Uz sve prepirke,sukob mišljenja,zezanciju najveća dva BH kluba su Sarajevo i Željezničar. Obzirom na renome oba kluba mi navijači bi tebali da imamo odgovornost prema klubu,stečenoj historiji,bivšim asovima,tekovini,gradu,mahali itd. I to je sve bilo tako bilo do pojave novog vala navijača,kojim su u krv ubrizgani huliganski filmovi,huškačka politika njihovih vođa i okoline,te ih pretvorili u socijalno opasne grupe. Mi smo danas svjedoci raznih nemilih scena a kulminacija je bila smrt Vedrana Puljića,i ja sam tada mislio da će se doći pameti. Umjesto dolaženja pameti nama se dešava da u našem gradu razne grupe i grupice ugrožavaju naš život,zdravlje naše braće,djece prijatelja da je došlo do situacije da se u pojedine dijelove grada ne smije ni ići ako nisi iz ove ili one grupe. E sad apelujem na svakog navijača pojedinačno da nam se nebi desio novi Vedran Puljić da sa svoje strane počne djelovati da nebi bilo kasno,jer ovaj grad nije Beograd,mi nismo engleski huligani i na drugoj strani svi imamo najbolje prijatelje,rođake a neko i braću. I na kraju za sve ove tuče,paljevine,sabotaže direktno okrivljujem vođe i rukovodstvo navijačkih grupa koji regrutuju nezrelu djecu i od njih prave huligane,i mislim da bi se policija sa njima kao kliconošama trebala pozabaviti.