ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Effenberg
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 12 maj 2017, 13:51

Raonffa je napisao/la: Prije svega, Rafa nije kriv što mu je konkurencija slaba niti to ima bilo kakve veze sa Nadalom. Isto tako ja mogu postaviti stvari pa reći da je Nadal mnogo bolji od svih ostalih pa mu niko ništa ne može, al' dobro to poređenje i nije poenta.

Govoriš za hard kada misliš o pružanju otpora Federuru, Novaku i Endiju? Jer prije svega Federer i ne igra šljaku tako da mu i nema ko pružiti ili ne pružiti otpor. Federeru se na hardu pružao otpor isto kao i Nadalu, samo što je Federer takav igrač da, ukoliko bude imao fizičke spreme, može i za 20 godina sasvim sigurno doći do polufinala svakog Slama (osim RG-a možda) jer tenis koji on igra je neriješiv za većinu protivnika evo već 10, 15 godina...

Što se tiče Endija i Novaka, o njima neću trošiti riječi jer ove sezone oni su sve samo ne dva najbolja igrača na svijetu, dobijali su ih što bi se reklo i Kunto i Panto, tako da to nema veze sa otporom Kunte i Pante nego sa kvalitetom tenisa Novaka i Endija, koji je ove sezone složit ćeš se vrlo loš.

I na kraju opet priča o "dostojnom protivniku", kad bude neka bude, trenutno nema niko na šljaci i to je činjenica. Ako kojim slučajem ne osvoji Madrid, ne sumnjam u priču "jesam vam rekao čim dođe protivnik u formi...", a ako osvoji i pri tome prođe Noleta, onda će biti priča "čim bude neko u formi dobit će ga...", tako da je takvim kao tebi najlakše, vazda imaš priču :D
Ovo boldirano za Babuku si apsolutno u pravu, i tu i jeste glavna poenta. On rjesava protivnike elegantno kao i Nole doduse kad je u formi. Murray to radi na krkanluk isto ko i Rafa i jednako su mi losi za gledanje. Tako da jos jednom podvucem, ovo nekakvo svrsavanje na Rafu sada je vise pateticno nego sto je euforicno, jer jade nije bilo 3 godine nigdje na mapi, i sad mu se malo utrefila forma i jadovi jos veci od ovog silnog hamelja sto obitava na touru + Murray i Nole van forme. Zato on ovo koristi ko stvrinar, ali stat ce cim jedan samo od dvojice krene igrati kako zna, to sam ja ubjedjen i dane do toga odbrojavam a do tad branim svoj stav! :urnebes: :urnebes:

Nek mu daju odmah i RG ionako je vidljivo vise koliko se sve to napuhalo, ovo nije onaj sampionski Nadal od nekada bez obzira na ove trofeje sa turnira sa miki maus zrijebovima. Najbolja gesta svih igraca bi bila da mu daju w/o da se ne mora ni umarati i samo da neko javno izadje i kaze da mora uzeti i da ne vrijedi dzabe ni igrati kad se sve zna unaprijed.

Apropo zadnjeg pasusa i to da ti odgovorim, i to je sve vidljivo lijepo, cinjenica je da je tour u qurcu tako da ove titule nisu toliko narocito ni teske za Rafu, opet da se diskutovati jel to dominacija ili nedostatak kvaliteta drugih prije ovo drugo, Djoko i Endi su tu najvise krivi sto ne doprinose a morali bi, od ostalih klaunova ko Wawrije i Zvereva itd. itd. ionako i ne ocekujem nista (osim da pobjede neki miki maus turnir koji se igra u njihovim drzavama) Ha dodju ova top 2 u formu zavidnu vidicete sta ce ostati od Rafe eto ja vam to garantujem. Znam da se ne svidja nikome moje misljenje ali tako je to.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 14:02

Effenberg je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Prije svega, Rafa nije kriv što mu je konkurencija slaba niti to ima bilo kakve veze sa Nadalom. Isto tako ja mogu postaviti stvari pa reći da je Nadal mnogo bolji od svih ostalih pa mu niko ništa ne može, al' dobro to poređenje i nije poenta.

Govoriš za hard kada misliš o pružanju otpora Federuru, Novaku i Endiju? Jer prije svega Federer i ne igra šljaku tako da mu i nema ko pružiti ili ne pružiti otpor. Federeru se na hardu pružao otpor isto kao i Nadalu, samo što je Federer takav igrač da, ukoliko bude imao fizičke spreme, može i za 20 godina sasvim sigurno doći do polufinala svakog Slama (osim RG-a možda) jer tenis koji on igra je neriješiv za većinu protivnika evo već 10, 15 godina...

