nesto sitno. Fino da je uredjena drzava popusili bi parnicu zajednicku od hiljada ljudi pa bi platili milione njima jer su ih trovali.

Zenici isto treba platiti sve ali to firme koje posluju tamo, u Sarajevu ne jer tamo zagadjuju neke druge stvari, supstance kojima se u Sarajevu truju nisu porijeklom iz fabrika.
Pa skupite se i tužite, to je najbolje, vidjećeš odmah promjene, kao i kad su neredi bili u Tuzli!A od silnih granata i raketa koje su padale na Sarajevo, radijacije će biti još hiljadu godina kralju moj ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.