tuzlak1987 je napisao/la:skripar96 je napisao/la:Signore je izracunao da samo 12% ljudi u BiH moze gledati MojuTV,njega pitaj kako.
A cuj nama su krivi nasi operateri jer BHt nema infrastrukturu u mom podrucju i jer ne ponude i ostalim operaterima taj kanal.
Glupa ti prica
Losa mu je racunica, mozda postoji 1,2 miliona domacinstava ali ovih 150 hiljada domacinstava sto ima Moju TV ima po 4-5 clanova u porodici. Vecinom vitalna domacinstva. Dok pola od tih 1,2 mil domacinstava mozda imaju 1-2 osobe ili su napustena ili su ljudi van drzave.
Brutalno netačno. radi se o broju priključaka svih usluga. Moja TV čak i na području gdje su dostupni ima manje od 50% stanovništva. Pa u Sarajevu je taj procenat čak i niži, a ne radi se o tako malom uzorku.
Tvojom logikom 500.000-750.000 ljudi ima Moja TV priključak što je totalni nonsens i nema uporište u logici.
A to oko "vitalnih kućanstava" je takođe nevjerojatna netačnost. Stvarno gađaš se nekim stavkama koje sve i da su tačne i dalje nemaju veze sa pravim problemom - monopolizacija prenosa uz veoma veoma malu dostupnost. Pa da je samo RS u pitanju to je više od trećine stanovništva. Ili u RS-u nisu dovoljno vitalni da prate Krupu, Borac, Radnik? Ili još barem toliko stanovništva na zapadu i jugu koji također nemaju pristup? 2/3 stanovništva bukvalno nema način da uvede MojaTV i gleda PL BiH - a ti ovdje kriviš Telemach za to i govoriš kako je samo oko Sa, Ze, Tz i Bihaća bitno, a to što je to jedva trećina države po broju stanovništva, to nije bitno jer ti kažeš da su ovi vitalni?
Podvlačim, ne bi mi ni smetalo to da telekom sto godina zakupi prava na sve utakmice, ali da oposobi platformu barem onu web gdje cijela država ima pristup a ne samo trećina, tj oni "vitalniji."
Samo Saraj'vo.