Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Vozim...

Dizel
88
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
14%

Ukupno glasova: 146

Asteriks

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Asteriks » 01 jun 2017, 13:28

To je jednostavno, kazes da ti izmjeri taj raspon centralne rupe, javi ET (msm oko 37), a sarafi su najmanji problem.

Eo slika pomenutih sarafa iz Graevea, nemos bolje naci. Tacno tvoja velicina isl, mada opet kaem, probaj sa tim sto imas.

slika

Ja bi recemo prije kad bi skidao gumu, bilo radi zamjene, ciscenja trombli i izmjene kocionog cilindra, diskova, amortizera il cega vec znao polomit one starije sarafe (kljuc mi ima nekak cudan ugao) zato sto zavrem ko sivonja al sa ovim mos biti siguran da su duga vijeka.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 02 jun 2017, 11:42

Treba mi cilindar brave paljenja za zope 206, gdje ima u Sa ?

Sent from my SM-T211 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 04 jun 2017, 18:41

vozdra raja

imam za prodat felge sa opel astre , 5x110 je promjer

https://www.olx.ba/artikal/25763018/ope ... lge-5x110/

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 jun 2017, 01:40

Asteriks je napisao/la:To je jednostavno, kazes da ti izmjeri taj raspon centralne rupe, javi ET (msm oko 37), a sarafi su najmanji problem.

Eo slika pomenutih sarafa iz Graevea, nemos bolje naci. Tacno tvoja velicina isl, mada opet kaem, probaj sa tim sto imas.
slika
Ja bi recemo prije kad bi skidao gumu, bilo radi zamjene, ciscenja trombli i izmjene kocionog cilindra, diskova, amortizera il cega vec znao polomit one starije sarafe (kljuc mi ima nekak cudan ugao) zato sto zavrem ko sivonja al sa ovim mos biti siguran da su duga vijeka.
Aha aha a ko da javi ET - ja tebi ili on meni ? :mrgreen: :lol:

Mada kazem ti mislim da sve odgovara za moje auto jer u opisu pise da mogu na njega...a sto se sarafa tice, nije frka, nije mi daleko :thumbup:

Nego, je li vama ovo izgleda kao da je "prepravljan" DOT gume (mozete i zumirati malo) ?
slika
Mozda sam se i prosuo sad, ali sam davno nacuo da se to moze prepravljati, ili brisati skroz pa reko da vas priupitam je li vama ovo izgleda "sumnjivo" imalo, meni barem jest malo ? :mrgreen: guma je navedena kao nova..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jun 2017, 08:01

Nije prepravljano, barem ne bi trebalo biti a neki, noviji modeli imaju izrazen datum na tu foru. Znaci te bi trebale biti proizvedene u februaru 2017 (0217).

E sad, imas ti protekt gume gdje je samo ljepljena šara pa ostanes fakticki celavih nakon kraktog perioda i to je ono sto zna biti sumnjivo. Ak vec zelis protekt onda gledas sa garancijom i da je citav proces odradjen po ps-u iako bih ti savjetovao da zaobidjes tu vrstu (tj pomenuti protekt).

Kod tebe izgleda sve ok (samo navedi koji je proizvodjac u pitanju).

Za ET sam ti govorio da ti prodavac moze javiti broj i da sam mozes izmjeriti raspon centralne rupe na trenutnoj felgi.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 jun 2017, 08:44

Asteriks je napisao/la:Nije prepravljano, barem ne bi trebalo biti a neki, noviji modeli imaju izrazen datum na tu foru. Znaci te bi trebale biti proizvedene u februaru 2017 (0217).

E sad, imas ti protekt gume gdje je samo ljepljena šara pa ostanes fakticki celavih nakon kraktog perioda i to je ono sto zna biti sumnjivo. Ak vec zelis protekt onda gledas sa garancijom i da je citav proces odradjen po ps-u iako bih ti savjetovao da zaobidjes tu vrstu (tj pomenuti protekt).

Kod tebe izgleda sve ok (samo navedi koji je proizvodjac u pitanju).

Za ET sam ti govorio da ti prodavac moze javiti broj i da sam mozes izmjeriti raspon centralne rupe na trenutnoj felgi.
E dobro drug, izmjericu to, mislim ako budem uzimao te felge uopste, vidjecu kakav budem s parama..

A sto se tice guma, evo koje su u pitanju:
I evo jos jedne, mislio sam uzeti po dvije s ovih linkova (dvije sad za ljeta a dvije za zimu) :

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 jun 2017, 10:02

Sava zimi je jako dobra guma, naravno samo ako nije stara.
Zato sto su po sastavu jedne od najmeksih guma, pa zimi imaju jako dobru ulogu.
Iste se ljeti jako brzo tope, pa neki u onome M+S citaju ljeto i zima s toga im ne traju dugo, ali ako imas ljetne zimske gume moze duugoo da ti traje.
I ljetna takodjer, dobra po kisi, ne stvara buku, manje trosi.

