Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Namibija
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Namibija » 14 jul 2017, 23:15

Šok u HNS-u: mladi stoper otkazao Hrvatskoj i odlučio igrati za BiH
slika

Stoper škotskog Celtica 22-godišnji Jozo Šimunović šokirao je nazočne u HNS-u odlukom da mijenja reprezentaciju, pa će ubuduće umjesto Hrvatske igrati za susjednu BiH. Šimunović inače rođen u Zagrebu, ponikao je u Dinamu i prošao sve selekcije od U-14 do U-21 odlučio se za ovakav potez zbog činjenice da ga izbornik Ante Čačić nema “na mapi” i da u posljednje dvije godine nije dobio niti pretpoziv. Istina da je bio jedno vrijeme ozlijeđen, ali jednako kao i da su ignorirane njegove dobre partije u dresu Celtica.

U Hrvatskoj pak na Šimunovića su potpuno zaboravili, šansu za nastupe na stoperskim pozicijama dobivali su Dejan Lovren, Domagoj Vida, Matej Mitrović, Tin Jedvaj i naravno standardni Vedran Ćorluka

Šimunović se odlučio za BiH s obzirom na porijeklo svojih roditelja već je obavio sve razgovore s tamošnjim savezom i neće biti prepreka da dobije putovnicu i sve potrebne papire za nastup za “zmajeve”. Izbornik Mehmed Baždarević oduševljen je ovom odlukom Šimunovića s kojim je i ranije imao razgovore, te ga je želio dovesti pod zastavu BiH.

Bih je u kvalifikacijama za SP 2018. trenutno na trećem mjestu u skupini iza Belgije i Grčke, a očekuje se da bi Šimunović već mogao debitirati u sljedećem rujanskom ciklusu kada “zmajevi” budu igrali protiv Cipra i Gibraltara.
Slobodna Dalmacija

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 jul 2017, 23:52

To su sve spekulacije koje nicim nisu potkrepljene tako da u takvo sto trenutno vjerujem samo 1%.
Volio bih da je istina jer bismo imali mladog stopera (22) koji igra Ligu prvaka u dobrom klubu poput Celtica a svakako da bi mu repka pomogla da u buducnosti napravi transfer u Premier ligu Engleske.

Edit: evo odradio je 90' u gostujucoj pobjedi (0:2) u 2.pretkolu LP protiv Linfielda..

Uncut123
Kontakt:

Post Postao/la Uncut123 » 15 jul 2017, 06:04

Pratim sve u hrvatskom nogometu barem 15 godina, pa mogu napisati koju o Jozi.

Jozo je bezveznjak, bio je velika nada dok je igrao za mladje kategorije u Dinamu ali u seniorima nije opravdao ocekivanja. To sto igra u Celticu ne znaci nista, taj klub je danas na razini Dinama ili malo bolji, a i tamo je otisao jer su ovi valjda racunali da ako je iz Dinama da mora valjati. :D
Uz to ima kronicnih problema s ozljedama.
Definitivno je ok probati s njim, ali nemojte imati neka prevelika ocekivanja. Dosta je smusen u igri.
Nije nikakvo cudo sto do sad nije igrao za Hrvatsku jer Hrvatska ima dosta njih koji su puno bolji, a i on je svako malo ozljedjen.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 jul 2017, 08:58

Uncut123 je napisao/la:Pratim sve u hrvatskom nogometu barem 15 godina, pa mogu napisati koju o Jozi.

Jozo je bezveznjak, bio je velika nada dok je igrao za mladje kategorije u Dinamu ali u seniorima nije opravdao ocekivanja. To sto igra u Celticu ne znaci nista, taj klub je danas na razini Dinama ili malo bolji, a i tamo je otisao jer su ovi valjda racunali da ako je iz Dinama da mora valjati. :D
Definitivno je ok probati s njim, ali nemojte imati neka prevelika ocekivanja. Dosta je smusen u igri.
Nije nikakvo cudo sto do sad nije igrao za Hrvatsku jer Hrvatska ima dosta njih koji su puno bolji, a i on je svako malo ozljedjen.
Čuj Celtic na razini Dinama :facepalm:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 jul 2017, 11:16

jasmin10 je napisao/la:
Uncut123 je napisao/la:Pratim sve u hrvatskom nogometu barem 15 godina, pa mogu napisati koju o Jozi.

