FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Molim te Husrefe, nemoj dolaziti jer ce ti poslije prvog loseg rezultata hebati mamu oni isti koji su te ispratili aplauzima kada si nas poderao sa Slobodom na Kosevu.
Ja sam spomenu upravu,igrace i navijace,a to su ta tri faktora bitna za uspjeh kluba.PitarBordo je napisao/la:I dalje se poteže to "navijača" - trenutna posjeta na Koševu je toliko mizeran faktor da je nonsens uopšte dovoditi u istu rečenicu Upravu, igrače i navijače. Pomozi mi da shvatim zašto si toliko kontra navijača i to ponavljaš u gotovo svakom komentaru na ovaj ili onaj način?amypitar je napisao/la:Svaki trener iole pismen,školovan za ovaj posao,nema šanse da prihvati posao u klubu,kakav je trenutno naš,u opštem rasulu od uprave,igraca,navijaca.
Bilo ko da se prihvati trenerskog posla u Sarajevu, treba mu kapu skinuti.
Navijači FKS nemaju nikakav uticaj na Klub, navijači FKS su jedino krivi što plaćaju da gledaju amaterski fudbal u režiji nekvalikovanih i neadekvatnih administratora u svim sferama kluba. Kako imaš uopšte obraza staviti u istu rečenicu nekoga k'o dobija četverocifrenu platu da bruka klub sa ljudima koji od usta odvoje da plate kartu i dođu pogledaju tekmu?
Ozbiljna pitanja, nadam se da će ti sujeta dozvoliti da na ista odgovoriš.
Pa evo na forumu su navijaci,i vidiš kakvo rasulo vlada.Totalno smo podjeljeni ,jedni krive Calu,drugi ga podrzavaju,treci traze bojkot,jedni su za podrsku klubu.
Da navijaci nemaju nikakv uticaj na klub su prica za malu djecu.Pa eto prije par stranica je napisano da su Kodru otjerali navijaci u razgovoru sa Tatkom ,Berberovicem.
Uopste nisam kontra navijaca i pojma nemam po cemu si to zakljucio.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Polako brate moj srcani ces dobiti, pa da ne docekam onaj rucak kuknjavaSarajlijica1946 je napisao/la:Cilj Sarajeva je titula, ostalo nas ne zanima. Ko misli drugacije ne da ga treba tjerati iz uprave, prvog tima, na tribine mu zabraniti da ulazi! Nama treba u prosjeku dvadeset minuta da napravimo poluakciju, tu ne racunam udaraz u okvir gola, kaze smanjite ocekivanja. Oj isuse marijo!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Svi uče.Memara je napisao/la:Everton FC - FK Sarajevo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

- ElCartel11
- Kontakt:
Jel neko rekao ovim Evertonovim mladicima, da smo mi FKS i da se izvole braniti?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
@amypitar
Ako navijaci imaju uticaj da otjeraju nekoga, zasto su u klubu i dalje skaut, Faruk, Hujic i ini?
Zasto su u klubu Bekic, Said, Ahmetovic....?
Malo ste kontradiktorni.
P.S. Za mjesecnu platu koju makednonac prima ni za sta, mozemo extra trenera dovesti za nase uslove.
Za pare koje se mjesecno daju za 11 uposlenih uhljeba u marktingu, mozemo placati dva kapitalca.
Za pare koje se daju bordu direktora, mogli smo vracati rate poreznoj i klub imati u svojim rukama, a ne da ga sa masnom predamo kineskom hostapleru.
Postali smo kao BH telekom.
Ako navijaci imaju uticaj da otjeraju nekoga, zasto su u klubu i dalje skaut, Faruk, Hujic i ini?
Zasto su u klubu Bekic, Said, Ahmetovic....?
Malo ste kontradiktorni.
P.S. Za mjesecnu platu koju makednonac prima ni za sta, mozemo extra trenera dovesti za nase uslove.
Za pare koje se mjesecno daju za 11 uposlenih uhljeba u marktingu, mozemo placati dva kapitalca.
Za pare koje se daju bordu direktora, mogli smo vracati rate poreznoj i klub imati u svojim rukama, a ne da ga sa masnom predamo kineskom hostapleru.
Postali smo kao BH telekom.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 24 jul 2017, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Upravu si .PitarBordo je napisao/la:Opet ti isto ponavljaš. Opet istu neistinu ponavljaš. Kako se ovdje samo prozivao tvoj Čala i niko drugi. Nije istina i prestani da to ponavljaš, jer laž izrečena milion puta neće postati istina.bordobijeli je napisao/la:Mene nervira kod nas sto ne vidimo prave krivce stanja naseg kluba . vecina ovdje udarala po Cali evo sad otisao oni opet udaraju po klubu . ljudi kad pljujete nekog onda njeg mjenjamo i dovodi se bolji sta znace promjene ako nisu na bolje ??? Cala je trebao posljednji otici mi smo trebali stati uz njeg a prozivati Valentina,Faruka,Sabrinu i ostale padobrance u klubu . sta trebamo potrosit sve ljude da shvatimo u cemu je problem ko su sljedeci koje cemo pljuvati Husref,Pasic,Uscuplic,Starcevic,Velkoski,Mihojevic
Kritikovalo se i prozivalo sve, od Uprave, preko Nestručnog Štaba, do Marketinga - sve sa razlogom jer gotovo niko nije bio kvalifikovan i profesionalno sposoban da obavlja posao na tom radnom mjestu, a dobija platu svejedno. Čala ne da nije trebao da ostane zadnji, nego uopšte nije trebao da dolazi. Isto kao što ni Husref u ovom trenutku ne bi bio ništa, ni Alagić, ni Uščuplić, ni Berberović... Imam osjećaj da ti pola i ne čitaš nego ti je fetiš da raji ovdje spočitavaš da se samo Čala prozivao, te bi da otvoriš oči k'o treba da se proziva.
