FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

HElo
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la HElo » 21 avg 2017, 23:08

tuzlak1987 je napisao/la:Husref je doveo u red onaj raspad sistema kada je dosao u januaru, a Sloboda bila na diobi 14/15. mjesta sa 12 bodova. Mislim da je uzeo 28. Pa onda narednu sezonu Evropa. Covjek je znao jednostavno i nas je najbolji trener u blizoj proslosti.
Sa kojim igracima on to "dovede u red" ?
Ebo li te Husref a ti njega, najveci supak ikad na klupi Slobode :puke:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 avg 2017, 23:14

tuzlace, ja pricam o jednoj stvari, ti o drugoj

sloboda72 je postavio video na kome se vide slavlje i zajednistvo nakon pobjede u Mostaru i aludirajuci na trenutni UO, napisao je sljedece:
sloboda72 je napisao/la:Bože ,šta nam uradiše od onakve ekipe.
ja sam odgovorio da vec pocetkom naredne sezone ta ekipa vise nije postojala, atmosfera u svlacionici je bila losa, a tada u klubu nije bio odbor za hitnost, ni trenutni UO, vec Azmir Husic i Husref Musemic, tako da je raspad te ekipe poceo dok su oni bili tu, a raspad ekipe nisu nuzno odlasci igraca, jer sve i da su ti igraci ostali, bilo sa Azmirom Husicem ili trenutnim UO, te ekipe vise ne bi bilo

dal bi oni izborili LE do kraja sezone, bilo s Husrefom ili nekim drugim trenerom, to je neka druga prica, to nisam komentarisao, ali ne znam niti jednog navijaca da je bio zadovoljan igrama Slobode do tog meca s Mladosti i nakon istog, a ako vi vjerujete da bi u nastavku sezone stvarili bile bolje, ok, vjerujte

eh da, nije se UO rjesio tih igraca jer ne zele dobro Slobodi, vec su se pruzili koliko mogu, za svakog normalnog covjeka to je nesto normalno, ali eto, kod nas se to gleda kao srozavanje ekipe, sto zapravo i jeste slucaj, al ne s losom namjerom i zbog toga to ne treba predstavljat na nacin na koji se predstavlja

pravite od ljudi negativce zbog toga jer NE MOGU bolje, jer rade koliko MOGU... oni da ne zele dobro Slobodi, Sloboda bi se raspala, kako se i predvidjalo nakon odlaska Husica, najprije na zimu, pa na ljeto, a ono k moj... nije se raspala ni igracki, ni organizaciono, cak stavise, dosta dobrih stvari rade!

to sto ekipa igra lose, nije kriv UO, vec Vlado i igraci, UO je napravio ekipu za ligu za prvaka, imaju plate redovne, pa sta vise da urade... oni su svoje ispunili, sada igraci i Vlado trebaju ispunit svoje

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 avg 2017, 23:15

HElo je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Husref je doveo u red onaj raspad sistema kada je dosao u januaru, a Sloboda bila na diobi 14/15. mjesta sa 12 bodova. Mislim da je uzeo 28. Pa onda narednu sezonu Evropa. Covjek je znao jednostavno i nas je najbolji trener u blizoj proslosti.
Sa kojim igracima on to "dovede u red" ?
Ebo li te Husref a ti njega, najveci supak ikad na klupi Slobode :puke:
Rastjerano sve Sadikovicevo i dovedeno novo. Ako se ne varam: Ahmetovic, Zrnanovic, Ivetic, Bekic, Kiso, Zeba. To su bila pojacanja..

Jesam ja rekao da on nije supak ili zlopamtilo? Nisam. Ja samo cijenim to sto je rezultatski radio. Ali to kod nas malo ko cijeni i cim se on vrati jedini cilj je ljudima psovati mu sa zapada, a da on cuje i uzvrati. To je odnos koji nasi ljudi zele da kreiraju prema njemu, a znamo i sami da on uzvrati isto.
Odnos koji se ne treba kreirati prema ljudima koji urade nesto dobro za klub.

@Chinaglia

Ljudi nisu bili zadovoljni igrama na pocetku prosle sezone jer su se razmazili sezonom 15/16 ali je to opet i takvo izgledalo 10 puta bolje nego sada jer je Sloboda stvarala sanse, uzimala bodove (14 bodova u 8 kola, to su 2 poraza u 8 kola ali i 4 pobjede i 2 remija). To nije ni odlicno ali nije ni lose.
Ali su ljudi ocekivali neku hegemoniju.
Sada godinu dana kasnije da ekipa igra toliko i uzme tih 14 bodova svi bi bili sretni i bar malo optimisticni.

