Samo da se nadovežem za Mark Jacksona, istina, trener ko trener, i nije nešto specijalno, pogotovo po pitanju napada, pomoćni treneri su itekako pomogli s odbranom. Ali njegov govor prema ekipi, koliko je taj čovjek vjerovao u ove momke, kakvo im je bolesno samopouzdanje usadio u DNA, znaš da bi Curry uzimao šut sa 9 metara sa sigurnošću da će pogoditi da nije ovog čovjeka bilo. Sjećam se dobro koliko su ga igrači hvalili da im diže moral, ljudi su u PO utakmice ulazili toliko nabrijani sa njim, a Clippersi vazda muku mučili sa njima zbog toga.Epidaurus je napisao/la:Sjecam se dobro tog tvog posta, ja licno nisam vidio da Warriorsi mogu postati ovo sto su postali jer nisam ocekivao od Stepha da dodje na ovaj nivo, a od Draymonda, koji mi je bio definicija tweenera i igraca bez pozicije, jos manje. Danas je ipak jasno da je Warriorsima Mark Jackson sa svojim umobolnim napadima bio velika kocnica ovoj ekipi ali je ipak on taj (uz Mike Malonea) koji je zasluzan za pocetak izgradnje defanzivnog identiteta ekipe. Kasnije je Ron Adams prepoznao sta ima u Greenu i zavrsio izgradnju defanzivno revolucionarne ekipe sa preuzimanjem svega zivog i elitnom duzinom na svim pozicijama.Ik17 je napisao/la: Ma ne mrze ih ljudi. Tačnije, ja lično ih ne mrzim. Ono što me iritira, a vjerujem i mnoge druge, oko današnjih Ratnika nisu igrači, već kvazi navijači. Dobro se sjećam situacije na forumu u ljeto 2014. godine, kad se ovdje diskutovalo ko ce uzeti, Cavsi ili Spursi. Meni je još tad bilo čudno zašto se ignorišu Warriorsi, pa barem za finale konferencije, ekipa sa 4. odbranom lige u tom trenutku, s dva potencijalno vrhunska strijelca na bekovskim pozicijama, novim trenerom koji ima odlične škole iza sebe, pogotovo nakon toga što su Clipperse doveli do 7. tekme bez centra u ekipi, ako se dobro sjećam, jer su i Bogut i Ezeli bili out čitavu seriju.
I znaš šta se desilo tad. @NEZALAGANJE i @Epidaurus su bili jedini koji su taj post shvatili kao ozbiljan post, i pohvalili Warriorse, predstavili ih u dobrom svijetlu. Prvi se sad ovdje kritikuje ko da samo blati Warriorse 24/7, a drugi je pod napadom drugih navijača Spursa uglavnom kad god pokuša nešto fino reći o Warriorsima, jer jbga, on je navijač Lakersa, šta on tu ima komentarisati...
Problem je što ti isti ljudi sto su u to vrijeme govorili "ma kakvi Warriorsi", ko njih ozbiljno shvata i sl, dns "svrsavaju" na iste, pokušava te ubijediti da su oni GOAT, da im niko nije do koljena, Steph top 3 svih vremena, blablabla. Vidiš, ti su ljudi postali kancer sportskih foruma, ne samo ovdje, nego skoro svugdje. Zato na Redditu npr ljudi downvote svaki haman post koji pozitivno govori o Warriorsima, jer je ljudima bilo preko glave ljudi koji su za GSW čuli u playoffu 2015., koji se prave pametni, i koji su svaku normalnu diskusiju uništavali svojim glupiranjem, nasumicno spuštanjem navijača drugih ekipa da su im igrači ovakvi i onakvi, jer je jbga cool nervirati ljude online, šta li. (ove ličnosti nikad neću razumjeti)
To je ono što nama fali ovdje. Umjesto downvote-a postera, odgovara se sa psovkama, vrijeđanjem, ismijavanjem, i čime sve ne, što dovodi do banova, još ismijavanja, i sva normalna diskusija ode u neku stvar zbog toga. A svaki normalan i iole objektivan insan će ti reći da su ovi Warriorsi imaju potencijal da budu jedni od najboljih svih vremena. (samo što se ta titula daje NAKON što završe svoju vladavinu, kad budemo imali sve činjenice o tome šta su uradili, koga su zaustavili, ko je njih zaustavio, i sl, a ne da ih nazovemo GOAT jer su uzeli Spurse bez dva startera sa 30+ razlike u jednoj tekmi, ne ide brate nikako)
