Koje državne firme?macak_ je napisao/la:Sisate drzavne firme koje placamo u cijeloj bih. Ti to shvati kako hoces, ali sisate.Ras je napisao/la:Ma koga mi to sisamo?Telekom i Elektroprivredu?Ne budite smiješni?Ne kažem ja da Željezničar nema sponzora, imamo ih možda i najviše u ligi, od privatnih firmi, do banaka, auto-prevoznika, ali nemamo ništa od Grada i Kantona.Ljudi pa budžet jedne Opštine u Sarajevu je veći od većine gradova u BiH!Budžet Kantona 712 miliona, znači veći nego manjeg bh. entiteta pa nam daju kitu!Pa neki dan je izašao podatak da je Sarajevo duplo više poreza naplatilo nego cijeli manji bh. entitet!Bila vijest Kanton Sarajevo uplatio milijardu više poreza nego RS, halo MILIJARDU![]()
a marke ne daju!Pod hitno Uprave klubova napasti ovu stoku da izdvajaju za ova dva kluba po 100-200 milja na godišnjem nivou!Kad sisaju Sloboda i Čelik, možemo i mi, a nismo u ambisu!
Evo, prama ovom sto neko gore napisa, zeljo je dobio vise od opcine nego Celik od grada.
A oko tih dalje stvari oko poreza i budžeta sto pises, vidi se da si napaćeni sarajlija pa ne kontaš kako država bih funckionie. Jbg, zato vas i mrze đe god krenete.
Čelik je dobio cijeli stadion, novi teren, svlačionice, pojačane reflektore i sve ostale prateće sadržaje. Malo li je.
Željezničar je samo poreza u zadnjih godinu dana platio oko milion maraka.