FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

paulus
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la paulus » 24 jul 2017, 19:38

:urnebes: Vodi nas Repuh protiv Celika
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2017, 19:40

paulus je napisao/la::urnebes: Vodi nas Repuh protiv Celika
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 24 jul 2017, 19:41

MortemHz je napisao/la:Pa i ne radi nista da se ne lazemo ali to je odraz danasnjeg kluba. Ja bukvalno ne mogu reci normalnu poziciju koja je dobro pokrivena, niko nije dorastao ovom klubu a ni finansija vise nema, ni priblizno sto se i osjeti. Zato smo se i poceli oslanjati na mlade snage ne bi li novog Hamzu uvalili za 100 hiljada i sve u krug. On je doveden radi jedne stvari, ne moze on tu previse ali posto jos ta prica nije aktivirana..
U biti da su ljudi sposobni mjesto ovih ubleha , ti imas sve preduslove ako nista da u odredjenom roku vladas ovom jadnom ligom , fazon je samo sto ti ne mozes od bagre dovest ljude

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 jul 2017, 19:42

Evolution87 je napisao/la:Gledaj ti imena koja se dovode u vezu preuzimanja trenerske pozicije, ma nema sve sami trenerski magovi. Uprava na slatkim mukama, pa im zato ovoliko dugo treba da se odluce koji strucnjak ce na klupu. :crazy:
Osim njih niko drugi ne zeli sjesti na klupu. Zasto bi se neki ozbiljan trener zaje.avao u ovoj nasoj nazovi ligi.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 24 jul 2017, 19:43

Eto otjeraste Ćalu da Bog da vam Alagić bio trener **** vas on
Sarajevo ljubavi moja!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 24 jul 2017, 19:43

Ej ako dobije Repuh smijel ko stavit pare da ce ga ostavit da vide mozel dobit i sledecu , tako ovi razmisljaju , od danas do sutra

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 24 jul 2017, 19:45

sekac je napisao/la:Eto otjeraste Ćalu da Bog da vam Alagić bio trener **** vas on
Niko ga nije otjero , sam je otkaz dao i po svim mjerilima ga je i zasluzio da ga nije dao.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 24 jul 2017, 19:47

MortemHz je napisao/la:
socrates je napisao/la:Morto ti rece da ovaj trgovac i kosmopolita (kako sebe naziva) nema veze sa sadasnjom situacijom u klubu,pa sam ti najkrace moguce odgovorio.
Uopce nisam to rekao, rekao sam da nas on nije doveo do ove situacije sto je tacno a i bili smo u njoj bili i prije. On je samo pijun a krivci su na vrhu, to je jedina istina. Nije on alfa i omega kluba, mislis da on odlucuje nesto posebno?
Jel on sad trenutno prvi covjek kluba u smislu vodjenja kluba po zelji kineza zajedno sa svojim satelitima koje je instalirao ovdje?? On mozda nije direktno involviran u oraganizovano i sistemsko ne napredovanje kluba od samog pocetka za rad licnih interesa,ali je potpuno odgovoran za produzeno nazadovanje i stagnaciju kluba tim prije sto se prihvatio uloge recesionara i finansijskog berberina koja mu je ponudjena od zutalja tj.njegovih satelita ovdje. Odgovoran je i zato sto je tom prilikom znao da ce to naici na negodovanje i neodobravanje navijackih struktura,sto ga zbog toga cini i nemoralnim likom. Ta bahatost izazvana licnim interesima poistovjecuje se s djubradima koja su i zapocela stagnaciju kluba,pa je on za mene isto vnago samo druge boje. :salut:

Edit: Mi trebamo ovo djubre istjerati iz kluba,a za njim i ostala djubretanca kojim nije mjesto klubu. Potom trebamo raditi na zastiti i "cenzuri" predsjednickog mjesta pa neka onda ovaj azijski sibicar instrumentalizuje mjesto predsjednika kluba u vidu Kene sa Cobanije (KenCho),ili koga vec..
Mamicu im hostaplersku i svodnicku!!!!!
Zadnja izmjena: socrates, dana/u 24 jul 2017, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 jul 2017, 19:47

Zalit cemo mi za Dinom Selimovicem :kafa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 24 jul 2017, 19:47

Sarajevo će u 2. kolu naredne subote gostovati Čeliku na Bilinom Polju, a kako saznajemo, u tom meču ekipu će predvoditi aktuelni stručni štab koji je ostao iza Mehmeda Janjoša, a to su Senad Repuh i Zijad Švrakić.

Saznajemo i da će čelnici kluba novog trenera tražiti u osobi koja će, u odnosu na prethodnike, više promovisati fudbalere iz Akademije FK Sarajevo.

Čelnici kluba će u poslijepodnevnim satima održati sastanak na kojem će iznijeti imena potencijalnih kandidata, ali još uvijek nije poznato da li će to biti konačna lista.

Informacije do kojih je došao naš portal kazuju da je u najužem izboru šef omladinskog pogona FK Sarajevo Sanjin Alagić, a razmatrat će se i imena trenera Krupe Slobodana Starčevića i nekadašnjeg trenera Sarajeva Husrefa Musemića.

Izvori blisku klubu upućuju i na imena poput uglednog bh. trenera u Švedskoj Zlatana Nalića, kao i tandema koji je bio blizu klupe Željezničara i Čelika Admira Smajića i Marka Topića.

Želja navijača FK Sarajevo je selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović koji je vodeći Zrinjski u sezoni 2015/16. osvojio Premijer ligu BiH.

Treneri koji su slobodni, a koji bi mogli biti interesantni Bordo klubu su Nedim Jusufbegović i Boris Pavić.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 24 jul 2017, 19:48

MortemHz je napisao/la:Pa i ne radi nista da se ne lazemo ali to je odraz danasnjeg kluba. Ja bukvalno ne mogu reci normalnu poziciju koja je dobro pokrivena, niko nije dorastao ovom klubu a ni finansija vise nema, ni priblizno sto se i osjeti. Zato smo se i poceli oslanjati na mlade snage ne bi li novog Hamzu uvalili za 100 hiljada i sve u krug. On je doveden radi jedne stvari, ne moze on tu previse ali posto jos ta prica nije aktivirana..
Ma njegov glavni i primarni zadatak zbog kog je i doveden je da finansije drzi pod kontrolom. Da se ne napravi neka dubioza,da se sto manje para trosi,da postojece troskove pokusa jos smanjiti itd. A sve ostalo sto radi je onako usput,reda radi. Ovo se najbolje vidjelo sada u ovom prelaznom roku,nijednog kvalitetnog/skupljeg igraca nismo doveli i s kim god smo od takvih pregovarali u startu je propalo. Pa onda primjer Kovacevica i Amera Bekica,lafo novi poboljsani ugovori,jest al' u kurcu.
A i to sto imamo duplo manje sponzora,pa neka gospodin predsjednik skupstine kluba i svi silni direktori sa njim zasucu rukave i neka nadu nove,to im je i obaveza,neka ojacaju klub finansijski. Ja sam nedavno spominjao njegova firma Messer je sponzor konama,a nama nije,sta dalje da pricamo?!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 24 jul 2017, 19:51

Interesantno da Svrakic a ni Repuh, al posebno Zijo jos jedan vojnik nema nikakvu moralnu odgovornost. Jesu se uvalili , to se krampom ne moze izbit , uprava posebno, nikakve odgovornosti , samo saopstenja , libo njih

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 jul 2017, 19:51

sekac je napisao/la:Eto otjeraste Ćalu da Bog da vam Alagić bio trener **** vas on
Ko ga otjerao? Frajko sinoć posle utakmice rekao da mu je moralna obaveza da dâ ostavku, da je SÂM vidio da to ne ide i ne želi da sputava FK Sarajevo. Ne izmišljaj brate.
Samo Saraj'vo.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 24 jul 2017, 19:53

Cala je pokazao da ima obraz, povukao se. Dokazao je da je istinski vojnik Bordo tima za razliku od usrane uprave.

Promjenicemo mi masu trenera, jer ce oni uvijek biti krivi za stanje u klubu.

Dok se Hordaši ne podignu i yebu upravi naninu nanu nema nama napretka.

Sledjeci trener je samo novo zrtveno janje.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 24 jul 2017, 19:53

Prvo niko ga nije otjerao sam je otisao.
Drugo i to sto je otisao trebao je to uraditi puno prije,najkasnije poslije one bruke i ispadanja od Zarije.
Trece sta je trebalo,da nas vodi do kraja sezone pa da bas dozivimo totalni krah?!
Cetvrto jesi li ti uopste svjestan u kakvim smo mi **** i ko nam i kako vodi klub?! Izgleda nisi,ti dosao da malo neke frustracije istreses na forumasima i da pi starom dobrom obicaju njih optuzis za sve ono sto je po tvom misljenju lose u klubu (odlazak Cale npr.)?

Pitar1946
Kontakt:

Post Postao/la Pitar1946 » 24 jul 2017, 20:01

Haveru postujem i volim calu al brate pretjerao je,pa ako vidis da ne ide ta formacija sto stalno na njoj potentiras pa promjeni malo je bote,svi nas zivi procitali cak i zarija a kamo li nasa liga,zasro ga je cala postenski,i perica za 5 klasa bolji od onog bekica,ko ga gura vise je bo mater svoju

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 jul 2017, 20:03

Pitar1946 je napisao/la:Haveru postujem i volim calu al brate pretjerao je,pa ako vidis da ne ide ta formacija sto stalno na njoj potentiras pa promjeni malo je bote,svi nas zivi procitali cak i zarija a kamo li nasa liga,zasro ga je cala postenski,i perica za 5 klasa bolji od onog bekica,ko ga gura vise je bo mater svoju
Zbog zadnje tri riječi sam se vratio i pročitao ovo sa naglaskom Đasmina iz TLN. :lol:
Samo Saraj'vo.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 24 jul 2017, 20:06

paulus je napisao/la:
Niko ga nije otjero , sam je otkaz dao i po svim mjerilima ga je i zasluzio da ga nije dao.
Ma nije ni bilo pritiska nikako :roll: sad koliko je zaslužio pitanje je a izgubio je od Zrinjskog koji je šampion je li to sramota ono u EL hajde mogu da razumijem obrukasmo se mada mislim da nismo ni sreće imali.Gori smo od skretničara skidamo glavu sad pa sad a riješenja nema,pa nema.Ma igrače, trenere, sve možemo mijenjati ali dok nam je SD Ihtijarević seljačina i dok se radi ovako da je direktor akademije Alagić da nema naše djece ni kao treneri a kamoli nešto više možemo mi mijenjati trenere i igrače a mrka kapače biti. Isto ovako se hampa digla i na Kodru, hampa na Jovića (jedino smo za Ješića smradai Jarnija bili u pravu) pa smo tjerali Dženana Uščuplića pa vračali ga kad god je gorilo ali se nađu umjetnici koji potpale vatru i onda grmi istok i sjever i tjera se bilo koji trener ili igrač recimo "lasta" Bilbija,Vučina pa i Tatko,Okić.E sad koja mjerila ili apetiti naši, realnost je deseta stvar.E pa Ćala je došao kad smo kasnili 11 bodova,izborio je sa šlj timom Europu finale kupa igrao ( izgubio pa šta pa znači trener Atletika iz Madrida treba odma nogu dobiti dva puta igra finale lige prvaka dva puta gubi.) Pa ako je to mjerilo (mislim pravim pandam radi trofeja a ovo je kudikamo teže za Atletiko)šta onda reči!?Ma ne razumijem neke ljude isti ti igrači igraju danas mi ne možemo dva pasa sastaviti a prošle godine jači i Zrinjski i skretničari a mi se borimo sa njima kao sa ravnopravnim gdje tu greška Ćale ne kontam ili sam glup fakat.
Sarajevo ljubavi moja!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 jul 2017, 20:12

sekac je napisao/la:
paulus je napisao/la:
Ma nije ni bilo pritiska nikako :roll: sad koliko je zaslužio pitanje je a izgubio je od Zrinjskog koji je šampion je li to sramota ono u EL hajde mogu da razumijem obrukasmo se mada mislim da nismo ni sreće imali.Gori smo od skretničara skidamo glavu sad pa sad a riješenja nema,pa nema.Ma igrače, trenere, sve možemo mijenjati ali dok nam je SD Ihtijarević seljačina i dok se radi ovako da je direktor akademije Alagić da nema naše djece ni kao treneri a kamoli nešto više možemo mi mijenjati trenere i igrače a mrka kapače biti. Isto ovako se hampa digla i na Kodru, hampa na Jovića (jedino smo za Ješića smradai Jarnija bili u pravu) pa smo tjerali Dženana Uščuplića pa vračali ga kad god je gorilo ali se nađu umjetnici koji potpale vatru i onda grmi istok i sjever i tjera se bilo koji trener ili igrač recimo "lasta" Bilbija,Vučina pa i Tatko,Okić.E sad koja mjerila ili apetiti naši, realnost je deseta stvar.E pa Ćala je došao kad smo kasnili 11 bodova,izborio je sa šlj timom Europu finale kupa igrao ( izgubio pa šta ) znači trener Atletika iz Madrida treba odma nogu dobiti dva puta igra finale lige prvaka dva puta gubi (ako je to mjerilo mislim pravim pandam radi trofeja a ovo je kudikamo teže za Atletiko).Ma ne razumijem neke ljude isti ti igrači igraju danas mi ne možemo dva pasa sastaviti a prošle godine jači i Zrinjski i skretničari a mi se borimo sa njima kao sa ravnopravnim gdje tu greška Ćale ne kontam ili sam glup fakat.
I dalje ti o skidanju glava, a Čala sam podnio ostavku i nigdje nije ništa rekao osim da je svjestan da sputava FK Sarajevo trenutno i da je vrijeme da ide.

Ovo sa poređenjem igranja Lige Prvaka sa igranjem finala Kupa protiv ekipe iz Lige za Opstanak u tom trenutku je smiješno.

Lupetaš reda radi i ovaj put nisi u pravu. Znam ja da bi ti volio da je Uprava dala otkaz Čali pa da kažeš da je to zbog navijača. Ali brate NIJE zbog navijača, znam da bi vi koji se osjećate "istinskim navijačima" FKS bi volili da sve ostale koji kritikuju i žele bolje FKS stavite u koš "krivi za sve u klubu," ali ne može to tako. Jednostavno Čala je sam dao otkaz, rekao iz moralnih razloga, ne zbog pritiska, ne zato što ga navijači tjeraju, nego zato što je sam primjetio da ne ide. Kasno, ali je to primjetio.
Samo Saraj'vo.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 jul 2017, 20:12

Kako moze neko braniti Calu, pa mi nikakvu igru nismo imali pod njegovim vodstvom. Ja uopste ne znam kakvu igru on preferira, niti su to kontranapadi, niti bunker, niti ofanzivno, to je nesto izmedju ustvari bolje receno to je jedno veliko nista! Skoro godinu dana je bio na klupi, ja ne mogu sad reci u kojoj smo to utakmici mi dominirali i lagano pobijedili. Kao igracu i covjeku svaka njemu cast, ali kao trener je nula. Ponuditi mu posao u Akademiji, da radi sa djecom, ali on nije za ovaj danasnji moderan fudbal. On u Akademiji trener, Musemic sef akademije, e to bi vec bilo nesto.

Za prvi tim hocemo skolovanog i takticki potkovanog trenera, koji isto tako nije mehkuzac (kao Kodro) vec ima svoj JA. Tesko, ustvari ne moguce je da cemo ga dobiti sad. Dobicemo opet nekog koji ce biti osudjen na propast, jer nemamo dugorocnog cilja. Ustvari mi i nemamo uopste nekog cilja...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86 i 31 gost.