Da se osvrnem na ovaj Virtin post, rekao je baš sve od A do Ž. Sad bih stavio fokus na ovo nezalaganje igrača, za to je jedini i isključivi krivac trener, u našem slučaju Slavko. Niko njima ne može dogovoriti niti natjerati ih da se zalažu osim trenera, on je taj koji će im yebat sve po spisku zbog kurcobolje, to što ih mi pljujemo i upiremo prstom u njih, to njima ne znači ama baš ništa.
Ja sam za Petrovića govorio da je predefanzivan i previše ziheraški trener dok je još u Radniku bio, pa je onda bila priča da bi igrao atraktivnije i ofanzivnije da ima bolje igrače. Znao sam da će dolaskom u Želju sa sobom donijeti i taj sindrom vođenja "malog kluba" i te igre gdje protivniku daješ loptu i čekaš njegovu grešku da dadneš gol. Tako se ne vodi klub kao Željo, i takva igra ne donosi rezultat klubu kao što je Željo.
Većina takvih trenera koji dođu iz manjeg u veći klub na osnovu ostvarenog rezultata sa tim manjim, prenese tu ziherašku igru na novi klub. Razlika je u tome što na kraju takvi treneri ili tonu sa tom svoj ziheraškom igrom ili se u nekom trenutku dohavizaju i promijene svoju filozofiju, mada takvi treneri su rijetkost i to su zaista pravi stručnjaci.
Slavko je ispucao taj svoj bonus sa ziheraškom igrom i krajnje mu je vrijeme da promijeni filozofiju ili će ubrzo biti bivši. Sačekao bih Europu da vidim na šta će to sve ličiti, prvenstveno protiv Zete gdje ćemo morati uzeti stvari u svoje ruke i gdje neće proći njegova ziheraška igra. Kad bi dogurali do AIK-a, to će već biti odlična podloga za Petrovićevu taktiku i eventualno te mečeve ne treba uzeti ozbiljno u svrhu razmatranja promijene filozofije igre, jer protiv takvih klubova koji su objektivno osjetno kvalitetniji od tebe ti jednostavno moraš da se postaviš defanzivno, i da kroz tranziciju i kontru tražiš svoje šanse, kao što je Oda izbacio Ferencvaroš i kao što je igrao protiv Standarda.
Gledajući ove pripreme, daleko smo mi od poboljšane i bolje igre, na terenu smo isti kao prije. čak i gori. Al' to opet nije mjerilo, treba sačekati takmičarske utakmice, da vidimo gdje smo i šta smo, pa možemo dublje analizirati igru.
Za sada Slavko ima moju podršku, mada je u slučaju ispadanja od Zete definitivno gubi. Al' i tada mu ne bih dao otkaz, nego bih sačekao ligaške tekme, reći ćemo da su utakmice sa Zetom bile preblizu i da će se možda trgnuti do početka lige, ako i tada u prva dva, tri kola ne bude imao rezultat, treba dobiti premanentno otkaz. I više niko nema mogućnosti da kaže, pa eto trebo je dobiti šansu jer od konstantnog mijenjanja trenera nema ništa. Itekako je dobio drugu šansu, na njemu je da li će je iskoristiti ili ne.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"