Što se tiče Endija i Novaka, o njima neću trošiti riječi jer ove sezone oni su sve samo ne dva najbolja igrača na svijetu, dobijali su ih što bi se reklo i Kunto i Panto, tako da to nema veze sa otporom Kunte i Pante nego sa kvalitetom tenisa Novaka i Endija, koji je ove sezone složit ćeš se vrlo loš.

I na kraju opet priča o "dostojnom protivniku", kad bude neka bude, trenutno nema niko na šljaci i to je činjenica. Ako kojim slučajem ne osvoji Madrid, ne sumnjam u priču "jesam vam rekao čim dođe protivnik u formi...", a ako osvoji i pri tome prođe Noleta, onda će biti priča "čim bude neko u formi dobit će ga...", tako da je takvim kao tebi najlakše, vazda imaš priču :D
Ovo boldirano za Babuku si apsolutno u pravu, i tu i jeste glavna poenta. On rjesava protivnike elegantno kao i Nole doduse kad je u formi. Murray to radi na krkanluk isto ko i Rafa i jednako su mi losi za gledanje. Tako da jos jednom podvucem, ovo nekakvo svrsavanje na Rafu sada je vise pateticno nego sto je euforicno, jer jade nije bilo 3 godine nigdje na mapi, i sad mu se malo utrefila forma i jadovi jos veci od ovog silnog hamelja sto obitava na touru + Murray i Nole van forme. Zato on ovo koristi ko stvrinar, ali stat ce cim jedan samo od dvojice krene igrati kako zna, to sam ja ubjedjen i dane do toga odbrojavam a do tad branim svoj stav! :urnebes: :urnebes:

Nek mu daju odmah i RG ionako je vidljivo vise koliko se sve to napuhalo, ovo nije onaj sampionski Nadal od nekada bez obzira na ove trofeje sa turnira sa miki maus zrijebovima. Najbolja gesta svih igraca bi bila da mu daju w/o da se ne mora ni umarati i samo da neko javno izadje i kaze da mora uzeti i da ne vrijedi dzabe ni igrati kad se sve zna unaprijed.
Ma ti samo kontriraš, to te yebe najviše, da dominiraju Nole i Endi ti bi govorio "mogu kad Rafa nije u formi" :mrgreen:

A kad Nole i Endi nisu u formi, plus kad nema Federera, najlogičnije da će šljakom suvereno vladati Nadal. Doduše, Federer tu i nije toliko bitan, nikad on nije bio neka velika prijetnja na šljaci.

I to Rafa može dominirati sa pola snage i bez ikakve igre, jer je daleko kvalitetniji od svih ostalih tenisera na šljaci. To te možda i iritiraa al' to je činjenica. Ovi španski i južnoamerički prašinari nisu ni blizu Rafinog nivoa, mlade nade tipa Zverev, Thiem ili promaha Nick moraju još pure pojesti da bi mogli prijetiti Rafi na šljaci u kontinuitetu, ovi chokeri Kei, Berdych, Goffin se useru na pomisao igranja protiv Rafe, DelPo, Tsonga, Griša ili Wawa koji možda ne bi imali takav respekt prema Rafi ili ne igraju ili su u lošoj formi, i onda dobiješ ovo što gledaš na šljaci ove sezone :D

Al' unatoč svemu tome ne treba minimalizirati Rafin uspjeh, slična situacija sa konkurencijom je bila i na hardu pa niko nije minimalizovao Federerove uspjehe :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 12 maj 2017, 14:05

ti efenbergu samo imaš lijepo ime kao asocijaciju na nešto a govoriti o Rafi kako ga niggdje nije bilo ili nešto
protiv njega je najveća glupost koju dugo nisam čuo, čovjek igra šljaku najbolje svih vremena a ima pet finala
Vimbldona, 71 turnir itd, 10 puta Barsa ,10putaMonte Karlo i biće još toga niko nikad za sva sva vremena neće oboriti..
samo da se zna..

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 12 maj 2017, 14:13

Raonffa je napisao/la:
Ma ti samo kontriraš, to te yebe najviše, da dominiraju Nole i Endi ti bi govorio "mogu kad Rafa nije u formi" :mrgreen:

A kad Nole i Endi nisu u formi, plus kad nema Federera, najlogičnije da će šljakom suvereno vladati Nadal. Doduše, Federer tu i nije toliko bitan, nikad on nije bio neka velika prijetnja na šljaci.

I to Rafa može dominirati sa pola snage i bez ikakve igre, jer je daleko kvalitetniji od svih ostalih tenisera na šljaci. To te možda i iritiraa al' to je činjenica. Ovi španski i južnoamerički prašinari nisu ni blizu Rafinog nivoa, mlade nade tipa Zverev, Thiem ili promaha Nick moraju još pure pojesti da bi mogli prijetiti Rafi na šljaci u kontinuitetu, ovi chokeri Kei, Berdych, Goffin se useru na pomisao igranja protiv Rafe, DelPo, Tsonga, Griša ili Wawa koji možda ne bi imali takav respekt prema Rafi ili ne igraju ili su u lošoj formi, i onda dobiješ ovo što gledaš na šljaci ove sezone :D

Al' unatoč svemu tome ne treba minimalizirati Rafin uspjeh, slična situacija sa konkurencijom je bila i na hardu pa niko nije minimalizovao Federerove uspjehe :)
Pazi stari, dobro je da imamo dodirnih tacaka u ovoj diskusiji. To cijenim, samo da razjasnimo jos nesto da se bolje razumijemo. :D

Nije mi fakat nikakva furka kontriranje. Nisam ja malo dijete da mi je to neki fol. To ko je u formi ko nije nema ni toliko veze koliko mene iritira to da pobjedjuju na silu ovi favorizovani i da se niko i ne usudjuje pokusati ih pobjediti (Ko Fabio koji ne smije zatvoriti set protiv Rafe, ili Dimi koji fula 5 mec loptica protiv Thiema, jeste Thiem jak, ali i od njeg na silu hoce napraviti novog Rafu, ne mogu ga potpuno cijeniti jeste mi drag jer je moj "zemo" Austrijanac, ali on igra 3 mjeseca i 9 je onda "walking bye" za sve protivnike kad druge podloge dodju) Al neka ga.

Znaci kad se urijetko potrefe sve te stvari, znaci dobar mec dva rivala oba u formi i to sve onda dobijemo ogledalo gdje je ko i kakva je stvarna slika kvaliteta. To ove sezone nije moguce, bar ne dok se ova dvojica vodecih ne uozbilje i to drasticno. Eto to je moja furka, ja sam kritican bas radi toga i bas radi toga im yebem svima majke da se uozbilje da gledamo bas pravo dobar tenis. Onako ko sto je bilo finale AO i Miami i IW. Gdje smo vidili ko je babo! (tj Babuka! :mrgreen: ) Eh za to se kaze majstoru svaka cast a ne ovako kad ti kao favoriziran dolazis gdje te svi guraju i trpaju ti u ruke trofeje i zrijebove riktaju i sad na to sve da ja kazem uff strasni Nadal, dominacije i tako te gluposti. Samo je u tome stvar.

Dobro je osvojice al manite uzbudjenja. Vise treba plakati i zaliti u sta je sljakaski tenis otiso i u koju stvar da ne kazem, nego glorificirati Nadala.

Nista ja njemu ne oduzimam od uspjeha, cinjenice su tu, ja mu trofeje ne mogu oteti niti imam vremensku masinu da vracam vrijeme i riktam proslost! :mrgreen: To ostaje, a sada je cinjenica da Rafa nije toliko jak ko sto se predstavlja i da je to plod vise sto su ostali hamelj. To je ovdje jedina poenta.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 14:24

Effenberg je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Pazi stari, dobro je da imamo dodirnih tacaka u ovoj diskusiji. To cijenim, samo da razjasnimo jos nesto da se bolje razumijemo. :D

Nije mi fakat nikakva furka kontriranje. Nisam ja malo dijete da mi je to neki fol. To ko je u formi ko nije nema ni toliko veze koliko mene iritira to da pobjedjuju na silu ovi favorizovani i da se niko i ne usudjuje pokusati ih pobjediti (Ko Fabio koji ne smije zatvoriti set protiv Rafe, ili Dimi koji fula 5 mec loptica protiv Thiema, jeste Thiem jak, ali i od njeg na silu hoce napraviti novog Rafu, ne mogu ga potpuno cijeniti jeste mi drag jer je moj "zemo" Austrijanac, ali on igra 3 mjeseca i 9 je onda "walking bye" za sve protivnike kad druge podloge dodju) Al neka ga.

