FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 24 jun 2017, 01:11

Monci je napisao/la:Ma vala može misliti ko šta hoće, ali ja sam uživao zadnjih pola sata. Djeca...fali znanja, fali iskustva, fali i kila....ali ne fali borbe, ne fali želje, ne fali htijenja i zalaganja. To je Željo i to hoću da gledam. Ne zanima me je li na terenu 11 staraca ili 11 djece, hoću da vidim kako "izgaraju" za taj dres....i nakon takve borbe racku me boli za rezultat, ja ću kući zadovoljan otići..
Nemoj šta zamjeriti :kafa:
Monci
Post01 feb 2017, 14:03

Nijedna(ili skoro nijedna) omladinska škola, ili po novom "akademija" ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i šire nije zdrava zadnjih godina, ali ne zbog samih klubova, nego zbog roditelja i managera, odnosno lokalnih pijačara koji su skupili nešto keša, pa lafo zastupaju sirotinju i kokuze. Na žalost tako je. Sa druge strane mislim da ćemo se složiti da imamo trenera koji "zna znanje" koji je iskusan, donosi neke principe sa kojima se mi još uvijek borimo da ih usvojimo, i niti jedne sekunde ne sumnjam da će kod njega igrati fakat najbolji, najspremniji, najangažovaniji, najdisciplinovaniji, najhrabriji, dakle igrači sa mudima, bez obzira na godine, staž u klubu, primanja. Slušao sam njegov inteview neki dan, i čuli ste za našu djecu. Jbg to je realnost. Siguran sam da on neće rezati granu na kojoj sjedi, a sa druge strane, čim se ukaže iole šansa, pružit će je našim talentima. U to sam ubjeđen. Mi smo zahtjevni, tražimo rezultate, titulu i Europske iskorake, ali toga sa djecom nema. Neko bi trebao baš da bude vanserijski talent pa da se sa 17-18 dokaže, i obezbjedi mjesto u ekipi. Ostali momci, šuti, trpi i čekaj. Neki kup sa niželigašem, neke povrede, splet sretnih okolnosti, da trener nema drugog izbora pa te gurne. To je koliko vidim jedina opcija. Ja bi možda u odnosu na ovo samo jednu stvar drukčije napravio, a to je kup. Tu bi mi puni fokus bio na mlađim igračima, pa i po cijenu ispadanja. Kup nije garancija Europe, jer je dovoljno da fuliš jedan penal u finalu, i da bez poraza kroz cijelu sezonu ne uzmeš trofej. A taj trofej je utjeha onima koji titulu popuše, i ne donosi nikakve pare, pa bi ja tu redovno i standardno djecu gurao. Eventualno bi u polufinalu ili finalu prvu ekipu izveo..Sve je to komplikovano, djeci treba utakmica, a nemaju snage niti pripreme da odrade u full-u, pa skontaj šta i kako napraviti. Nije jednostavno...
Monci
Post08 jan 2017, 15:59

Boli Slavka racku koliko ko prima. Njemu će igrati najbolji. A ako ćemo i oko primanja...debeli je to skresao i više nego dobro, i da znate Slavko je trener koji ne boluje od igračkih imena, veličina, neke istorije. On želi kompaktan tim, fizički dominantan, gladan pobjeda i uspjeha. I ja sam 100% siguran ako neko od mlađih zasluži da igra igraće. A ako ne rastjeraće ih sve. Ovaj čovjek se ne vodi sentimentom, nego isključivo profesionalizmom. Pa jbt dokazao je to u Radniku prosječnoj seljačkoj ekipi bez navijača, tradicije, baš je od njih borce napravio ginuli su svi za jednog, jedan za sve. Izforsirao je Memiševića, igrao je imao njegovo povjerenje, jer je dečko IGRAČ, i vidjeli smo gdje je završio. Prije napuštanja Radnika doveo je Pecu i Šerbečića, takođe mladiće i dao im šansu. Na žalost očito je da mi nemamo tako talentovanih momaka, ma šta ovdje branioci lika i djela njihovih managera pričali.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 jun 2017, 01:14

