Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 17 jul 2017, 17:06

Monci je napisao/la:To što se utakmica na Koševu igra u subotu su izlobirali iz Sarajeva, normalno jer Zrinjskom bi dan odmora nakon tekme u srijedu mnogo značio...

Siguran sam i da je obratna situacija da bi isto bilo.
Utakmica se igra u nedjelju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 17 jul 2017, 17:07

MortemHz je napisao/la:
Monci je napisao/la:To što se utakmica na Koševu igra u subotu su izlobirali iz Sarajeva, normalno jer Zrinjskom bi dan odmora nakon tekme u srijedu mnogo značio...

Siguran sam i da je obratna situacija da bi isto bilo.
Utakmica se igra u nedjelju.
Da vidim ipak u nedelju...pošteno....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jul 2017, 17:08

macak_ je napisao/la:Bruka je šta savez radi sa prenosima i sa organizacijom lige. Još veća bruka je što se niko ne buni i što svi šute - klubovi, navijači, mediji. Svi odreda obične p.ičkice i niko ne smije da se suprotstavi.
Ne šute svi lutko moja, samo jedan klub im se suprotstavio kao i svake godine. Još uvijek se može desiti da protiv GOŠK-a ne bude prijenos.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 17 jul 2017, 17:44

Baš sam na zimu dobio Arene i kontam sad, eto bit će neki prijenos utakmica Sarajeva, bit će nešto... Kad ono... RINAKA!
Nemam riječi.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 18:09

BelminM23 je napisao/la:Bravo, prošle sezone prijenosi išli do Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a ove sezone od Konjica do Kaknja, napredujemo.
Arena je bila jedina svijetla tačka. Pa na Areni cijeli region gleda utakmice (HNL, Jelen, PL BiH). Ispravka - gledao. Sada jedva 1/3 zemlje ima dostupno. I to pola tržišta na toj jednoj trećini uopšte nije na telecomu. Da budemo velikodušni možemo reći da je Savez sveo dostupnost Premijer Lige BiH na jedva 20% domaćinstava u državi i cijelih 0% u regionu i svijetu.
Samo Saraj'vo.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 17 jul 2017, 18:15

Virtu4l je napisao/la:
macak_ je napisao/la:Bruka je šta savez radi sa prenosima i sa organizacijom lige. Još veća bruka je što se niko ne buni i što svi šute - klubovi, navijači, mediji. Svi odreda obične p.ičkice i niko ne smije da se suprotstavi.
Ne šute svi lutko moja, samo jedan klub im se suprotstavio kao i svake godine. Još uvijek se može desiti da protiv GOŠK-a ne bude prijenos.
Zeljo nam je svima jedina nada. Dzaba da se ostalih 11 klubova buni, kad se zna kako i kome savez svira. Jbg, ispala titula u predzadnjem kolu, pa se vakat vratit starim navikama.
Pravda za flash-a!!!

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 17 jul 2017, 18:22

PitarBordo je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Bravo, prošle sezone prijenosi išli do Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a ove sezone od Konjica do Kaknja, napredujemo.
Arena je bila jedina svijetla tačka. Pa na Areni cijeli region gleda utakmice (HNL, Jelen, PL BiH). Ispravka - gledao. Sada jedva 1/3 zemlje ima dostupno. I to pola tržišta na toj jednoj trećini uopšte nije na telecomu. Da budemo velikodušni možemo reći da je Savez sveo dostupnost Premijer Lige BiH na jedva 20% domaćinstava u državi i cijelih 0% u regionu i svijetu.
Ti kao gledatelj si zakinut, al' kada uzmes u obzir poslovnu priliku, koja je svrha? Mozda je teznja za lokal marketingom, Savez ima ideju da to bude diskretnije?
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 18:28

crozla je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Ti kao gledatelj si zakinut, al' kada uzmes u obzir poslovnu priliku, koja je svrha? Mozda je teznja za lokal marketingom, Savez ima ideju da to bude diskretnije?
Ovo ne pričam iz perspektive gledatelja. Ovo pričam iz perspektive lige koja je sada gotovo zatvorenog tipa. Nema popularizacije, nema većeg tržišta za marketing - nema dostupnosti.

Ovo za "lokal marketing" i težnja saveza da to bude "diskretnije" ti ne kontam. Pričamo o jednostavnoj pojavi gdje je jedini medij koji je radio kvalitetan prenos i možda i najveću promociju lige - odstranjen. A primat u potpunosti uzeo, ne kanal - nego operater preko svog internog kanala dostupnog, bukvalno, djeliću države. Postoje naselja oko Sarajeva, Tuzle, Zenice - koja ne mogu uvesti MojaTV zbog nedostatka/loše infrastrukture.

Savez je ovdje dobio tih 5 miliona KM koliko se piše da je vrijedio taj novi ugovor, ali gotovo nulirao dostupnost lige. Ako neko ne vidi značaj promocije lige (kakva da je) i činjenicu da bi to uticalo na sam kvalitet iste, onda nemamo šta pričati, neka sve budu na MojaTV, kad dostupnost i popularnost PL BiH bude u rangu sa rukometnom ili malonogometnom, onda će svima vjerojatno biti bolje.
Samo Saraj'vo.