I molim te da prestanemo sa tim "nije kriv taj što ne zna, kriv je onaj što ga je doveo." Krivi i jedni i drugi.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Sad cu malo na atletsku da se ispusem.MortemHz je napisao/la:Polako brate moj srcani ces dobiti, pa da ne docekam onaj rucak kuknjavaSarajlijica1946 je napisao/la:Cilj Sarajeva je titula, ostalo nas ne zanima. Ko misli drugacije ne da ga treba tjerati iz uprave, prvog tima, na tribine mu zabraniti da ulazi! Nama treba u prosjeku dvadeset minuta da napravimo poluakciju, tu ne racunam udaraz u okvir gola, kaze smanjite ocekivanja. Oj isuse marijo!
Protiv Goska nemam nista planirano, ako ne bojkotujes bujrum.
- ElCartel11
- Kontakt:
Toliko dobrih trenera koje bi mogli dovesti, ali nesposobnjakovici nece ni da pokusaju. Bolje neko ko nije mogao trenirati ni jedan klub izvan PL.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- PitarBordo
- Kontakt:
Kako ti zaključi u kakvom razgovorz sa Tatkom I Berberovićem. Priča od neki dan je ona koja se desila nakon što je Kodro otišao i onda igrači imali sastanak sa navijačima i rekli "eh sad ćemo da igramo." NAKON što je otišao. Priča za malu djecu je da imamo ikakvog uticaja. Inače ne bi ni Said ni Čala ni Sabrina ni Dženo drugi put, ni Hurtić na kraju sezone, ni Čala sad na kraju sezone ostao, niti bi Benko bio otjeran, niti bi Velkoski bio prvobitno otjeran poštopoto. I još milijardu primjera. Navijače se uopšte ne pitaju, pa navijači psuju Kantardžića otvoreno gotovo svaku tekmu se to ori, pa? Gdje je taj uticaj?amypitar je napisao/la:Ja sam spomenu upravu,igrace i navijace,a to su ta tri faktora bitna za uspjeh kluba.PitarBordo je napisao/la:I dalje se poteže to "navijača" - trenutna posjeta na Koševu je toliko mizeran faktor da je nonsens uopšte dovoditi u istu rečenicu Upravu, igrače i navijače. Pomozi mi da shvatim zašto si toliko kontra navijača i to ponavljaš u gotovo svakom komentaru na ovaj ili onaj način?amypitar je napisao/la:Svaki trener iole pismen,školovan za ovaj posao,nema šanse da prihvati posao u klubu,kakav je trenutno naš,u opštem rasulu od uprave,igraca,navijaca.
Bilo ko da se prihvati trenerskog posla u Sarajevu, treba mu kapu skinuti.
Navijači FKS nemaju nikakav uticaj na Klub, navijači FKS su jedino krivi što plaćaju da gledaju amaterski fudbal u režiji nekvalikovanih i neadekvatnih administratora u svim sferama kluba. Kako imaš uopšte obraza staviti u istu rečenicu nekoga k'o dobija četverocifrenu platu da bruka klub sa ljudima koji od usta odvoje da plate kartu i dođu pogledaju tekmu?
Ozbiljna pitanja, nadam se da će ti sujeta dozvoliti da na ista odgovoriš.
Pa evo na forumu su navijaci,i vidiš kakvo rasulo vlada.Totalno smo podjeljeni ,jedni krive Calu,drugi ga podrzavaju,treci traze bojkot,jedni su za podrsku klubu.
Da navijaci nemaju nikakv uticaj na klub su prica za malu djecu.Pa eto prije par stranica je napisano da su Kodru otjerali navijaci u razgovoru sa Tatkom ,Berberovicem.
Uopste nisam kontra navijaca i pojma nemam po cemu si to zakljucio.
Gledaš polarizaciju na forumu, a ona je ustvari veoma jasna, imaš ljude koji žive udaljeno od grada Sarajeva, pa gledaju na FKS kao što bi gledali na Bayern, ne znaju stvarno atmosferu, znaju ono što pročitaju u medijima, po njima je sve okej u klubu jer im Klub spinuje ono što žele da čuju, onda imaš ljude koji su tu u gradu, ali im je neko od bliskih prijatelja, rodbine u klubu uhljebljen pa im ona balkanska sujeta gura pod nos branjenje pod svaku cijenu, a onda imaš starije ljude koji sve kredaju kroz neku prizmu vremena i onu "samo nek se ne puca" i svaka treća im je "ne kontam današnju omladinu ____________ (umetni razlog)", na kraju imaš ljude kojima je do grla status quo u klubu, gradu, kantonu, entitetu, državi. Stagniranje društva cijelog im preko glave, opekli se jednom, dva puta, više ne, objektivno gledaju na situaciju i na osnovu onog što se može i onog što se dobija kritikuju. Neki malo više neki malo manje, ovih zadnjih je najviše, ali također velika većina to drži za sebe, više jer su preponosni.
Bottom line: Navijači imaju uticaj u klubu koliko i ja u izboru novog Pape. A jedini su ti koji od usta odvajaju da ovo gledaju.
Samo Saraj'vo.
Hajde za početak da pokušamo pisati koliko toliko objektivno, pa da pogledamo u historiju kluba i sjetimo se mnogo gorih situacija nego li je ova današnja..Evander je napisao/la:Koliko nisko trebamo da smanjimo ocekivanja?muhamedhulk je napisao/la:Eto otisao je trener, sad cemo biti prvaci svemira.
Zar nije lakse da smanjite ocekivanja i pustite da ljudi rade u Klubu. Nisu valjali prosli, ne valjaju ni ovi sad...a nemoguce da je tako. Mora neko biti dobar. Ali eto, bitno je da su navijaci i forumasi najjaci, najpametniji itd. Samo naprijed!
Koga da pustimo da radi? One koji lazu i koji su klub srozali na najnize grane u istoriji?
One koji ce nas odvesti u Federalnu ligu u roku 3 godine?
Znaci, da gledamo kako klub propada i nestaje a da cutimo o tome?
Današnja je daleko od dobre, ali sigurno nije najgora u istoriji kluba, a kad se to više puta ponovi kao neka mantra, raja počinje da vjeruje u to.
Inače, moje mišljenje kada je u pitanju prodaja upravljačkih uloga je više pozitivno nego negativno.. Sama ideja, da se nađe zakonsko rješenje za prodaju mjesta u skupštini kluba (organu koji donosi sve krucijalne odluke, samim tim i ovlaštenja predsjedništvu) je više nego dobra, pogotovo osnovna ideja da se ti ulozi prodaju navijačima i "legendama kluba".. Osnovni cilj prodaje je bio vraćanje dugova i taj cilj je ispunjen. Ono gdje su zakazali je sportski segment, a tu ti uspjeh nikad nije zagarantovan..
Nama je tada uspjeh bio prijeko potreban (navijačima).. Popljuvali smo i Husrefa i Kodru čim je malo zapelo sa rezultatom.. Nezadovoljni smo a nismo realni.. Tražimo svakog igrača koji odskoči u nekoj ekipi, pa kad isti ne ispuni očekivanja pljunemo po svemu..
Shvatam ja i da je teško prelomiti da smo doveli Benku, Bibliju, Jajala, a danas igrače manje poznate.. Doveli Bandovića kao najboljeg golmana lige, Cimirota i Kovačevića kao mlade reprezentativce (Kuzmanovic u ovom prelaznom roku), Almira Bekića kao kapitena jedne od najboljih ekipa u državi.. I Amer je došao sa reputacijom, ali sve kad se sabere nije je opravdao.. itd itd..
Očito je da para za kupovinu klasnih igrača, koji će sigurno u svakom momentu donositi prevagu na terenu, u ovom trenutku nemamo, i nema indicija da će ih za te vrste troškova biti.
Jedino rješenje je da klasu napraviš i da se uloži u razvoj akademije i na njeno čelo dovede vrhunski stručnjak koji će biti naplaćenija osoba u klubu.. Materijala za to očigledno ima, ali mislim da kaskamo sa stručnim praćenjem individualaca, što se očituje prelazom u seniore..
A mi da se naučimo strpljenju sa mladim igračima, i da ne pljujemo po Marku nakon jučerašnje partije, već da mu damo podršku jer kvalitet očito ima..
Izvinjavam se na nešto dužem postu, ali nakupilo se svega čitanjem u poslednje vrijeme.. Pozz
Ooouuu kakav kiks, jel ovo Demirel vrati loptu?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Primili ga nasi
Igramo ekstra, napravimo glupu grešku
Nema veze, odlično je ovo
Nema veze, odlično je ovo
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Igras odlicno i onda greska. Valjda ga zabiju i oni.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Jojjj kad smo se smijali onom Mirelu kad je pisao da nema budzeta za pojacanja.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
A dobro on se zajebavao fakatbordobijeli je napisao/la:Jojjj kad smo se smijali onom Mirelu kad je pisao da nema budzeta za pojacanja.![]()
![]()
Al trče ovi evertonovi... igramo, igramo...
Trenutno korisnika/ca: AuroraBorealis, Google [Bot] i 53 gosta.