Jos pogotovu ako ih nadjes da je Njemacka proizvodnja ili Francuska.

I taj broj gore 0217 oznacava drugu sedmicu 2017. godine
@asterix :tralala:
Mia San Mia

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 jun 2017, 10:17

R32 je napisao/la:Sava zimi je jako dobra guma, naravno samo ako nije stara.
Zato sto su po sastavu jedne od najmeksih guma, pa zimi imaju jako dobru ulogu.
Iste se ljeti jako brzo tope, pa neki u onome M+S citaju ljeto i zima s toga im ne traju dugo, ali ako imas ljetne zimske gume moze duugoo da ti traje.
I ljetna takodjer, dobra po kisi, ne stvara buku, manje trosi.

Jos pogotovu ako ih nadjes da je Njemacka proizvodnja ili Francuska.

I taj broj gore 0217 oznacava drugu sedmicu 2017. godine
@asterix :tralala:
A znam ja brate citati DOT gume, nego mi je ovako "vizuelno" to malo djelovalo sumnjivo, kao da je prepravljano, pa sam zato upitao :)

Znaci valjaju konkretno ove 4 s ovih linkova, posto imaju Savine sa svakakvim sarama i svakakvih vrsta, pa reko ove sto sam naveo valjaju li sta :D

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jun 2017, 10:41

Sava perfecta je cirkus guma.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 05 jun 2017, 10:47

Kakve su bfgoodrich gume? Kad već oko guma pišete :D

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 jun 2017, 11:02

Asteriks je napisao/la:Sava perfecta je cirkus guma.
Mislio sam na Uhp :D
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jun 2017, 11:09

To je onda Sava Intensa i msm da nemas kod nas 14-ke te marke (ak ih uopce i ima).

Ova perfecta je uzas po kisi, haos. Bolje ti je cetiri razlicite izlizane, bar znas sta te ceka - pizdarija.

Govorim iz razloga sto @Papas trazi upravo ove.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 jun 2017, 11:19

Sreca onda pa nisam vec narucio ove perfecta :)

A imaju te intensa 14-ke, samo sto im je visina 60 (nisam bas upucen jel ne valja da dvije gume budu 65 a dvije 60 visine), evo ih:
Valjaju li onda ove majku im ? :D
Zadnja izmjena: Papastathopoulos, dana/u 05 jun 2017, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 jun 2017, 11:22

Moguce, ja sam skoro ganjao 17" uhp pa zato sam se dobro raspitao. Za tu perfectu haman pa prvi put cujem.
A i sad vidjo kako je jeftina :D
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jun 2017, 11:28

A imaju te intensa 14-ke
Ta intensa je dobra, koliko sam cuo al ova uhp (sto nema za tvoju velicinu), e sad ta hp fkt pojma neam.

Ma trazi neku provjerenu, nije se s tim igrati - Bridgstone, Continental, Michelin, Vredestein, Hankook pa Semperit, pa imas i kategoriju ispod Firestone itd.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 jun 2017, 11:49

Asteriks je napisao/la:
A imaju te intensa 14-ke
Ta intensa je dobra, koliko sam cuo al ova uhp (sto nema za tvoju velicinu), e sad ta hp fkt pojma neam.

Ma trazi neku provjerenu, nije se s tim igrati - Bridgstone, Continental, Michelin, Vredestein, Hankook pa Semperit, pa imas i kategoriju ispod Firestone itd.
A brate nisi ti ni budala, pa takva jedna je stoja, msm te marke sto si naveo :mrgreen:

A jel ovo spada u Bridgestone Bgt, ove nisu skupe ako ista valjaju ?

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jun 2017, 12:03

Prvi put cujem za te Lassa, ev sad gledam neka turska kompanija koja proizvodi gume po bridgstone tehnologiji. Neam pojma kakva su bile na testovima, kakav je grip u razlicitim uvjetima, vijek trajanja itd.

Mal se raspitaj, al kad je o Japancima rijec, tj. Bridgstone kompaniji te njihovim filijalama, ti rijetko grijese.

Na gumama i kocnicama (cilindri, diskovi, ulje, plocice) nikad ne sĆedi. :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jun 2017, 13:31

@Asteriks, sta mislis o ponudi za auto Skoda Fabia nova 1.0 MPI? Originalna cijena je za ovaj model koji nude 22 hiljade. Kazu da slabije ide ove godine te da su se odrekli zarade na Fabiji samo kako bi bolje isla pa su je spustili na 17500. Uglavnom je ovlasteni salon za Skodu u Federaciji.
Na njoj su Bridgestone gume, od opreme ima ono sve standardno, bez alu felgi. Na prvi pogled dosta lijepo izgleda, nazad prtljaznik izgleda solidne velicine, unutra izgleda lijepo i moderno za starije modele Skode, linije isto izgleda dobro i modernije. Samo me eto taj motor malo kopka.
Ali uglavnom meni ne treba nista bijesno vec nesto za gradske voznje (jer ne bih prelazio godisnje vise od 15 hilljada, negdje izmedju 10-15 , u gradu mozda trosi negdje oko 6,5 litara, na otvorenom moze doci i na 4 litra.

Gledao sam ovo sve sto ima u toj kategoriji i nigdje se ne moze povoljnije proci, mislim 17500 za novo auto? Npr za 7-8 godina to auto ako bude kod mene tada sigurno da ce biti ocuvano dosta i da nece imati preko 100 hiljada predjenih. Dok ovamo kada idem na polovna npr za Megane se treba istresti 15 hiljada, a prodaju ih predjene sa 150 hiljada i sumnjam nesto da ih dovoze iz rent a car firmi iz inostranstva pa ih usminkaju ovdje.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jun 2017, 15:15

Pa sta ja znam, to su oni najnoviji trocilindrasi sa mpi ubrizgavanjem.

Ubrzanje od 0 - 100 oko 15 sec, sto je lose za jednog benzinca, onda putovanja na duge staze itd. nije njegov fah ili ugrubo - to je gradsko auto kojem idealna voznja (60 km/h) u prosjeku odlicno prija, premala potrosnja, onda ona eko sranja (ne zagadjuje okolinu), super tih rad motora (sto je novina kod trocilindrasa inace su vecinom neizbalansirani) itd.

Ubjedjen sam da vecu brzinu od 150 km/h neces razviti (sto je naravno i previse za nase puteve) al po meni su problem ta medjuubrzanja kod preticanja gdje itekak imam svoje sumnje.

Generalno trocilindrasi u uvjetima gdje se trebaju naprezati (uzbrdica, prevelike vrucine, opterecenost auta putnicima il tovranom) nemaju zivotni vijek kao benzinci 4 cilindra vece kubikaze iako su ovi moderni ugladjeniji.

Ovaj motor se koristi u Polu, Skodi Mii ili cak imas i Golf 7 1.0, trocilindras al nosi naziv TSI (samo sto je mnogo vise napucan prije svega zbog same tezine auta).

Moje misljenje - ovi motori su razvijeni u sklopu projekta globalnog zagrijavanja te zastite gradova od stetnih cestica, zatim zbog niske potrosnje te logicno - iskoristavanja benzina na bezbolan nacin. Koja moderna zemlja oce 2.0 benzinca koji izbacuju kajganu na rore, veliku buku, itd. Ja npr. volim sto vecu kubikazu, jaci motor, glomaznije auto, krut mjenjac etc ali to je vec prevazidjeni muscle stil starog kova.

Ak oces kratku definiciju - Fabia 1.0 je gradsko auto iz udzbenika koje ispunjava sve nove propise.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 05 jun 2017, 19:37

tuzlak1987 je napisao/la:@Asteriks, sta mislis o ponudi za auto Skoda Fabia nova 1.0 MPI? Originalna cijena je za ovaj model koji nude 22 hiljade. Kazu da slabije ide ove godine te da su se odrekli zarade na Fabiji samo kako bi bolje isla pa su je spustili na 17500. Uglavnom je ovlasteni salon za Skodu u Federaciji.
Na njoj su Bridgestone gume, od opreme ima ono sve standardno, bez alu felgi. Na prvi pogled dosta lijepo izgleda, nazad prtljaznik izgleda solidne velicine, unutra izgleda lijepo i moderno za starije modele Skode, linije isto izgleda dobro i modernije. Samo me eto taj motor malo kopka.
Ali uglavnom meni ne treba nista bijesno vec nesto za gradske voznje (jer ne bih prelazio godisnje vise od 15 hilljada, negdje izmedju 10-15 , u gradu mozda trosi negdje oko 6,5 litara, na otvorenom moze doci i na 4 litra.

Gledao sam ovo sve sto ima u toj kategoriji i nigdje se ne moze povoljnije proci, mislim 17500 za novo auto? Npr za 7-8 godina to auto ako bude kod mene tada sigurno da ce biti ocuvano dosta i da nece imati preko 100 hiljada predjenih. Dok ovamo kada idem na polovna npr za Megane se treba istresti 15 hiljada, a prodaju ih predjene sa 150 hiljada i sumnjam nesto da ih dovoze iz rent a car firmi iz inostranstva pa ih usminkaju ovdje.
Testna vožnja će ti sve reći, ja da imam taj keš i otišao bih na nju :mrgreen: ali realno gledajući ako ti ništa aman ne treba top auto, bar je novo i u dilemi novo s manje opreme ili polovno top radije biram novo, tako da go for it :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Brokula, FCB1986, invincible1921, jasmin10, RacioEmocionalan i 23 gosta.