To mozemo pricati obezbjedila bi se Evropa, sta bi bilo kad bi bilo. Ali s obzirom koliko onaj navali uvijek da ostvari cilj ne sumnjam da bi na proljece uradio nesto dobro i da bi ekipa na proljece bila jaca i bile ispravljene greske koje su napraljene na ljeto. Normalno da je bilo dobre namjere tj da nisu znali i jedan i drugi da odlaze pa ih je mozda i bolila briga kako ce ekipa izgledati. Ali dok su imali dobru namjeru sve je bilo korektno na terenu i bilo je bodova i ostvarivanja zacrtanih ciljeva, to bar nikad nisu pogazili.

Isto tako ne kazem da je Mujaknovic negativac niti da radi protiv kluba. To je dokazano da se trude. Kazem samo da su slabo odradili posao i da smo mi malo nahajpovali ekipu i digli nove igrace u nebesa ali oni pokazuju samo da su prinove ali ne i pojacanja. I samim time to je krivica i Jagodica ali i svih ostalih, oni dovode i ako neko kaze da su slabo odradili prelazni rok ne znaci da bih da ih tjeram vec samo kazem da oni svi zajedno trebaju preuzeti krivicu i promjeniti strategiju, dovesti skaute, poceti raditi sa drugim managerima i sve sto do sada nisu.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 21 avg 2017, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 21 avg 2017, 23:22

Kako je meni sad žao Azira, koliko prozivki po medijima u regionu, strašno. Nadam se da mu neće pasti samopouzdanje.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 avg 2017, 23:35

tuzlace, stvarno ne znam kako uvijek skrenes s teme, ti si fenomen, tako mi boga

naravno da je ta ekipa igrala bolje i imala bolje rezultate od sadasnje ekipe, sto je zapravo prilicno sokantno jer je to, pazi sada, bila kvalitetnija ekipa... siguran sam da je i igracima draze igrat kada je precjednik neko s lovom, a ne neko kao Senco ili bilo ko drugi ko nije s lovom kao Husic

sta je rekao Husic prije par dana u intervjuu za ovaj portal glede moguceg dolaska u Celik, da se mora biti na istoj talasnoj duzini s gradom, znaci radio bi iste stvari kao s Faraonom i ja mu na tome zamjerim

dosao si u klub, ti placas u najvecoj mjeri, jedini si se za sve pitao, to je fakticki bio privatizovan klub, pa sta ce ti koji k Faraon, pusti ga na miru, nebitan je, gledaj svoja posla i kraj price

nije htio, zasto nije, to on najbolje zna... vi stalno govorite da Faraonu puca k za Slobodom, sto je istina, pa zar nije i Faraonu kasika u med pala kada je dosao Husic, jer je skinuo Slobodu s ledja, u fazonu, ima ko vodit brigu o Slobodu, ma zdravoooo

vi ste smijesni ako mislite da je Faraon imao nesto protiv Husica, ali ovaj ga je stalno cackao i zavrsili su na ratnoj nozi, da ga nije dirao, bio bi i dan danas u Slobodi

ako se busas s pricom da imas milione, da ces napravit stadion od 50 mln, da ces napravit skolu fudbala od koliko ono rece, 1200 djece, ne znam tacno, da ce Sloboda bit sampion, da ces dovest velikog sponzora, igrace od 250.000 godisnje, pa sta ce ti onda koji k Faraon i stalne ucjene, ja cu dat ovoliko, grad ovoliko

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 avg 2017, 23:50

To bi tako uradili ti, ja, neko treci da imamo pare. Ali mozda i ne bi, mozda kada bi imali pare ne bi razmisljali ovako vec bi gledali kako da zasititimo novac isto kao sto rade i ti ljudi sa parama. Ovako je covjek zelio tako, trazio uslovan stadion ili ako to ne moze neke druge kombinacije sa stadionom, prodaju, gradnju novog. Trazio reprogram valjan, pa kasnije 1 mil godisnje. Nisu se nasli, previse im je trazio, prebrzo je kreno na Evropu i rastali se. Nisu cisti ni jedni ni drugi. Ali nisam o tome ni pricao, pricao sam samo o rezultatima, poredio rezultate sada i prije godinu-dvije. Mozda je on i teski negativac pa pokusao nesto sa skrivenim motivima. Uglavnom o tome nisam pricao niti o tome van terena vec o radu uprave i trenera na rezultatskom planu.

Ali uglavnom ja da imam pare uradio bih tako sto ti pricas. Al ja nemam pare, ocigledno da samo on zeli ulagati u ove stvari, a ostali koji imaju ne zele bas ulaziti tolikom mjerom u sport. Zato on i takav kakav je i sa nekim motivima i zahtjevima opet dodje kao jackpot.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 avg 2017, 23:55

i taj statut sto se cesto spominje kao problem, Husic je govorio da moze sutra privatizovat Slobodu i promijenit statut, ali nije htio, zasto nije, to njega treba pitat... ako si htio radit u saradnji s gradom, ok, nije problem, ali kada si vidio da ne mogu ili ne zele ispostovat to sto trazis, trebao si nastavit sam

kako sada u Slogi ima velike ambicije, ne smeta mu sto nema podrsku grada...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 avg 2017, 00:03

Zato sto u Slogi nema duga prema bivšim igracima,hotelima itd..a ovdje je naslijedio 8 miliona duga,pa nek i grad malo pogurati,previse su zatvarali oci pred bivšim upravama i vojnicima Slobode.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 22 avg 2017, 00:04

Aerials je napisao/la:Kako je meni sad žao Azira, koliko prozivki po medijima u regionu, strašno. Nadam se da mu neće pasti samopouzdanje.
Gotovo je to,novi dan je vec i ne treba to spominjati vise. Vec su nove teme aktualne a Azir je odličan golman i imat ce prilike da ispravi te greške. Sjetite se samo odbrane u Krupi.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 22 avg 2017, 00:13

harry_90 je napisao/la:Zato sto u Slogi nema duga prema bivšim igracima,hotelima itd..a ovdje je naslijedio 8 miliona duga,pa nek i grad malo pogurati,previse su zatvarali oci pred bivšim upravama i vojnicima Slobode.
Glupost je to za 8 mil. Dug je definisan 2,760.000 porezi i cca 1.000.000 prema dobavljačima. Znalo se to i ranije ali nije zakon bio usvojen za reprogram duga ali to je bilo do federalnog parlamenta a ne do grada. Stadion da je htjeo da pravi siguran sam da bi njemu ili bilo kome drugom grad dao besplatno zemljište za tu namjenu. Da pokloni stadion nekome na lijepu riječ to je vec problem i nije odluka jednog covjeka nego šire društvene zajednice.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 avg 2017, 00:13

Najveci problem nastao je oko stadiona. ..
Nama trebao hitno u kratkom roku nema para ovaj ponudio rjesenje i pare ali da bude Slobodin Jasmin nije dao i to je to.
Mogao je on izgraditi drugi I htio je I pricao ali gdje nedadose ni kluba ni lokaciju. .Samo ovako ili nikako Azmir reko nikako i zdravo. ..
Yebem im mater obojici. Vise tupljenje Kur. ca i arogancija obojice nego bilo sta drugo.
Zavrsite sa tim majke vam treba mjenjat statut i traziti srecu drugdje mislim da je Azmir zavrsio sa Slobodom. .Nakon svega sto je bilo.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 avg 2017, 00:18

harry_90 je napisao/la:Zato sto u Slogi nema duga prema bivšim igracima,hotelima itd..a ovdje je naslijedio 8 miliona duga,pa nek i grad malo pogurati,previse su zatvarali oci pred bivšim upravama i vojnicima Slobode.
Ali je opet tvrdoglav ko magare, sve na isti nacin radi i gore. Za marketing ga boli briga, za druge jake ljude u klubu isto jer je budzet on 1/1.
Samo sto je gore sada sponzor i vlasnik. (nema pozajmica)

Ali mislim da je bezveze usao u taj projekt jer zeli nesto sada dokazati i jer je tvrdoglav, a ne shvata da mu je Sloboda i ovakva najbolja opcija koju ce imati. Gore moze osvojiti 5 titula i nece imati ljude navijace, moze napraviti stadion opet nece imati ljude. Tako da nikada nece biti velikan koliki zeli da bude, to je valjda poenta. S nama da uzme jednu titulu to mu je kao gore 10 jer ce ostati zapisan u sjecanju ljudi narednih 50 godina. Sve treba biti za ljude, ovdje moze imati 5000 ljudi koje bi usrecio.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 22 avg 2017, 00:18

