Slobodna Dalmacija
Stoper škotskog Celtica 22-godišnji Jozo Šimunović šokirao je nazočne u HNS-u odlukom da mijenja reprezentaciju, pa će ubuduće umjesto Hrvatske igrati za susjednu BiH. Šimunović inače rođen u Zagrebu, ponikao je u Dinamu i prošao sve selekcije od U-14 do U-21 odlučio se za ovakav potez zbog činjenice da ga izbornik Ante Čačić nema “na mapi” i da u posljednje dvije godine nije dobio niti pretpoziv. Istina da je bio jedno vrijeme ozlijeđen, ali jednako kao i da su ignorirane njegove dobre partije u dresu Celtica.
U Hrvatskoj pak na Šimunovića su potpuno zaboravili, šansu za nastupe na stoperskim pozicijama dobivali su Dejan Lovren, Domagoj Vida, Matej Mitrović, Tin Jedvaj i naravno standardni Vedran Ćorluka
Šimunović se odlučio za BiH s obzirom na porijeklo svojih roditelja već je obavio sve razgovore s tamošnjim savezom i neće biti prepreka da dobije putovnicu i sve potrebne papire za nastup za “zmajeve”. Izbornik Mehmed Baždarević oduševljen je ovom odlukom Šimunovića s kojim je i ranije imao razgovore, te ga je želio dovesti pod zastavu BiH.
Bih je u kvalifikacijama za SP 2018. trenutno na trećem mjestu u skupini iza Belgije i Grčke, a očekuje se da bi Šimunović već mogao debitirati u sljedećem rujanskom ciklusu kada “zmajevi” budu igrali protiv Cipra i Gibraltara.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Šok u HNS-u: mladi stoper otkazao Hrvatskoj i odlučio igrati za BiH
To su sve spekulacije koje nicim nisu potkrepljene tako da u takvo sto trenutno vjerujem samo 1%.
Volio bih da je istina jer bismo imali mladog stopera (22) koji igra Ligu prvaka u dobrom klubu poput Celtica a svakako da bi mu repka pomogla da u buducnosti napravi transfer u Premier ligu Engleske.
Edit: evo odradio je 90' u gostujucoj pobjedi (0:2) u 2.pretkolu LP protiv Linfielda..
Volio bih da je istina jer bismo imali mladog stopera (22) koji igra Ligu prvaka u dobrom klubu poput Celtica a svakako da bi mu repka pomogla da u buducnosti napravi transfer u Premier ligu Engleske.
Edit: evo odradio je 90' u gostujucoj pobjedi (0:2) u 2.pretkolu LP protiv Linfielda..
Pratim sve u hrvatskom nogometu barem 15 godina, pa mogu napisati koju o Jozi.
Jozo je bezveznjak, bio je velika nada dok je igrao za mladje kategorije u Dinamu ali u seniorima nije opravdao ocekivanja. To sto igra u Celticu ne znaci nista, taj klub je danas na razini Dinama ili malo bolji, a i tamo je otisao jer su ovi valjda racunali da ako je iz Dinama da mora valjati.
Uz to ima kronicnih problema s ozljedama.
Definitivno je ok probati s njim, ali nemojte imati neka prevelika ocekivanja. Dosta je smusen u igri.
Nije nikakvo cudo sto do sad nije igrao za Hrvatsku jer Hrvatska ima dosta njih koji su puno bolji, a i on je svako malo ozljedjen.
Jozo je bezveznjak, bio je velika nada dok je igrao za mladje kategorije u Dinamu ali u seniorima nije opravdao ocekivanja. To sto igra u Celticu ne znaci nista, taj klub je danas na razini Dinama ili malo bolji, a i tamo je otisao jer su ovi valjda racunali da ako je iz Dinama da mora valjati.
Definitivno je ok probati s njim, ali nemojte imati neka prevelika ocekivanja. Dosta je smusen u igri.
Nije nikakvo cudo sto do sad nije igrao za Hrvatsku jer Hrvatska ima dosta njih koji su puno bolji, a i on je svako malo ozljedjen.
Čuj Celtic na razini DinamaUncut123 je napisao/la:Pratim sve u hrvatskom nogometu barem 15 godina, pa mogu napisati koju o Jozi.
Nije na razini Dinama ni po infrastrukturi, ni po navijacima a boga mi ni tradiciji. Ali......jasmin10 je napisao/la:Čuj Celtic na razini DinamaUncut123 je napisao/la:Pratim sve u hrvatskom nogometu barem 15 godina, pa mogu napisati koju o Jozi.
Prije par godina smo gledali duel ova 2 tima I Celtic po igri nije bio nesto dominantan. Ako se takvim uopce mogao I nazvati.
Pa ni Maribor ovaj Skotski "gigant" nije uspio nadigrati. Nisam siguran da li je bio poraz ili nerjeseno u Glasgow-u.
Kad sve skupa zbrojimo ovaj klub osim tradicije I navijaca nema nista od atributa kojim ga novineri kite.
Simunovic nije promasaj I svakako bi ga vrijedilo pokusati ubaciti u roster ali iluzorno je odmah ocekivati cuda. U svakom slucaju igrac koji bi mogao valjati a usput je jos uvijek vrlo mlad.
Ja bih volio da se vise spominje I Burnic ali otom-potom. Bazdarevic po tko zna koji put pokazuje da ima osjecaja za prosiriti kadar ekipe. Makar na papiru jer u principu ta pojacanja najcesce I ostanu u sirem izboru ekipe tj. samo na papiru.
Ja bi njega puno radije gledao kao skauta ili SD reprezentacije nego kao kreatora nase igre I glavnog takticara.
Sve u svemu ovaj segment njegovog rada samo zamucuje ukupnu sliku koja je tragikomicna. Nevjerovatno je da je u ovom djelu posla ODLICAN.
Naravno da jeste, taj Celtic ce primiti pet komada kao i Dinamo od bilo kojeg ozbiljnijeg tima u evropi.
Ti timovi kao i igraci koji tamo igraju su 3 klasa i nize evropskog fudbala.
Ti timovi kao i igraci koji tamo igraju su 3 klasa i nize evropskog fudbala.
Prošlo je vrijeme kad je Celtic bio gigant. To je sada trecerazredni klub, a skotska liga losija od hrvatske.
- Medikament
- Kontakt:
Hahahahahahahahahahahahahaha o yebem ti zeno majkuUncut123 je napisao/la:Prošlo je vrijeme kad je Celtic bio gigant. To je sada trecerazredni klub, a skotska liga losija od hrvatske.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Pa pogledaj igrače Celtica pa igrače Dinama.
Hrvatska liga petice.
Hrvatska liga petice.
Jedan Moussa Dembele je mnogo bolji od svakog igraca u Dinamu, zajedno.
- Marsal
- Kontakt:
Evo ovako čisto malo logike jer nisam nikad gledao Jozu.
Momak ima 22 godine i igra u Celticu, na stranu što škotska liga nije naročito jaka i što bi npr Dinamo njih možda pobijedio u međusobnom ogledu, to je ipak uvjerljivo veliki klub u europskom nogometu. Pitajte prosječnog fudbalera kakav je npr Scott Sinclair da li bi radije igrao u Celticu ili u Dinamu?
Škotski fudbal je specifičan i iako njihovi klubovi nisu naročito jaki, njihovi fudbaleri zbog fizikalija često prave transfere u Premiership. Kada bi se Jozo dokazao u Celticu transfer u EPL bi bio siguran.
Ipak, momak ima 22 godine tek, rijetko koji štoper je rasturao u tim godinama, pogotovo u ovom modernom fudbalu unazad zadnjih pet ili šest godina.
Sad, ja mislim da je ovo samo pisanje hrvatskih medija da ga uguraju u Hrvatsku reprezentaciju pa makar na silu. Ako je istina, ovo bi bio odličan potez naših. Evo jedan članak sa ****, nezz koliko su oni pouzdan medij.
Plus, momak voli rušit.
Odlično bi se uklopio sa Mumetom i Seom.
Momak ima 22 godine i igra u Celticu, na stranu što škotska liga nije naročito jaka i što bi npr Dinamo njih možda pobijedio u međusobnom ogledu, to je ipak uvjerljivo veliki klub u europskom nogometu. Pitajte prosječnog fudbalera kakav je npr Scott Sinclair da li bi radije igrao u Celticu ili u Dinamu?
Škotski fudbal je specifičan i iako njihovi klubovi nisu naročito jaki, njihovi fudbaleri zbog fizikalija često prave transfere u Premiership. Kada bi se Jozo dokazao u Celticu transfer u EPL bi bio siguran.
Ipak, momak ima 22 godine tek, rijetko koji štoper je rasturao u tim godinama, pogotovo u ovom modernom fudbalu unazad zadnjih pet ili šest godina.
Sad, ja mislim da je ovo samo pisanje hrvatskih medija da ga uguraju u Hrvatsku reprezentaciju pa makar na silu. Ako je istina, ovo bi bio odličan potez naših. Evo jedan članak sa ****, nezz koliko su oni pouzdan medij.
