Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ova mi je bolja.

Treba da budeš lud da mrziš, da ubijaš, pogotovo bez nekog posebnog razloga.
Hvala ti, što sam ovakav i što prema svakoj nepoznatoj osobi idem sa pruženim rukama i otvorenim dlanovima.
Ne treba Srebrenicu zaboraviti i niti jednu jedinu nevinu žrtvu zlostavljanu i ubijenu u svijetu.
IslamuRevenant je napisao/la:Po čemu su to nama turci i arapi braća?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
Što niko malezijce ne spominje?Sarmelino je napisao/la:IslamuRevenant je napisao/la:Po čemu su to nama turci i arapi braća?
I'm the only thing I'm afraid of.
Ne znam, nemaju dobrog Sultana kao TurciRevenant je napisao/la:Što niko malezijce ne spominje?Sarmelino je napisao/la:IslamuRevenant je napisao/la:Po čemu su to nama turci i arapi braća?
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Ko kaze da nisu. Bosnanski spomenici tri razlicite vjere.Isto tako stećak i nekropole su čisto bosanski historijski spomenici
Raspitaj se koga pomenuti koristi kao izvore glede ove diskusije.A tog Lovrenovića, taj krug izdajnika Bosne koji se nalazio u komisiji za saradnju sa UNESCO-om, i njegove nove pravce okači maču o rep
Crkva bosnaska je tvorevina nastala na cirilometodskim osnovama, mahinejskim naslagama i slevensko - paganskim oblicima.
Pricamo o jednom narodu tri razlicite vjere gdje se poturalo kak se stecci vezu samo za bogumile (sto je vec uveliko odbacena teza). Stećci su specificni za nas prostor a nastali su kao produkt pravoslavlja, katolicanstva i trece struje tj. Crvke bosanske a ne samo ovo zadnje.
Sta kae Joh Finne, da Crvka bosanska nije bila dualisticka, onda sam terim bogumilska otpada.
Polazna tacka - stecaka nema u Bugarskoj (domovini bogumilstva).
I jos nesto, procitaj mal studije o mitovima uvazenog Kamberovica, pogledaj ko je Lovrenoviceve radove o stećcima, na klizistu povijesti i slicne smatrao validnim, koga isti koristi za gore navedene izvore pa onda sve sumiraj.
Iliri, Slaveni, Avari, Kelti, Grci, Rimljani, Turci, svi su oni prolazili ovim prostorima mjesajuc se sa starosjediocima. Bilo je strasno mnogo migracija,... tak da je u konacnici tesko utvrditi vuce odakle korijena to tek mozemo mjeriti od turskog perioda pa ovamo, kroz popise, zabiljezena doseljavanja/iseljavanja itd.., a ne opet to prenositi na direktnu vezu sa ovim il onim plemenima. Svi smo mi narodi BiH, koja kao drzavna tvorevina vec iz 12. stoljeca ima svoj kontinuitet.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 jul 2017, 21:50, ukupno mijenjano 2 puta.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Ze-Do kanton država!
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Kakva crna braca, Turci, Arapi, Mongoli. Na brata se mozes pouzdati, braca se pomazu medjusobno. Niko nama brat nije. Barem meni, nek svako govori u svoje ime.
tako jeDANTES je napisao/la:Vama su Turci braća ko nama Rusi.. Blagoš nama... Naša braća yebo ih ćaća
Kol'ko me hvali nece ovo na dobro.IlFantasista je napisao/la:
Ti si merhametli persona, samo glumiš mangupa.![]()

♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
Nista politika, samo kvalitetan sekks rodjaci.
Kawhi je napisao/la:Dobro jutro.

puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
U politici nema prijateljstava ni saveza.
Jedne godine možeš biti u savezu s nekim a već u narednoj možeš ratovati protiv tog saveznika.
Politika je goli interes. Politika je qrva.
Ovo sam naučio posmatrajući velike svjetske igrače.
Ono, dok ti treba, slobodno i krmka zovi amidžom
Političari se bore za interes velikih korporacija jer iste garantuju prvenstveno lovu u džepu političara, pa onda i mir u državi dajući narodu neku crkavicu.
To je ta prosta matematika i kad nju savladaš, možeš voditi svaku državu pa makar nemao dana škole.
Razni savjetnici će već sriktat da ne izgledaš ko kreten.
A bradersi koji te posjete kažu šta i kako.
Recimo kod nas sigurno znam za jednog: hazim vikalo.
Čojk posto premijer, sve pošteno i u skladu sa zakonom
Čova je dobio spisak i bio upitan može li to ispuniti.
Kada je reko da može, bilo mu je čestitano na funkciji.
Helem, dobar političar zna kad oboriti uši a kad galamiti; kada biti poslušnik a kada naredbodavac.
Da smo mi početkom 90-ih imali dobre političare, rat se mogao izbjeći, između ostalog stradanja, možda i pogibija moje rahmetli matere.
Da sam ja bio na vlasti, poducen djelovanjem političara velikih sila, upitao bih zvanični beograd šta nude za ostanak u krnjavoj jugi.
A znamo šta su nudili početkom devedesetih, između ostalog mjesto premijera.
Ovo sad govorim iz ugla jednog političara koji isključivo gleda interes.
I onda fino, zajedno sa Srbima, syebes hrvatsku.
Jbg., zvuči brutalno, ali na taj način razmišljaju političari.
Hrvatska bi pala za manje od tri mjeseca.
Kasnije se ti možeš miriti, praviti "ustupke" i sl.
Ali, od dubrovnika preko pelješca, pa sve do makarske bi bila bosanska teritorija.
Fino se prikloniš vojno jačem i vrebas svoju priliku.
Čekaš pravi trenutak i mirno se raziđeš, baš ko crna gora.
Majku mu, pratim ovo u siriji...
Bašar je kobejagi predsjednik nezavisne i međunarodno priznate države, a ameri i rusi odlučuju o svemu.
Asad je mudar političar koji ciljeve ostvaruje kroz poklapanje ušiju pred rusima. Trenutno je pred velikom pobjedom. Zločinac će postati bitni faktor kada je u pitanju stabilnost u regiji.
To je politika.
Jedne godine možeš biti u savezu s nekim a već u narednoj možeš ratovati protiv tog saveznika.
Politika je goli interes. Politika je qrva.
Ovo sam naučio posmatrajući velike svjetske igrače.
Ono, dok ti treba, slobodno i krmka zovi amidžom

Političari se bore za interes velikih korporacija jer iste garantuju prvenstveno lovu u džepu političara, pa onda i mir u državi dajući narodu neku crkavicu.
To je ta prosta matematika i kad nju savladaš, možeš voditi svaku državu pa makar nemao dana škole.
Razni savjetnici će već sriktat da ne izgledaš ko kreten.
A bradersi koji te posjete kažu šta i kako.
Recimo kod nas sigurno znam za jednog: hazim vikalo.
Čojk posto premijer, sve pošteno i u skladu sa zakonom

Čova je dobio spisak i bio upitan može li to ispuniti.
Kada je reko da može, bilo mu je čestitano na funkciji.
Helem, dobar političar zna kad oboriti uši a kad galamiti; kada biti poslušnik a kada naredbodavac.
Da smo mi početkom 90-ih imali dobre političare, rat se mogao izbjeći, između ostalog stradanja, možda i pogibija moje rahmetli matere.
Da sam ja bio na vlasti, poducen djelovanjem političara velikih sila, upitao bih zvanični beograd šta nude za ostanak u krnjavoj jugi.
A znamo šta su nudili početkom devedesetih, između ostalog mjesto premijera.
Ovo sad govorim iz ugla jednog političara koji isključivo gleda interes.
I onda fino, zajedno sa Srbima, syebes hrvatsku.
Jbg., zvuči brutalno, ali na taj način razmišljaju političari.
Hrvatska bi pala za manje od tri mjeseca.
Kasnije se ti možeš miriti, praviti "ustupke" i sl.
Ali, od dubrovnika preko pelješca, pa sve do makarske bi bila bosanska teritorija.
Fino se prikloniš vojno jačem i vrebas svoju priliku.
Čekaš pravi trenutak i mirno se raziđeš, baš ko crna gora.
Majku mu, pratim ovo u siriji...
Bašar je kobejagi predsjednik nezavisne i međunarodno priznate države, a ameri i rusi odlučuju o svemu.
Asad je mudar političar koji ciljeve ostvaruje kroz poklapanje ušiju pred rusima. Trenutno je pred velikom pobjedom. Zločinac će postati bitni faktor kada je u pitanju stabilnost u regiji.
To je politika.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ti ne placi, na lice stavi smijeh
Za ovaj grad nije umrijeti grijeh
Za ovaj grad nije umrijeti grijeh
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
John Cleese na SFF-u 

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Selam, džematlijo.irfo je napisao/la:John Cleese na SFF-u
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- JohnCleese
- Kontakt:
irfo je napisao/la:John Cleese na SFF-u

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
veliki selam za zeljovca u srcuHigh je napisao/la:Selam, džematlijo.irfo je napisao/la:John Cleese na SFF-u

Idemo li sjutra?irfo je napisao/la:veliki selam za zeljovca u srcuHigh je napisao/la:Selam, džematlijo.irfo je napisao/la:John Cleese na SFF-u
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
zar necemo na sportklubu ispratitHigh je napisao/la: Idemo li sjutra?
Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Chip, enobarca, Pensioner26 i 15 gostiju.