Ma nama treba investitor vlasnik kao sto je u okruženju. Ovdje se u ranijem slucaju sve pomiješalo, politika, pare,moć ,ucjene,prijetnje svakih par sedmica ostavkama Itd. Nigdje konkretnosti i ozbiljnosti. Vidi sad moze neograničen budžet iz svog džepa i moze tudji stadion u najam.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 22 avg 2017, 00:24

Ljudi juce pricam sa izvođacem radova gote novi objekat usce i lik mi kaze ono okvirno cifru koliko je sa svom mehanizacijom koju rentamo a objekat je već dobro kreno i garaze su već gotove a nije cifra ni milion km, i ja mu nabacim i pokazem cifru i sta je urađeno za milion i tristotine hiljada na Tusnju . Covjek se samo nasmijao al ono grohotom i kaze nas masine dnevno dok nisu počeli salovat i ploče izljevat kostale oko 5000 km dnevno itd, pa sad mikseri beton, radnci. Kaze mi dole su angazovane dvije masine , dva kamiona i 5 radnika. Sto znaci ono je dole debeli zajeb ljudi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 avg 2017, 00:28

Hitman22 je napisao/la:Ma nama treba investitor vlasnik kao sto je u okruženju. Ovdje se u ranijem slucaju sve pomiješalo, politika, pare,moć ,ucjene,prijetnje svakih par sedmica ostavkama Itd. Nigdje konkretnosti i ozbiljnosti. Vidi sad moze neograničen budžet iz svog džepa i moze tudji stadion u najam.
Nema investitora postenih za BIH 100%. Mozes im dati npr klub i stadion, oni bi nesto napravili, radili na rezultatima mozda par sezona i onda zavrnuli pipu. 100% dodju svi da te prevare.

Ili kada vide da nemaju profita od tebe samo urade ovo sto je Tan, mislio je zaraditi nesto ali skontao da nema od zarade nista. Tako da bi kod nas dosao samo neko na Tusanj radi poslovnih prostora, trznog i takvih stvari da zaradi, a ne kao neki dobrotvor.

Najbolji princip je naci sto vise jakih sponzora, sponzorski ugovori i zdravo. Pa se takmici sa ostalim ekipama za to ko u konacnici napravi veci budzet. Guraj svoju stranku na drzavni nivo i onda tu isto probaj uzeti novac i nove sponzore. Dok nismo uredjena drzava to je najbolje ganjati.

benTzley
Kontakt:

Post Postao/la benTzley » 22 avg 2017, 00:29

tuzlak1987 je napisao/la:Daj ba ovo u napadu da vidimo:

----------------------------Krpic-----------------------
Husic--------------------Smajic-------------Ordagic

----------------Culum------------Hairlahovic-------

Gdje je Skahic, jel bolje i jel raskino ugovor sa Slobodom? Nema momka izgleda ni na drustvenim mrezama, a niko nista ne prica.
Ja sam cuo da je Skahic totalno zaboravljen, niko ga ne zove ni da pita kako je momak. Imao je predugovor sa Slobodom (onaj sporazum ko Zec sto je imao) i sad valjda nece da mu ponude ugovor pravi a da je otisao kao sto je Zec svi bi ga mi popljuvali redom i bilo bi igrac kriv. Ako je istina to je po mom misljenju tolko neodgovorno i bezobrazno ponasanje uprave al eto...

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 22 avg 2017, 00:34

Malo smo skrenuli sa trenutnih problema kluba :)

Vladogiću Jado odlazi iz svetinje!

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 22 avg 2017, 00:36

Skahic je igrač Slobode na bolovanju. Ne vjerujem da bi pored toliko Plata koje se daju nesto značilo zakinuti bas Skahica.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 22 avg 2017, 00:40

Šta nam je ovo aco napisao status dana " Svaku od ovih sjedi vlasi dao sam ime po igraču slobode"

katarakta

Post Postao/la katarakta » 22 avg 2017, 00:48

tuzlak1987 je napisao/la:Daj ba ovo u napadu da vidimo:

----------------------------Krpic-----------------------
Husic--------------------Smajic-------------Ordagic

----------------Culum------------Hairlahovic-------

Gdje je Skahic, jel bolje i jel raskino ugovor sa Slobodom? Nema momka izgleda ni na drustvenim mrezama, a niko nista ne prica.
Culum propusta Bilino. Tri zuta
Niko, niko, samo Sloboda

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.