FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

AshburtonG
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la AshburtonG » 17 jun 2017, 15:05

ultrasstyle_tz je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:@ultrasstyle_tz

Pa ja mislim da je spominjao nesto, u vezi pozajmica, da one ne podlijezu porezu. Vjerovatno su se na taj nacin isplacivale ugovorne rate, ako je uopce i moguce.

S druge strane, i da je isplacivano sve "nevidljivim sredstvima", to radi apsolutno svaki klub, ne samo kod nas. Pa yebenom Ronaldu i Messiju se sudi za utaju poreza, a da nasi ljudi, sa ovako malo sredstava, ne pokusaju naci neki sporedni put izbjegavanja poreza.
Jednostavno, u nasoj drzavi je to jedini nacin da klubovi, koliko toliko, dovode respektabilna imena, za okvire PL.
upravo to, moguca su samo nevidljiva sredstva i ako ne isplacujes preko racuna/blagajne. Tj ako ne knjizis. Nema para, nije nikad bilo, ali onda ne smije ni usporazuma bit. Onda te svako moze tuzit jer nemas pokrice na izvodima da si isplatio.
Eto slucaj Mujkic i ekipa. Cijela Tuzla zna da su isplaceni, ali nemas dokaza i placaj ponovo.
Jednostavno dodje Azmir dadne Faticu 50.000 i naprave interni akt, nigdje ni kluba ni kojeg q. Ali onda je to sve na povjerenje, a kod nas ljudi hoce izvarat zacas.

A pozajmica nije oporeziva ako si ti posudio 10.000 i od toga platio lupam pripreme. Oporezovan je racun za pripreme, i placas PDV na taj racun za pripreme parama od pozajmice. Nema dvostrukog oporezivanja. Ali ako njom isplatis platu radniku, onda na platu ide porez. Problem je u dva slucaja. Prvi ,uslo 100.000, nema izlaza nema ih na stanju. I drugi isplatio si nekom radniku 100.000. Po kojem osnovu ? Koji god osnov navedes (topli obrok, putna akontacija,plata ), sve ima svoju stopu poreza koju moras obracunati i platiti.
Aha, razumijem sad. Dakle pozajmica ne podlijeze porezu, jer placa vec oporezovani racun necega, ako sam dobro shvatio.

Azmir je popusio tu foru povjerenja od mnogih ljudi, pa mu je tek onda doslo iz guzice u glavu. Kao sto rekoh, iskrene namjere i za dobrobit Slobode je imao, ali ta cinjenica, ne moze da bude argument protiv cinjenice da je isto, ne svojom namjerom, pravio i greske, kojih je srecom bilo mnogo manje od dobrih stvari koje je uradio.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jun 2017, 15:06

nego u svakom trenutku Kojic >> Efendic, Ignjatovic >> Mehmedagic. Za iste pare.

samo nadati se da pojacanja na ostalim mjestima proprate na isti nacin. prije svega da sleti Halilovic.

I da vise potpise ovaj Ignjatovic, mislim da ce to biti hit
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

katarakta

Post Postao/la katarakta » 17 jun 2017, 15:07

harry_90 je napisao/la:Dok je Senad prozivao Husica,sve je bilo ok,Azmir ovo,Azmir ono,cim Azmir udari kontru nakon konstantnog pljuvanja pise da se to pretvorilo u seljakluk,cirkus itd..

Dvostruki arsini vladaju,haman je Husic opasno nabio komplekse cim je Slobodu vratio u ligu,bio sa njom u vrhu,na to neki nisu navikli,navikli su na Slobodu koja zivotari u ligi,bori se za opstanak,nije bilo informacija iz kluba kao prije,nije ulica vodila klub,odstranile se pijavice iz kluba Fucko,Fiko i slicna kompanija..

Trazili ste gledajte,dobicete igrace koji ce igrati za 700 km,jer sta ce mu vise,nije on doktor.. :wave:
A boli me **** za koliko ce igrat igraci. Ne igraju ispod 25
-30 milja za godinu i hajde boga ti reci zasluzuju li vise
Niko, niko, samo Sloboda

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 jun 2017, 15:09

Bas ga je Husic argumentovano patosirao, "mnogi su davali pare na ruke da se smanje troskovi i ne kazem da i mi to nismo radili" :lol: Onda nekakvi dogovori s igracima da im se ogromne cifre isplate jer eto obecano im je... I ovi su zatekli klub u ogromnim problemima, a nije da ih ne stizu problemi iz vremena Azmira, isto tako ko sto je Azmir zatekao klub u jos vecim problemima. Isto tako ne znaci da neko naredni nece zateci probleme koja je sadasnja uprava napravila

Samo sto Azmir nije imao lose namjere vec je to radio iz neznanja i jer je imao politiku da sam gura klub a ocito je da ne zna (ustvari imao je Vugdalica :tokralju: ) a ovaj UO pokusava predstaviti Azmira kao grobara Slobode
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 17 jun 2017, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 17 jun 2017, 15:10

Iskreno, ne bi bio toliki seljakluk da Azmir nije na sve ono izjavio da su se izgubili "k'o Hadžira u Turskoj". Jako loš način da kaže što je htio reći.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 17 jun 2017, 15:12

katarakta je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Dok je Senad prozivao Husica,sve je bilo ok,Azmir ovo,Azmir ono,cim Azmir udari kontru nakon konstantnog pljuvanja pise da se to pretvorilo u seljakluk,cirkus itd..

Dvostruki arsini vladaju,haman je Husic opasno nabio komplekse cim je Slobodu vratio u ligu,bio sa njom u vrhu,na to neki nisu navikli,navikli su na Slobodu koja zivotari u ligi,bori se za opstanak,nije bilo informacija iz kluba kao prije,nije ulica vodila klub,odstranile se pijavice iz kluba Fucko,Fiko i slicna kompanija..

Trazili ste gledajte,dobicete igrace koji ce igrati za 700 km,jer sta ce mu vise,nije on doktor.. :wave:
Za nase igrace koji ne planiraju ici sa ovih njiva,to su idealne pare,ali carko moj ako hoces nekog jakog igraca moras malo vise gurnuti u dzep,ako zelis naravno da ti klub bude u vrhu,ako neces,onda angazujes ove sto ce igrati za 700 km plus doprinosi.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 jun 2017, 15:13

Gurnuli su pare u dzep i doveo se Fatic, bas idealno rjesenje. Daj nam 11 Fatica, nemoj ove sto ne planiraju otici s nasih njiva

katarakta

Post Postao/la katarakta » 17 jun 2017, 15:16

I opet ne znam da ce igrat za 700. Lazevski nece, Kalezic nece, Ordagic nece i sto je najgore nece ni Tandir. Ne zaradjuju mnogo vise ni u drugim klubovima, vjeruj. Mislis da ce Zec dobit vise u Zelji. Nece i ne vrijedi 2.500 . Koliko cs uzeti ovaj stoper sto dolazi, Halilovic ako dodje. Husic nece bit ispod 2.5. Nego treba malo na te igrace i zagalamit :)
Niko, niko, samo Sloboda

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 jun 2017, 15:18

katarakta je napisao/la:I opet ne znam da ce igrat za 700. Lazevski nece, Kalezic nece, Ordagic nece i sto je najgore nece ni Tandir. Ne zaradjuju mnogo vise ni u drugim klubovima, vjeruj. Mislis da ce Zec dobit vise u Zelji. Nece i ne vrijedi 2.500 . Koliko cs uzeti ovaj stoper sto dolazi, Halilovic ako dodje. Husic nece bit ispod 2.5. Nego treba malo na te igrace i zagalamit :)
Ma bezveze predstavljaju ovdje da smo sirotinja. Mene su iznenadili sa produzivanjem Lazevskom sto je odlicno, jos da dodje par imena koja se spominju i odlicnu ekipu imamo, za top 4 sigurno.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 jun 2017, 15:21

katarakta je napisao/la:

Kakva je sad ovo igranka sjede u quadro na Stupinama Senad i Azmir,kako mi rece prijatelj sasvim normalno kao da je dobar dan
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 17 jun 2017, 15:34

Sve je to igranka za sire narodne mase,igranka na kojoj jedino navijaci gube zivce,i godine svog zivota.
Pojacanja koja se spominju su solidna za nase uslove,ali nedovoljna za bilo kakve ambicije....biti u top 4 meni nije nikakva ambicija,nego glupost....takve tkz ambicije gledam dvije decenije..Dok se mi zadovoljavamo time,trofeje kupe klubovi poput olimpika i radnika,a nama je ovdje izgovor,hejjj znas ti kako je radnik uredjen klub,imaju plan...i tako to....
A kada napises da je nase uredjenje kluba i poslovanja lose,i da ovako ne ide,napadnu te kao mrzitelja jasmina,azmirovca i slicne glupe nazive...
Sretna vam jos jedna sezona bez trofeja..samo jako,tuzlanski..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jun 2017, 15:46

ma nemamo mi uslova za trofej.
Da nema reprograma mozda bi i imali. Ovako uz reprogram i dugovanja, nema sanse posto nemamo navijaca.
Zeljo gotov 200.000 zaradi od navijaca u ligi za prvaka, mi utakmicu ne mozemo pokrit.
i ne pricamo o 10000 po utakmici, nego 2000 na manjim , 5000 na derbijima ali sa placenim kartama

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 jun 2017, 15:48

Nece ove sezone biti 1000 ljudi posjeta jer znaju ljudi da se ne borimo za nesto, vec da onako igramo sezonu..Ostale ekipe svake godine pucaju na Evropu i trofeje pa i imaju te 3-4 hiljade.