Čuj Celtic na razini Dinama :facepalm:
Nije na razini Dinama ni po infrastrukturi, ni po navijacima a boga mi ni tradiciji. Ali......
Prije par godina smo gledali duel ova 2 tima I Celtic po igri nije bio nesto dominantan. Ako se takvim uopce mogao I nazvati.
Pa ni Maribor ovaj Skotski "gigant" nije uspio nadigrati. Nisam siguran da li je bio poraz ili nerjeseno u Glasgow-u.
Kad sve skupa zbrojimo ovaj klub osim tradicije I navijaca nema nista od atributa kojim ga novineri kite.
Simunovic nije promasaj I svakako bi ga vrijedilo pokusati ubaciti u roster ali iluzorno je odmah ocekivati cuda. U svakom slucaju igrac koji bi mogao valjati a usput je jos uvijek vrlo mlad.
Ja bih volio da se vise spominje I Burnic ali otom-potom. Bazdarevic po tko zna koji put pokazuje da ima osjecaja za prosiriti kadar ekipe. Makar na papiru jer u principu ta pojacanja najcesce I ostanu u sirem izboru ekipe tj. samo na papiru.
Ja bi njega puno radije gledao kao skauta ili SD reprezentacije nego kao kreatora nase igre I glavnog takticara.
Sve u svemu ovaj segment njegovog rada samo zamucuje ukupnu sliku koja je tragikomicna. Nevjerovatno je da je u ovom djelu posla ODLICAN.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 jul 2017, 11:21

Naravno da jeste, taj Celtic ce primiti pet komada kao i Dinamo od bilo kojeg ozbiljnijeg tima u evropi.
Ti timovi kao i igraci koji tamo igraju su 3 klasa i nize evropskog fudbala.

Uncut123
Kontakt:

Post Postao/la Uncut123 » 15 jul 2017, 11:53

Prošlo je vrijeme kad je Celtic bio gigant. To je sada trecerazredni klub, a skotska liga losija od hrvatske.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 15 jul 2017, 11:58

Uncut123 je napisao/la:Prošlo je vrijeme kad je Celtic bio gigant. To je sada trecerazredni klub, a skotska liga losija od hrvatske.
Hahahahahahahahahahahahahaha o yebem ti zeno majku
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 jul 2017, 12:55

Pa pogledaj igrače Celtica pa igrače Dinama.

Hrvatska liga petice.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 15 jul 2017, 13:02

Jedan Moussa Dembele je mnogo bolji od svakog igraca u Dinamu, zajedno.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 jul 2017, 13:04

Evo ovako čisto malo logike jer nisam nikad gledao Jozu.

Momak ima 22 godine i igra u Celticu, na stranu što škotska liga nije naročito jaka i što bi npr Dinamo njih možda pobijedio u međusobnom ogledu, to je ipak uvjerljivo veliki klub u europskom nogometu. Pitajte prosječnog fudbalera kakav je npr Scott Sinclair da li bi radije igrao u Celticu ili u Dinamu?

Škotski fudbal je specifičan i iako njihovi klubovi nisu naročito jaki, njihovi fudbaleri zbog fizikalija često prave transfere u Premiership. Kada bi se Jozo dokazao u Celticu transfer u EPL bi bio siguran.

Ipak, momak ima 22 godine tek, rijetko koji štoper je rasturao u tim godinama, pogotovo u ovom modernom fudbalu unazad zadnjih pet ili šest godina.

Sad, ja mislim da je ovo samo pisanje hrvatskih medija da ga uguraju u Hrvatsku reprezentaciju pa makar na silu. Ako je istina, ovo bi bio odličan potez naših. Evo jedan članak sa ****, nezz koliko su oni pouzdan medij.
BAŽDAREVIĆ POTVRDIO ZA ****: Šimunović uskoro naš, puno će nas pojačati

Hrvatska nogometna javnost uzburkala se nakon vijesti koju su **** objavile da će Jozo Šimunović stoper škotskog velikana Celtica, uskoro obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Rođeni Zagrepčanin, rođen 4. augusta 1994. godine (visok 1.91 cm), igrao je za sve selekcije reprezentacije Hrvatske, no nikada nije obukao dres najjače selekcije.

U ovisnosti od brzine procedure promjene sportskog državljanstva, Šimunović bi mogao obući dres Bosne i Hercegovine već u jesenjem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Selektor Baždarević potvrdio je u izjavi za naš portal da je Šimunović ušao u proceduru dobijanja bh. pasoša i da će se uskoro naći na njegovom spisku.

