NEZALAGANJE je napisao/la:@Ik Dobro Thompson brani Lovea na postu jer dopustaju drzanje s 2 ruke(inace zabranjeno po svim pravilima),a tada je jako tesko ugurati nekoga.Obrati paznju na to slijedecu tekmu.

I jos jedna stvar koja mi se nimalo ne dopada u zadnju sezonu-dvije...Suteri su max.zasticeni,sve im se gore svira,a dole na postu bukvalno mozes ubiti covjeka prije nego svirnu faul.Doda li se tome cinjenica da i nema previse kvalitetnih post igraca,stvara mi se osjecaj da sudije totalno zanemare povlacenje za dres,obje ruke na ledjima,tzv "koljeno" itd.
U dvije situacije koje ja spominjem (provjerio sam upravo obje), Thompson drži rukama Love-a prije nego što je lopta došla do Kevina. Prvi put ga Kevin pokušava ugurati, ali ovaj je predobro postavljen, dok drugi put Love odmah ide na neki fadeaway, jer vidi da ne može iskoristiti taj missmatch. Ovo mi je bilo impresivno jer je između ove dvije situacije Love uspio bez problema da ugura Duranta u koš. (Green je doduše pomogao u toj situaciji kad je već do toga došlo pa nije bilo laganih poena)
A to za čupanje u postu se apsolutno slažem. Suđenje je generalno katastrofa, samo neću da se žalim ovdje, da ne bude da opravdavam nekoga, da sam na nečijoj strani, jer me apsolutno zaboli neka stvar ko će ovo uzeti. U postu, s defanzivne strane sve što si nabrojao se dešava stalno, rijetkost je da vidim čistu odbranu u toj situaciji. Sudije to kompenziraju za ofanzivne igrače tako što im puštaju da bukvalno nose loptu na trenutke, ko ona situacija Durant na Irvinga.
Ali zato udahni zrak oko igrača koji "puca" tricu, i poslat ćeš ga na liniju tri puta.
Jednostavno je NBA postao više "entertainment" nego sport. Dopuštaju ruku ispod lopte kod vođenja(nošenje), da ti lopta ide iznad glave u situacijama kad je vodiš, do 8 koraka na trenutke, duple, i ono što me najviše nervira od svega, promjenu noge oko koje pivotiraš.
Kako ćeš ti ko defanzivac braniti igrača ako taj isti ima opciju da 5 puta mijenja nogu oko koje pivotira da bi sebe doveo u bolju situaciju. Apsolutno fuuuuj, gadi mi se kad to vidim više nego kad ubiju čovjeka bez da faul sviraju. Čitav smisao košarke mi se u tom trenutku izgubi.
I još jedna stvar koja me apsolutno iritira. Green i kada napravi faul, pričat će sudijama i galamiti do besvjesti bez da dobije tehničku, što obično rezultira da isti prođe bez faula par minuta kasnije u situaciji kad očigledno napravi faul. Ovo se dešava već 3 godine evo, ne znam kako nikad niko nije rekao bar nešto po pitanju ovoga.