FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921 » 19 avg 2010, 01:40

eLeMeNtH-SoutH CreW je napisao/la:
kalimero je napisao/la:Nakon prvih 45 minuta ,Hapoel vodi protiv Salzburga u Austriji 2-1 sto dovoljni govori o kvaliteti ovog kluba.
Edit:rezultat je 1:3
molim te objani mi potpis :!: :roll:
Htio je reci da je na jugu olos, na zapadu guzonjini sinovi i gospoda koja svakog vikenda daje 15KM da gleda utakmice protiv Travnika,Buducnosti,Drine,Zvijezde i sl., te da su na sjeveru oni koji sebe smatraju pametnima. Primjera radi, dobacivanje Culumu je od strane pametnih. Na istok bi isla ova normalna raja.

Feljton: Željezničar kroz godine (dio I)

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/fe ... dine-dio-i
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 19 avg 2010, 01:50

kalimero je napisao/la:Nakon prvih 45 minuta ,Hapoel vodi protiv Salzburga u Austriji 2-1 sto dovoljni govori o kvaliteti ovog kluba.

Ovo je rekao jedan veliki MANIJAK koji je ovo govorio upravi kluba mozda se ovi stariji sjecaju aludirajuci na pravljenje istoka.On je u godinama i sjedi sa mnom na sjeveru i nije mislio nista lose pod pojmom klosari,strucnjaci i privatnici(budimo realni danas je polovina ovakva)jer je on strasan fan Zelje.
AMAR OSIM!

eLeMeNtH-SoutH CreW
Kontakt:

Post Postao/la eLeMeNtH-SoutH CreW » 19 avg 2010, 01:51

1921 je napisao/la:
Htio je reci da je na jugu olos, na zapadu guzonjini sinovi i gospoda koja svakog vikenda daje 15KM da gleda utakmice protiv Travnika,Buducnosti,Drine,Zvijezde i sl., te da su na sjeveru oni koji sebe smatraju pametnima. Primjera radi, dobacivanje Culumu je od strane pametnih. Na istok bi isla ova normalna raja.

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/fe ... dine-dio-i
razumijem za sjever i zapad..al sto jug-olos :?: gdje su onda Željini navijači :idea:
Fenerbahçe SK...1907♥

I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!

1921♥

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 19 avg 2010, 01:56

molim te objani mi potpis :!: :roll:[/quote]

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/fe ... dine-dio-i[/quote]

razumijem za sjever i zapad..al sto jug-olos :?: gdje su onda Željini navijači :idea:[/quote]

objasnio sam ti gore ako ti nije jasno obrati mi se na PP,a valjda si skontao nisi tarpi :mrgreen:
AMAR OSIM!

eLeMeNtH-SoutH CreW
Kontakt:

Post Postao/la eLeMeNtH-SoutH CreW » 19 avg 2010, 02:00

SVAKA CAST ZA OVAJ FELJTON :)

P.S. @kalimero izvini nisam vidio ovaj tvoj post ranije..shvatam ;)
Fenerbahçe SK...1907♥

I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!

1921♥

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 19 avg 2010, 08:30

Uz sve prepirke,sukob mišljenja,zezanciju najveća dva BH kluba su Sarajevo i Željezničar. Obzirom na renome oba kluba mi navijači bi tebali da imamo odgovornost prema klubu,stečenoj historiji,bivšim asovima,tekovini,gradu,mahali itd. I to je sve bilo tako bilo do pojave novog vala navijača,kojim su u krv ubrizgani huliganski filmovi,huškačka politika njihovih vođa i okoline,te ih pretvorili u socijalno opasne grupe. Mi smo danas svjedoci raznih nemilih scena a kulminacija je bila smrt Vedrana Puljića,i ja sam tada mislio da će se doći pameti. Umjesto dolaženja pameti nama se dešava da u našem gradu razne grupe i grupice ugrožavaju naš život,zdravlje naše braće,djece prijatelja da je došlo do situacije da se u pojedine dijelove grada ne smije ni ići ako nisi iz ove ili one grupe. E sad apelujem na svakog navijača pojedinačno da nam se nebi desio novi Vedran Puljić da sa svoje strane počne djelovati da nebi bilo kasno,jer ovaj grad nije Beograd,mi nismo engleski huligani i na drugoj strani svi imamo najbolje prijatelje,rođake a neko i braću. I na kraju za sve ove tuče,paljevine,sabotaže direktno okrivljujem vođe i rukovodstvo navijačkih grupa koji regrutuju nezrelu djecu i od njih prave huligane,i mislim da bi se policija sa njima kao kliconošama trebala pozabaviti.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 avg 2010, 09:39

@batistuta

Ovo sve vodi novim mrtvim glavama,mozda ce ludilo na vrijeme stati mozda i nece,ali ako se ovako nastavi nece na dobro izac'

Bravo za ljude sa zvanicne stranice!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 19 avg 2010, 09:43

Najgore u svemu je sto ce neko neduzan da nastrada...

zolaTM
Kontakt:

Post Postao/la zolaTM » 19 avg 2010, 09:48

Boga mi ljudi,ovo nije dobro nesto ce se lose desiti,sigurno!Sto kaze BABO najgore sto ce neko neduzan stradati,trebali bi se drotovi malo zesce angazovati,privodjenja,koji samar i to,ova balavurdija na obadvije strane nece mirovati al ce poslije ce biti kasno

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 19 avg 2010, 10:24

Zadnjih godina kako sam isao na Jug, sve sam vise primjecivao baluvardije od 14-15 godina, ciganije. Sve oni sminkeri, lafo nesto. Sabani zesci ! A najgore od sve sto su pravi kriminalci, kakve sam price sve cuo dok sam bio u kopu. Zgrozio sam se, to je sve ograniceno ko balkon !

Upravo zbog toga zadnjih godina vise idem na sjever gdje je raja normalna. Ne kazem da su na jugu svi takvi,ali je ono sramota ko sve bude na utakmici i onda se pitamo sto smo huligani. Ovo se ne odnosi samo na nas nego i na vecinu navijackih grupa u BiH.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 19 avg 2010, 10:39

KB-TM87 je napisao/la:Zadnjih godina kako sam isao na Jug, sve sam vise primjecivao baluvardije od 14-15 godina, ciganije. Sve oni sminkeri, lafo nesto. Sabani zesci ! A najgore od sve sto su pravi kriminalci, kakve sam price sve cuo dok sam bio u kopu. Zgrozio sam se, to je sve ograniceno ko balkon !

Upravo zbog toga zadnjih godina vise idem na sjever gdje je raja normalna. Ne kazem da su na jugu svi takvi,ali je ono sramota ko sve bude na utakmici i onda se pitamo sto smo huligani. Ovo se ne odnosi samo na nas nego i na vecinu navijackih grupa u BiH.
Svaka cast!

Nadam se da ce se klubovi opametiti i graditi svoju publiku koja ce biti sportska i dolaziti na utakmice radi sporta a ne radi divljanja. Jedino su kod nas popularniji navijaci od fudbalera, bitnija je atmosfera od utakmice.

Predstavnici klubova trebaju dobro paziti i biti odgovorni spram onoga sto pricaju u medijima. Mnogi funkcioneri koriste ovakve situacije, jer se onda ne prica o njihovom radu i lakse kontrolisu situaciju, a naravno ispastaju pravi navijaci koji su dosli da pogledaju utakmicu i uzivaju u dobrim utakmicama.

Ovakvim radom ne da necemo naprijed, nego cemo ici nazad.

spajz
Kontakt:

Post Postao/la spajz » 19 avg 2010, 11:02

fczeljo je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Zadnjih godina kako sam isao na Jug, sve sam vise primjecivao baluvardije od 14-15 godina, ciganije. Sve oni sminkeri, lafo nesto. Sabani zesci ! A najgore od sve sto su pravi kriminalci, kakve sam price sve cuo dok sam bio u kopu. Zgrozio sam se, to je sve ograniceno ko balkon !

Svaka cast!

Nadam se da ce se klubovi opametiti i graditi svoju publiku koja ce biti sportska i dolaziti na utakmice radi sporta a ne radi divljanja. Jedino su kod nas popularniji navijaci od fudbalera, bitnija je atmosfera od utakmice.

Predstavnici klubova trebaju dobro paziti i biti odgovorni spram onoga sto pricaju u medijima. Mnogi funkcioneri koriste ovakve situacije, jer se onda ne prica o njihovom radu i lakse kontrolisu situaciju, a naravno ispastaju pravi navijaci koji su dosli da pogledaju utakmicu i uzivaju u dobrim utakmicama.

to je sve do obrazovanja i odgoja... ne moze klub tu nista

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 19 avg 2010, 11:09

spajz je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:

Svaka cast!

to je sve do obrazovanja i odgoja... ne moze klub tu nista
Moze i to puno! Ako ništa nek prestanu označavati suprotnu stranu kao neprijateljsku. Možda to ne utiče na nas, ali balavurdija to slijedi i ponaša se na takav način.

Klubovi svugdje u normalnom svijetu rade sa navijacima jako puno, baš iz razloga kako bi izgradili kvalitetnu publiku. Skontali su oni davno da im se ne isplati drzati huligane na tribinama. Huligan plati najjeftiniju kartu, a radi njega dobiješ kaznu i štetu na stadionu.