– Zajedno sa svojim saradnicima ozbiljno pristupam svakom igraču. Pratimo mnoge, a Šimunović je vrlo interesantan igrač. Pratim ga već neko vrijeme, razgovarali smo, i on je oduševljen zbog mogućnosti da igra za BiH. Smatram da bi nam dosta pomogao, jer je mlad i ima kvalitet. Igra u Celticu koji je prvak Škotske, vrlo je interesantan i sigruno bi mogao pojačati konkurenciju u odbrani” kaže za **** selektor BiH, Mehmed Baždarević.
Ako je istina ja sam za, momak ništa nije lošiji od Tonija Šunjića i Ognjena Vranješa koji ipak dobro odigraju za našu reprezentaciju, a vjerujem da može biti samo bolji.

Plus, momak voli rušit. :mrgreen: Odlično bi se uklopio sa Mumetom i Seom. :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 15 jul 2017, 13:32

Nikad cuo za ovaj portal @Marsal, mislim da lupetaju.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 jul 2017, 14:10

Ma kad ga Hrvati kontaktiraju, izaći će s pričom kako nikada nije razmišljao o Bosni i kako čeka poziv Hrvatske.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 jul 2017, 14:15

Ako dodje dobro i bi, mozda i uspije.
Ako ne ko ga onda sisa, propast ce kao i Halilovic, Gudelj, Tankovic i ostale seronje. :mrgreen:

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 15 jul 2017, 14:47

Medikament je napisao/la:
Uncut123 je napisao/la:Prošlo je vrijeme kad je Celtic bio gigant. To je sada trecerazredni klub, a skotska liga losija od hrvatske.
Hahahahahahahahahahahahahaha o yebem ti zeno majku
:rol: :rol: :bow:

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 15 jul 2017, 15:14

Kad ne može za 'Rvatsku tu je BiH.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 15 jul 2017, 18:58

Prevljak prvi gol za novu ekipu, u kupu protiv nekog nizeligasa .

0:1 (5.) Maierhofer
0:2 (20.) Jano
0:3 (28.) Maierhofer/Foulelfmeter
0:4 (35.) Ertlthaler
0:5 (62.) Prevljak
1:5 (74.) Anzelj
1:6 (78.) Gruber

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 15 jul 2017, 20:17

Ne znam je l' ovaj Uncut123 ranije bacao neke "kontroverznije" izjave zbog kojih ga forumska masa ovdje ne miriše, ali za to da je škotska liga generalno slabija od HNL-a nije ništa pogrešno rekao... Sam Celtic je nešto jači od Dinama ali ne sad baš drastično. Takva razlika između vodećeg kluba i ostatka lige ne postoji nigdje u Evropi.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 15 jul 2017, 22:15

Evo izgleda da je gotovo. U Dinamu mi nije bio nešto, ali gledao sam par puta Celtic prošle sezone i bio je odličan.
Ono sto su //.ba prve najavile danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Jozo Šimunović novi je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Vezani tekst: //.BA SAZNAJU: Baždarević će iz Škotske dobiti stopera; Zagrepčanin oblači dres BiH?!

Vezani tekst: NA OSTRVU POTVRĐENA PISANJA SPORTSKIH: Novi Zmaj debituje protiv Kipra?

Sjajni stoper koji igra za slavni Celtic, nakon što je prošao sve omladinske selekcije Hrvatske, odlučio se igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Večeras je 22-godišnji Zagrepčanin to potvrdio u ekskluzivnom razgovoru za //.ba.

– Istina je, odlučio sam da igram za Bosnu i Hercegovinu. Moji roditelji, moj djed i baka svi su iz BiH. Kontaktirao me selektor Mehmed Baždarević i nakon prvog razgovora dao mi je vremena da razmislim. Nakon toga razgovarao sam sa svojom porodicom i odlučili smo da igram za BiH. Nakon toga ponovo sam u par navrata razgovarao sa Baždarevićem i donio definitivnu odluku da obučem dres BiH. Čvrsto stojim iza svoje odluke i radujem se što ću se priključiti Zmajevima – kazao je Šimunovic za //.ba.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 15 jul 2017, 22:27

Ljudi , to je jako dobro :thumbup:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Sheyi, zikerrz21 i 63 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []