NBA Finals 2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dscile
Kontakt:

Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la dscile » 02 jun 2017, 16:16

Lillard je napisao/la:
dscile je napisao/la:J*bote od kada je 28-6-10 nista posebno, pa cak i za Currya :mrgreen:

Da se ne lazemo, nisam gledao utakmicu, samo onaj rezime od 10ak minuta.. i cini mi se da su se Cavsi malo previse fokusirali na odbranu Curryeve trojke. Barem u tom klipu ima nekoliko cistih situacija gdje igraci Warriorsa daju poene zato sto im je ostao autoput do kosa, jer su ovi radije birali da stanu uz Stepha nego pokusaju odbraniti tu situaciju kada neki igrac ide na kos. Bukvalno niko nije pomagao pri prodorima Duranta i kompanije.
Pa ko je rekao da je ništa posebno? Odigrao je dobro, ali ko je god gledao utakmicu vidio je ko je prelomio i ko je odigrao apsolutno savršeno - Kevin Durant.
Curry je odigrao dobro i to je to. Ništa spektakularno.
Pa pardon onda sto sam ovo protumacio kao nista posebno.

Nisam se ni osvrtao na to ko je prelomio utakmicu, jer kao sto rekoh, nisam je ni gledao.. vise sam se osvrnuo na onih par detalja sto su mi upali u oko.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 02 jun 2017, 16:19

Sinoc Dubsi odbranom unistili Cavse iako je napad malo stekao. 43% iz igre i 36 % za tri. Pored ovakvog rezultata covjek bi ocekivao barem 50% iz igre i 42% za tri.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 02 jun 2017, 16:37

kao što sam najavio lagana pobjeda Ratnika,u 2 poena sam promašio :mrgreen: i sljedeću Gsw pobjeđuje dvocifrenom razlikom :kafa:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la Quinlan » 02 jun 2017, 17:02

bombaysaphire je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:Rutinski pobjeda, ide ovo još jedna metla :mrgreen:

Moraju se Cavsi prilagoditi, ali bar znamo da James dobro skonta te prilagodbe u vecibi slucajeva, tako da je rano dati konacni sud, ali pakleno izgleda gsw čak i protiv cavsa

BIHfan je napisao/la:Da nije bilo grafita Lebron bi sinoc pobjedio ovako jadnik je potresen.
Kažu razmisljo o samoubistvo kako ga je potresla cinjenica da su mu napisali da je crncuga :(

8 izgubljenih loptI nešto ipak znači....
Kakve to veze ima, dobra odbrana gsw-a, sigurno nema veze sa tim što mu je neko po ko zna koji put rekao da je crncuga, bar za mene
dscile je napisao/la:J*bote od kada je 28-6-10 nista posebno, pa cak i za Currya :mrgreen:

Da se ne lazemo, nisam gledao utakmicu, samo onaj rezime od 10ak minuta.. i cini mi se da su se Cavsi malo previse fokusirali na odbranu Curryeve trojke. Barem u tom klipu ima nekoliko cistih situacija gdje igraci Warriorsa daju poene zato sto im je ostao autoput do kosa, jer su ovi radije birali da stanu uz Stepha nego pokusaju odbraniti tu situaciju kada neki igrac ide na kos. Bukvalno niko nije pomagao pri prodorima Duranta i kompanije.
Nevjerojatno je koliko otvara prostora saigracima i kada je bez lopte, nevjerojatno kakav uticaj bez lopte ima na napad [emoji144]

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 02 jun 2017, 17:37

Neki ovdje ne znaju sta znaci choker ocigledno.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 02 jun 2017, 18:11

NEZALAGANJE je napisao/la:@Ik Dobro Thompson brani Lovea na postu jer dopustaju drzanje s 2 ruke(inace zabranjeno po svim pravilima),a tada je jako tesko ugurati nekoga.Obrati paznju na to slijedecu tekmu. ;) I jos jedna stvar koja mi se nimalo ne dopada u zadnju sezonu-dvije...Suteri su max.zasticeni,sve im se gore svira,a dole na postu bukvalno mozes ubiti covjeka prije nego svirnu faul.Doda li se tome cinjenica da i nema previse kvalitetnih post igraca,stvara mi se osjecaj da sudije totalno zanemare povlacenje za dres,obje ruke na ledjima,tzv "koljeno" itd.
U dvije situacije koje ja spominjem (provjerio sam upravo obje), Thompson drži rukama Love-a prije nego što je lopta došla do Kevina. Prvi put ga Kevin pokušava ugurati, ali ovaj je predobro postavljen, dok drugi put Love odmah ide na neki fadeaway, jer vidi da ne može iskoristiti taj missmatch. Ovo mi je bilo impresivno jer je između ove dvije situacije Love uspio bez problema da ugura Duranta u koš. (Green je doduše pomogao u toj situaciji kad je već do toga došlo pa nije bilo laganih poena)

A to za čupanje u postu se apsolutno slažem. Suđenje je generalno katastrofa, samo neću da se žalim ovdje, da ne bude da opravdavam nekoga, da sam na nečijoj strani, jer me apsolutno zaboli neka stvar ko će ovo uzeti. U postu, s defanzivne strane sve što si nabrojao se dešava stalno, rijetkost je da vidim čistu odbranu u toj situaciji. Sudije to kompenziraju za ofanzivne igrače tako što im puštaju da bukvalno nose loptu na trenutke, ko ona situacija Durant na Irvinga.

