FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 30 jun 2017, 21:31

Joj da je Stojceva i Rahmanovica u sredini, ispred njih Velkoski u spicu :ljepota: :ljepota:

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 30 jun 2017, 21:34

Coromandel je napisao/la:dobro bi bilo ili nista ne iznositi ili ako se vec iznosi, neka bude i ime igraca.
slika
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Coromandel
Kontakt:

Post Postao/la Coromandel » 30 jun 2017, 21:35

SiouxLukavac je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Do juce pljuvali lika a da ga nisu vidili nikad kao Slovenije dolazi kakav on ubleha sad ga hvale svi tj isti koji su ga pljuvali bas smijesno

Nek si im reko,Lukavac na aparatima,ta ce on nije u Koperu mogo igrat :kafa:
:urnebes: :urnebes: Čovjek odigrao 45 minuta i već me poslao na aparate :mrgreen:

Vidi, ja sam poslije videa pohvalio momka, i sada javno kažem da ako nastavi onako igrati u kontinuitetu da će biti bolji od ostalih naših veznjaka i da će nam valjati. Ja ne ignorišem kad nešto pogriješim, kao neki što rade. Samo neka on nastavi igrati.
brate ti opet pogrijesi, a vec sam ti jednom napisao da cesto grijesis. treba biti saburli. ne sudi se o knjizi na osnovu korica.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 jun 2017, 22:12

Šta je ovo s forumom, meni opet nije radilo xD
Ma Rahman će bit izgleda odlično pojačanje. Onako krakat, kad povuče naprijed, a ima i dobru tehniku. Kao što neko reče, podsjeća na Medunjanina. Al' da ga ne ureknemo, samo nek nastavi ovako :D

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 30 jun 2017, 22:12

Coromandel je napisao/la:brate ti opet pogrijesi, a vec sam ti jednom napisao da cesto grijesis. treba biti saburli. ne sudi se o knjizi na osnovu korica.
Aj ne rise, rekao sam da za mene Rahmanovic nije kapitalac, to je moje misljenje, i nadam se da ce me razuvjerit, niko sretniji od mene. Ne glumim ja ovdje Milana tarota da govorim sta ce biti a sta ne, ko će valjati a ko ne, ovdje pišem, diskutujem, kritikujem, pohvaljujem i dajem svoje mišljenje o stvarima koje se tiču kluba.

A ti si onaj molotovljev :pinokio: :hmmmmm:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jun 2017, 22:15

[quote="skoroalen"]Nešto razmišljam, možda je bolje imat glupog trenera. :hmmmmm: Kad je Pape vodio reprezentaciju igrali smo bez pardona, napali Francusku usred Pariza. I kad je Dženo bio trener, lik je možda bio ograničen al' se barem znalo da napadamo svaku utakmicu. Nas uyebaše ovi iskusni treneri, sad bi se branio, sad bi nap'o, ovdje mu bod treba, ovdje mu poraz dosta... stavit sirovinu neku i udri, ne yebeš nikog, isto ti protiv Velike Obarske i Atromitosa.[/quote

Ono kad jednu od najveci legendi svog kluba najboljeg igraca i selektora svoje zemlje nazoves glupim na temi svog kluba . aferim

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 jun 2017, 22:16

Arnelv52 je napisao/la:Ja i jesam za to da mi igramo napadački po svaku cijenu. Dosta je benefita od toga kad igraš napadački, a ne vidim poentu da kalkulišeš i igraš protiv Bayerna defanzivno... mislim ionako ćeš izgubiti a onda to sad igraju ofanzivno, sad defanzivno samo stvara zbrku i zbunjenost.

Prvo napadački fudbal je odlika velikih klubova - uvijek. Mi mnogo puta govorimo da smo veliki klub ili da želimo postati veliki klub a onda padamo na 101 lekcijama. Visoke standarde održavat kroz rad a ne kroz kompromise. Onda... svaki fudbaler će radije preći u ekipu koja igra napadački nego u onu koja igra defanzivno ili nema svoj identiet, što bi mi rekli potpis. Treće samo forsiranje iste strategije nam može omogućiti da se usavršimo i igrom i radom sa mladjim selekcijama jer ćemo imati kliše a ne improvizaciju, četvrto publika će uvijek znati šta može očekivati ako dodje na stadion i meni najvažnije naši mladići će moći da pokažu sav svoj talenat. A mi u odnosu na sve druge klubove u državi imamo superioran, što Ćiro kaže koncentrat, talenta.

Niko u ligi nema Mihojevića, Kuzmanovića, Radovca i Rahmanovića u ekipi. I što nam svima promiče da pohvalimo u našem klubu je rad sa mladim ljudima i prepoznavanje talenta. To se popravilo pa bar za 1000% još od Dine pa naovamo.

Tako da sam se ja nešto pitao nama bi Dženo i dalje bio trener. :mrgreen:

Šalu na stranu ali sa ove distance kad razmišljam o toj generaciji meni se čini da je te igrače dosta dotuk'o poraz protiv Gladbacha i da se oni od toga više nikad nisu ni oporavili.
Apsolutno i Duljevic,Hodzic,Hadzic,Miha,Rahmanovic itd mladi dobri igraci,kad vidim samo sta komsije dovode i da nemaju koga da ponude da prodaju sve vam je jasno

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 jun 2017, 22:20

bordobijeli je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Nešto razmišljam, možda je bolje imat glupog trenera. :hmmmmm: Kad je Pape vodio reprezentaciju igrali smo bez pardona, napali Francusku usred Pariza. I kad je Dženo bio trener, lik je možda bio ograničen al' se barem znalo da napadamo svaku utakmicu. Nas uyebaše ovi iskusni treneri, sad bi se branio, sad bi nap'o, ovdje mu bod treba, ovdje mu poraz dosta... stavit sirovinu neku i udri, ne yebeš nikog, isto ti protiv Velike Obarske i Atromitosa.[/quote

Ono kad jednu od najveci legendi svog kluba najboljeg igraca i selektora svoje zemlje nazoves glupim na temi svog kluba . aferim
Objasnio sam gore na šta sam mislio, pogrešno sam se izrazio :D Mislio sam na trenera koji ne razmišlja o protivniku, rokadama, kalkulacijama i računanju koliko nam treba iz koje utakmice. Uvijek ideš na sve ili ništa i ćao. Za mene je Pape najbolji selektor kojeg smo ikad imali, al' njegova najveća prednost je i bila što nije bilo puno filozofiranja. Primjena taktike "Svi u napad, jedan je Hase". Svejedno je l' dolazi Estonija il' Portugal. Yebo ovog sad gmaza koji se brani protiv Irske.

Coromandel
Kontakt:

Post Postao/la Coromandel » 30 jun 2017, 22:36

SiouxLukavac je napisao/la:
Coromandel je napisao/la:brate ti opet pogrijesi, a vec sam ti jednom napisao da cesto grijesis. treba biti saburli. ne sudi se o knjizi na osnovu korica.
Aj ne rise, rekao sam da za mene Rahmanovic nije kapitalac, to je moje misljenje, i nadam se da ce me razuvjerit, niko sretniji od mene. Ne glumim ja ovdje Milana tarota da govorim sta ce biti a sta ne, ko će valjati a ko ne, ovdje pišem, diskutujem, kritikujem, pohvaljujem i dajem svoje mišljenje o stvarima koje se tiču kluba.

A ti si onaj molotovljev :pinokio: :hmmmmm:
nek si ti meni ziv, zdrav i samo nastavi sa diskusijama...
sto se tice tog koktela, ne znam sto me vezes za njega!? nije valjda zbog toga sto sam ti se dva puta obratio i napisao da se stalno izvinjavas? evo ako ti nesto znaci i da ti se srce smiri, jesam.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 jun 2017, 22:38

Riječ "kapitalac" treba zakonski zabranit. Za mene će i Dino Hrustemović bit "kapitalac" ako dođe i odigra na nivou FK Sarajeva. A i Leon Benko će bit promašaj ako se uhljebi i udeblja 20 kila u Sarajevu, bez obzira na ime i reputaciju koju nosi. :kafa:

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 30 jun 2017, 23:08

Ja samsam protiv mjenjanja trenera na ho-ruk. Bio sam protiv mjenjanja Jarnija, Kodre, Dzene, Prije toga protiv mjenjanja Husa pa i Varesanovica(sa djecom je zavrsio drugi)
Protiv Jesica sam bio jer se nigdje nije zadrzao vise od sezonu i pol a u 80% slucajeva ni sezonu. I on je vise trener kojeg dovodisse kad podmladjujes ekipu, gdje nema imperativ trofeja. I da nema vise od dva nova igraca.

Sad je najgori trenutak za mjenjanje Cale, iz razloga sto ne znamo ko bi dosao. Cala jee dosao, da spasi sezonu, da napravi stabilizaciju i taj proces jos nije zavrsio.
Sad bi se moglo razgovarati ko bi kao trener bio dobar iduce sezone, kao sto to rade klubovi poput Bajerna, Jeventusa isl. Znaci trener koji bi nastavio tamo gdje Cala zavrsi i trener koji nebi mjenjao stil igre nego ga unaptijedio. I poslije tog slijedeceg trenera novi koji dodje da unaprijedi stil igre.Trener nebi trebao da odredjuje stil i nacin igre, to bi trebao klub da odredjuje. A klub bi trebao da bira trenera koji moze da sa ekipom donese na terenu uz rezultat. U suprotnom je mjenjanje trenera jovo na novo ali nikako stabilnost.
Po meni treneri su tu na dvije sezone najoptimalniji, rijetki su kao Alex Ferguson, Wenger i slicni.

Calu bih ja drzao do kraja sezone i rekao mu da je ovo zadnja prilika da kao trener sa Sarajevom osvoji titulu, i da vise nece imati priliku. A u ovoj sezoni bih trazio trenera koji bi preuzeo ekipu iduce sezone. Cak ne bih otpisivao ni vracanje Kodre ili u najgorem slucaju dati priliku Dzeni ali da taj trener ostane tu dvije sezone.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 jun 2017, 23:15

ShofaII je napisao/la:Ja samsam protiv mjenjanja trenera na ho-ruk. Bio sam protiv mjenjanja Jarnija, Kodre, Dzene, Prije toga protiv mjenjanja Husa pa i Varesanovica(sa djecom je zavrsio drugi)
Protiv Jesica sam bio jer se nigdje nije zadrzao vise od sezonu i pol a u 80% slucajeva ni sezonu. I on je vise trener kojeg dovodisse kad podmladjujes ekipu, gdje nema imperativ trofeja. I da nema vise od dva nova igraca.

Sad je najgori trenutak za mjenjanje Cale, iz razloga sto ne znamo ko bi dosao. Cala jee dosao, da spasi sezonu, da napravi stabilizaciju i taj proces jos nije zavrsio.
Sad bi se moglo razgovarati ko bi kao trener bio dobar iduce sezone, kao sto to rade klubovi poput Bajerna, Jeventusa isl. Znaci trener koji bi nastavio tamo gdje Cala zavrsi i trener koji nebi mjenjao stil igre nego ga unaptijedio. I poslije tog slijedeceg trenera novi koji dodje da unaprijedi stil igre.Trener nebi trebao da odredjuje stil i nacin igre, to bi trebao klub da odredjuje. A klub bi trebao da bira trenera koji moze da sa ekipom donese na terenu uz rezultat. U suprotnom je mjenjanje trenera jovo na novo ali nikako stabilnost.
Po meni treneri su tu na dvije sezone najoptimalniji, rijetki su kao Alex Ferguson, Wenger i slicni.

Calu bih ja drzao do kraja sezone i rekao mu da je ovo zadnja prilika da kao trener sa Sarajevom osvoji titulu, i da vise nece imati priliku. A u ovoj sezoni bih trazio trenera koji bi preuzeo ekipu iduce sezone. Cak ne bih otpisivao ni vracanje Kodre ili u najgorem slucaju dati priliku Dzeni ali da taj trener ostane tu dvije sezone.
Vraćanje Kodre ne bi niko otpisivao. Problem je što Kodro neće više nama. Em čovjek ima troduplo bolji pos'o, em smo mu se jednom pomokrili na obraz. Nije budala.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 30 jun 2017, 23:20

@shofall :thumbup:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 30 jun 2017, 23:25

@ShofaII

Kako mislis da klub odredi tj. ljudi u klubu
ko to kod nas moze reci kako i na koji nacin da igraju ko je za to kvalifikovan?

nama treba neko kao sto je Bilal u Rukometnoj R. da on svoj stil prebaci u klub i tako se igra od pjetlica do seniora ali ko to moze biti?

Dosta bi ljudi ovdje Calu za stalno ali kad u cetvrtak izvede svoje pulene bit ce srcanih na tribinama
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 30 jun 2017, 23:27

skoroalen je napisao/la: Vraćanje Kodre ne bi niko otpisivao. Problem je što Kodro neće više nama. Em čovjek ima troduplo bolji pos'o, em smo mu se jednom pomokrili na obraz. Nije budala.
Namjerno sam ja to tako napisao jer su ovdje pisali i protiv njaga.
Misljenja sam da bi on dosao opet, mjenjaju se uprave mjenjaju se ljudi. Ako bi bio bez posla dosao bi Kodro opet, samo je pitanje bil ga nasli umjeli ispregovarat i dogovorit. I da li bi mu imali hrabrosti obecat da ga nece mjenjat nakon par zvizduka sa tribina.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 30 jun 2017, 23:35

Bordomen je napisao/la:@ShofaII

Kako mislis da klub odredi tj. ljudi u klubu
ko to kod nas moze reci kako i na koji nacin da igraju ko je za to kvalifikovan?

nama treba neko kao sto je Bilal u Rukometnoj R. da on svoj stil prebaci u klub i tako se igra od pjetlica do seniora ali ko to moze biti?

Dosta bi ljudi ovdje Calu za stalno ali kad u cetvrtak izvede svoje pulene bit ce srcanih na tribinama
Real je godinama igrao formacuju 442, ne znam da li Zidan igra to ali cisto sumnjam da ne igra.

Nas problem i jeste sto dođe jedan covjek i sve oon kaze. Problem rukometa ce biti sta kad Bilal ode dovi ce drugi i sve ce biti drugacije ili na novo i izgubice see kontinuitet samim tim nema ni rezltata garant.

Mi kao klub moramo da znamo sta smo i ko smo, na koji nacin igramo a ne da to trener odredi. Mi kao klub trebamo da biramo trenera koji moze da vodi klub onako kako mi zelimo, a trener treba da ispuni nasa ocekivanja.

Isto kao sto igraca ne dovodis pa da on kaze e sada cu igrati napadaca, ili sada cu malo golman biti. Dovodis igraca da bude ono sto jeste jer ga zbog toga i dovodis.

Edit: zaboravih, mi smo rastjerali one koji su kvalifikovani da to kazu. Ostao ek edino Pasic koji to moze, ako nije i on digao sidro.
Zato nam i treba da Cala ostane tu gdje jeste i kad mu nadjes zamjenu na kraju sezone ostavis njega, Ziju i Repuha da rade u klubu. Oni bi mogli biti te osobe koje daju ocjenu da li potencijalna pojacanja odgovaraju poziciji koju zelis da unaprijedis na terenu. Imnoga druga pitanja.
Ali nasi dovedu Jesica i, hladno ga puste da dovede brazilce, Kramara i sl
Zadnja izmjena: ShofaII, dana/u 30 jun 2017, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 30 jun 2017, 23:37

Bivši član Sarajeva karijeru nastavlja u Prvoj ligi FBiH

Bivši golman Sarajeva, Senadin Oštraković, novi je član Orašja.
SRETAN BROJ - 1725

High

Post Postao/la High » 30 jun 2017, 23:41

pitic je napisao/la:Bivši član Sarajeva karijeru nastavlja u Prvoj ligi FBiH

Ibro Hodžić mi je u boljem sjećanju od njeg i Plakala.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 30 jun 2017, 23:42

High je napisao/la:
pitic je napisao/la:Bivši član Sarajeva karijeru nastavlja u Prvoj ligi FBiH

Ibro Hodžić mi je u boljem sjećanju od njeg i Plakala.
A Abdihodžić?

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 30 jun 2017, 23:44

Jel može Mićo igrat desno krilo. Nešto se i ne sjećam da je to igrao u Mladosti.
Ako može, Hebib je bivši, nek bude džoker sa klupe.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, gh0stHZ, Lecler i 24 gosta.