2017 NBA Playoffs
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: RE: Re: RE: Re: 2017 NBA Playoffs
Re: 2017 NBA Playoffs
Upravo je ovo to što me najviše zbunjuje. Pa ljudi moji, možda jeste "mržnja", ali je sportska "mržnja".NEZALAGANJE je napisao/la:Medjutim,neki nikako da shvate da ih ja ne mogu previse gotiviti jer su,trenutno,glavni konkurenti i prepreka timu za koji navijam do titule.Stoga,meni je sasvim prirodno da im trazim mane i gledam kako ih se moze svrgnuti...![]()
Sasvim je normalno i prirodno da navijaš protiv ekipe koja je na vrhu ako to već nije tvoja ekipa. Za 5-6 godina, kad Ratnici budu na zalasku svojih karijera, svi ćemo pričati o simpatičnoj maloj momčadi, koja je desetljećima ispraćena nesrećama, ali koja je i pored toga imala jedne od najboljih navijača u ligi. O momčadi koja je dokazala da je 3 uistinu veće od 2, koja je udarila po fundamentalnim temeljima košarke po pitanju pozicija na terenu, gdje manje više igrači pokrivaju 2-3 pozicije ofanzivno i defanzivno bez problema. Ekipa koja je natjerala sve druge ekipe da preispita kako treba da izgleda moderni centar u košarci, i natjerala ekipe da doooobro razmisle vrijedi li davati dobar dio salary cap-a na igrače koji će samo skakati i blokirati šuteve.
Kad dođe vrijeme za to, svi ćemo odati čast ovoj generaciji Warriorsa, i zahvaliti joj se na predivnoj košarci koju su igrali.
Ali DOTAD, nijedan navijač od ovih preostalih 29 ekipa, nijedna ekipa ne smije odustati i ne smije prestati maštati i pokušavati da zaustavi Warriorse. To je naše pravo, i naša DUŽNOST. Možda zasluže da njihova imena budu zlatnim slovima ispisana u knjigama košarke, ali možeš se kladiti da nijedna ekipa neće stati, nijedna ekipa neće prestati bokcati i tražiti rupe u igri Ratnika, jer bez obzira na to šta neki mislili, bez obzira koliko neko velik i jak postane, ne garantuje da taj isti ne može pasti.
Zato drug, bez brige, ti budi ti, i zanemari neke postove koji se prosto svode na provokaciju i vrijeđanje. Volim čitati tvoje postove koji se drže striktno košarke, analize, drži se toga, pusti ovamo pričice neke, svađanja, to nek moderatori rješavaju, nije tvoj problem.
Re: RE: Re: 2017 NBA Playoffs
U onim serijama protiv Spursa i Clippersa prije par sezona nema covjeka na svijetu koji ih nije gotivio. Oni su u tom svom pocetku bili nesto kao bolja verzija sadasnjeg Portlanda, odlicna bekovska linija, uvijek neko od poludi i mogu dobiti svaku ekipu, ali opet znas da ne mogu igrati protiv jacih ekipa u playoffu tj ekipa za koje velika vecina od nas navija pa ono, nisu nam prijetnja, ne mrzimo ih nego su nam simpaticni. Promjena trenera i jos jedan strasan pogodak na draftu i odjednom se samo o njima prica. Po meni navijacima spursa je to najteze i palo, jer realno Spursi igraju najljepsu kosarku 20 godina ali nikad nisu u prvom planu sto se tice medija, a onda odjednom se pojavi ovakva ekipa i sta god da upalis, samo vidis price o warriorsima. Zato cim im spomenes gsw, odmah ide price o bandwagonu, o lutriji lakersa itd. Mislim sta znas, da Lakersi nisu napravili milion pogresnih poteza i da su trenutno neko i nesto, mozda bi bili partneri u mrznji 
ser del barça es el millor que hi ha !
