FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 30 jun 2017, 13:00

betrezengorbachev je napisao/la:Ima li Velkoski pravo igrati uzvrat na Koševu?
I da ima za Calu nije spreman, imaju Hebib i Merci

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 jun 2017, 13:09

fera je napisao/la:
Esport je napisao/la:Možete Čalu poštovati kao čovjeka, ali realno je da mnogo toga mora mijenjati u svojoj glavi, jer njegovo tvrdoglavo istrajavanje na bezidejnom i plašljivom fudbalu, nije dobro.
Treba poštovati janjosa i slicne naše ljude ali ne znaci da se ne smije kritikovati, samo kod nas ljudi ne kritikuju bez vrijeđanja skoro nikad...
Evo isto tako imamo primjer koliko su nagli navijaci sarajeva pa je rahmanovic za poluvrijeme postao najbolji igrac sarajeva.... tako ce nakon dvije lose biti debil....
Ne mogu da vjerujem al bar 80% ljudi ovdje se tako ponaša.
Nije mi drago sto to govorim jer je ok lik ali po meni je moderator najveci krivac jer je dozvolio nekulturu i vrijeđanje na temi.
U redu je da se diskutuje i svako treba biti podlozan kritici ali ovo sto se na ovoj temi dozvolilo je previše.
:clap:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 jun 2017, 13:21

Moje mišljenje je da ćemo iduće sezone imat odličnu prvu postavu al užasnu klupu. Naravno, ako se Janjoš dozove i zakuca Ahmeta i Bekića za klupu. Ako bude igralo i ove godine 13,5 najboljih, to će bit napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 30 jun 2017, 13:30

Ovi ne znaju sta ih ceka u srajevu :D :D :D :D :D To ce biti sjeb nevideni :D :D :D :D Samo se nadam puno sjevjeru kao nekad :roll: :roll: :roll: :roll:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 30 jun 2017, 13:50

Silkoni je napisao/la:Ovi ne znaju sta ih ceka u srajevu :D :D :D :D :D To ce biti sjeb nevideni :D :D :D :D Samo se nadam puno sjevjeru kao nekad :roll: :roll: :roll: :roll:
Bit će dobro ako se popuni jedan sektor na sjeveru!
Bahati, bahati Željkan!
1946

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 30 jun 2017, 14:02

Sjetite se kako smo se protiv Haugesunda vratili, protiv jačeg protivnika i iz dosta teže situacije... a jučer smo na trenutke pokazali da možemo, znači bitno je da tvrdoglavi Čala samo malo zarotira bar dvojicu igrača i to je dobitna kombinacija, uz finu posjetu na Koševu i domaći teren, definitivno možemo do drugog pretkola.. :pray:

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 30 jun 2017, 14:19

Ali onaj prvi centaršut Bekića. Nikog oko njeg a on lagano na tribinu nabaci loptu.
Jednu je u suprotni aut, imao je par niskih koje su prelagano izbacili. Ljudi dok su bili u napadu tražili su šansu na njegovoj strani.
UŽASAN igrač. Ni za jednog igrača to nisam govorio kao za njeg.
Molim Boga da dobije ponudu iz Katara, ode tamo, obezbjedi egzistenciju samo da je što dalje od Sarajeva.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 30 jun 2017, 14:20

.
Zadnja izmjena: giannini, dana/u 30 jun 2017, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 30 jun 2017, 14:22

giannini je napisao/la:nista od Petraka :thumbdown:
Internet explorer..
Bahati, bahati Željkan!
1946

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 30 jun 2017, 14:24

joker90 je napisao/la:
giannini je napisao/la:nista od Petraka :thumbdown:
Internet explorer..
tek sam skonto da je stara vijest, nisam bio online prije dva dana :thumbup:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 30 jun 2017, 14:31

PitarBordo je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Najnezahvalniji posao je biti trener, pogotovo u klubu i reprezentaciji koju voliš.
Oprosti, ali to nema nikakve veze. Tj. to sa emocijama. Nije to jedini posao gdje postoji neki šef koji je direktno odgovoran za ljude ispod njega na lancu ishrane. Romanitizira se previše to, eto Čali je ovo teži posao zato što voli FKS? A onda imamo s iste strane argument da nas samo pitar može voditi?
Ma nisam na to mislio, nego na to da sebe kao legendu samo možeš uništiti.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 30 jun 2017, 14:37

Moje mišljenje u vezi utakmice i analiza igrača.

Pavlović - Napravio glupu grešku u najgorem mogućem momentu. Ali šta ćemo, glup gol jeste, ali svaki golman je primio barem jedan ovakav. Nije se smjelo desiti, ali sada je kasno. Bio je nesiguran, a i nije imao mnogo posla.

Novaković/Mihojević - Saša jučer odigrao veoma loše. On inače ima jako jako loše postavljanje i mnogo je nesiguran, samo sam čekao kad će da kiksne. Imao je i ono jedno izlijetanje i šut, pa umalo ovamo još jedan gol ne pade. Mora on to puno bolje, ali moj neki dojam je da je on malo, za nijansu bolji od Kovačevića. A šta reći za Mihu, to je jedan dragulj. Momak uopšte ne igra krkanski, već mozgom. Smiren, igra mozgom, ima smisao, a i tehniku. Odigrao standardno jako dobro. Ako Bog da, da ostane kod nas još dugo dugo godina, onako igrati a tako mlad igrač, fantastika. Kako mu lijepo stoji kapitenska, pravi vođa. Bravo i za Sašu i Marka, s tim da prvi mora puno bolji biti.

Hodžić/Bekić - Dušan odigrao veoma dobru utakmicu. Imao je par finih poteza, ubacivanja, ali neku sad zapaženiju ulogu nije ostavio. Sasvim korektno odradio svoj posao, samo se nadam da nije neka ozbiljnija povreda, mislim da je ipak izašao preventivno. Almir je meni jako, jako, jako loš. Ja ne znam šta je sa tim momkom.. Nijedan dobar centaršut on nije uputio, pa ja bi otišao na Koševo i ubacivao 1000 puta dok ne pogodim šta sam zamislio. I ostali segmenti su mu bili loši, krene pa hoće neće, tromo je to sve. Kada bih se ja pitao, on bi odmah na klupu, a Perica na beka.

Ivetić/Sarić/Radovac - Stvarno me vezni red jučer oduševio, naravno može to još bolje, ali ono sinoć je bilo jako dobro. Ivetić sasvim korektno odigrao, nije se puno vidio i bio u dodiru sa loptom, ali korektno odrađeno. Sarić veoma kvalitetno odigrao, vidi se da zna momak, ali ubi ga što mora na DM. Ima smisao, fine poteze, očekujem od njega ove sezone da se malo "poveže", tj. da uhvati jednu konstantu. I Radovac. Samir jučer zaista perfektno odigrao. Zna smiriti loptu, pas odličan, zna u dubinu gurnuti, ma odličan. Drago mi je što je opet uhvatio pravu formu, nakon onog kriznog perioda. Samo ovako da nastavi i ovakav Samir je među najboljim veznjacima u ligi. Mnogo će nam značiti u novoj sezoni. Bravo za Pericu, Elvisa i Samira!

Hebibović/Crnkić - Anel jako loše odigrao. Nekakav uplašen, ne zna šta će sa sobom. Jako loše bgm. Crnkić nešto bolji, ali ni on ništa značajno nije napravio. Mada, od Nermina očekujem da preuzme tu Duljinu ulogu, koliko-toliko. Ima smisla u igri, finih poteza, do njega je sve. Može to puno puno bolje kod obojice.

Ahmetović - Nikakve zapažena uloga. Mora se promijeniti stil igre, jer nabijanjem na Mersudina se neće ništa postići. Ako on već igra, igra se mora fokusirati na krila i centaršuteve, gdje onda nastupa Ahmetović. On se ovako samo bespotrebno troši, a nikakve koristi. Ovako se bazirala i igra Rome prošle sezone, kada se samo dugim loptama tražio Džeku, pa vidili nema fajde i igrom preko krila to ubijali. Ovako je Ahmetović k'o Kasper na terenu.

Kadušić - Korektno i kvalitetno odrađeno.

Rahmanović - Momak me oduševio. Vidi se da je školovan igrač. Dobri potezi, jak na lopti, prodori, jučer sjajan. Rijedak slučaj je vidjeti onako visokog veznog. Onaj prodor u stilu Messija i šteta što Crnkić nije uspio krunisati golom onaj dubinski pas. Neću mu još suditi, ali miri na jako dobro pojačanje, ali sačekajmo još. Bravo Amare!

Kuzmanović - Čim je ušao, unio je živost u igri. Veoma dobar igrač, pratio sam ga malo i u Mladosti, ima brzinu, agilnost i što je bitno raznovrsne driblinge i poteze. Jučer par finih poteza i za malo vremena koliko je igrao, odigrao jako dobro. Bravo Mićo!

Što se tiče same utakmice, prvo poluvrijeme katastrofa, kao da je Olimpic istrčao. Odmah se moglo vidjeti ogromna količina straha i neke treme, što je normalno. Nije bilo skoro ništa važno u prvom dijelu, osim sjajnog šuta i stative Radovca. Još je bila šansa za Hebiba, nakon dobre akcije, ali loše je ošutao. Već drugo poluvrijeme je bilo viktorija. Jako dobro odigrano, promijenjena taktika i filozofija same igre, tako da je to bilo super. Šteta i za onu šansu Rahmanovića u 90+.
Imamo igru, samo da realizacija bude na nivou. Ako Bog da, u revanšu krenuti jako i ako budemo odigrali kao sinoć u drugom poluvremenu, neće biti problema.

Mislim da je Čala trebao započeti sa Rahmanovićem i Ivetićem na beku, ostalo je očekivano. Jadno je i gnusno vidjeti kako se psuje Mehmedu sve i govori da je ubleha ili ona papčina što Hebiboviću opsova mrtve, Bože sačuvaj kakve budale. Ovo za tjeranje Čale neću ni komentarisati, čim jedan nešto napiše, eto još par likova isto piše.

Želim ekipi i SŠ svu sreću i znanje, pa aBd da slavimo u četvrtak. :opaopa: :bih:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

hase73
Kontakt:

Post Postao/la hase73 » 30 jun 2017, 14:46

Jel' iko ikad provjerio da Almir Bekić nije dešnjak slučajno? Što ga vise gledam sve sam sigurniji da mu noga kojom centrira nije primarna u životu?
Moguće da momak uopšte nije kriv, na silu ga guraju na lijevu stranu od pjetlića. :) :) :)

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 30 jun 2017, 14:47

Ko može igrati napadača?

Kuzmanović, Velkoski, Crnkić?????

Bekić---Mihojević---Novaković---Hodžić(Kadušić)

Rahmanović---Radovac---Sarić(Ivetić, ako je dobar rezultat), oni moraju držati vezu.

Kuzmanović i Anđušić, valjda se naigraju ove sezone, za Hebibovića ne znam šta da kažem, može donijeti, ali može i zajebati, za ovu ligu sam sa njim zadovoljan.

Kakva god da nam ekipa bude nakon pet kola, ne želim da običan laik može pogoditi formaciju i početne igrače...

Kao što sam rekao prije par dana, volio bih da ovo prođemo, samo iz razloga što bi spremni dočekali početak sezone, sa utakmicama, a ako ispadnemo imamo pauzu, ne bi valjalo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 30 jun 2017, 14:47

hase73 je napisao/la:Jel' iko ikad provjerio da Almir Bekić nije dešnjak slučajno? Što ga vise gledam sve sam sigurniji da mu noga kojom centrira nije primarna u životu?
Moguće da momak uopšte nije kriv, na silu ga guraju na lijevu stranu od pjetlića. :) :) :)
Treba provjeriti da li on uopšte ima desnu, meni opet djeluje ko da su mu obje lijeve.. :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 jun 2017, 14:56

joker90 je napisao/la:
hase73 je napisao/la:Jel' iko ikad provjerio da Almir Bekić nije dešnjak slučajno? Što ga vise gledam sve sam sigurniji da mu noga kojom centrira nije primarna u životu?
Treba provjeriti da li on uopšte ima desnu, meni opet djeluje ko da su mu obje lijeve.. :lol:
Treba levata otjerati
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 30 jun 2017, 14:57

Ne znam jesam li jedini, ali ja za jučerašnju utakmicu ne mogu nikog/ništa pohvaliti, za mene je cijela utakmica bila katastrofalna, nijedan igrač me nije oduševio, istina, proigrali smo kada su na terenu bili Rahmanović i Kuzmanović, ali je rano da se hvale.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 jun 2017, 14:59

SiouxLukavac je napisao/la:Ne znam jesam li jedini, ali ja za jučerašnju utakmicu ne mogu nikog/ništa pohvaliti, za mene je cijela utakmica bila katastrofalna, nijedan igrač me nije oduševio, istina, proigrali smo kada su na terenu bili Rahmanović i Kuzmanović, ali je rano da se hvale.
Iskreno se nadam da ce Cala poceti sa njima revans. Sve i da nisu opcenito nesto specijalno bolji su od ovih sto imamo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

volitepropalit
Kontakt:

Post Postao/la volitepropalit » 30 jun 2017, 15:08

joker90 je napisao/la:
meni djeluje da je on trebao bit alpinista,za fudbala mi nije nikako.covjek je nezainteresovan za igru,vise vremena provodi gledajuci u nebo nego sto ucestvuje u igri,sto prije ga poslat u slogu simin han jer tu i pripada cobani nonda

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 30 jun 2017, 15:09

Braćo da ne udje Rahmanovica obrukali bi se...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Haksss, jurisicduska, Morpheus i 58 gostiju.