Ne bori se ni Velez za titulu ali bar uprava ima plan i vjeru ljudi pa zato imaju 1500 clanova. Stavljeno je do znanja, sada se ne borimo za nesto ali imamo plan po kojem cemo se boriti. Kod nas je situacija sada se ne borimo za nesto ali vam lazemo da cemo se boriti i normalno da to ne prolazi.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 17 jun 2017, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 17 jun 2017, 15:49

tuzlak1987 je napisao/la:Nece ove sezone biti 1000 ljudi posjeta jer znaju ljudi da se ne borimo za nesto, vec da onako igramo sezonu..Ostale ekipe svake godine pucaju na Evropu i trofeje pa i imaju te 3-4 hiljade.
onda nema potrebe da klub puca na bilo šta više
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jun 2017, 15:57

ma nasli bi mi razloga da ne vjerujemo, ko sto smo i Azmiru.
Kad god je dat pare za kartu, za sezonsku, nadjemo mi povoda da ne vjerujemo.

To je dobar primjer. Velez vec godinama u goroj situaciju od Slobode, ali ljudi opet i iznova vjeruju. U drugoj ligi 1500 clanova, sjebali ih ko i nas 1000 puta, ali jbg Velez je Velez.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 jun 2017, 16:00

Pa sve je usko povezano,nema navijaca nema prihoda nema interesa sponzora nema para,a samim tim niti pojacanja niti sta drugo. Zeljo i Sarajevo uzimaju igrace za manje para,provjereno znam jer su kao otvorena scena s puno vecim mogucnostima za dalju prodaju i blize suncu(reprezentaciji).
Nase medjusobne optuzbe i politicka prepucavanja preko Slobode i sporta uopste dovode nas u rang Mladosti i Viteza te svaki UO suocen s time mora biti osudjen na prosjek. Azmir je napravio iskorak sa Cirom,ali i dalje nema stabilnosti dok se sami ne stabiliziramo u glavama
Klub je ogledalo nas samih i nase drage Hadzire
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 jun 2017, 16:04

Nisu nama krivi Zeljo i Sarajevo sto "legende" Slobode gledaju samo kako se uvaliti negdje u Tuzli, a ko misevi su nakon Karaule, a mozda i Sickog. Tako da nemamo nikog u savezu, nemamo nikog u kantonalnom cak savezu. U konacnici zbog njih koji kradu svoj grad i boli ih briga za Slobodu, Sloboda nece imati nikada vise reprezentativca koji ce dobiti neku minutazu ;)

Ovi Velezovi imaju povjerenje ljudi, rade nesto, prave. Kod nas se od starta zna da su ljudi instalirani i jbg kako da vecina vjeruje takvim? Otici ce Senad doci ce neko drugi isti samo druga faca. Ne znas ni sta mu je u cilju, jel tu da nas gasi ili razvija? To se nakon godinu dana ne moze skontati jos uvijek, a kamoli sta dalje da ljudi se zagriju :crazy:

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 jun 2017, 16:09

Ti si Tuzlak vidim zaista upucem i svako ti je otprilike u najmanju ruku sugav,ljigav itd....Hajd nas pocasti profilom tvog favorita za dugorocnost FK
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 jun 2017, 16:17

ultrasstyle_tz je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:kakva sramota kakvo blamiranje :!: pa ovi izgleda hoce da nas ugase ali svi redom (Faraon, Krusko i SIsoje) :facepalm: pa znam za Senada da je idiot, interesdjija ali brate sad se i Azmir izofira dzaba :damn: kaze navukao inspekciju jer je pokazivao ugovore :?: pa koji ste qurac zakljucivali takve ugovore koji ce privuci inspekciju :facepalm: sto koji qurac obecavas igracima placanje od nekih buducih para, kad vec ulazes "svoj" ogroman novac rijesi to odmah :!: i jos kad kaze ja se sam nosio sa finansijskim problemima, Azmire dragi svaki drugi dan si prozivao g.ovna iz opcine da moraju vise ulagati i tvoje cuveno "ja milion - opcina milion" :!: majku vam yebem svima klub ste mi zgadili :facepalm: fuj fuj fuj mozete se dogovoriti sva trojica za 15 minuta yebo li vam parcele mater gurbetsku, izginuli dabogda svi :!:
to je to

sad drugi dio posta: ne mogu da vjerujem koliko Azmir koristi neznanje i neobrazovanje obicnog svijeta.
Pa kako ces od para od Uefe isplatiti pare Kosticu, Faticu i ekipi kad pare ako nisi obracunao poreze. Pare od UEFE legnu na racun kluba, i sad dodje rutinska inspekcija i pise isplaceno na racun Ivan Kostic 60.000 KM. Sta je ovo ? na osnovu cega? krivicno djelo jarane. Cekaj ba nije krivicno djelo platu/sporazum mu platio. Aha, pa dje onda porez. Nisu ba ljudi u inspekciji tolike ovce jbmu :mrgreen:
Uprava koja zeli da vodi tim od prihoda UEFA, ulaznice, sponzori, opstina , donacije pa cak i pozajmice , mora da obracunava poreze, jer sto god ide preko racuna logicno da se mora opravdati.