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 19 avg 2010, 11:19

Po meni bi u ovom trenutku najbolje bilo da se sastanu predstavnici udruzenja navijaca Sarajeva i Zeljeznicara, da sjednu, popricaju, zakopaju ratne sjekire, i da to bude javno, da i svi sabani na obje strane vide da tu nema neprijateljstva, vec samo rivalstvo, sportsko...u zadnje vrijeme to bas poprima vece razmjere...od saranja grafita na obdje strane (cak kod jedne strane su ti sto ispisuju navodno cuvani pod oruzjem), preko suzavaca, do ostalih zajebancija...ljudi moze pasti mrtva glava, a onda je kasno...
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Pinki tm`87
Kontakt:

Post Postao/la Pinki tm`87 » 19 avg 2010, 11:22

Gigant je napisao/la:Po meni bi u ovom trenutku najbolje bilo da se sastanu predstavnici udruzenja navijaca Sarajeva i Zeljeznicara, da sjednu, popricaju, zakopaju ratne sjekire, i da to bude javno, da i svi sabani na obje strane vide da tu nema neprijateljstva, vec samo rivalstvo, sportsko...u zadnje vrijeme to bas poprima vece razmjere...od saranja grafita na obdje strane (cak kod jedne strane su ti sto ispisuju navodno cuvani pod oruzjem), preko suzavaca, do ostalih zajebancija...ljudi moze pasti mrtva glava, a onda je kasno...
Ne misli da ne zelim to,ali to se nikad nece dogoditi ! ;)
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !

tm_ludak
Kontakt:

Post Postao/la tm_ludak » 19 avg 2010, 11:23

e ovako jucer na utakmici Mešić igaro sa drugom postavom i solidan bio,sa njim je gancev igrao i stopera on je pogrijesio ko gola,čola igrao lijevo vidi se da je mlad i nema snage, marković desno odličan stvarno dobar centaršut ne prolaze ga lopte brz i trebao bi biti u sastavu za slobbodu,rus je bio dobar radilica prava dodaje trci ali mu fali kondicije jer je prvih 20 min grizao a ostalo lagano,baljić ništa specijalno,karić me je najviše oduševio ima dribling dobar sut i jako je brz odlicno pojacanje,perak onako srednja zalost ali ga dobar pas izvalci dao je 3 asistencije , pehilj nijelos dao je go i trcao borio se ipak vidi se da je mladji, i nikolic igra onako ali ima miris za go uvjek na pravoj poziciji to je sto se tice drugog tima u prvom timu sve ok najslabji bili culum i H.bešlija najbolji kerla popovic rovcanin na trenutke i zeba na trenutke ostalo neka zlatna sredina :) radovanovic nije igrao kao ni svraka zbog laksih povreda :)

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 19 avg 2010, 11:27

Rivalstvo nedju navijačima je uvijek postojalo, sad je pitanje način na koji neko ispoljava svoju ljubav prema klubu.

Da bi ja bio pravi navijač ja moram da živim navijačkim životom. Moja parola je biti shminker a rušiti sve koji navijaju za drugi klub. Kad kažem rušiti tu mislim na ubiti jer to je normalno u engleskoj, njemackoj, hrvatsko, srbiji... i gdje vec nije, eh kad svi tako razmisljaju i zive zasto ne bi i mi.

Hvala lijepo ali sto dalje od moje avlije ;)

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 19 avg 2010, 11:27

mi smo lud narod i daj boze da se smiri sve dok ne padne mrtva glava, i to kad se desi nedaj Boze smirice se sve nekih mjesec i onda hajmo Jovo na novo...sto se tice tih nekih dogovora to je ravno naucnoj fantastici
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 19 avg 2010, 11:28

znam da nema nikakve veze sa trenutnom temom ali imaju li navijaci zelje ikakve veze sa sinocnjim prekidom na utakmici Sarajevo - Celik, jer sam nazvao rodjaka koji je bio na sjeveru za vrijeme tog prekida samo cujem nesta psuju manijake i zelju. bio bih zahvalan da mi kaze neko nesta ako iko ista zna

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 19 avg 2010, 11:32

19TM87 je napisao/la:mi smo lud narod i daj boze da se smiri sve dok ne padne mrtva glava, i to kad se desi nedaj Boze smirice se sve nekih mjesec i onda hajmo Jovo na novo...sto se tice tih nekih dogovora to je ravno naucnoj fantastici
ma daj ba jarane dogovorilli se alija i karadzic,saron i arafat,a da se mi ne dogovorimo.dobro ja znam da su vodje navijaca obicno u intelekutalnom deficitu ali ba moze se normalna raja dogovoriti.neko gore je napisao o toj balavurdiji,ciganiji po utakmicama.idu njih par ,ja ih pitam koliko su igrali,nista oni idu gradom pjevaju,iditski se ponasaju.komentar mi ono joj debilaa u biti skontam to su ti buduci huligani,ubice.
VOLIM TE ŽELJO

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []