Ovo boldirano za Babuku si apsolutno u pravu, i tu i jeste glavna poenta. On rjesava protivnike elegantno kao i Nole doduse kad je u formi. Murray to radi na krkanluk isto ko i Rafa i jednako su mi losi za gledanje. Tako da jos jednom podvucem, ovo nekakvo svrsavanje na Rafu sada je vise pateticno nego sto je euforicno, jer jade nije bilo 3 godine nigdje na mapi, i sad mu se malo utrefila forma i jadovi jos veci od ovog silnog hamelja sto obitava na touru + Murray i Nole van forme. Zato on ovo koristi ko stvrinar, ali stat ce cim jedan samo od dvojice krene igrati kako zna, to sam ja ubjedjen i dane do toga odbrojavam a do tad branim svoj stav!Raonffa je napisao/la: Prije svega, Rafa nije kriv što mu je konkurencija slaba niti to ima bilo kakve veze sa Nadalom. Isto tako ja mogu postaviti stvari pa reći da je Nadal mnogo bolji od svih ostalih pa mu niko ništa ne može, al' dobro to poređenje i nije poenta.
Govoriš za hard kada misliš o pružanju otpora Federuru, Novaku i Endiju? Jer prije svega Federer i ne igra šljaku tako da mu i nema ko pružiti ili ne pružiti otpor. Federeru se na hardu pružao otpor isto kao i Nadalu, samo što je Federer takav igrač da, ukoliko bude imao fizičke spreme, može i za 20 godina sasvim sigurno doći do polufinala svakog Slama (osim RG-a možda) jer tenis koji on igra je neriješiv za većinu protivnika evo već 10, 15 godina...
Što se tiče Endija i Novaka, o njima neću trošiti riječi jer ove sezone oni su sve samo ne dva najbolja igrača na svijetu, dobijali su ih što bi se reklo i Kunto i Panto, tako da to nema veze sa otporom Kunte i Pante nego sa kvalitetom tenisa Novaka i Endija, koji je ove sezone složit ćeš se vrlo loš.
I na kraju opet priča o "dostojnom protivniku", kad bude neka bude, trenutno nema niko na šljaci i to je činjenica. Ako kojim slučajem ne osvoji Madrid, ne sumnjam u priču "jesam vam rekao čim dođe protivnik u formi...", a ako osvoji i pri tome prođe Noleta, onda će biti priča "čim bude neko u formi dobit će ga...", tako da je takvim kao tebi najlakše, vazda imaš priču
Nek mu daju odmah i RG ionako je vidljivo vise koliko se sve to napuhalo, ovo nije onaj sampionski Nadal od nekada bez obzira na ove trofeje sa turnira sa miki maus zrijebovima. Najbolja gesta svih igraca bi bila da mu daju w/o da se ne mora ni umarati i samo da neko javno izadje i kaze da mora uzeti i da ne vrijedi dzabe ni igrati kad se sve zna unaprijed.
Apropo zadnjeg pasusa i to da ti odgovorim, i to je sve vidljivo lijepo, cinjenica je da je tour u qurcu tako da ove titule nisu toliko narocito ni teske za Rafu, opet da se diskutovati jel to dominacija ili nedostatak kvaliteta drugih prije ovo drugo, Djoko i Endi su tu najvise krivi sto ne doprinose a morali bi, od ostalih klaunova ko Wawrije i Zvereva itd. itd. ionako i ne ocekujem nista (osim da pobjede neki miki maus turnir koji se igra u njihovim drzavama) Ha dodju ova top 2 u formu zavidnu vidicete sta ce ostati od Rafe eto ja vam to garantujem. Znam da se ne svidja nikome moje misljenje ali tako je to.