Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ja sam davno govorio kako ce Sablja biti sjajan trener, jos dok je kod nas bio. Malo je stekao sa talticke strane a eto i tu je nadosao. Ima apsolutno sve za sjajnog trenera. On ili Osim u buducnosti u Zelji, nadam se.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- Evolve
- Kontakt:
Ja sam uvijek volio motivatore trenere, a on mi se čini da je takav. Dok je bio u Želji vidilo se svaku utakmicu da izgara za klub.Osim13 je napisao/la:Ja sam davno govorio kako ce Sablja biti sjajan trener, jos dok je kod nas bio. Malo je stekao sa talticke strane a eto i tu je nadosao. Ima apsolutno sve za sjajnog trenera. On ili Osim u buducnosti u Zelji, nadam se.
NK Široki Brijeg
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Neki Kinez se spominje za potencijalno ulaganje\kupovinu Širokog Brijega?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Evolve
- Kontakt:
Evo i meni jutros to prva... imaš na temi link na članak... Za ulaganje kao sponzor sam ZA, ali kupovina tipa kao u vas Tan, nebi baš za tu opciju...MortemHz je napisao/la:Neki Kinez se spominje za potencijalno ulaganje\kupovinu Širokog Brijega?
NK Široki Brijeg
Bil' volio da i njih neki Azijat zezne?MortemHz je napisao/la:Neki Kinez se spominje za potencijalno ulaganje\kupovinu Širokog Brijega?

When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- LegendKiller
- Kontakt:
u toj nabrijanosti je glavna snaga ali i slabost Mulalića kao trenera. Željine igrače je motivisao za derbi, pa ih je to držalo narednih 5-6 kola, a kada je nabrijanost popustila tu je bio kraj. Sama motivacija nije dovoljna da se napravi nešto više u ovoj ovakvoj ligi, može se uzeti par tekmi, derbi i slično ali za duže staze to ne može funkcionisati. Da li je taktički kao trener napredovao vidljećemo, a obzirom da je radio u Crnoj Gori sumnjam. Iskreno ja bi volio da neko "lijevi" postane pravak.crozla je napisao/la: Volio bi da ljudi budu i prvaci. Nista nije nemoguce. Sada kada bi dobili onda rezultat drzi. Sloboda se jednom borila za vrh do kraja, al' nije imala Sablju. Imaju tu organizaciju, kvaliteta uopce nije losa. Jednostavno su nabrijani. Energija je vrlo pozitivna. Njima ce za rezultat igrati medicina i kartoni, ako u tom smjeru bude ok, nema sumnje da ce rezultat biti pravi. Medju 3,4 sigurno.
Uglavnom ja sam ubijeđen da će Mladost da padne nakon 5-6 kola.
Zar su kinezi krscani?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/hafizo ... etu/247842
Ovaj trener Celika nije normalan ni sekunde. [emoji38] [emoji38]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To ne bi neprijatelju pozelio a ne njimawobly92 je napisao/la:Bil' volio da i njih neki Azijat zezne?MortemHz je napisao/la:Neki Kinez se spominje za potencijalno ulaganje\kupovinu Širokog Brijega?

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- FKMLADOSTDK
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Vidi ti što frajko brani svoje.whiteknight je napisao/la:Šta je tebi smješno toliko da mi je znati??Ljudi su igrali i osvajali ligu dok nitko nije ni znao da postoji ta tvoja selendra,zatoAddict je napisao/la:HahhahhahahaRaonffa je napisao/la: Stvarno bi bila velika šteta da se takvi velikani bosanskohercegovačkog i europskog nogometa ugase.![]()
A ovi tzv.velikani BiH nogometa su toliko poznati i jaki da ne mogu proći ni 1.pretkolo već 10 godina...
Zahvaljujući ovoj selendri, tvoja skoro duplo veća selendra igra PL i ovu sezonu. Nemam ništa protiv te tvoje selendre, ali zar se tako zahvaljuje?

Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Sto god znacilo takticko napredovanje? Ne moze trener biti sa licencom da ne pozna teoriju. Moze biti vazno iskljucivo vodjenje utakmice, tu moze doci do pada. Nema dvojbe da je Mulalic najveci trenerski potencijal BiH, sigurno da je napredovao i samom cinjenicom da ima tridesetak utakmica vise u seniorskoj karijeri, samo glup covjek u takvoj situaciji ne ide naprijed. Ako uzmes u obzir da je sa Decicem ostvarii najbolji rezultat u povijesti kluba, sto u Mladosti ne bi funkcioniralo? Njemu je cilj svakako prije svega siguran opstanak, a kada se ukaze prilika i ekipa ne bude pod imperativom, onda je lakse igrati. Ekipa mu je vrlo dobro selektirana, a pad ce svakako doci, treba mu prije svega vjerovati i pruziti priliku da se digne, to je najvaznija stvar uprave kluba. Taj balans, da stoje iza njega. Vec sada je kupio mir.LegendKiller je napisao/la:u toj nabrijanosti je glavna snaga ali i slabost Mulalića kao trenera. Željine igrače je motivisao za derbi, pa ih je to držalo narednih 5-6 kola, a kada je nabrijanost popustila tu je bio kraj. Sama motivacija nije dovoljna da se napravi nešto više u ovoj ovakvoj ligi, može se uzeti par tekmi, derbi i slično ali za duže staze to ne može funkcionisati. Da li je taktički kao trener napredovao vidljećemo, a obzirom da je radio u Crnoj Gori sumnjam. Iskreno ja bi volio da neko "lijevi" postane pravak.crozla je napisao/la: Volio bi da ljudi budu i prvaci. Nista nije nemoguce. Sada kada bi dobili onda rezultat drzi. Sloboda se jednom borila za vrh do kraja, al' nije imala Sablju. Imaju tu organizaciju, kvaliteta uopce nije losa. Jednostavno su nabrijani. Energija je vrlo pozitivna. Njima ce za rezultat igrati medicina i kartoni, ako u tom smjeru bude ok, nema sumnje da ce rezultat biti pravi. Medju 3,4 sigurno.
Uglavnom ja sam ubijeđen da će Mladost da padne nakon 5-6 kola.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
- Marsal
- Kontakt:
Čak je bio blag na riječima za pojedine fudbalere.LjoZee je napisao/la:http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/hafizo ... etu/247842
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Kad smo bili prvaci igrači su nosili dresove Lige prvaka.Signore je napisao/la:Ja sam prije mozda mjesec dana pricao s jednim momkom iz Citluka oko tog Brotnje. Ne znam koliko je to istina, ali mi on govori da je najveci problem tog kluba sto nemaju igrace koji su privazeni klubu. Dok nema para oni odose, ponasaju se k'o profesionalci. Kod nas u Zepcu kompletan kadar su igraci iz Zepca, ima par igraca iz Zavidovica, ali su ti igraci prosli omladinsku skolu Zepca i racunaju se pod domace igrace, na drugi nacin ne bi mogli ni igrati tu. Igraci igraju za sicu, a kad nema ni te sice onda igraju za 0KM, ne bjeze nakon 5 kola. Kadar koji odradi ljetne pripreme odradi kompletan prvi dio sezone, a isto tako i kadar koji odradi zimske pripreme. Desi se poneka izmjenu na polusezoni, al 90% igraca je isto od sezone do sezone. Prvu sezonu kad smo usli u Drugu ligu FBiH igraci nisu imali nikakve premije tokom cijele sezone. Taj momak je meni govorio da igraci u Brotnji traze premije na razini solidne place u BiH i da klub to ne moze obezbjediti i zbog toga se stalno desavaju padovi. Kad ima para skupe se kvalitetniji igraci, placa ih se, borba za vrh. Naredne sezone nema para, borba za opstanak, ne rezultatski nego opstanak kluba opcenito. Brotnjo zivi iznad svojih mogucnosti i zbog toga ce se kad tad ugasiti. U klubu se sve gleda kratkorocno, kao i u nasim premijerligasima uostalom i s tim nema svijetle buducnosti. Pametnije bi im bilo tovariti na sredini tablice u tom trecem rangu, dati domacim igracima 200 maraka mjesecno (nasi ne dobiju ni toliko) i spavati mirno.
Sto se Posusja tice. Oni su se vec ugasili i pokrenuli novi klub. Tko dozivi krah nakon par godina i ne zasluzuje nikakav spas. Zao mi samo stadiona tamo.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
- PitarBordo
- Kontakt:
Snimka malo bolja od proslave titule FK Sarajevo 1984.Grdan je napisao/la:Kad smo bili prvaci igrači su nosili dresove Lige prvaka.Signore je napisao/la:Ja sam prije mozda mjesec dana pricao s jednim momkom iz Citluka oko tog Brotnje. Ne znam koliko je to istina, ali mi on govori da je najveci problem tog kluba sto nemaju igrace koji su privazeni klubu. Dok nema para oni odose, ponasaju se k'o profesionalci. Kod nas u Zepcu kompletan kadar su igraci iz Zepca, ima par igraca iz Zavidovica, ali su ti igraci prosli omladinsku skolu Zepca i racunaju se pod domace igrace, na drugi nacin ne bi mogli ni igrati tu. Igraci igraju za sicu, a kad nema ni te sice onda igraju za 0KM, ne bjeze nakon 5 kola. Kadar koji odradi ljetne pripreme odradi kompletan prvi dio sezone, a isto tako i kadar koji odradi zimske pripreme. Desi se poneka izmjenu na polusezoni, al 90% igraca je isto od sezone do sezone. Prvu sezonu kad smo usli u Drugu ligu FBiH igraci nisu imali nikakve premije tokom cijele sezone. Taj momak je meni govorio da igraci u Brotnji traze premije na razini solidne place u BiH i da klub to ne moze obezbjediti i zbog toga se stalno desavaju padovi. Kad ima para skupe se kvalitetniji igraci, placa ih se, borba za vrh. Naredne sezone nema para, borba za opstanak, ne rezultatski nego opstanak kluba opcenito. Brotnjo zivi iznad svojih mogucnosti i zbog toga ce se kad tad ugasiti. U klubu se sve gleda kratkorocno, kao i u nasim premijerligasima uostalom i s tim nema svijetle buducnosti. Pametnije bi im bilo tovariti na sredini tablice u tom trecem rangu, dati domacim igracima 200 maraka mjesecno (nasi ne dobiju ni toliko) i spavati mirno.
Sto se Posusja tice. Oni su se vec ugasili i pokrenuli novi klub. Tko dozivi krah nakon par godina i ne zasluzuje nikakav spas. Zao mi samo stadiona tamo.
Samo Saraj'vo.
Za titulu: Strijelac posljednjeg gola za Borac na Grbavici igra 5. ligu i radi na kasi supermarketa
Strijelac pobjedonosnog gola bio je Milan Stupar. On je posljednji strijelac za Borac na Željinom stadionu.
Sedam godina kasnije Stupar je član ekipe "13 skojevki" iz Grbavaca, koja je ušla u Područnu ligu Bosanska Gradiška, što je 5. rang u BiH. Za Blic se prisjetio tog gola.
- Lijepo je kada se uz vaše ime veže uspjeh jednog kluba, a meni je Borac pružio mnogo toga. U timu je i sada nekoliko igrača s kojima sam dijelio svlačionicu, a Borcu bih poželio sreću u novoj utakmici. Neka konačno moje ime ne bude vezano za posljednji prvenstveni gol na Grbavici, nadam se da će se negativna tradicija prekinuti i da će se Borac kući vratiti sa sva tri boda - istakao je Stupar, koji radi na kasi u jednom supermarketu:
- S Borcem sam osvajao trofeje, igrao u Evropi, u Banjoj Luci sam upoznao suprugu Maju i ostao da živim u ovom gradu. Ničega toga ne bi bilo bez fudbala i dresa Borca. Stekao sam i mnogo prijatelja, ne samo među fudbalerima, već i ostalim sportistima, novinarima, navijačima... - dodao je Stupar.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Zlatni trenutci FK Željezničar ali i zlatni trenutci za mnoge sudačke arbitre u premijer ligi. #makeželjogreatagainTristan je napisao/la:Da se prisjetimo vjerovatno najsramnijeg sudjenja u istoriji Premijer lige, koalicija Zeljo-Cuic
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- Evolve
- Kontakt:
Realan čovijek 100%, objašnjava onako kao sa ulice al svaka mu je na mjestu.LjoZee je napisao/la:http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/hafizo ... etu/247842
NK Široki Brijeg
Ko su trenutni najveci talenti u nasoj saban-ligi osim hadzica iz sarajeva?
Trenutno korisnika/ca: johntravolta123 i 28 gostiju.