Ovaj nacin na koji je Azmir pokusavao ustediti pare moze funkcionisati samo na nacin kako je i bilo. Da on donese vrecu para, izmiri igraca,a da te pare nikad nisu prosle kroz klub. I na kraju je to sve stvar povjerenja . Ja mu licno vjerujem, ali fule i slicni ce pitat jel on stvarno isplatio 60.000 KM i prikazao kao pozajmicu ili su oprali sta. Onda klub ima 3 miliona pozajmica koje su usle u klub, posluje u minusu (kao sto Sloboda logicno kao i svaki klub radi svake godine), a nema izlaza 3 miliona novca u isplatama. Pa dje su pozajmice otisle. Ko je ukrao. Onda optuzujes direktora kluba, sekretara, koga vec imas. Vugdalic i Ibric onda ukrali 3 miliona. Ima ulaz para, nema izlaza. Ako prikazes izlaz , onda gdje je porez?

dakle da sam sebe ispravim. Ovo kako je Azmir zamislio je moglo proci samo da on dadne od sebe 40.000 maraka lupam Faticu i onda ne prikaze ni ulaz, ni izlaz, ni pozajmicu. Jednostavno nikad nije bilo tih para. Jer opet kazem i pozajmicu moras opravdat iole skolovanom inspektoru. kazem nisu ovce :mrgreen: . Uslo 100.000 Km, a nije izaslo, a nema na stanju. Dje je ?

nazalost konstantno se radilo neregularno. vjerujem da bi i ovi sad isto radili, ali su uslovljeni reprogramom koji je ipak osnov svega.

A u jednom bi se slozio sa svim vama, neukosno je ovo sto se radi preko ledja Slobode, i sto jedni preko drugih beru poene, a ocigledno je da su nas svi izvarali na neki nacin.
I opet je zalosno sto se to desava izmedju dvije produktivne uprave. Jer nema govora, kad se podvuce crta i Azmir i Senad su produktivne uprave Slobode. Imale su mnogo vise dobrih stvari nego gresaka. Azmir da je imao koga da ga nasavjetuje kako terba, a ne Vugdalica, sa parama koje je ulozio, vrlo lako je mogao biti cist i sa porezima. Vjerujem da on nije svjesno ugrozio reprogram i klub. Jednostavno covjek ne poznaje te stvari, a cija je krivica sto u klubu nije imao nekog ko zna to je drugo.
I tu se apsoltno svi slazemo, za vratove se hvataju uprave koje da zajedno rade limitima Slobode ne bi bilo kraja, a ne spominju se levati koji su nas sahranili i zbog kojih se ovi sad i kolju.
Grad , Davud Zahurovic- ali to i o nama puno govori.

grad treba da preuzme inicjativu, ili da rijesi sve ove probleme Slobode jednom uplatom koja uopste ne bi bila velika, ili da sazove Azmira, Senada, Bonija i ostatak ekipe i kaze radit cete ali imate neke okvire. Ubacit svog covjeka kao direktora sa zadatkom da prati samo da se servisiraju reprogram i dugovi, te placa porez.

i mi smo se ovdje podijelili na nevjerovatan nacin, umjesto da svi zapnemo da ljudi kojima je ocigledno stalo do Slobode nadju zajednicki jezik. ekipa Azmir sama nije mogla- to smo svi vidjeli (i opet su sami bili drugi).ekipa Senad sama nije mogala (i opet su sami bili 4. i uradili dobar posao oko dugova).
Zajdno gdje bi bio limit ? ali kad mi ne mozemo zajedno kako ocekivati da mogu oni.
Ja sam ubjedjen da oni svi zajedno imaju jasno razradjen plan za koji je neophodno godina dana ,a to je fuzija Sloboda-Tuzla city i cist racun duga ljubav....ode 3-4 miliona u zaborav,Azmir vlasnik 49% grad 51%.
Samo Azmir moze sirokim masama objasniti da je to vrlo ispravan nacin za bolje sutra. Ja isto mislim da jeste i neka se potrazioci hebu lagano,a posebno ovi sto naplacuju po deset puta :puke:
Novi klub a star vec 100 godina Sloboda-Tuzla(city se brise) iz Tuzle. trening centar Simin Han,glavni stadion Tusanj
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 17 jun 2017, 16:23

U 17h momci, i djevojko.
Testna utakmica.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.