Znaci kad se urijetko potrefe sve te stvari, znaci dobar mec dva rivala oba u formi i to sve onda dobijemo ogledalo gdje je ko i kakva je stvarna slika kvaliteta. To ove sezone nije moguce, bar ne dok se ova dvojica vodecih ne uozbilje i to drasticno. Eto to je moja furka, ja sam kritican bas radi toga i bas radi toga im yebem svima majke da se uozbilje da gledamo bas pravo dobar tenis. Onako ko sto je bilo finale AO i Miami i IW. Gdje smo vidili ko je babo! (tj Babuka! :mrgreen: ) Eh za to se kaze majstoru svaka cast a ne ovako kad ti kao favoriziran dolazis gdje te svi guraju i trpaju ti u ruke trofeje i zrijebove riktaju i sad na to sve da ja kazem uff strasni Nadal, dominacije i tako te gluposti. Samo je u tome stvar.

Dobro je osvojice al manite uzbudjenja. Vise treba plakati i zaliti u sta je sljakaski tenis otiso i u koju stvar da ne kazem, nego glorificirati Nadala.

Nista ja njemu ne oduzimam od uspjeha, cinjenice su tu, ja mu trofeje ne mogu oteti niti imam vremensku masinu da vracam vrijeme i riktam proslost! :mrgreen: To ostaje, a sada je cinjenica da Rafa nije toliko jak ko sto se predstavlja i da je to plod vise sto su ostali hamelj. To je ovdje jedina poenta.
Meni je ta priča oko toga da neko nekoga neće da pobijedi smiješna, al' dobro svako ima pravo na svoje mišljenje i u te stvari neću da ulazim.

Rekao sam ti u prethodnim postovima, ja razumijem da si ti "ljut" što Nadal nema konkurenciju, ali opet kažem da to nije Rafin problem. I da, ja ga prvi ne hvalim nešto specijalno, jer je očigledno da on ne igra svoj najbolji tenis al' i bez obzira na to on opet dominira na šljaci ove godine (nevezano sa tim hoće li uzeti Madrid, ako uzme RG onda se Madrida neće niko ni sjećati) i to je činjenica.

A šljakaški tenis se u Rafinoj eri uvijek svodio na Rafu, koliko je on spreman i koliko je on željan da igra tenis i u zavisnosti od toga smo gledali njegovu dominaciju ili je ostatak družine uzeo pokoji trofej.

I meni je malo krivo što Rafa rutinski talangara ove levate, što tu nema teniskog klasika gdje će mu se neko suprotstaviti al' Bože moj za to nije kriv Rafa i ne treba da se osjeća neki animozitet prema njemu. Ako prođe Gofana danas igrat će protiv Noleta sutra, pa ćemo vidjeti malo nekog tenisa, bar u perspektivi ;)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 12 maj 2017, 14:42

Ma smijeno mi je citati o nekoj ne konkureniji onda mozemo tako gledati stvari 12 godina unazad i reci ma to je Rafa osvojio zato sto nije bilo konkurenije a ne zato sto je on toliko dobar.(cista logika @effe).Nije bitno da li ce Rafi na teren sad da izadje Ramos ili Novak bitno je vidjeti kako ce odigrati jedan odn. drugi,ne treba gledati historiju i kvalitet generalno jer postoji dana kad ce taj isti Ramos odigrati bolje od Novaka...Sustina je u tome da treba gledati mec i kad gledas procijenis kako je protivnik igrao a ne kako je njegovo ime...A to sto Rafa nije bio Rafa zadnje 3 godine i sto se spominje neka pobjeda Novaka od 3-0 2015g. je smijesna jer tad se Rafa vracao nakon povrede i tako nespreman je dosao na jednog Novaka koji je bio u top formi i koji glasi za jednog od najboljih igraca u historiji i da li treba uopste spominjati tih 3-0?NE! Vec treba spominjati meceve kad su i jedan i drugi bili Rafa odn. Nole i kad ga je taj isti Rafa izludjivao...Ili se i tada Novak sklanjao Rafi ili nije bilo konkurencije ili ta ista konkurencija nije bila u top formi??? svih 12 godina...Covjek mlati sve pred sobom 12 godina i neko se usudi pisati da nema konkurencije i da nisu te pobjede zato sto je on dobar vec zato sto su drugi losi... (O cemu pricamo) :?:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 maj 2017, 14:50

**** vas konkurencija pa normalno da vanzemaljci nemaju konkurenciju.

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 12 maj 2017, 14:55

@Galion

Tako kratko a sve receno...