Lakerse hejtam i kad su na dnu lige. Vjerojatno i ostalih 29 ekipa tj njihovi navijači 
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma pazi,svi mi imamo neku ekipu koju gotivimo kad je nasa ispala ili joj ne ide,samo sto ja ne shvatam kako neko navija za 1 tim,a ovamo na sve moguce nacine brani taj drugi tim i ide do te mjere kao da mu je to tim br.1!?Scof1eld je napisao/la:U onim serijama protiv Spursa i Clippersa prije par sezona nema covjeka na svijetu koji ih nije gotivio. Oni su u tom svom pocetku bili nesto kao bolja verzija sadasnjeg Portlanda, odlicna bekovska linija, uvijek neko od poludi i mogu dobiti svaku ekipu, ali opet znas da ne mogu igrati protiv jacih ekipa u playoffu tj ekipa za koje velika vecina od nas navija pa ono, nisu nam prijetnja, ne mrzimo ih nego su nam simpaticni. Promjena trenera i jos jedan strasan pogodak na draftu i odjednom se samo o njima prica. Po meni navijacima spursa je to najteze i palo, jer realno Spursi igraju najljepsu kosarku 20 godina ali nikad nisu u prvom planu sto se tice medija, a onda odjednom se pojavi ovakva ekipa i sta god da upalis, samo vidis price o warriorsima. Zato cim im spomenes gsw, odmah ide price o bandwagonu, o lutriji lakersa itd. Mislim sta znas, da Lakersi nisu napravili milion pogresnih poteza i da su trenutno neko i nesto, mozda bi bili partneri u mrznji
Ne prozivam ja sada nikoga direktno,ali kad su "vruce" glave ili kad je susret konkurenata,ne znam kako neki forumasi koji su kao neutralni ne prepoznaju te stvari i ne povuku rucnu?Ja je ne mogu povuci jer moj tim igra i tad sam subjektivan,ali ti neutralni to mogu.Jok,oni upru jos zesce,mi ne popustamo i ode tema u k.I ako obratis paznju,nikada to nije "sukob" navijaca SA i GS u ovom slucaju,vec nas i "objektivnih".E to me malo nervira inace je sve ok.
@Ik Hvala ti na tim rijecima.Stalno ponavljam,cak i ono sto se mnogima cini kao nebuloza ja cu pokusati objasniti i analizirati,a puno stvari sam pogodio i sto se tica SA i Kawhia i cega sve ne,a da poslije niko nije napisao...Eee bio si upravu.
Možda je tebi to najljepša košarka, ne mora značiti da je svima. A to da se Spursi ne spominju je sve samo nije istina.Scof1eld je napisao/la:U onim serijama protiv Spursa i Clippersa prije par sezona nema covjeka na svijetu koji ih nije gotivio. Oni su u tom svom pocetku bili nesto kao bolja verzija sadasnjeg Portlanda, odlicna bekovska linija, uvijek neko od poludi i mogu dobiti svaku ekipu, ali opet znas da ne mogu igrati protiv jacih ekipa u playoffu tj ekipa za koje velika vecina od nas navija pa ono, nisu nam prijetnja, ne mrzimo ih nego su nam simpaticni. Promjena trenera i jos jedan strasan pogodak na draftu i odjednom se samo o njima prica. Po meni navijacima spursa je to najteze i palo, jer realno Spursi igraju najljepsu kosarku 20 godina ali nikad nisu u prvom planu sto se tice medija, a onda odjednom se pojavi ovakva ekipa i sta god da upalis, samo vidis price o warriorsima. Zato cim im spomenes gsw, odmah ide price o bandwagonu, o lutriji lakersa itd. Mislim sta znas, da Lakersi nisu napravili milion pogresnih poteza i da su trenutno neko i nesto, mozda bi bili partneri u mrznji
Lillard je napisao/la:Lakerse hejtam i kad su na dnu lige. Vjerojatno i ostalih 29 ekipa tj njihovi navijači