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 17 jul 2017, 19:09

To malo sarkasricno, velim. Stvarno je lose to sto su ucinili. Ta njihova platforma je kvalitet kao otprilike slike rata u Kongu, neka slika s pocetka zadnjeg kvartala 20 stoljeca.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 jul 2017, 19:14

Kakva samarcina ionako izsamaranoj liZi od strane generalnog 'sponzora'.... BH Monopol strikes again! :salut:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 19:20

crozla je napisao/la:To malo sarkasricno, velim. Stvarno je lose to sto su ucinili. Ta njihova platforma je kvalitet kao otprilike slike rata u Kongu, neka slika s pocetka zadnjeg kvartala 20 stoljeca.
Onda smo na istoj talasnoj. O kvalitetu web platforme ne vrijedi raspravljati. Rezolucija strašna, više sandžaklija stane u taksi nego korisnika na server istovremeno. Strašno.
Samo Saraj'vo.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 jul 2017, 19:23

Čestitke čobanima koji vode ligu i još gorim čobanima koji vode klubove. Iovako je gledanost bila slaba, sad će biti stoput gora. Neka se onda gospoda pita kako klinci žive za Chelsea, Liverpool, Real, Bayern umjesto za Želju, Zrinjski i Borac.

Još jednom, čestitke, i svi kobogda ispali iz lige. :puke:
Hayley <3

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 jul 2017, 19:34

Ovdje se samo zale ljudi izgleda koji ne zele da plate Moju TV ali imaju sve privilegije da gledaju Arenu i SK. Nije lijepo manipulisati (mislim na ove koji mogu uvesti moja tv prikljucak)..

Ko ne moze da uvede moju tv neka se pocne boriti za gradjansku drzavu pa neka nas onda poredi sa Hrvatskom i Srbijom. Ne mozemo se mi porediti sa uredjenijim drzavama gdje se zna sta je i kako. Ovdje je kriv onaj ko najvise plati za prenose jer u odredjenim dijelovima drzave nema prikljucka, a znamo sto nema prikljucka jer je drzava takva kakva je. Sutra neka Eronet kupi prava zaliti ce se ovi drugi i tako sve. Eronet i mtel ne zanima PL, naviknite se na to i et. Lige se ne trebaju uopste prenositi na drzavnim televizijama, samo kod nas se prenosi, a Arena nece da plati dovoljno. Gotova prica tu se sve zavrsava.

Pocnite praviti kampanju da se utakmice na yt streamaju kao sto to radi KSBIH, to je jedina postena opcija. U ostalim opcijama se trazi nesto, a ne gleda se realno stanje stvari na terenu.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 19:46

Ja evo u centru Sarajeva, uveo i MojaTV i Telemach bio. Telecom odjavio jer je infrastruktura toliko loša da interneta gotovo nikada nema, kanala pola većinom nema. Nema to veze sa državnom televizijom. 2017. je godina, hoćeš eksluzivno sve prenose - okej, ali moraš prvo dokazati da svi u državi mogu da pristupe tvom servisu. Plaćenom ili besplatnom. Ovo je nacionalno takmičenje, više od pola države uopšte ne može da uvede taj operater. A platforma preko koje puštaju za one koji ne mogu je totalno negledljiva, tj. uopšte ne radi većinu utakmica, a i ono što radi užasan kvalitet, slika kasni i po minut i po', štopa većinu prenosa.

Nigdje ne piše da telekom operater mora da bude generalni sponzor. U susjednoj Srbiji je8ena pivara generalni sponzor.

A to za Arenu nije tačno. Ne lupetajte ako ne znate pravu priču.
Samo Saraj'vo.

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 17 jul 2017, 23:23

Da li su klubovi vlasnici tv prava ili liga tj savez?

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 jul 2017, 00:45

RedBlue je napisao/la:Da li su klubovi vlasnici tv prava ili liga tj savez?
Klubovi. Ali problem je što su haman svi potpisali MojaTV osim ja mislim uprave Željezničara. Svaka čast im na tome.
Samo Saraj'vo.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 18 jul 2017, 19:31

Haha joj admina Slobode (ko god da si, imas od mene aplauz) :lol: :lol: Momak neki pita za info o ovome francuzu koji igro u nizeligasu iz Svedske. Fino odgovoris i informises covjeka, a doticni admin izbrise :lol: :lol: Kakve komplekse imate pojedinci :clap: :lol:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 18 jul 2017, 19:45

sajo10 je napisao/la:Haha joj admina Slobode (ko god da si, imas od mene aplauz) :lol: :lol: Momak neki pita za info o ovome francuzu koji igro u nizeligasu iz Svedske. Fino odgovoris i informises covjeka, a doticni admin izbrise :lol: :lol: Kakve komplekse imate pojedinci :clap: :lol:
Gdje je izbrisano?
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 jul 2017, 21:24

Sloboda ce imati dobru ekipu i ovu sezonu. :clap:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jul 2017, 21:35

sajo10 je napisao/la:Haha joj admina Slobode (ko god da si, imas od mene aplauz) :lol: :lol: Momak neki pita za info o ovome francuzu koji igro u nizeligasu iz Svedske. Fino odgovoris i informises covjeka, a doticni admin izbrise :lol: :lol: Kakve komplekse imate pojedinci :clap: :lol:
Hilmo je isti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.