NE NE,varijanta ide "mogao sam i ja tako al nisam htjeo"..Medikament je napisao/la:Da Čelik je DOBIO najuslovniji stadion u državi od lokalne zajednice. Teren, grijači, LED ekran, brojači karata, svlačionice, novinarske lože, reflektori. I šta je to u usporedbi sa 200-300 hiljada koje je Željezničar dobio. Budi malo realan.macak_ je napisao/la:Sve to isključivo od lokalne zajednice, odnsosno od općine. Država nije marke dala.Medikament je napisao/la:
Koje državne firme?
Čelik je dobio cijeli stadion, novi teren, svlačionice, pojačane reflektore i sve ostale prateće sadržaje. Malo li je.
Željezničar je samo poreza u zadnjih godinu dana platio oko milion maraka.
Čelik je stadion dobio 1972. godine, tako da baš nije da se iko može porediti.
Pazi, ja sam za to da lokalne zajednice podržavaju svoje klubove, ali isto tako sam i za to da državne firme podjednako podržavaju sport ili makar na osnovu nekih logičnih kriterija. Ako mi sad neko iz BHT i EP dođe i da jasne kriterije na osnovu kojih su Željo, Sarajevo, Bosna (košarka), Bosna (rukomet) dobili milione u zadnjih nekoliko godina, ja ću se poklopiti i ušutiti. Ali toga nema i to je bila bratsko-lokalno-politička linija i ti kriteriji se mogu tek sada naknadno izmišljati.
Zaboli mene hoće li općina Novo Sarajevo dati želji i 10 miliona jer drugi klubovi nemaju veze s tom općinom, ali mi nije svejedno kad državne firme te pare daju. Isto tebe treba zaboliti ćuna koliko Tuzla, BL ili Zenica daju svojim klubovima.
Koje su to državne firme koje su u Željezničar upumpale toliki novac? Ime firme i približna cifra molim te, pošto vidim da si ubijeđen da je tako.
Ova tvoja priča je tipična bosanska gdje dvojica ljudi sjede pred granapom i uz pivu komentarišu komšiju koji prođe u skupom autu. Ono ma ukro garant ili mu je neko dao sve, mogo sam i ja tako ali niko mi ne da.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma evo Hrvatska je svoja na svom, mogu donositi sve moguce zakone i novine, sposobniji su od nas na svim nivoima vlasti pa opet imaju nikakvu HNL gdje imaju 3 ekipe, Dinamo bez posjete, Hajduk koji ima najbolje navijace ali u Evropi ne moze nista i Rijeku.
Znaci mi i kada budemo na vrhuncu necemo biti bolji od ovoga sto su oni do sada uradili, a ni oni nisu da kazes na nekom vrhunskom nivou.
Srbija koliko ima ljudi i mocnija je pa opet niti oni nisu neki faktor u klupskom fubalu. Zvezda sklepa jaku ekipu pa ispadne od Ludogoretsa, Partizan godinama nema iskoraka. Koliko je tu upumpano para uopste to je naucna fantastika za nase ekipe, pa sta onda ocekivati od nasih ekipa koje su skromne sa novcem?
Znaci mi i kada budemo na vrhuncu necemo biti bolji od ovoga sto su oni do sada uradili, a ni oni nisu da kazes na nekom vrhunskom nivou.
Srbija koliko ima ljudi i mocnija je pa opet niti oni nisu neki faktor u klupskom fubalu. Zvezda sklepa jaku ekipu pa ispadne od Ludogoretsa, Partizan godinama nema iskoraka. Koliko je tu upumpano para uopste to je naucna fantastika za nase ekipe, pa sta onda ocekivati od nasih ekipa koje su skromne sa novcem?
A vaša priča je priča tipičnog sarajlije u smislu nek crkne i komšija i krava i svi ostali, al daj meni sve što oni imaju i treba da imaju. Jbt, pola države vam dalo sergiju za tribinu i opet nešto serete.Medikament je napisao/la:
Da Čelik je DOBIO najuslovniji stadion u državi od lokalne zajednice. Teren, grijači, LED ekran, brojači karata, svlačionice, novinarske lože, reflektori. I šta je to u usporedbi sa 200-300 hiljada koje je Željezničar dobio. Budi malo realan.
Koje su to državne firme koje su u Željezničar upumpale toliki novac? Ime firme i približna cifra molim te, pošto vidim da si ubijeđen da je tako.
Ova tvoja priča je tipična bosanska gdje dvojica ljudi sjede pred granapom i uz pivu komentarišu komšiju koji prođe u skupom autu. Ono ma ukro garant ili mu je neko dao sve, mogo sam i ja tako ali niko mi ne da.
Čelik nije na ovom dnu jer mu je neko nešto uzeo, nego zato što je imao lopove u rukovodstvu zadnjih 20 godina, i da je imao te milione od telekoma samo bi ti likovi imali više kuća, a Čelik bi bio na istom dnu i sada bi se vraćao veći dug za porez.
Da Čelik nije to sve DOBIO od lokalne zajednice, sad bi svi reprezentaciju gledali kako igra u Beču domaće utakmice. To nije bilo nikakvo ulaganje u čelik i njemu je bilo dovoljno i ono što je ranije imao. To je bilo ulaganje u grad tako što će grad izvući veću korist od domaćinstva reprezentaciji. Da je prije 10 godina bio iole usloviniji stadion u BiH ili da bilo koji grad uložio u stadion, Čelik ni sada ne bi imao klupe na istoku.
Činjenica je da kod nas stadionska infrastruktura ne igra nikakvu ulogu. Željo s ćumezom prvi, a Čelik sa stadionom zamalo da ispadne.
Možemo ovdje pričati realno, a možemo prepucavački. Ja volim šuknuti i zajebavati, ali isto tako znam šta je realno, a šta ne.
Pravda za flash-a!!!
- Medikament
- Kontakt:
Sergija, ćumez, serete... I kako čovjek da razgovara normalno sa tobom. Doviđenja i prijatno, sa insanom se može razgovarati, sa hajvanom teško.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Na provokaciju sam odgovorio provokacijom, ali isto tako i spustio lopticu. Vidim, ti to lako podnosiš sa insan-hajvan komparacijom.
Pravda za flash-a!!!
Šta mačor uopšte pokušava da dokaže?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja koliko sam ga razumio hoce da kaze da su nam svi pomogli i napravili tribinu, a jbg zazmiri i nece da vidi koliko je para ulozeno od strane obicni navijaca prije tribine kad je bila akcija za stolicu i plus sad za istocnu tribinu i opet ce se odazvati navijaci za juznu tribinu. Treba biti realan skinuti kapu za veliku akciju navijaca a i iskreno razno razni sponzora koji su sebe nasli u promociji kupovinom jedne ili vise stolica.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
http://www.av az.ba/clanak/291695/nakon-kiksa-na-kosevu-sudija-ognjen-valjic-skinut-s-liste
moram priznati, zasluzeno skinut nakon ove pogreske u finalu kupa!
45515
Ma jok hoce da kaze da nama JPEP i BHT daje godinama lovu i pune nam budjetamcibald je napisao/la:Ja koliko sam ga razumio hoce da kaze da su nam svi pomogli i napravili tribinu, a jbg zazmiri i nece da vidi koliko je para ulozeno od strane obicni navijaca prije tribine kad je bila akcija za stolicu i plus sad za istocnu tribinu i opet ce se odazvati navijaci za juznu tribinu. Treba biti realan skinuti kapu za veliku akciju navijaca a i iskreno razno razni sponzora koji su sebe nasli u promociji kupovinom jedne ili vise stolica.
Sent from mTalk
Druže,izgleda da dugo pratiš moj forumski opusHeraklitMracni je napisao/la:Schlager je govorio da Borac nikad nikom ne pusta , dodje Travnik i mlatne ih u Banja luci , naredna sezona Nikad gori Borac mlatne Travnika u Travniku
ta moja teorija da su moj Borac i Sarajevo jedini pošteni klubovi u ovoj ligi je pala u vodu još prije 3-4 godine
Prvo su se po njoj popišali upravo ta dva kluba na međusobnoj utakmici
Sarajevo-Borac 2-2 u zadnjem kolu 2013 ili 2014,gdje je čitava Banjaluka jutro prije utakmice znala konačan rezultat...Borac obezbjedio Evropu sličnom utakmicom protiv Slavije prethodno kolo,a Sarajevu za Evropu trebao bod na Koševu...
Kasniji događaji i utakmice Borac-Travnik 2-3,Sarajevo-Olimpic 1-3...afera Punac itd...itd...su me potpuno popišali i ubjedili da u ovoj ligi nema čistih...
Borac vjerovatno jeste najmanje nepošten,jer ne bi bio jedini koji triput ispada da nije tako....ali daleko od toga da mi više pada napamet pisati da je neko pošten u ovoj ligi....ili da ima čistih u ovom mulju,i zato sjašite sa ovih Jajčana...Vidim da su Zeničani najglasniji...To mi je iza Borca najdraži klub u Ligi...Al brate dragi,polako....Pa nemojte me tjerat da sad po internetu tražim onaj ugovor o 3 za 3 sa Jedinstvom Bihać,koji samo još kod notara nije ovjeren
Ovi počeli pretjerivati jbt. Došli smo do toga da sudija u 90 min ne smije pogriješiti. Penal bio ili ne ne može se zbog jedne greške mijenjati sudija.grbavicka je napisao/la:http://www.av az.ba/clanak/291695/nakon-kiksa-na-kosevu-sudija-ognjen-valjic-skinut-s-liste
Savez treba da obezbijedi obrazovanje usavršavanje sudija , tek kad im pruži sve moguće kad pomoćnici budu na nivou onda mogu ovako kažnjavati. Koliko je bilo sudija juće jel' bio onaj kod gola mogao je on signalizirati valjda i oni dobijaju plaću za nesto. Ako je bio preče je bilo njega skinuti.
Sve ovo postaje smiješno. Savez kao da želi sa sebe da skine dio odgovornosti a oni su najodgovorniji.
