hilmo je napisao/la:OsmanhodzicBuco je napisao/la:Koji je smisao ovog omladinskog pogona? Uzima nam djecu kako ko stigne...i vele da mi imamo AKADEMIJU hahaha... Ofirno mi rec akademija
Valjda smo naučili do sad kakva je razlika između Akademije i Omladinkog pogona. U Akademiji se ne plaća članarina, imaš sve obezbjeđeno, smještaj (za one koji nisu iz Sarajeva), hranu, odgajatelja, troškovi školovanja. U Akademiji postoje tri selekcije i ima, prema mojoj procijei, oko 60 mončića.
Nemoguće je da svi imaju profi ugovore, tako da će većina otići bez odštete ali ne džaba jer ćemo imati naknadu za treniranje.
Mogu se tu neke stvari popraviti i moraju, ali nije toliko crno. Prije svega se mora tim momcima davati šansa u prvom timu.
znam ja to hilmaga, nije to neko mudro slovo...
znam i da ne mogu svi dobiti ugovore.
Ovi losiji bi trebali da odu, ali... Vidis da djeca,talentovanija, imaju ugovore sa menadzerima pa ih vodaju po probama gdje stignu, i onda dobijes naknadu za treniranje... mijo miletic je odlican primjer...
i sto je najgore sve to ide silaznom putanjom iz dana u dan... plus, koga imas u prvom timu iz akademije a da ima zapazenu ulogu? Mihojevica nemoj racunati jer je on dijete Leotara... Akademija 0 bodova.