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 12 maj 2017, 15:15

Čovjek koji dominira na šljaci već deceniju i više, da budem precizniji, kad god je potpuno zdrav niko mu ništa ne može kad je ta podloga u pitanju.Takva dominacija i iritantna lakoća dobijanja protivnika nije viđena nikad, niti će biti viđena. Kad god je Rafa 100% fit, nema tog tenisera koji je favorit protiv njega u njegovom naturalnom staništu.Pa nebitno da li se on zvao Roger, Novak ili Andy. Rafa je krunisani kralj šljake i najbolji koji je ikad igra na toj vrsti podloge. Bez ikakve konkurencije.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 12 maj 2017, 15:43

Romagnoli13 je napisao/la:Čovjek koji dominira na šljaci već deceniju i više, da budem precizniji, kad god je potpuno zdrav niko mu ništa ne može kad je ta podloga u pitanju.Takva dominacija i iritantna lakoća dobijanja protivnika nije viđena nikad, niti će biti viđena. Kad god je Rafa 100% fit, nema tog tenisera koji je favorit protiv njega u njegovom naturalnom staništu.Pa nebitno da li se on zvao Roger, Novak ili Andy. Rafa je krunisani kralj šljake i najbolji koji je ikad igra na toj vrsti podloge. Bez ikakve konkurencije.
Bio nekad! :lol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 15:47

Joj Zvereva, Bože sačuvaj :lol:

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 12 maj 2017, 15:51

proći će dugo vremena prije nego se pojave nasljednici Federera, Novaka i Rafaela...

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 12 maj 2017, 15:59

Raonffa je napisao/la:Joj Zvereva, Bože sačuvaj :lol:
Eto razloga zasto ga ja ne volim. Jel mu ne ide kako treba, nema sanse, ima cugove mental minDZeta :urnebes: lomi rekete i ostali sel.jakluk. Pablo ga rutinira zasada, mada i njega ne mogu puno gledati, ali ima covjek igru za sljaku. Bolje mozda da prodje Pablo jer ovaj mali ce pustiti Thiemu da ga siluje ko kakvu jeftinu fuficu!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 16:07

Effenberg je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Joj Zvereva, Bože sačuvaj :lol:
Eto razloga zasto ga ja ne volim. Jel mu ne ide kako treba, nema sanse, ima cugove mental minDZeta :urnebes: lomi rekete i ostali sel.jakluk. Pablo ga rutinira zasada, mada i njega ne mogu puno gledati, ali ima covjek igru za sljaku. Bolje mozda da prodje Pablo jer ovaj mali ce pustiti Thiemu da ga siluje ko kakvu jeftinu fuficu!
Nije meni mrzak Pablo, ima neke dobre udarce, recimo jednoručni bekend mu je odličan :D

A ovaj mali Zverev, nije on baš tako mlad i neiskusan da mu se dešavaju ovakve stvari al' dobro tenis je danas takav, ima puno oscilacija tokom meča kod dosta igrača.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 12 maj 2017, 16:10

Raonffa je napisao/la:
Nije meni mrzak Pablo, ima neke dobre udarce, recimo jednoručni bekend mu je odličan :D

A ovaj mali Zverev, nije on baš tako mlad i neiskusan da mu se dešavaju ovakve stvari al' dobro tenis je danas takav, ima puno oscilacija tokom meča kod dosta igrača.
Bravo majstore ovo kako si rekao! :salut: :salut:

To je to, stvoren preveliki hype oko njega a nije ni u blizu koliko se misli o njemu. Nece meni niko od njega praviti novog Federera tobejarabi! :shhh:

Pablo ima udarce i konstituciju stvorene za sljaku, ali eto nesto ga onako bezze ne gotivim. Nit mi mirise nit smrdi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 maj 2017, 16:15

Effenberg je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Bravo majstore ovo kako si rekao! :salut: :salut:

To je to, stvoren preveliki hype oko njega a nije ni u blizu koliko se misli o njemu. Nece meni niko od njega praviti novog Federera tobejarabi! :shhh:

Pablo ima udarce i konstituciju stvorene za sljaku, ali eto nesto ga onako bezze ne gotivim. Nit mi mirise nit smrdi.
Uze ga Pablito, Godin u ekstazi :mrgreen:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 12 maj 2017, 16:19

Dobro je pa je navikani balavac bar gospodski podnio poraz. Zna se ponasati ko pravi divljo valjda mu nadodje s vremenom. :D

Pablo zasluzuje nema sta, ima hejbet pobjeda na sljaci ove sezone i dosta preokreta takodje!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 maj 2017, 16:54

uđe nole u polufinale madrida bez problema :mrgreen:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 12 maj 2017, 17:08

Oj doktore Davide tebi mnogi zavide!

Dobar forehand, dobra serva al ce Rafa da nastrada! :mrgreen:

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 12 maj 2017, 17:20

Kako loša glava, pa čist passing zapuca metar u aut :damn:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []