Ali on je bio želja Carla, najbolje partije, sa 17 golova i 18 asistencija je imao pod Carlom. Bio je najbolji strijelac SP 2014., s loptom sve zna, ovaj transfer je finansijski već sad isplativ, jer se za sada daje 10 miliona eura za 2 godine njegove posudbe, a plata izgleda samo 6 miliona eura godišnje. Uz to J. Rodriguez je marketinški veliki pogodak, same društvene mreže to pokazuju i broj njegovih pratioca na istim. Marketinški će se isplatiti, a i sportski bi trebao ako pruži približno ono što je pružao u Realu pod Ancelottijem. Trener je sada baš dobio igrača, kojeg je jako želio. Dugo se to već spominjalo kako je on Carlova velika želja. Uprava mu je udovoljila, tako da su to sada dobri preduslovi, ali u isto vrijeme pritisak na Ancelottija sada raste.
Istina je da im još poneko fali da napravi prevagu. A ta 2 kluba su iza Reala, Barce i Bayerna (bez obzira što su nas izbacili pretprošle sezone i pobijedili jednom u ovoj tek protekloj), ali ne slažem se s tobom da ta prevaga mora biti na krilima. Mi smo navikli na ta jaka krila, otkako su nam Ribery i Robben tu, ali treba biti spreman i na druge strategije. I moguće je da ćemo i vidjeti u predstojećoj sezoni i nešto novo. U prošlosti Carlu nije bilo mrsko igrati i kroz sredinu, na krila se on počeo bazirati otprilike od svog mandata u Realu. ALi najbitnije je iz postojećeg kadra posložiti kako najbolji tim, tako i odabrati i odrediti najbolju strategiju i taktiku, u skladu sa igračkim materijalom. Pored jake igre po krilima, nama se sada otvaraju i druge mogućnosti i zato zašto ne probati.Stefan Effenberg je napisao/la:
Da, zaboravio sam Juve ali neće Juve osvojiti naslov sa ovom ekipom i taktikom 3-5-2. Znaš zašto? Upravo iz razloga što nemaju krila koja rade prevagu. Slažem se ja da su igrali fenomenalno ove godine i čak sam rekao da ako sad ne osvoje, neće nikad. Nisam gledao finale ali rezultat govori za sebe.
Atletico isto, slično kao Juve. Jednostavno im fali JEDAN ili DVA igrača koja rade prevagu. Ono što Real, Barca, Bayern imaju. Zato smo i osvojili naslov jer su Ribery i Robben napravili prevagu u ključnim trenucima. To nedostaje Atleticu i Juventusu i tako dugo dok nešto ne naprave po tom pitanju, neće osvojiti ligu prvaka.
Zidane je imao atipične, specifične strategije i nekada je to djelovalo što s Realom radi u protekloj sezoni neuvjerljivo, ali to je prolazilo i ipak je to imalo glavu i rep. Bez obzira što je postojala doza sreće, posebno u duelu s našom ekipom.
Loew je npr isto primjer, sve više u zadnje vrijeme, da se može dobro eksperimentisati.
Po meni je više problem ako jedan trener samo forsira posjed (Pep), a donekle i to ako forsira samo kontre (Mou). Obojica znaju s tim imati uspjeha, ali isto tako potrebno je primjeniti i drugi način igre.
A Bayern treba da koristi jaka krila, ali zašto u određenim trenucima se ne skoncentrisati i na napade kroz sredinu, ako zato imaju mogućnosti. I time se onda isto može iznenaditi protivnik. Nije to sada neki pretjerani eksperiment.