plavousrcu je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Znaci ti pises da je do uprave?
Salko, Cenanizl i igraci nisu krivi znaci?
Normalno. Ne moze deset puta biti do igraca i trenera. Jedino da su se svi sami katapultirali u Dolinu. Ova Uprava nema pojma o sportu i to je jedina istina. Spinovanjem po forumima i drustvenim mrezama samo sebi vecu jamu kopaju. Amar je jos kod kuce i nije im kasno otici i izviniti mu se za podmetanja i traziti ako nista savjet. Otici cemo ovako u lijepu pizdu materinu.
Ja bi prvi odma da Amar bude trener i da vodi sportski dio ali nece covjek i sta sad.
Necemo sad sve na upravu svaliti, imaju dio krivice ali nije sve do njih, nisu oni na terenu jbga.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 jun 2017, 01:18

MocMahale444 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Znaci ti pises da je do uprave?
Salko, Cenanizl i igraci nisu krivi znaci?
Normalno. Ne moze deset puta biti do igraca i trenera. Jedino da su se svi sami katapultirali u Dolinu. Ova Uprava nema pojma o sportu i to je jedina istina. Spinovanjem po forumima i drustvenim mrezama samo sebi vecu jamu kopaju. Amar je jos kod kuce i nije im kasno otici i izviniti mu se za podmetanja i traziti ako nista savjet. Otici cemo ovako u lijepu pizdu materinu.
Ja bi prvi odma da Amar bude trener i da vodi sportski dio ali nece covjek i sta sad.
Necemo sad sve na upravu svaliti, imaju dio krivice ali nije sve do njih, nisu oni na terenu jbga.
Ne igraju oni, ali dovode i odvode. Ne treba stalno ni igrace okrivljivati i samo na njih hajcati raju. Nije posteno. Ne mora Amar biti trener, ali nema tog covjeka na dunjaluku koji me moze ubijediti da nece pomoci ako nista savjetom. Treba samo zaboraviti na ego i izviniti mu se za sve grozote koje mu se podmecu i poslusati ga. Ako kaze stavite za trenera Cenana ima da ga stave.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 jun 2017, 01:19

Da se osvrnem na ovaj Virtin post, rekao je baš sve od A do Ž. Sad bih stavio fokus na ovo nezalaganje igrača, za to je jedini i isključivi krivac trener, u našem slučaju Slavko. Niko njima ne može dogovoriti niti natjerati ih da se zalažu osim trenera, on je taj koji će im yebat sve po spisku zbog kurcobolje, to što ih mi pljujemo i upiremo prstom u njih, to njima ne znači ama baš ništa.

Ja sam za Petrovića govorio da je predefanzivan i previše ziheraški trener dok je još u Radniku bio, pa je onda bila priča da bi igrao atraktivnije i ofanzivnije da ima bolje igrače. Znao sam da će dolaskom u Želju sa sobom donijeti i taj sindrom vođenja "malog kluba" i te igre gdje protivniku daješ loptu i čekaš njegovu grešku da dadneš gol. Tako se ne vodi klub kao Željo, i takva igra ne donosi rezultat klubu kao što je Željo.

Većina takvih trenera koji dođu iz manjeg u veći klub na osnovu ostvarenog rezultata sa tim manjim, prenese tu ziherašku igru na novi klub. Razlika je u tome što na kraju takvi treneri ili tonu sa tom svoj ziheraškom igrom ili se u nekom trenutku dohavizaju i promijene svoju filozofiju, mada takvi treneri su rijetkost i to su zaista pravi stručnjaci.

Slavko je ispucao taj svoj bonus sa ziheraškom igrom i krajnje mu je vrijeme da promijeni filozofiju ili će ubrzo biti bivši. Sačekao bih Europu da vidim na šta će to sve ličiti, prvenstveno protiv Zete gdje ćemo morati uzeti stvari u svoje ruke i gdje neće proći njegova ziheraška igra. Kad bi dogurali do AIK-a, to će već biti odlična podloga za Petrovićevu taktiku i eventualno te mečeve ne treba uzeti ozbiljno u svrhu razmatranja promijene filozofije igre, jer protiv takvih klubova koji su objektivno osjetno kvalitetniji od tebe ti jednostavno moraš da se postaviš defanzivno, i da kroz tranziciju i kontru tražiš svoje šanse, kao što je Oda izbacio Ferencvaroš i kao što je igrao protiv Standarda.

Gledajući ove pripreme, daleko smo mi od poboljšane i bolje igre, na terenu smo isti kao prije. čak i gori. Al' to opet nije mjerilo, treba sačekati takmičarske utakmice, da vidimo gdje smo i šta smo, pa možemo dublje analizirati igru.

Za sada Slavko ima moju podršku, mada je u slučaju ispadanja od Zete definitivno gubi. Al' i tada mu ne bih dao otkaz, nego bih sačekao ligaške tekme, reći ćemo da su utakmice sa Zetom bile preblizu i da će se možda trgnuti do početka lige, ako i tada u prva dva, tri kola ne bude imao rezultat, treba dobiti premanentno otkaz. I više niko nema mogućnosti da kaže, pa eto trebo je dobiti šansu jer od konstantnog mijenjanja trenera nema ništa. Itekako je dobio drugu šansu, na njemu je da li će je iskoristiti ili ne.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 24 jun 2017, 01:23

Sta ste se usrali, prolicemo tetu Zetu
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 jun 2017, 01:27

Sta je rekao od a do ž, nabaco gomilu gluposti .

Oplakah kad sam procitao da su Miri oci pune suza. Daj ba koji vam je.

@Plavousrcu cuj da postave cenana za tenera pu pu pu. Slabo ti poređenje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 jun 2017, 01:32

Ma dobro Muhoni uz dozu patetičnosti, al' opet činjenica da se Miro najviše zalagao na terenu, i činjenica da ove ostale boli neka stvar za rezultate i njihovu igru.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 jun 2017, 01:36

Raonffa je napisao/la:Ma dobro Muhoni uz dozu patetičnosti, al' opet činjenica da se Miro najviše zalagao na terenu, i činjenica da ove ostale boli neka stvar za rezultate i njihovu igru.
I sta imamo od tog zalaganja? Odbacio nas ko pasce pored puta. Odskocna daska mu bili kakve suze ba. Libo ga racku za nama. Kao sto ti rece duplo vise koristi smo imali od Lendre blentavog. Ovaj isti hinja i ono komentarisanje slika i molbe da ostane :thumbdown: nabijem ga na napojnu i sve njih koji gledaju korist od Zelje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 jun 2017, 01:45

MocMahale444 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma dobro Muhoni uz dozu patetičnosti, al' opet činjenica da se Miro najviše zalagao na terenu, i činjenica da ove ostale boli neka stvar za rezultate i njihovu igru.
I sta imamo od tog zalaganja? Odbacio nas ko pasce pored puta. Odskocna daska mu bili kakve suze ba. Libo ga racku za nama. Kao sto ti rece duplo vise koristi smo imali od Lendre blentavog. Ovaj isti hinja i ono komentarisanje slika i molbe da ostane :thumbdown: nabijem ga na napojnu i sve njih koji gledaju korist od Zelje.
To je opet druga stvar, pričali smo već o tome. U principu, to da li je on plakao ili nije, kakav je imao govor tijela, to je najnebitnija stvar u onom cijelom postu. Neke druge, puno važnije, stvari su apsolutno ispravno primjećene i rečene.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 jun 2017, 01:47

Ti imas svoje misljenje i postujem to. Uvijek si bio rega pa necu ici dalje u konvo.

Kod mene nema toplo-hladno sto mislim to i napisem.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 jun 2017, 01:53

Ne želim ni ja raspravu, pogotovo oko Mirinog zalaganja, totalno glupa i nepotrebna rasprava.

Da se zalagao, jeste, da nam je to zalaganje u konačnici donijelo neki veći rezultat, nije. Jer sa ili bez Mire mi bi svakako završili među prva tri tima prošle sezone. I to je sva 'matematika'.

ratobornagljiva
Kontakt:

Post Postao/la ratobornagljiva » 24 jun 2017, 03:47

Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:Ma vala može misliti ko šta hoće, ali ja sam uživao zadnjih pola sata. Djeca...fali znanja, fali iskustva, fali i kila....ali ne fali borbe, ne fali želje, ne fali htijenja i zalaganja. To je Željo i to hoću da gledam. Ne zanima me je li na terenu 11 staraca ili 11 djece, hoću da vidim kako "izgaraju" za taj dres....i nakon takve borbe racku me boli za rezultat, ja ću kući zadovoljan otići..
Nemoj šta zamjeriti :kafa:
Monci
Post01 feb 2017, 14:03

Nijedna(ili skoro nijedna) omladinska škola, ili po novom "akademija" ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i šire nije zdrava zadnjih godina, ali ne zbog samih klubova, nego zbog roditelja i managera, odnosno lokalnih pijačara koji su skupili nešto keša, pa lafo zastupaju sirotinju i kokuze. Na žalost tako je. Sa druge strane mislim da ćemo se složiti da imamo trenera koji "zna znanje" koji je iskusan, donosi neke principe sa kojima se mi još uvijek borimo da ih usvojimo, i niti jedne sekunde ne sumnjam da će kod njega igrati fakat najbolji, najspremniji, najangažovaniji, najdisciplinovaniji, najhrabriji, dakle igrači sa mudima, bez obzira na godine, staž u klubu, primanja. Slušao sam njegov inteview neki dan, i čuli ste za našu djecu. Jbg to je realnost. Siguran sam da on neće rezati granu na kojoj sjedi, a sa druge strane, čim se ukaže iole šansa, pružit će je našim talentima. U to sam ubjeđen. Mi smo zahtjevni, tražimo rezultate, titulu i Europske iskorake, ali toga sa djecom nema. Neko bi trebao baš da bude vanserijski talent pa da se sa 17-18 dokaže, i obezbjedi mjesto u ekipi. Ostali momci, šuti, trpi i čekaj. Neki kup sa niželigašem, neke povrede, splet sretnih okolnosti, da trener nema drugog izbora pa te gurne. To je koliko vidim jedina opcija. Ja bi možda u odnosu na ovo samo jednu stvar drukčije napravio, a to je kup. Tu bi mi puni fokus bio na mlađim igračima, pa i po cijenu ispadanja. Kup nije garancija Europe, jer je dovoljno da fuliš jedan penal u finalu, i da bez poraza kroz cijelu sezonu ne uzmeš trofej. A taj trofej je utjeha onima koji titulu popuše, i ne donosi nikakve pare, pa bi ja tu redovno i standardno djecu gurao. Eventualno bi u polufinalu ili finalu prvu ekipu izveo..Sve je to komplikovano, djeci treba utakmica, a nemaju snage niti pripreme da odrade u full-u, pa skontaj šta i kako napraviti. Nije jednostavno...
Monci
Post08 jan 2017, 15:59

Boli Slavka racku koliko ko prima. Njemu će igrati najbolji. A ako ćemo i oko primanja...debeli je to skresao i više nego dobro, i da znate Slavko je trener koji ne boluje od igračkih imena, veličina, neke istorije. On želi kompaktan tim, fizički dominantan, gladan pobjeda i uspjeha. I ja sam 100% siguran ako neko od mlađih zasluži da igra igraće. A ako ne rastjeraće ih sve. Ovaj čovjek se ne vodi sentimentom, nego isključivo profesionalizmom. Pa jbt dokazao je to u Radniku prosječnoj seljačkoj ekipi bez navijača, tradicije, baš je od njih borce napravio ginuli su svi za jednog, jedan za sve. Izforsirao je Memiševića, igrao je imao njegovo povjerenje, jer je dečko IGRAČ, i vidjeli smo gdje je završio. Prije napuštanja Radnika doveo je Pecu i Šerbečića, takođe mladiće i dao im šansu. Na žalost očito je da mi nemamo tako talentovanih momaka, ma šta ovdje branioci lika i djela njihovih managera pričali.
****, onda su bile druge instrukcije i spinovi.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 24 jun 2017, 07:45

Ovaj forum je pun psihickih bolesnika . Jbt ljudi izvlace postove prije pola godine, citiraju, nesto se keslaju. Idite ba guzite malo, opustite se ...

Ovakvim pisanjem VI upravo dakazujete da ste ovdje po zadatku i sa namjerom. Na Vašu žalost, a na sreću Želje onih čije je vrijeme i čije su metode, kao i milioni koji su pichkin dim, uplate transfera na privatne kartice, davno prošlo...
Zadnja izmjena: Monci, dana/u 24 jun 2017, 08:05, ukupno mijenjano 1 put.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 24 jun 2017, 07:45

Ma slavko je mis mekinjas koji je dogovorio dobru platu i to je to.
Prosipa demagogiju a nema ni m.., ni znanja a vala ni postenja i istih arsina prema igracima.
Svaki mjesec sto ostane duze unazadit ce nas godinu.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 jun 2017, 08:39

Monci je napisao/la:Ovaj forum je pun psihickih bolesnika . Jbt ljudi izvlace postove prije pola godine, citiraju, nesto se keslaju. Idite ba guzite malo, opustite se ...

Ovakvim pisanjem VI upravo dakazujete da ste ovdje po zadatku i sa namjerom. Na Vašu žalost, a na sreću Želje onih čije je vrijeme i čije su metode, kao i milioni koji su pichkin dim, uplate transfera na privatne kartice, davno prošlo...
Ja se zajebavao kad sam te prozivao da si clan Uprave, ali sad stvarno to mislim. Na cije su privatne kartice legle pare od transfera? Dodjes i bacis baju i nestanes. Iznositi ovakve informacije na forumu, a ostavljati nama malim ljudima da razmisljamo o izrecenom je klasicni bezobrazluk.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2017, 08:46

Raonffa je napisao/la:Za sada Slavko ima moju podršku, mada je u slučaju ispadanja od Zete definitivno gubi. Al' i tada mu ne bih dao otkaz, nego bih sačekao ligaške tekme, reći ćemo da su utakmice sa Zetom bile preblizu i da će se možda trgnuti do početka lige, ako i tada u prva dva, tri kola ne bude imao rezultat, treba dobiti premanentno otkaz. I više niko nema mogućnosti da kaže, pa eto trebo je dobiti šansu jer od konstantnog mijenjanja trenera nema ništa. Itekako je dobio drugu šansu, na njemu je da li će je iskoristiti ili ne.
Podrška nije upitna, prije svega jer ne možemo mijenjati trenera svakih par mjeseci, nije to Željo majku mu. Gledam intervju sa Sabljom jučer na izvoru, i opet sam pomislio da smo ga se prelako odrekli.

Ligaške tekme će nam sve reći, imamo takav raspored da ne smijemo ganjati zaostatak nakon pet kola kao posljednjih sezona, bodovi sa Grbavice se više ne smiju nositi. Liga će biti slabija u odnosu na prošlu sezonu i sve su prilike da se igrači tipa Stevanovića, Duljevića ili Tomića ne mogu nadomjestiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2017, 09:26

Ako Kemo odbije ugovor umjesto njega hurati Dzindu. Ona ubleha nacitana ne smije imati pristup ni stadionu,a ne terenu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 jun 2017, 09:46

Monci je napisao/la:Ovaj forum je pun psihickih bolesnika . Jbt ljudi izvlace postove prije pola godine, citiraju, nesto se keslaju. Idite ba guzite malo, opustite se ...

Neznam jeli smisao ovog posta bio da potvrdis ono cim si prozvan ili da se ogradis od svojih postova?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2017, 09:52

sajo10 je napisao/la:Da mi je samo znati kako vijest moze biti sluzbena, ako je nije prenijela sluzbena stranica doticnog kluba. Al haj.
Poslao sam ti poruku, odgovaraj, nestrpljiv sam :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2017, 10:10

LjoZee je napisao/la:Ako Kemo odbije ugovor umjesto njega hurati Dzindu. Ona ubleha nacitana ne smije imati pristup ni stadionu,a ne terenu.
Realno, ako Kemo ne produzi ugovor, to bi bila katastrofa i niko ga ne smije kriviti za to, posebno nakon prosle sezone. Sigurno mu nije bilo lako gledati Kerlu i Sindikalca, a bolji je za klasu od njih.

Da sam na njegovom mjestu trazio bih 50% utakmica kao starter i platu jednaku ostalim prvotimcima.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 13 gostiju.