Ali zato udahni zrak oko igrača koji "puca" tricu, i poslat ćeš ga na liniju tri puta. :lol:

Jednostavno je NBA postao više "entertainment" nego sport. Dopuštaju ruku ispod lopte kod vođenja(nošenje), da ti lopta ide iznad glave u situacijama kad je vodiš, do 8 koraka na trenutke, duple, i ono što me najviše nervira od svega, promjenu noge oko koje pivotiraš. :sick:
Kako ćeš ti ko defanzivac braniti igrača ako taj isti ima opciju da 5 puta mijenja nogu oko koje pivotira da bi sebe doveo u bolju situaciju. Apsolutno fuuuuj, gadi mi se kad to vidim više nego kad ubiju čovjeka bez da faul sviraju. Čitav smisao košarke mi se u tom trenutku izgubi.

I još jedna stvar koja me apsolutno iritira. Green i kada napravi faul, pričat će sudijama i galamiti do besvjesti bez da dobije tehničku, što obično rezultira da isti prođe bez faula par minuta kasnije u situaciji kad očigledno napravi faul. Ovo se dešava već 3 godine evo, ne znam kako nikad niko nije rekao bar nešto po pitanju ovoga. :crazy:

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 02 jun 2017, 18:15

Besic je napisao/la:Klay Thompson ušao u tijelo Barnesa iz prošlog finala

Cavsi ga trebaju puštati na otvoren šut tj pustiti mu sve ono kao i Barnesu prošle godine
:lol:
slika

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jun 2017, 18:18

Ik17 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Ik Dobro Thompson brani Lovea na postu jer dopustaju drzanje s 2 ruke(inace zabranjeno po svim pravilima),a tada je jako tesko ugurati nekoga.Obrati paznju na to slijedecu tekmu. ;) I jos jedna stvar koja mi se nimalo ne dopada u zadnju sezonu-dvije...Suteri su max.zasticeni,sve im se gore svira,a dole na postu bukvalno mozes ubiti covjeka prije nego svirnu faul.Doda li se tome cinjenica da i nema previse kvalitetnih post igraca,stvara mi se osjecaj da sudije totalno zanemare povlacenje za dres,obje ruke na ledjima,tzv "koljeno" itd.
U dvije situacije koje ja spominjem (provjerio sam upravo obje), Thompson drži rukama Love-a prije nego što je lopta došla do Kevina. Prvi put ga Kevin pokušava ugurati, ali ovaj je predobro postavljen, dok drugi put Love odmah ide na neki fadeaway, jer vidi da ne može iskoristiti taj missmatch. Ovo mi je bilo impresivno jer je između ove dvije situacije Love uspio bez problema da ugura Duranta u koš. (Green je doduše pomogao u toj situaciji kad je već do toga došlo pa nije bilo laganih poena)

A to za čupanje u postu se apsolutno slažem. Suđenje je generalno katastrofa, samo neću da se žalim ovdje, da ne bude da opravdavam nekoga, da sam na nečijoj strani, jer me apsolutno zaboli neka stvar ko će ovo uzeti. U postu, s defanzivne strane sve što si nabrojao se dešava stalno, rijetkost je da vidim čistu odbranu u toj situaciji. Sudije to kompenziraju za ofanzivne igrače tako što im puštaju da bukvalno nose loptu na trenutke, ko ona situacija Durant na Irvinga.

Ali zato udahni zrak oko igrača koji "puca" tricu, i poslat ćeš ga na liniju tri puta. :lol:

Jednostavno je NBA postao više "entertainment" nego sport. Dopuštaju ruku ispod lopte kod vođenja(nošenje), da ti lopta ide iznad glave u situacijama kad je vodiš, do 8 koraka na trenutke, duple, i ono što me najviše nervira od svega, promjenu noge oko koje pivotiraš. :sick:
Kako ćeš ti ko defanzivac braniti igrača ako taj isti ima opciju da 5 puta mijenja nogu oko koje pivotira da bi sebe doveo u bolju situaciju. Apsolutno fuuuuj, gadi mi se kad to vidim više nego kad ubiju čovjeka bez da faul sviraju. Čitav smisao košarke mi se u tom trenutku izgubi.

I još jedna stvar koja me apsolutno iritira. Green i kada napravi faul, pričat će sudijama i galamiti do besvjesti bez da dobije tehničku, što obično rezultira da isti prođe bez faula par minuta kasnije u situaciji kad očigledno napravi faul. Ovo se dešava već 3 godine evo, ne znam kako nikad niko nije rekao bar nešto po pitanju ovoga. :crazy:

bila su 3,4 faula nad Bronom nisu svirali :oops: ali ne bi to nista promijenilo..Ocekujem bolju odbranu pogotovo kada ovi istcre konru,tu su im poklonili barem 15,6 poena.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 02 jun 2017, 18:35

Cavs planning to be the first team to come back from 4-0
:lol:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jun 2017, 19:41

Deron, Shumpert i Korver za 20 minuta 2/13 ....jos dodaj tome ocajnog Thompsona ne vidim kako su mogli Cavsi ista
=\_1921_/=

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 jun 2017, 19:43

lumani je napisao/la:

bila su 3,4 faula nad Bronom nisu svirali :oops: ali ne bi to nista promijenilo..Ocekujem bolju odbranu pogotovo kada ovi istcre konru,tu su im poklonili barem 15,6 poena.
Cavsi najgore brane tranziciju od svih playoff ekipa, ne vidim da ce se tu sta znacajno promijeniti
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 jun 2017, 19:48

Kakve će se zanimljive rasprave odvijati na forumu ako KD koji slučajem odigra ovako čitavu seriju (u što sumnjam iskreno) i debelo nadigra LeBrona :kafa:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 jun 2017, 19:52

Epidaurus je napisao/la:Kakve će se zanimljive rasprave odvijati na forumu ako KD koji slučajem odigra ovako čitavu seriju (u što sumnjam iskreno) i debelo nadigra LeBrona :kafa:
pa bice prica da je izabrao laksi put, a gle cuda i LeBron to isto uradio za svoj prvi prsten

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jun 2017, 19:58

miki_92 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Kakve će se zanimljive rasprave odvijati na forumu ako KD koji slučajem odigra ovako čitavu seriju (u što sumnjam iskreno) i debelo nadigra LeBrona :kafa:
pa bice prica da je izabrao laksi put, a gle cuda i LeBron to isto uradio za svoj prvi prsten
Ne sjecam se da je Heat bio ubjedljivo prva ekipa prije nego je Lebron došao :crazy:
=\_1921_/=

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 jun 2017, 20:02

nije, ali su udruzivanjem 3 superstara u prajmu to postali

i jedan i drugi so odabrali laksi put, pa ti spinuj do sutra kako ti godi

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 jun 2017, 20:04

miki_92 je napisao/la:
Heat je bio contender zbog LeBrona.

Golden Stejt je bio all-time great ekipa bez Kevina. Razlika u tim laksim putevima drasticna.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 02 jun 2017, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 jun 2017, 20:06

Samo što je jednom lakši put bio da pređe rijeku preko mosta, a drugi je ukucao ROCKETMAN i prešao s jetpackom plus još dodao BEKKNQV za bandwagonere.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 02 jun 2017, 20:07

Clutch je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:

Golden Stejt je bio all-time ekipa bez Kevina. Razlika u tim laksim putevima drasticna.

Klače jesi li ti pisao nešto o konferenciji prije utakmice ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 jun 2017, 20:12

Lillard je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Evo pogledao sam i ja tekmu, šta reći za ovu igru. Durant pokidao, Curry standardno, koliko ga se protivnici plaše to je strašno. U par navrata lik i nema loptu a odbrana se orijentise prema njemu dok ostali trpaju. Ova ekipa da nema Currya bi ovo izgubila, može pričati šta ko hoće, ali igrač koji donosi titule. Biće teško cavsima ovdje bilo šta uzeti.

Penny Hardaway #1
Joj brate ti pišeš isto ko da je Curry dobio utakmicu, a ne Durant. Curry je odigrao dobro i to je to. Ništa spektakularno.
Ne mislim da bi izgubili sinoć već finale, Duranta bi zatvorio James a ostali nemaju taj kvalitet da bi ugrozili cavse.

Jednostavno donosi tu potrebnu prevagu za ekipu, individualno nije jači od Duranta, ali je on taj koji čini svoje suigrače boljim a samim tim i ekipu što donosi rezultat.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 jun 2017, 20:16

Clutch je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:

Golden Stejt je bio all-time great ekipa bez Kevina. Razlika u tim laksim putevima drasticna.
pa i Dubsi su contender zbog Duranta, vidis da bez njega nisu mogli preko Cavsa :kafa:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.