Mislim da moj grad to radi jako dobro. Kakanj izdvaja oko 1M na sport. Mladost i Rudar dobiju oko 200 000, Mladost nesto vise jer igra u premijer ligi. Pored toga sad ce grad izdvojiti dodatnih 700 000 za infrastrukutru na stadionu Mladosti sto nije malomacak_ je napisao/la: Zato željo i sarajevo sisaju bhtelecom i elektroprivredu ko da ostatka zemlje nema, a da ne pričam za banke, osiguranja i ostale velike kompanije koje vam daju prednost samo jer ste iz glavnog grada i što su im tu sjedišta. Kao što Zrinjski sisa ephb i eronet.
A što se tiče gradova/kantona, slažem se da to treba u svim sredinama urediti, ali to ti je problem sa nivoa države pa na niže gdje je potpuno nejasno ko, kada, koliko i kome daje uopšte za sport. Onda se to svodi na sporadične uplate, kao što je vama za tribinu. Mada mislim da tu bude i nekih uplata za koje se ne zna.
Kada bi se napravio neki program i plan da se definiše koji nivo finansira koji vid sporta i na osnovu kojih kriterija, mislim da bi sport buknuo, a fudbal pogotovo. Znam da manje opstine to uglavnom regulisu, ali to su i manje pare, pa onda imamo samo sporadične sportske bljeskove.
Nek država sportske klubove oslobodi plaćanja PDV-a i poreza, biće dovoljno za početak, ali problem što smo mi neuređeno društvo pa bi na kraju svaka firma bila sportsku klub, samo da ne plaća porez.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Valjic nayeba ni kriv ni duzan. Nacin na koji je pao Ahmetovic je jasno sugerisao da glumi. Tek na slow mo snimku sa suprotne strane se vidjelo drzanje koje uopste nije odgovaralo nacinu na koji je lik pao. Ja ne znam sta Savez pokusava s ovim suspenzijama, samo sami sebe brukaju, a realno najbolje suce skidaju sa liste. Eto, nek' im sudi Jakupovic, frajer ne zna mahnuti da povrijedjeni igrac se vrati u igru... U subotu i Bekric i Stevanovic cekaju po dvije minute da konjini padne na pamet da ima igraca van terena 
Čelik nije ništa dobio jer kao prvo stadion nije u vlasništvu kluba a kao drugo svi ti zahvati na stadionu nisu rađeni radi Čelika.Medikament je napisao/la:Da Čelik je DOBIO najuslovniji stadion u državi od lokalne zajednice. Teren, grijači, LED ekran, brojači karata, svlačionice, novinarske lože, reflektori. I šta je to u usporedbi sa 200-300 hiljada koje je Željezničar dobio. Budi malo realan.macak_ je napisao/la:Sve to isključivo od lokalne zajednice, odnsosno od općine. Država nije marke dala.Medikament je napisao/la:
Koje državne firme?
Čelik je dobio cijeli stadion, novi teren, svlačionice, pojačane reflektore i sve ostale prateće sadržaje. Malo li je.
Željezničar je samo poreza u zadnjih godinu dana platio oko milion maraka.
Čelik je stadion dobio 1972. godine, tako da baš nije da se iko može porediti.
Pazi, ja sam za to da lokalne zajednice podržavaju svoje klubove, ali isto tako sam i za to da državne firme podjednako podržavaju sport ili makar na osnovu nekih logičnih kriterija. Ako mi sad neko iz BHT i EP dođe i da jasne kriterije na osnovu kojih su Željo, Sarajevo, Bosna (košarka), Bosna (rukomet) dobili milione u zadnjih nekoliko godina, ja ću se poklopiti i ušutiti. Ali toga nema i to je bila bratsko-lokalno-politička linija i ti kriteriji se mogu tek sada naknadno izmišljati.
Zaboli mene hoće li općina Novo Sarajevo dati želji i 10 miliona jer drugi klubovi nemaju veze s tom općinom, ali mi nije svejedno kad državne firme te pare daju. Isto tebe treba zaboliti ćuna koliko Tuzla, BL ili Zenica daju svojim klubovima.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- Medikament
- Kontakt:
koliko čelik plaća za korištenje stadiona?
sloboda72 je napisao/la:
Oko 12 miliona sa kamatama.Medikament je napisao/la:koliko čelik plaća za korištenje stadiona?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Suspenzija Vajica zbog penala za Sarajevo koji nije dosudjen...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
I crvenog kartona koji bi uslijedio nakon toga.bhsport je napisao/la:Suspenzija Vajica zbog penala za Sarajevo koji nije dosudjen...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ondje ne bi dao crveni igraču Širokog da je svirao penal jer nije bilo potrebe.Sabinho je napisao/la:I crvenog kartona koji bi uslijedio nakon toga.bhsport je napisao/la:Suspenzija Vajica zbog penala za Sarajevo koji nije dosudjen...
Ahmetović je na lošem glasu u ovakvim situacijama, uvijek će prvo gledati kako da padne nego da ide na gol i Valjić je ispravno postupio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.