Ako je istina ja sam za, momak ništa nije lošiji od Tonija Šunjića i Ognjena Vranješa koji ipak dobro odigraju za našu reprezentaciju, a vjerujem da može biti samo bolji.BAŽDAREVIĆ POTVRDIO ZA ****: Šimunović uskoro naš, puno će nas pojačati
Hrvatska nogometna javnost uzburkala se nakon vijesti koju su **** objavile da će Jozo Šimunović stoper škotskog velikana Celtica, uskoro obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Rođeni Zagrepčanin, rođen 4. augusta 1994. godine (visok 1.91 cm), igrao je za sve selekcije reprezentacije Hrvatske, no nikada nije obukao dres najjače selekcije.
U ovisnosti od brzine procedure promjene sportskog državljanstva, Šimunović bi mogao obući dres Bosne i Hercegovine već u jesenjem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Selektor Baždarević potvrdio je u izjavi za naš portal da je Šimunović ušao u proceduru dobijanja bh. pasoša i da će se uskoro naći na njegovom spisku.
– Zajedno sa svojim saradnicima ozbiljno pristupam svakom igraču. Pratimo mnoge, a Šimunović je vrlo interesantan igrač. Pratim ga već neko vrijeme, razgovarali smo, i on je oduševljen zbog mogućnosti da igra za BiH. Smatram da bi nam dosta pomogao, jer je mlad i ima kvalitet. Igra u Celticu koji je prvak Škotske, vrlo je interesantan i sigruno bi mogao pojačati konkurenciju u odbrani” kaže za **** selektor BiH, Mehmed Baždarević.
Plus, momak voli rušit.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Nikad cuo za ovaj portal @Marsal, mislim da lupetaju.
Ma kad ga Hrvati kontaktiraju, izaći će s pričom kako nikada nije razmišljao o Bosni i kako čeka poziv Hrvatske.
Ako dodje dobro i bi, mozda i uspije.
Ako ne ko ga onda sisa, propast ce kao i Halilovic, Gudelj, Tankovic i ostale seronje.
Ako ne ko ga onda sisa, propast ce kao i Halilovic, Gudelj, Tankovic i ostale seronje.
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Medikament je napisao/la:Hahahahahahahahahahahahahaha o yebem ti zeno majkuUncut123 je napisao/la:Prošlo je vrijeme kad je Celtic bio gigant. To je sada trecerazredni klub, a skotska liga losija od hrvatske.
Kad ne može za 'Rvatsku tu je BiH.
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Prevljak prvi gol za novu ekipu, u kupu protiv nekog nizeligasa .
0:1 (5.) Maierhofer
0:2 (20.) Jano
0:3 (28.) Maierhofer/Foulelfmeter
0:4 (35.) Ertlthaler
0:5 (62.) Prevljak
1:5 (74.) Anzelj
1:6 (78.) Gruber
0:1 (5.) Maierhofer
0:2 (20.) Jano
0:3 (28.) Maierhofer/Foulelfmeter
0:4 (35.) Ertlthaler
0:5 (62.) Prevljak
1:5 (74.) Anzelj
1:6 (78.) Gruber
Ne znam je l' ovaj Uncut123 ranije bacao neke "kontroverznije" izjave zbog kojih ga forumska masa ovdje ne miriše, ali za to da je škotska liga generalno slabija od HNL-a nije ništa pogrešno rekao... Sam Celtic je nešto jači od Dinama ali ne sad baš drastično. Takva razlika između vodećeg kluba i ostatka lige ne postoji nigdje u Evropi.
Evo izgleda da je gotovo. U Dinamu mi nije bio nešto, ali gledao sam par puta Celtic prošle sezone i bio je odličan.
Ono sto su //.ba prve najavile danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Jozo Šimunović novi je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.
Vezani tekst: //.BA SAZNAJU: Baždarević će iz Škotske dobiti stopera; Zagrepčanin oblači dres BiH?!
Vezani tekst: NA OSTRVU POTVRĐENA PISANJA SPORTSKIH: Novi Zmaj debituje protiv Kipra?
Sjajni stoper koji igra za slavni Celtic, nakon što je prošao sve omladinske selekcije Hrvatske, odlučio se igrati za Bosnu i Hercegovinu.
Večeras je 22-godišnji Zagrepčanin to potvrdio u ekskluzivnom razgovoru za //.ba.
– Istina je, odlučio sam da igram za Bosnu i Hercegovinu. Moji roditelji, moj djed i baka svi su iz BiH. Kontaktirao me selektor Mehmed Baždarević i nakon prvog razgovora dao mi je vremena da razmislim. Nakon toga razgovarao sam sa svojom porodicom i odlučili smo da igram za BiH. Nakon toga ponovo sam u par navrata razgovarao sa Baždarevićem i donio definitivnu odluku da obučem dres BiH. Čvrsto stojim iza svoje odluke i radujem se što ću se priključiti Zmajevima – kazao je Šimunovic za //.ba.
Ljudi , to je jako dobro 
Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, Leotar, Muumii, Proximic i 40 gostiju.