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Igra Spursa do neke 2012. i poslije toga skoro da nema nikakvih slicnosti. Veci dio 2000ih tj dok je Duncan bio na vrhuncu to je vise bila dosta fizikalna i vrlo cesto prljava kosarka, a od te 2012. igraju ovu timsku i na oko lijepu kosarku. U tome se ustvari i ogleda velicina Popa, bukvalno je preko noci od grit and grind tima napravio motion offense ekipu.Scof1eld je napisao/la:U onim serijama protiv Spursa i Clippersa prije par sezona nema covjeka na svijetu koji ih nije gotivio. Oni su u tom svom pocetku bili nesto kao bolja verzija sadasnjeg Portlanda, odlicna bekovska linija, uvijek neko od poludi i mogu dobiti svaku ekipu, ali opet znas da ne mogu igrati protiv jacih ekipa u playoffu tj ekipa za koje velika vecina od nas navija pa ono, nisu nam prijetnja, ne mrzimo ih nego su nam simpaticni. Promjena trenera i jos jedan strasan pogodak na draftu i odjednom se samo o njima prica. Po meni navijacima spursa je to najteze i palo, jer realno Spursi igraju najljepsu kosarku 20 godina ali nikad nisu u prvom planu sto se tice medija, a onda odjednom se pojavi ovakva ekipa i sta god da upalis, samo vidis price o warriorsima. Zato cim im spomenes gsw, odmah ide price o bandwagonu, o lutriji lakersa itd. Mislim sta znas, da Lakersi nisu napravili milion pogresnih poteza i da su trenutno neko i nesto, mozda bi bili partneri u mrznji
ja sam lejkerse omrznuo bio zbog druga kad smo djeca bili.. čovjek je navijao za njih i realLillard je napisao/la:Lakerse hejtam i kad su na dnu lige. Vjerojatno i ostalih 29 ekipa tj njihovi navijači
kasnije me mržnja prošla..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Real i Lejkersi, **** maiku.DANTES je napisao/la:ja sam lejkerse omrznuo bio zbog druga kad smo djeca bili.. čovjek je navijao za njih i real [emoji38] [emoji38]Lillard je napisao/la:Lakerse hejtam i kad su na dnu lige. Vjerojatno i ostalih 29 ekipa tj njihovi navijači
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Da se to nismo ja i ti druzili u djetinstvu ?DANTES je napisao/la: ja sam lejkerse omrznuo bio zbog druga kad smo djeca bili.. čovjek je navijao za njih i real![]()
![]()
pa ono glory hunterPenaltiky je napisao/la:Real i Lejkersi, **** maiku.DANTES je napisao/la:ja sam lejkerse omrznuo bio zbog druga kad smo djeca bili.. čovjek je navijao za njih i real [emoji38] [emoji38]Lillard je napisao/la:Lakerse hejtam i kad su na dnu lige. Vjerojatno i ostalih 29 ekipa tj njihovi navijači
vrlo moguće.. jesi visok 2 metraEpidaurus je napisao/la:Da se to nismo ja i ti druzili u djetinstvu ?DANTES je napisao/la: ja sam lejkerse omrznuo bio zbog druga kad smo djeca bili.. čovjek je navijao za njih i real![]()
![]()
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Samo 187, stetaDANTES je napisao/la:vrlo moguće.. jesi visok 2 metraEpidaurus je napisao/la:Da se to nismo ja i ti druzili u djetinstvu ?DANTES je napisao/la: ja sam lejkerse omrznuo bio zbog druga kad smo djeca bili.. čovjek je navijao za njih i real![]()
![]()
kasnije me mržnja prošla..![]()
![]()
Kad su Dubsi zadnji put dobili seriju protiv zdravog protivnika?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Kako ce dobiti, kad nikada nisu ni imali priliku da igraju protiv zdravog protivnika?Kawhi je napisao/la:Kad su Dubsi zadnji put dobili seriju protiv zdravog protivnika?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Kawhi je napisao/la:Kad su Dubsi zadnji put dobili seriju protiv zdravog protivnika?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
U 2017. godini se raspravlja o nekim povredama. 
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
- Donnie Darko
- Kontakt:
Neko ih gore očigledno obožava.
Bog voli pravedne,postene i one koji se ne uzdižu .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Samo Bog se obožava, uostalom tako je i nastao glagol obožavati.Donnie Darko je napisao/la:Neko ih gore očigledno obožava.
Remember, remember the 5th of November.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.